biraz önce kardeşimle konuştum
kızıma yoğurtlu çorba yapmış yedirmiş
şimdi evcilik oynuyorlarmış
birazdan da parka gideceklermiş
ben daha ne diyeyim ya
yorumların tamamını okumadım.
hepimiz zaman zaman çocuklarımız için eşlerimizle tartışıyoruz.
4 yaş çocuğu artık kreşe gidebilir. mümkünse kreşe verin. akşam 2 saat kadar anneniz baksın.
internetten 4-5 yaş çocuğunun davranışlarını anlatan makaleleri eşinize gönderin.
bu yaşta dikkat çekmek için yalan söylemeleri gayet doğaldır. tipik davranış şeklidir.
eşiniz sizin ailenizden hiç hoşlanmıyor, çocuğun bakımı için mecbur olduğundan hıncını sizden çıkarıyor.
kocanız çok pimpirikliymiş vallahi. çocuk bu düşer çarpar. benim yeğenim gözüme baka baka annesine halam bana vurdu derdi anneside kızardı ne zaman vurdu şimdi geldi halan diye. geçen yine oynuyorlardı abisiyle bir çarpıştılar küçük kütt duvara kafa kocaman şişti nabalım çocukları kundaklayacakmıyız. hem arasıra hzır yemelerindede sakınca yok çocuk o birisinde görse istese napcaksın dur yavrum eve gidelim kek yapayımmı diyeceksiniz. o kadarda fazla abartmayın bizler nasıl büyüdüysek onlarda öyle büyüyecekler. en iyisi eşiniz bir psikoloğa gitsin bu kadarıda aşırı.
Peki niye ailenden hoşlanmıyor ?
hiç sorma arkadaşım bir yere gitsek çocuk düşer mi, başına birşey gelir mi, hasta olur mu diye yaptığım hiçbir şeyden zevk almıyorum
inan böyleside çok zor, ancak çeken bilir
inan bende çözmeye çalışıyorum ama bulamıyorum
her zaman destekçimiz oldular
sanırım bazen hoşlanmamak için sebep olması gerekmiyor
belki bilmediğim bir şey var
inan hiç bir fikrim yok
Bazı erkekler çok kuralcı olabiliyor çocuk konusunda benim etrafımdada var ve eşimde galiba öyle olucak
bebeğim doğunca şimdidden bana sıralıyo bebekle ilgili yasakları vs..
kimiside hiç ilgilenmez düşmüş kalkmış ağlamış umrunda olmaz
rahat ol yani bi tek sen eşinle çocuk konusunda tartışmıyosun
ama yavaş yavaş onun huyundan vazgeçirmeye çalış örnekler ver
güzel güzel anlat yada bazen hiç tepki verme bakalım o zaman napıcak
ben genelde o yolu kullanırım işe yarıyo:)
peki çocuğunuz neden böyle yalan söylüyor kimden öğreniyor
yalancılık sonradan öğrenilen bi kavram bence herşeyden önce buna titizlik gösterseniz eşiniz bu kadar köpürmeyebilir.
tepki vermemeyide denedim çoğu zamanda vermiyorum artık ama
bu seferde sen benim kadar bu çocuğu düşünmüyorsun oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?