• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizle çocuk yüzünden hiç kavga ettiniz mi ?

Annenizle kardesiniz ne guzel bakiyormus iste esiniz resmen nankorluk yapiyor bence. Bakici elinde buyuse ne yapacakti?

Kendi annesi yasiyor olsaydi ve o baksaydi eminim kola icirse bile gormezden gelirdi.

Kendinizi yemeyin aksam oturup konusun sakin sakin.

İsterse her konuda annesini koruyan bir erkekte olsa dahi çocuğu konusunda eşinin annesine söylediklerini kendi annesine de söylerdi bence.
Gerçekten erkekler çocukları konusunda çok garipler.
Kendileri bişey yapınca sorun yok.
Baskası yapınca hep sorun çıkarırlar
Bu kim olursa olsun.

İsterse her konuda annesini koruyan bir erkekte olsa dahi çocuğu konusunda eşinin annesine söylediklerini kendi annesine de söylerdi bence.
Bu kim olursa olsun.

Ben su an calismiyorum ama bebek dogunca esim de ayni triplere girer ve elestirirse ben cok sinirlenirim gercekten.

Yapar gibi de geliyor sanki :)

Evet eşinizin yaptığı hiç hoş bir şey değil.Ben de çok kızdım.Nankörlüktür bu.Kasti mi yapıyor ki?Neyse azıcık sabredin çocuk büyüdükçe bu sorunlar ortadan kalkacaktır.Ben buna benzer şeyleri ablam ve eniştemden gördüm.Yeğenim 5 yaşını doldurdu.Onlar da birçok şeyi aştılar zamanla herşey rayına oturdu.Annenizin ve kardeşinizin sakinliği,mantıklı oluşları çok güzel,hep böyle devam eder umarım.Fevri yaklaşmıyorlar.Bu çok önemli ve bu konuda da şanslısınız.Ben bir öneri de bulunmak istiyorum.Neden kreşi düşünmüyorsunuz?Kreş yaşı çoktan gelmiş.Zaten 5 yaşını doldurdular mı artık okula alıyorlar.Bence kreşe verin.Anneniz de hastaymış bak :(Çok geçmiş olsun.Hem anneniz hem kardeşiniz zan altında yada sizin aranızda kalmazlar.Eşinizin tavrında da değişiklikler görebilirsiniz belki.Kreş olayına tekrar gelecek olursak.Anneanne,babanne olayı çok farklı oluyor çocuğun eğitiminde.Maalesef bir yerde eksik kalıyor çocuk hep.Zamana ayak uydurmak lazım.Kreşlerde neler öğretiliyor.Benim yeğenimde olumlu değişmeler oldu mesela kreşe başladığında.Lütfen bunları es geçmeyin.Canınızı da sıkmayın,kocanızla aranız kötü olmasın.Halledilmeyecek şeyler değil bunlar..

aslında bende bu sene kreşe vermeyi çok istiyordum
ancak kızım kakasını lavobaya yapmıyor reddediyor beze yapıyor
bir kaç kreşe sordum kabul etmiyorlar
bende bir pedagogdan randevu aldım bu ayın 23 üne
bakalım o sorunu çözersek o zaman kreş olabilir

Bu kim olursa olsun.

kayın babam elinde şekerlerle geldiğinde birşey demiyor ama
kayın babam emekli binbaşı
çok sinirlidir ona bişey diyemez

Ben su an calismiyorum ama bebek dogunca esim de ayni triplere girer ve elestirirse ben cok sinirlenirim gercekten.

Valla ben evli bile değilim etrafımda gördüklerim kadarıyla burada yorum yaptım.
Benim canım sevgilimde yapacaktır ileride eminim bu konudan tartışırız artık baya :D
Sanki falan yok yapcak yapcak ve hiç insan ayırmıcak cidden bunu yaparken
Çocuklarına çok düşkün ya babacıkları saolsunlar:1:

Son düzenleme:
ne konuşayın arkadaşım siz söyleyin bir akıl verin
ben ne dediysem bu adam böyle

Simdi anne ve kardesinizi overseniz super bakiyorlar diye, esiniz daha cok ofke duyabilir.

Yerinizde olsam ne yapardim diye dusundum. Sanirim soyle yapardim, internetten 1-2 bakici telefonu bulurdum (blof tabi) sonra da esime, bu konudan cidden cok huzursuz oldugumu, biktigimi, resmen cocugumun emin ellerde olmasindan rahatsizlik duydugunu soyleyip, bakicilarla gorusup randevu alacagimi ve kendisinin de gorusme sirasinda orada olmasini istedigimi kararli bir sekilde soylerdim. Iste o zaman hersey boyut degistirecektir bence.

arkadaşım baştan tavrını koy
ben öyle yapamadım
her iki tarafıda idare etmek onları üzmemek adına hep kendimden verdim
ailemde hep kendinden veriyor
bizimkide tepemize çıkıyor

kayın babam elinde şekerlerle geldiğinde birşey demiyor ama
kayın babam emekli binbaşı
çok sinirlidir ona bişey diyemez

Bilemiyorum o sinirli diye korkuyordur sanırım :1:
Başkasına bu şekilde davranmadığı oluyor mu
Yoksa sadece babasınamı

Valla ben evli bile değilim etrafımda gördüklerim kadarıyla burada yorum yaptım.
Benim canım sevgilimde yapacaktır ileride eminim bu konudan tartışırız artık baya :D
Sanki falan yok yapcak yapcak ve hiç insan ayırmıcak cidden bunu yaparken
Çocuklarına çok düşkün ya babacıkları saolsunlar:1:

Ben pire icin yorgan yakan biriyim. Eger bana mudahale etmeye kalkarsa kendi huzuru bozulur guzelim, dunyayi dar ederim valla erkek dedigin kadin isine karismaazzz

Simdi anne ve kardesinizi overseniz super bakiyorlar diye, esiniz daha cok ofke duyabilir.

Yerinizde olsam ne yapardim diye dusundum. Sanirim soyle yapardim, internetten 1-2 bakici telefonu bulurdum (blof tabi) sonra da esime, bu konudan cidden cok huzursuz oldugumu, biktigimi, resmen cocugumun emin ellerde olmasindan rahatsizlik duydugunu soyleyip, bakicilarla gorusup randevu alacagimi ve kendisinin de gorusme sirasinda orada olmasini istedigimi kararli bir sekilde soylerdim. Iste o zaman hersey boyut degistirecektir bence.

bakıcı fikrini kabul etmeyeceğinden adım gibi eminim
zaten bana işten çık diyor
e peki borçlar nolacak diyorum
ne yaparsan yap diyor

Ben pire icin yorgan yakan biriyim. Eger bana mudahale etmeye kalkarsa kendi huzuru bozulur guzelim, dunyayi dar ederim valla erkek dedigin kadin isine karismaazzz

Yaptıkları çok saçma ama onlarında kötülükten yaptıklarını sanmıyorum
Çocuklarına paronayaklık derecesinde düşkün oldukları için sanırım bu şekilde davranıyorlar.

Eşiniz eğer işten çık, borcu harcı düşünme bir şekilde öderiz merak etme sen,
yeter ki kızımızla sen ilgilen deseydi, eşinizi anlayabilirdim.
Ama eşiniz hem borca, ne yaparsan yap beni ilgilendirmez diyor, hem de işten çık diyor.
Kim ödeyecekmiş borçları pekala.
Çocuğunuza annenizin ve kardeşinizin bakması büyük şans.
Normal şartlarda özellikle çok küçük çocukların anneleriyle büyümeleri taraftarıyım ama
şartlar başka türlü gösteriyorsa, büyüklerin yardımcı olması büyük şans.
Eşiniz cidden nankörlük yapıyor.
Bir de bakıcı fikrini deneyin bakalım arkadaşların dediği gibi.
Konuşmaktan anlar mı bilemiyorum ama bir kez daha ailenizin kızınıza gözü gibi baktığını
, kola vs gibi şeyleri asla vermediklerini hatırlatın.
Bu arada kızınız söylediği yalanları alışkanlık haline getirmez umarım.
Allah yardımcınız olsun, eşiniz sizi anlar umarım.

bakıcı fikrini kabul etmeyeceğinden adım gibi eminim
zaten bana işten çık diyor
e peki borçlar nolacak diyorum
ne yaparsan yap diyor

Zaten kabul etmesi icin soylemiyoruz tamamen blof yapiyoruz.

Isten cikmayi teklif ederse yine, bunun sozkonusu bile olamayacagini, borc bitene kadar cikamayacagini soylersin ama bunlari soylerken daha bir ayagin yere saglam basan bir kadin gibi konusman lazim.

Bakiciyi kabul etmeyip, annenlere karsi biraz daha saygili olmasi ve susmasi icin.

sadece babasına bu şekilde

Evet ozaman kesin korkuyor bence.
Sonuçta başka akrabası yok mu
Onlara da sizin annenizi kardeşinize söylendiği gibi söyleniyor demek.
Dediğim gibi sadece annenize ya da kardeşinize gıcıklık değil yaptığı

Yaptıkları çok saçma ama onlarında kötülükten yaptıklarını sanmıyorum
Çocuklarına paronayaklık derecesinde düşkün oldukları için sanırım bu şekilde davranıyorlar.

Mutlaka. Babam da anneme cok mudahale edermis ki evlatlarina resmen asiktir canim babam.

Ama babam anneme cok yardimci olurmus.

Benim lafim, senin bebege bakmani begenmeyen ama yardim da etmeyen tipler.

Benim eşim de bu konuda ultra pimpirikli.. Ama ben senin gibi bu durumu önemsemiyorum. Sana tavsiyem dikkate alma. Tab sen biraz geç kalmışsın ama neresinden dönersen kardır. Benim bebeğim beş aylık doğduğundan beri yani beş ayda bile baya törpülendi benimki. Neye pimpirikleniyorsa aynısını ben yapıyorum ona. Mesela hırka giydirmemişsin bu çocuk üşüyecek diyor. Ben de ona diyorum hırka giydirmemişsin bu çocuk üşür diye. Yani tek başıma benim görevim değil o da yapsın. Veya bu çocuk hasta olmayacak iyi bakacaksın falan diyor. Ben de diyorum ki çocuğu hasta etmeme görevi senin sen hasta edersen bozuşuruz ona göre diyorum. Yani elimizde olmayan ve pimpiriklendiği herşey için o bana ne diyorsa aynısını ona yönlendiriyorum. İnan bana bi süre sonra saçmaladığını anlayacaktı. Sen de denemelisin. Mesela okuduğuma göre eşin çocuğa çikolata veriyor demişsin. Çikolata verdiğini görünce kızmalısın o sana ne diyorsa aynı şekilde kız ne bir eksik ne bir fazla.. Mesela top kek yediğinde ne dediyse sana sen de aynısını söyle. Ve gerçekten umursamaz görün. Çünkü sen ya da annen önemsedikçe bu durumu o da abartacaktır. Mesela benim annem eşimin pimpirikli olduğunu bilir ve onun yanında da der ben bakmam sizin çocuğunuza sadece severim.. yok o öyle bu böyle oldu derseniz bakmam tabi der. Eşim bu lafları duyunca tabiki de bozuluyor söyleneceği varsa da söylenemiyor:)

Mutlaka. Babam da anneme cok mudahale edermis ki evlatlarina resmen asiktir canim babam.

Ama babam anneme cok yardimci olurmus.

Benim lafim, senin bebege bakmani begenmeyen ama yardim da etmeyen tipler.

Tabi ki yardım etmeyen artı bir de bakmanı beğenmiyorsa o daha da büyük sorun.
Konu sahibinin probleminde böyle bişey yok sanırım.
O yüzden annesiyle kardeşiyle konuşup dediklerini takmamasını çocugu konusunda herkese karşı öle olduğunu söylemesini istedim

Son düzenleme:
tüm yorumları okumadım ama ben birşeyler söylemek istiyorum...
aynı olmasa da yakın şeyler...
abimin kızınada annem bakıyordu ve ben o zaman öss ye hazırlanıyordum yani bende yardımcı oluyordum...
annem özellikle özen gösteriyordu...ekstra yani çünkü abimde çok titizlenirdi...sürekli laf yerdik beğenmezdi...
böyle böyle 2 sene baktı annem ben kazanıp başka şehre gittim...
yengem birşey demezdi Allah var yani sessizdir...sadece şöyle böyle diye aklına yatmayan şeylerde ikaz ederdi...
neyse birgün annem demişki...al oğlum kızını kendin bak ben artık bakmıcam yeter demiş...artık abim kimbilir ne kızdı da bağırdıysa kadına:)
abim tabi kalakalmış...baya konuşmadı annemle falan ama sonra oda hak verdi...kadının burnundan getirdi..

diğer konu yeğenimde bize ananem beni dövüo babanne sende kalıcam derdi,orda da babannem bana yemek vermiyor diyormuş...
çocuklar annelerine kendini göstermek yada dikkat çekmek için yapıyorlar bunları...eşinizin inanmasına yada tavırlarına yorum yapamam ama abimden çok çektik...

şimdi benmde 2 aylık kızım var...elide yüzüde çiziliyor ben başında durmama rağmen,eşim bana başlarda söylendi,bir haftasonu al dedim sen bak ben sadece emzircem hiç almadım kızımı,döndü döndü öğleye doğru özür diledi...
kolay değilmiş dedi....cidden çok zor üstelik anneye daha kolay annesi olmayan çocuk huysuzlukta yapıyor yalanda söylüyor yalan demişken ilgi çekmek için...anneye yapamıyor anne hep yanında çünkü

eminim bunları yaşayan çok insan vardır ama annenizde birgün al çocuğunu diyebilir benim annem gibi....

Back