• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizle çocuk yüzünden hiç kavga ettiniz mi ?

dün aslında işten çık dedi bana eşim
ama dediğim gibi kendi kredi borcumuz olduğu gibi kendime ait kredi kartı borcum var
işten çıkarsam nasıl öderim diyorum
bana ne, ne yaparsan yap diyor

Öncelikle tabi ki çocuk için kavga ederiz ama bu bambaşka birşey. Resmen emeğe ihanet ediyor.

Ancak yukarıyı anlamadım, sizin kredi kartı borcunuz olabilir. Bunun tamamını kendininiz için harcamış da olabilirsiniz.. Ama "ne yaparsan yap " demek nasıl birşey ? Kusura bakmayında haddini bilmez bir tip kocanız.

madem babasına bırşey dıyemıyor..
o halde sızde babasına laf arasında soylemış olun..

Mutlaka. Babam da anneme cok mudahale edermis ki evlatlarina resmen asiktir canim babam.

Ama babam anneme cok yardimci olurmus.

Benim lafim, senin bebege bakmani begenmeyen ama yardim da etmeyen tipler.

evet evdede elini hiç ama hiç işe sürmez
bir yada en fazla 2 kez yemek yedirmiştir kızıma
bir kerede altını değiştirmiştir oda mecburiyetten
herşeyi benden bekler
babam bile daha çok altını değiştimiş yemek yedirmiştir
para konusunda çok fedakardır kızına ama iş yardıma gelince yok

ayy bana böle yapcak eşim resti çekerim. o zaman bundan sonra benim ailem bakmasın kızıma. bir bakıcı bul ben karışmıyorum sonra bakıcıyı da beğenmezsin bana suç atarsınfilan. dursun bi düşünsün kendine gelsin aaa ne bu böyle sürekli bi laf söyleme çok biliyorsa kendi baksın uzaktan o niye böle oldu bu niye şöyle

Öncelikle tabi ki çocuk için kavga ederiz ama bu bambaşka birşey. Resmen emeğe ihanet ediyor.

Ancak yukarıyı anlamadım, sizin kredi kartı borcunuz olabilir. Bunun tamamını kendininiz için harcamış da olabilirsiniz.. Ama "ne yaparsan yap " demek nasıl birşey ? Kusura bakmayında haddini bilmez bir tip kocanız.

evet böyle söylediğinde içim nasıl yandı anlatamam
tabiki kredi kart borcum hepimiz için yaptığım harcamalardan oldu

Benim eşim de bu konuda ultra pimpirikli.. Ama ben senin gibi bu durumu önemsemiyorum. Sana tavsiyem dikkate alma. Tab sen biraz geç kalmışsın ama neresinden dönersen kardır. Benim bebeğim beş aylık doğduğundan beri yani beş ayda bile baya törpülendi benimki. Neye pimpirikleniyorsa aynısını ben yapıyorum ona. Mesela hırka giydirmemişsin bu çocuk üşüyecek diyor. Ben de ona diyorum hırka giydirmemişsin bu çocuk üşür diye. Yani tek başıma benim görevim değil o da yapsın. Veya bu çocuk hasta olmayacak iyi bakacaksın falan diyor. Ben de diyorum ki çocuğu hasta etmeme görevi senin sen hasta edersen bozuşuruz ona göre diyorum. Yani elimizde olmayan ve pimpiriklendiği herşey için o bana ne diyorsa aynısını ona yönlendiriyorum. İnan bana bi süre sonra saçmaladığını anlayacaktı. Sen de denemelisin. Mesela okuduğuma göre eşin çocuğa çikolata veriyor demişsin. Çikolata verdiğini görünce kızmalısın o sana ne diyorsa aynı şekilde kız ne bir eksik ne bir fazla.. Mesela top kek yediğinde ne dediyse sana sen de aynısını söyle. Ve gerçekten umursamaz görün. Çünkü sen ya da annen önemsedikçe bu durumu o da abartacaktır. Mesela benim annem eşimin pimpirikli olduğunu bilir ve onun yanında da der ben bakmam sizin çocuğunuza sadece severim.. yok o öyle bu böyle oldu derseniz bakmam tabi der. Eşim bu lafları duyunca tabiki de bozuluyor söyleneceği varsa da söylenemiyor:)

valla çok iyi fikir
çocuk bakma işini görev olarak çoktan üstlendiğimden hata bende aslında
önerini deneyeceğim canım teşekkürler

Çocuklar bu dönemde gelişmiş hayal gçleri nedeniyle çok fazla yalan söylerler. dışarıdan, tvden, arkadaşlarından falan görüp kola içmeye özenmiş olabilir, içmesine izin verilmediği için de içirdi diyerek isteklerini dile getirmiş olabilir vs. siz eşinize en iyisi bir gelişim psikolojisi kitabı alıp okutun.

tüm yorumları okumadım ama ben birşeyler söylemek istiyorum...
aynı olmasa da yakın şeyler...
abimin kızınada annem bakıyordu ve ben o zaman öss ye hazırlanıyordum yani bende yardımcı oluyordum...
annem özellikle özen gösteriyordu...ekstra yani çünkü abimde çok titizlenirdi...sürekli laf yerdik beğenmezdi...
böyle böyle 2 sene baktı annem ben kazanıp başka şehre gittim...
yengem birşey demezdi Allah var yani sessizdir...sadece şöyle böyle diye aklına yatmayan şeylerde ikaz ederdi...
neyse birgün annem demişki...al oğlum kızını kendin bak ben artık bakmıcam yeter demiş...artık abim kimbilir ne kızdı da bağırdıysa kadına:)
abim tabi kalakalmış...baya konuşmadı annemle falan ama sonra oda hak verdi...kadının burnundan getirdi..

diğer konu yeğenimde bize ananem beni dövüo babanne sende kalıcam derdi,orda da babannem bana yemek vermiyor diyormuş...
çocuklar annelerine kendini göstermek yada dikkat çekmek için yapıyorlar bunları...eşinizin inanmasına yada tavırlarına yorum yapamam ama abimden çok çektik...

şimdi benmde 2 aylık kızım var...elide yüzüde çiziliyor ben başında durmama rağmen,eşim bana başlarda söylendi,bir haftasonu al dedim sen bak ben sadece emzircem hiç almadım kızımı,döndü döndü öğleye doğru özür diledi...
kolay değilmiş dedi....cidden çok zor üstelik anneye daha kolay annesi olmayan çocuk huysuzlukta yapıyor yalanda söylüyor yalan demişken ilgi çekmek için...anneye yapamıyor anne hep yanında çünkü

eminim bunları yaşayan çok insan vardır ama annenizde birgün al çocuğunu diyebilir benim annem gibi....

annemde diyecek demesinede aman kızım siz mutlu olun yeterki diyip bu zamana kadar geldik
birgün patlayacak oda, yazık bana kıyamıyor

ahhh arkadaşım ahhhhhhhhhhh
benimde kızım var 1 yaşındaa bende çalışıyorum benim kızımada kayınvalidem bakıyor
şu bir yılda öyle şeyler yaşadımkii ömrümün 10 yılı gitti benim eşmide senin eşin gibi takıntılıdır
yüzü kızarsa noldukii dişten ateşi çıkar pimpiriklenir felan geçen gün kızımı emzirmeye kayınvalidemlere gittim
aman allahım ne görüyüm kızım ilaçlarla oynuyor yıkıldıımm o ann kaynatamın kalp ilaçları hemen kucağıma aldım
baktım içmemiş kayınvalideme gittim böyle böyle dedim ne dese iyi evet oynuyo çıldırdım dedimki o ilaçları alın ordan hergün korka korka çalışamam ben dedim
walla kusura bakma alamam ilaçların yeri orası dedi bu arada ilaçlar komidinde üst çekmecede demezmi bide kocam ozaman ilaçlarını içmeyi unutur diyo allahım dedim sen sabır ver eşime dedim söle alsınlar dedim tamam dedi ama tabi pasif kocam diyememiş gitmiş çekmece kilidi almış
iyi dedim neyse tam kafam rahatladı bi öğlen bi daha gittim kayınvalidem anlatıyoo işte kilidi açamıyo zorluyo ama bu seferde alt çekmeceyi açıyo ee eorda ne var dedim ilaç demezmi yani yemin ediyorum ilk kez boğasım geldi alın diyorum yok kaynatamada dedim hala bişey değişmedi eşime dedimki baak en çok korktuğum şey bu illa başımızamı gelmesi lazım dedim eşim nasıl sinirleniyo diye diye başımıza geitricen dedimki konuşma ihmalden gelmiyo başımızaa ben deyincemi geliyo dedim kendi annemde çalışıyoo inşallah seneye emekli olacak aslında kayınvalidem çok iyi bakıyr ama böle bi ihmalde nasıl bulunuyor anlamıyorum sanki biraz bana gıcıklık olsun die yapıyor amaa amaaan wallahi çok canım sıkılıyor düşündükçee

arkadaşım sana tavsiyem ne kendini üz ne anneni ne kardeşini eşine net ol evet bizd eçok tartışıyoruz eşimle çocuk yüzünden değil ama aileler yüzünden çocukk bahane biraz bizde çok seviyoruz birbirimizi ama ahhhh aileler çocuk oluncada iyice ayyuka çıkıyor aslında senin eşinin tepkisi ailenee çocukta bahane aynı kayınvalidemein beni husursuz etme taktiği gibi ama arkadaşlarında dediği gibi eşinle konuş aileni ezdirme bakıcı tutalım de işin ciddiyetinin farkına varsın senin ailende onun aileside bizim ailelerimde çocuğumuza bakmak zorunda değil benim kayınvaldiem kendisi istedi hiç öle bi niyetim yokken işten ayrılmayı düşünürken ben bakarım dedi aileni ezdirmeee çocuğun neden yalan söylüyor bunun üzerine git bence allah hepimize sabır versin

Çocuklar bu dönemde gelişmiş hayal gçleri nedeniyle çok fazla yalan söylerler. dışarıdan, tvden, arkadaşlarından falan görüp kola içmeye özenmiş olabilir, içmesine izin verilmediği için de içirdi diyerek isteklerini dile getirmiş olabilir vs. siz eşinize en iyisi bir gelişim psikolojisi kitabı alıp okutun.

ah keşke okusa
kendisi bana çocuğa nasıl eğitim verilir diye bir kitap aldı getirdi okuayayım diye
o okumayı sevmiyormuş
ben okuyup ona anlatacakmışım
hay Allahım ya

ahhh arkadaşım ahhhhhhhhhhh
benimde kızım var 1 yaşındaa bende çalışıyorum benim kızımada kayınvalidem bakıyor
şu bir yılda öyle şeyler yaşadımkii ömrümün 10 yılı gitti benim eşmide senin eşin gibi takıntılıdır
yüzü kızarsa noldukii dişten ateşi çıkar pimpiriklenir felan geçen gün kızımı emzirmeye kayınvalidemlere gittim
aman allahım ne görüyüm kızım ilaçlarla oynuyor yıkıldıımm o ann kaynatamın kalp ilaçları hemen kucağıma aldım
baktım içmemiş kayınvalideme gittim böyle böyle dedim ne dese iyi evet oynuyo çıldırdım dedimki o ilaçları alın ordan hergün korka korka çalışamam ben dedim
walla kusura bakma alamam ilaçların yeri orası dedi bu arada ilaçlar komidinde üst çekmecede demezmi bide kocam ozaman ilaçlarını içmeyi unutur diyo allahım dedim sen sabır ver eşime dedim söle alsınlar dedim tamam dedi ama tabi pasif kocam diyememiş gitmiş çekmece kilidi almış
iyi dedim neyse tam kafam rahatladı bi öğlen bi daha gittim kayınvalidem anlatıyoo işte kilidi açamıyo zorluyo ama bu seferde alt çekmeceyi açıyo ee eorda ne var dedim ilaç demezmi yani yemin ediyorum ilk kez boğasım geldi alın diyorum yok kaynatamada dedim hala bişey değişmedi eşime dedimki baak en çok korktuğum şey bu illa başımızamı gelmesi lazım dedim eşim nasıl sinirleniyo diye diye başımıza geitricen dedimki konuşma ihmalden gelmiyo başımızaa ben deyincemi geliyo dedim kendi annemde çalışıyoo inşallah seneye emekli olacak aslında kayınvalidem çok iyi bakıyr ama böle bi ihmalde nasıl bulunuyor anlamıyorum sanki biraz bana gıcıklık olsun die yapıyor amaa amaaan wallahi çok canım sıkılıyor düşündükçee

arkadaşım sana tavsiyem ne kendini üz ne anneni ne kardeşini eşine net ol evet bizd eçok tartışıyoruz eşimle çocuk yüzünden değil ama aileler yüzünden çocukk bahane biraz bizde çok seviyoruz birbirimizi ama ahhhh aileler çocuk oluncada iyice ayyuka çıkıyor aslında senin eşinin tepkisi ailenee çocukta bahane aynı kayınvalidemein beni husursuz etme taktiği gibi ama arkadaşlarında dediği gibi eşinle konuş aileni ezdirme bakıcı tutalım de işin ciddiyetinin farkına varsın senin ailende onun aileside bizim ailelerimde çocuğumuza bakmak zorunda değil benim kayınvaldiem kendisi istedi hiç öle bi niyetim yokken işten ayrılmayı düşünürken ben bakarım dedi aileni ezdirmeee çocuğun neden yalan söylüyor bunun üzerine git bence allah hepimize sabır versin

Allahım sanada sabır versin arkadaşım
bizimkiler bi an olsun gözlerinin önünden ayırmazlar ama genede yaranamıyorlar işte
benim istediğim sadece ufacık bir teşekkür ya
üstelik iyilik yaptıkça bizimkiler kötü oluyor

Bence burdaki sorun çocuğunuz,esiniz degil.olmadik seyleri olmus gibi anlatiyorsa ciddi bir problem var ve babasinin zaaflarini kullanmaya baslamis.

Annenizle kardesiniz ne guzel bakiyormus iste esiniz resmen nankorluk yapiyor bence. Bakici elinde buyuse ne yapacakti?

Kendi annesi yasiyor olsaydi ve o baksaydi eminim kola icirse bile gormezden gelirdi.

Kendinizi yemeyin aksam oturup konusun sakin sakin.

benim kızımada annem bakarken oje sürmüştü ablam
eşimde öyle ablama söylemişti kızaraktan
bende daha sonra kreşe verdim kızımı
ailem bakmak zorunda değil.geçen de kreşte sürmüşler oje baktım okula bişey diyemiyor.
valla ben adamları anlamıyorum sanki dört dörtlük babalarda sütten çıkmış ak kaşıklar.
kreşe vermeni tavsiye ederim inan bizim de şuan çok borcumuz var ama o kızımın eğitimi de önemli.

Eşiniz hiç bakıcılarla muhattap olmamş. Yatıp kalkıp dua etsin annenize. Kadıncağız bakıyor bir de üstüne laf yiyor. Kusara bakma ama eşin nankör. Bakıcı anneanne gibi olur mu? Onun gibi sevgi gösterir mi. Ayrıca en az 500 tl para da alırlar.
Ayrıca çocuğunuz artık büyümüş kreşe verebilirsiniz. Kadıncağıza acıdım hem çocuk bakıyor hem eşinin kaprisini çekiyor. Kadın mecbur değil bakmaya. Siz de eşinize böyle konuşma hakkı vermemelisiniz.

Bence burdaki sorun çocuğunuz,esiniz degil.olmadik seyleri olmus gibi anlatiyorsa ciddi bir problem var ve babasinin zaaflarini kullanmaya baslamis.

canım kızkardeşim bize gelirken kola alıyormuş kendi içmek için
bizim ufaklıkta canı çekip isteyince onu üzmemek için vişne suyunu sulandırıp öyle vermiş
çocuk onu kola sanmış yani
ah sorsa eşim onlara, doğruyu anlatacaklar ama ...
evet kızımın tv den etkilendiği doğru
aslında ben bir kez bile yalanını yakalamadım
babası üstüne üstüne gidip kızınca sanırım oda korktu
yinede bundan sonra daha çok dikkat edicem
teşekkür ederim

Eşiniz hiç bakıcılarla muhattap olmamş. Yatıp kalkıp dua etsin annenize. Kadıncağız bakıyor bir de üstüne laf yiyor. Kusara bakma ama eşin nankör. Bakıcı anneanne gibi olur mu? Onun gibi sevgi gösterir mi. Ayrıca en az 500 tl para da alırlar.
Ayrıca çocuğunuz artık büyümüş kreşe verebilirsiniz. Kadıncağıza acıdım hem çocuk bakıyor hem eşinin kaprisini çekiyor. Kadın mecbur değil bakmaya. Siz de eşinize böyle konuşma hakkı vermemelisiniz.

eşim çok şanslıda haberi yok
500 liraya bakıcılık yapan kaldımıki?
kaka problemini çözünce kreşi bende düşünüyorum
ayrıca her ne olursa olsun ailemi ezdirmem
onlar ne zorluklarla büyüttü bizi
ama ben birşey söylesem onları hep kayırıyor oluyorum

malesef erkeklerde bu var.şöyle örnek vereyim.kızım 2 aylık.ben ablamlara annemlere gidicem.diyorki e bu çocuğa orda diğer kuzenleri rahat vermiicek vsss (bebek olduğu için deliriyor yeğenlerim ) geçenlerdede onun ailesine gitmiştik onun yeğenleride çok sevdiler kucağa aldılar falan.çocuk işte meraklı olur nolcak yani.dedim merak etme senin yeğenlerden idmanlı kızım benim.yani kendi tarafını görmüyor sende arıyor açığı.bilerek yaptıklarını sanmıyorum ama malesef yapıyorlar (çokmu iyimserim ne:))

ama ciddi bi konuşma yap bana göre göremediği şeyleri göster.de derdimiz yok çok şükür gelişimide muhteşem bak allahın gücüne gidecek böyle saçmalamaların bu bebek onlarında canı nasıl böyle düşünürsün die suçla.ayrıca çocuk düşecekki kalkmasını bilecek.dizi kanamadan büyüyen varmı aranızda.

Canım benım esımı anlatmıssın sankı.cocuk ustunde az kavgamız olmadı.eskıden daha beterdı.cok kucukken hatta gecelerı uyanır bakardı nefes alıyormu ,duser yataktan falan dıye.ben uyuyorum dıye benı suclardı.ya sen okadar ıyı anlıyorum kı.ama uzulucek bısey yok.

Ben ılk olarak1)aldırmıyorum pek.
2)ona cocuga ondan daha yakın oldugumu ve cocuk daha cok benımdır,ben karnımda buyuttum,ben crektım her zahmetını.annemlerlee ılgılı bır soz soyledıgındese annemler ona senın yavrun ,benım yavrum dıye bakmıyorlar,ona bırıcık toruları,evlatları dıye bakıyorlar.senın onları bu sekılde ıttıhametmeye hakkın yok,zahmetını cektıklerıne ıyı de,boyle kotumu oluyorlar?gunahdır dıyorum,tabı o yınede cocugun ustunde tıtrıycek,huy ıste,ama sen aldırma.ok.bunda bu adar uzulucek dert edılecek bısey yok.:54:ESER GECER.AMA BIR KERESINDE ANNEMLERDEN 11.30 DA,YANI COCUGUN UYKU SAATI GECMISTI,VE +OGLEN UYUMAMISTI,DONMUSTUK,AZ KALSIN BOSANIYORDUK,YEMIN EDERIM.YANI KARDES CARESI YOK.KATLANICAKSIN AMA DEDIGIM GIBI LAF ALTINDA DA KALMA.

Son düzenleme:
Eşin,çocuğunuza senin ailenin bakmasından rahatsız.
Belki ailenden hoşlanmıyor olabilir.Veya kendi annesi yok diye içten içe kıskanıyordur.
Sen kendin bakmadığın için de sinirleniyor olabilir.

Sözettiğin şeyler,genellikle annelerin titizlendiği konular.
Bunlara bir babanın bu kadar önem verdiğini pek görmedim.
Bence ne yapsalar gözüne batıyor.

tespitinde çok haklısın canım
bende böyle düşünüyorum

Back