• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizle çocuk yüzünden hiç kavga ettiniz mi ?

bakıcı fikrini kabul etmeyeceğinden adım gibi eminim
zaten bana işten çık diyor
e peki borçlar nolacak diyorum
ne yaparsan yap diyor
yani bakıcı fikrini kabul etmeyecek bu belli zaten

ama bari bakana da sesini çıkarma demi ama

kaldı ki bakan da aneanne daha ötesi var mı

işten çıksan da ne yaparsan yap diyor :20:

çok zor bi durumdur eminim

ben çalışmıyorum 2 tane çocuğum var bazen anneme giderim,geldikten sonra annene gittin hasta ettin der :36:

ve daha neler neler çok pimpirikli ama eşin gibi değil

yani nasıl anlatsam çocukların üstüne çok aşırı düşüyo

düşseler onlar düşene kadar sen neredeydin diyo yani saniyede olan bişey bu

boynuna tasma takıp da gezdiremem ya bven bu çocuğu:19:

çocuk bu düşe kalka büyür,kolu da kırılır,bacağı da

bizim elimiz de mi sanki,hasta da olur,ateşi de çıkar,sinek de ısırır,kavga da eder,dayak da yer,dayak da atar:31:

insan olmanın büyümenin bir aşamasıdır bunlar :31:

ben bu konuda oldukça geniş davrandım hep

o endişelendikçe hep yatıştırmaya çalıştım

hazır gıda da verdim yeri geldi tozda toprak da da oynattım :55:

çocuk için tozda toprakda yaşıtlarıyla oynanan oyun evde ebeveynle oynanan oyundan

çok daha fazla gerekli ve önemli gelişimi açısından:6:

ben bu problemleri ilk çocuğumda çok yaşadım her dediğine tmm dedikçe tepeme çıktı:47:

ikinci çocukta da bişey dediğinde çok biliyosan buyur kendin bak ben seve seve çalışırım dedim:51:
senin olduğu kadar benim de çocuğum yeter artık bi tane büyüttüm bişey olmadı bunu da pekala büyütebilirim:40:

sen söyleyince başına bişey gelmeyecek mi dedim bana bi daha çocuk konusunda öğüt verme dedim:20:

senden daha çok bilgiliyim bu konuda dedim kaç kitap okudum hala da okuyorum dedim:31:

yanlış yaptığımı düşündüğün bi mesele olursa da bunu karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak konuşabiliriz buna açığım dedim

o zmndan beri pek bişey demez :27::1:

haa yine çocuk yüzünden tartışmalarımız olur ama eskisi gibi değil çok şükür:nazar:

hiç sorma arkadaşım bir yere gitsek çocuk düşer mi, başına birşey gelir mi, hasta olur mu diye yaptığım hiçbir şeyden zevk almıyorum
inan böyleside çok zor, ancak çeken bilir

seni çok iyi anlıyorum erkekler biraz daha endişeli oluyolar cnm yukarıda da anlattım işte

ben de ne çok dolmuşum yaz yaz bitmedi:1:

Son düzenleme:
ben olsam yeter ya karı gibi durmadan müdahale ediyorsun haa yeter sen babası isen bende anasıyım...
Sustum sustum buraya kadar geldi 9 ay ben taşıdım Allaha şükür akıl sağlığım yerinde bende düşünürüm senin kadar çok biliyorsan bi gün sen dur başında..
Çıkarım iştende sonra ampul gibi kalırsın ay sonu görürsün ..
Benim annemin baktığını beğenmiyorsan beni nasıl beğendin hayret..
Yeter artık sakin ol biz sokakta orda burda oynadık kola da içtik Allaha şükür evlendim çocuğum da var aklım fikrim herşeyim yerinde..
Huzursuzluk çıkarma beni deli etme diyin bakalım ne dicek..

benim eşimde aynıdır pinpirikli baya annemlerin yanında yaptığında bende çok rahatsız olurum ama herkese yapar genelde bunu kendi aileside dahil elinden gelse kızını fanusa koyacak yok öpmeyin yok yanağını sıkmayın yok tatlı kesinlikle yedirmeyin yok hazır yiyecekler vermeyin v.s bende daha baskın çıkıyorum susup kalıyor eve giriyor on dk geçmiyo karnı açmı altı temizmi vs vs bende bak bakalım aç mı açsa doyur kirliyse temizle diyorum arkasına bakmadan kaçıyor :1:

canım kızımla sadece benim tarafım ilgileniyor
onun babası mersinde oturuyor ve sadece 2 haftada bir telefon açar
onlarınki telefon dedeciliği
söylenecek çok şey varda sadece susuyorum
dediğin gibi alıp karşıma ciddi bir şekilde konuşma yapmam gerek

ya hep öyle olur aslında.kadın tarafı herşeyle daha çok ilgilenir ama erkek bunu anlayana kadar ooo.

İnsanogluna iyilik yaramaz zaten.
Eşinizin ne Annenizi ne kizkardesinizi nede sizi bukadar üzmeye hakkı yok!
Çok biliyorsa gecindirsin evini calistirmasin sizi.

Anneniz ve kardeşiniz için üzüldüm, çocuğunuzun o kadar zahmetine katlanırken makbule geçeceği yerde birde laf işitiyorlar :(
Yerinde olsam bu kadar ezdirip, çiğnetmem.

böyle herşeye karışan adamlardan nefret ederim ne öyle herşeyi abartıp sorun çıkartıyor ,canım bence sen tavrını koy eşinin böyle davranmasına izin verme senden çokmu düşünüyo yani çocuğu, sana herkese akıl dağıtıyo ,ben annenin yerinde olsam çocuğuda bakmazdım ama belli ki seni üzmemek için ses çıkarmıyor kadıncağız kendi üzülüyor

Bence sorun sizin calisiyor olmaniz. Yani esiniz acisindan.. Sizin isten ayrilmaniz icin cocugu bahane ediyor gibi geldi bana.. Tabi eger esinizin psikolojik rahatsizligi yoksa. Yani ikisinden biri. bir cocugun ustune bu kadar dusup kola mi icirdiler, hazir kek mi yedirdiler, ay dustu, ay kafasina toz konmus vb. diye herseyden olay cikartan insan bunu ya kasten isten cikmaniz icin yapiyor, ya da psikolojik acidan rahatsiz ve terapiye ihtiyaci var.

Hepimiz cocuk buyuttuk. Hazir kek de yediler, kola da ictiler (gerci icine yari yariya su katardik, onun icin bile deli olurlardi ne anliyorlarsa) kucukken. Kimselerin bu yuzden sagligini kaybettigini duymadim. Bu kadar pimpirikli olan sebzesini meyvesini de saksida yetistirsin, etini yedigi hayvani kendi buyutup kessin. Onlara cabuk buyusun, cok eti olsun diye hormonlu GDOlu her turlu nane yediriyorlar, hazir kekin icinden bile cikmayacak. Eee, hazir kek vermediginiz cocugunuza bakkaldan/marketten hazir aldiginiz cikolata, gofret, dondurma, sekerleme, kraker, biskuvi gibi seyler yediriyor musunuz? Yoksa hersey yasak mi? Cocuklar bunlara bayilir da o bakimdan.. Valla cocuga da acidim, ne diyeyim..

Birakin cocuklar cocukluklarini yasasin yaa... 4-5 yaslarinda idim. Sokagimiz sakindi, cocuk dolu idi. Kapinin onunde oynardim butun gun. Her aksam tanimadigimiz bir amca gecerdi, elinde birkac tane kucuk paket.. Hepimiz kosardik ona gorunce, kapanin elinde kalirdi paketler.. Kat kat sarip sarmaladigi kagitlari acar, acar, sonunda tam ortasindaki bir kac cerez veya sekerlemeye ulastigimizda hazine bulmus gibi mutlu olurduk. Bazen de bos olurdu katlarin ici, huzunlenirdik. Piyango bu sefer baskasina vurmustu. Kim sormus ki o cerezler ne sartlarda paketlenmis, pis miymis, temiz miymis diye? Cocuktuk.. mutluyduk.. Olmedik, yasiyoruz.. Unutmadik da 40 sene sonra, hala yuzumde ayni gulumseme ile hatirliyorum o amcayi ve onun bize dagittigi bir avuc cerezin verdigi mutlulugu..

Konunun tamamını okumadım,

2 tane evladım var, biri 6 yaşında biri 1,5 yaşında.

8 yıllık evliliğimizde eşimle hiç çocuklar yüzünden kavga etmedik.
Tartışma yaşamışızdır, fakat böyle eften püften sebeplerden asla degil.
Davranış yönetimi konusunda tutarlı davranılması gereken konularda tartıştık, ortak karar aldık...

Gözlemlerime dayanarak söylüyorum, çocugun yetiştirilmesi ve eğitimi konusunda
sürekli müdahale eden, emirler veren erkekler,
evde hiç bir şeye elini etegini sürmeyen,
eşine hiç bir şekilde yardımcı olmayan,
çocukla bir-iki oyun oynamayı, bir kaç saat parka götürmeyi
babalık sayanlardır!

Son düzenleme:
evet evdede elini hiç ama hiç işe sürmez
bir yada en fazla 2 kez yemek yedirmiştir kızıma
bir kerede altını değiştirmiştir oda mecburiyetten
herşeyi benden bekler
babam bile daha çok altını değiştimiş yemek yedirmiştir
para konusunda çok fedakardır kızına ama iş yardıma gelince yok

Evett şimdi okudum da gerçekten gözlemlerimde yanılmamışım!

:1: :1: :1:

Lafla, emirle babalık olmuyor.
Bunu eşinize anlatmanız gerek.
Fakat kızınız 4 yaşında.
Sanki biraz geç kalmışsınız.

Ammavelakin zararın neresinden dönerseniz kardır :)

bu gıbı durumlar oluyo malesef, bızde cok ıyı anlasırız cok severız bırbırımızı ama cocuk yuzunden takıstıgımız noktalar oluyo:ssz: benım oglum cok zor dunyaya gelen bı bebek dondurulmus embıryo cok tehlıkelı bı hamılelık gecırdım dogumda masadan mucıze eserı kalktım:ssz: ve halıyle bıraz buldumcuk olduk bız:1: ustelık sımdı otızm teşhısı konuldu ogluma egıtıme götürüyorum

servısle gıdıyoruz donustede kendı gelıyo alıyo abartısız 2 saatın ıcınde 10 sefer arıyo alı derstemı kapıdan gözetle keyfı yerındemı:26: ogretmen ne anlatıyo.. bısey yedımı, ogluma dondurma al terledımı suyu varmı, saymakla bıtmez..

benım eşım cok aglıyo aynı zamanda:43: uzuluyo onun ıçın pek ses etmıyorum tamam he olur hayatım deyıp gecıstırıyorum, cunku uykuda bıle ıç cekıyo:43:

sızın durumunuz bıraz farklı tabı eşınız bıraz nankörlük etmış gıbı..

ama sanmayın cocuk yuzundenbı sızın sorunuz oluyo bızımde cogu kısınınde vardır..

eşınızle kızınızı ızınlı oldugu gunler yalnız bıraksanız belkı anlar cocuk bakmak ne kadar yorucu bır ış

eşinizin tarafının çocukla ilgilenmediğini ,sizin ailenizin kızınızın üzerine daha çok düştüğünü söylemişsiniz..
eşiniz muhtemelen bu durum karşısında eziliyor,kendi babasının 15 günde bir telefon etmesinin yanında sizin babanızın çocuğunuza yemek yedirmesi,ihtiyaçlarına klarşılık vermesi zoruna gidiyor ve bunun hıncını ailenizi eleştirerek çıkarmaya çalışıyor olabilir.
diğer arkadaşların dediği gibi bence de eğer ailenizi beğenmiyorsa,güveneceği birini kendisinin bulmasını istediğinizi söyleyebilirsiniz.yok bulamıyorsa da duruma razı olmasını ve daha fazla kırıcı olmamasını istersiniz.

Son düzenleme:
Tebrık ederım hepımızın esı psıkopat:1::1::1::1::1:

ayyy bu yoruma bayıldım ellerine sağlık:)

kızlar hamile olanlara yönelik bir önerim var...ben bol bol kitap okudum hamileyken kızımla ilgili... forumlar okudum makaleler okudum...
eşim okumayı sevmez ama onada babalıkla ilgili bilgiler verdim ve zamanla oda araştırdı...
bir süre sonra baktım eve geldiginde doğumdan sonra benimde günde en az 1 kere alt değiştirmem bebeğin babasına güven duymasını sağlarmış dedi...
başka bir gün banyosunda yanında bulunup konuşmam gerekirmiş dedi...

vs vs bir süre sonra baktım baya ilgisini çekti ve şimdi kızım çok şükür 2 aylık en az benim kadar babasıda ilgileniyor... annelik duygusu hormonal ama babalık öyle değil...eşlerimize de yardımcı olmalıyız...

bunları gözardı etmeyin bayanlar.... nedense bunları yazmak istedim:)

Kizlar durum bizde tersi. Ben kola icirmem cocuga, hazir kek yedirmem, cikolatayi nadir veririm. Hic mama yedirmedim, mumkun oldugunca organik yedirmeye calistim. 1,5 yasina kadar kendim baktim. Sonrasi calistigim halde 2,5 yasina kadar emzirdim. her turlu hastaligi ile ben ilgilenirim, ilgili uzman doktorlari ben bulurum. Esimden daha fazla calisiyorum. Bir kere de sen bul su doktoru desem senin isin ne diye cevap alirim!
Aaah aahh hicbirinin kiymeti yok ama!!
Ben de iyi baktigim icin suclaniyorum, cocugumu sevdigim icin ozveride bulundugum icin suclaniyorum.

Yani bu erkeklere hicbi sekilde yaranilmiyor demekki!

iyilikten maraz doğar.
ben bunu çıkardım bu yazıdan.
ayrıca resmen ailenizi eşiniz sömürüyor. hem o kadar güzel bakılacak hem hakaret edilecek.
ben ailenizin yerinde olsam ''benden bu kadar şimdi de biraz senin ailen baksın'' derdim.
bu kadar iyiliğin karşılığı terbiyesizlik olmuş bence

Dünden beri çok üzgünüm kızlar, sıkıntım mideme vurdu ağrıdan inanın duramıyorum. Benimde danışmak istediğim bir şey var sizlere.

Eşimle 6 yıldır evliyiz. 4 yaşında bir kızımız var. Çalıştığım için kızıma annem bakıyor ve kız kardeşim de anneme yardımcı oluyor, çocuğu en az benim kadar çok severler üstüne titrerler.Hasta olsa bizden önce koşa koşa hastaneye götürürler. Parkına gezmesine yemesine içmesine varana kadar herşeyiyle ilgilenirler. Allah var haklarını hiç ödeyemem.

Normalde eşimlede iyi anlaşırız. Birbirimizi severiz. Ancak söz konusu çocuk olunca maalesef çok değişiyor, olmadık şeylerden problem yaratıyor. Normalde bende kızımın üstüne çok düşerim, her şeyine çok dikkat ederim. Üstelik eşimin paranoyak derecesinde takıntıları nedeniyle sürekli diken üstündeyim.

Örneklere gelecek olursak; kızımın yüzünde ufak bir şey çıksa kim öpüyor da yüzünde bu çıkıyor der, kazara düşse kızar (çocuk bu düşe kalka büyür ama işte..), saçında bir toz veya bir şey görse bu ne böyle niye temiz değil der. Yani böyle öften pöften şeylerden sıkıntı çıkarır. Geçen sene kız kardeşim çocuğun eline hazır kek vermişti burnumuzdan getirdi ki hazır yiyeceklere bende karşıyımdır ama zaten kırk yılda bir böyle bir şey oldu. Kız kardeşimde ondan sonra hazır bir şey yedirmedi ve kendi evde kek yapıp yedirdi. Bu arada kız kardeşimle aralarında geçmişten kalan bir sıkıntı vardı, küslerdi ve ben üzülmeyim diye kardeşim ondan özür diledi ama artık eşim ona gıcık olduğundan yaptığı her şey gözüne batıyor.

En son olay dün oldu. Kızımı gezdirmeye büyük bir alışveriş merkezine gittik. Güzelce eğlendik. Sonra yemek yiyelim dedik. Yemeğimizi yedik. Ardından ben ellerimi yıkamaya lavaboya gittim. Döndüğümde sinirlenmiş köpürmüş bir haldeydi. Sebebini sordum noldu diye. kızım eşime teyzem bana kola içirdi demiş. Ben böyle bir şey olmayacağını biliyorum. Çünkü eşimin kızacağını bildiklerinden böyle şeylere artık haddinden fazla dikkat ediyorlar ama anlat anlatabilirsen derdini. Açtı ağzını yumdu gözünü. Ses çıkarmadım ama çok kötü oldum. Sabaha kadar uyumadım. Zaten kendi yatağımdada yatmadım. Bu sabah işe giderken anneme sordum varmı böyle bir şey diye. Annemde olurmu kızım tırnak kadar çocuğa kola verilir mi hiç dedi. Kız kardeşimle de sonra telefonla konuştuk, oda çok üzüldü. Bana abla geçen gün çocuk bizede babam annemi dövüyor dedi ama biz böyle bir şey olmadığını bildiğimizden kızdık yalan söyleme bir daha diye dedi. Çocuk bu bazen olmayan bir şeyi olmuş gibi söyleyebiliyor dedi. Üstelik biz ona gözümüz gibi bakıyoruz ama eniştem neden böyle yapıyor anlayamıyorum dedi.

Bu arada işten çık diyenler olabilir ama kredi borcumuz ve kendi kredi kartı borcum yüzünden iştende çıkamıyorum. Şu anda o kadar üzgünüm ki anlatamam. Siz olsanız böyle bir durumda eşinize nasıl davranırdınız ve bu huyundan nasıl vazgeçirirdiniz ? lütfen banada bir akıl verin.

bence eşiniz,çocuğa sizin anne ve kızkardeşiniz baktığı için eziliyor bunun altında. kendi ailesinden teklif dahi gelmediyse için için kendi ailesine kızıp hırsını sizden alıyor. ayrıca öle 1 kere hazır kekten koladan bişey olmaz. eşiniiz çocukken hiç içmemiş mi??? valla ben içtim, ölmedim. kolayı da hiç sevmedim hayatım boyunca ayda yılda bir içerim; ortamı varsa:1:

benimde 3.5 yaşında bir kızım var bizimde eşimle çocuk yüzünden tartışmalarımız oluyor ama
sizin eşiniz abartmış bence
ben kreşe gönderelim derdim yerinizde olsam
hem çocuk sosyalleşir hemde baba bukadar ezilip kendine dert etmez bu olayı

Back