eşinizle evlilik sözleşmesi yapar mıydınız?...

düşüncenize saygı duyuyorum...
ancak şunu söylemek isterim...
sevginizi kimseye kanıtlamak durumunda değilsiniz....
siz inanıyorsanız gerisi teferruattır...
başkalarının ne dediği ile en çok ilgilenen başkasının ağzına en çok sakız olandır...
bunu benden isteyen adam beni zaten yeteri kadar tanımamış demektir...
bana güvenmeyip sözleşmeye güveniyorsa ben olmasam da olur...
yorgan biter kavga biter...
aynısı benim içinde geçerli...evlendikten sonra herşey zaten ortak... öncesi de kişilere ait... parayı efendi yapan adam zaten bir süre sonra mide bulandırır...

Evlilik kumar , şans , kısmet , kader diye nitelendiriliyor tamam ama ticaret gibi algılanması burdan bakınca çok itici geliyor.
Yapabileceğimi sanmıyorum..

bu da yeni çıktı yahu eskiden varmıydı böyle sözleşme falan ben zaten evleniyorsam (ki evliliğin anlamı ortak bir hayatı paylaşmakla başlıyor ) benim olan ne varsa onun ,onun olan ne varsa benimdir bu tarz maddi sözleşmeler bence evliliğin ilk kavgada bitmesini sağlıyor. gerçekten seven ve güvenen böyle birşey istemez diye düşünüyorum. yasakkelime

Ya tabiki sevgide para meselesi olunca itici oluyor, ama yinede gercekleri görmek lazim.
Elfida senin dedigine katiliyorum canim yani sonucta evlendikten sonra herşey zaten ortak... öncesi de kişilere ait, aynen öyle düsünüyorum.
Fakat sevgimizi ne yazikki bazilarina kanitlamak mecburiyettinde olabiliyoruz oda aileleri kastetmistim burada.
Dedigim gibi böyle bir olay yasamadim ama durumlar farkli olsaydi sözlesmeyi cok mantikli buluyorum.

Ve gelecektede bu sözlesmeler ne yazikki yayginlasacak cünkü kimse artik körü körüne güvenmiyor.

kızlar eşinizle evlilik sözleşmesi yapar mıydınız?...

tabiki hayır.biz bu yola herşeyimizi paylaşmak için girmedikmi.benim neyim varsa onun onun neyi varsa benimdir.çok mantıksız ve saygısız bence.bu sözleşmeyi yapan insanlar birbirlerine güvenmiyormu yada paradamı gözleri diye merak ediyorum açıkçası.çok saçma ve bana ters

Kulağa hiç ama hiç hoş gelmiyor evlilik sözleşmesi. Yuva yıkıldıktan sonra sözleşmeyi ne yapayım ben.

Arkadaslar yuva yikildiktan sonra zaten kanunen mal ortadan bölünüyor. Yani ister isteyin ister istemeyin. Her iki tarafin hakki ortadan bölünüyor, mesela kocaniz bütün mal varligini kendi üzerine yapsa bile.hihoyyyt
Konu: evlilik sözlesmesi, yani evlenmeden önceki mal varliginda gözüm yok diye imza atiyorsunuz.
Hadi tekrar bastan konuyu tartismaya acalim::teytey:

Ben buna katılmıyorum.Kendini seven kendine ait değerleri olan kendine saygısı olan kişi zaten para için karısını ya da kocasını çekmez.Para insanların sizi mutsuz etmelerine rağmen mutluluk getirmez

Benim erkek arkadaşımında durumu baya iyi benden istedi ben kabul etmedim ki o evlendikten sonrakiler içinde bu tür bir şey istedi bunu diyen adamın çalışmamıda istemiyordu.Hem mesleğin var çalışma hem sözleşme yap eee ben boşansam ya da o ölse ne yapacağım sap gibi ortada kalacağım.

Sevginin bedeli olmamalı insanlarda boşanacaksa nasıl evlenirken İNSANLIK yapıyorsa boşanırkende aynı İNSANLIĞI göstermeli gösteremiyorsa da Allah bilsin

mal varligim olsa yani öyle cok mal varligim degilde atiyorum bir ev bir arabam olsa
karsimdaki insanin hic birseyi yoksa yapardim
tersini tabiki kabul etmem cifte standart biliyorum ama kimseye güven olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…