• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizle çocuk yüzünden hiç kavga ettiniz mi ?

biraz önce kardeşimle konuştum
kızıma yoğurtlu çorba yapmış yedirmiş
şimdi evcilik oynuyorlarmış
birazdan da parka gideceklermiş
ben daha ne diyeyim ya

Onu bunu bilmem de, çocuk sevgiyle büyüyor daha ne olsun ya !
Eşin öpüp de başına koymalı !
Çok kızıyorum !
Sizinkilerin görevi olmuş canım çocuğa bakmak.
Bence şu arkadaşların önerdiği bakıcı ayarladım çocuğa bakmak için felan diye blöf yap bence eşine bakalım nolacak.

Bu tür adamlarla nasıl evleniyorsunuz? Ya da başta nasıl oluyorlar da gözünüzü boyuyorlar anlamıyorum ben bu işi ?? :53:

kocanız çok pimpirikliymiş vallahi. çocuk bu düşer çarpar. benim yeğenim gözüme baka baka annesine halam bana vurdu derdi anneside kızardı ne zaman vurdu şimdi geldi halan diye. geçen yine oynuyorlardı abisiyle bir çarpıştılar küçük kütt duvara kafa kocaman şişti nabalım çocukları kundaklayacakmıyız. hem arasıra hzır yemelerindede sakınca yok çocuk o birisinde görse istese napcaksın dur yavrum eve gidelim kek yapayımmı diyeceksiniz. o kadarda fazla abartmayın bizler nasıl büyüdüysek onlarda öyle büyüyecekler. en iyisi eşiniz bir psikoloğa gitsin bu kadarıda aşırı.

yorumların tamamını okumadım.

hepimiz zaman zaman çocuklarımız için eşlerimizle tartışıyoruz.

4 yaş çocuğu artık kreşe gidebilir. mümkünse kreşe verin. akşam 2 saat kadar anneniz baksın.

internetten 4-5 yaş çocuğunun davranışlarını anlatan makaleleri eşinize gönderin.
bu yaşta dikkat çekmek için yalan söylemeleri gayet doğaldır. tipik davranış şeklidir.

eşiniz sizin ailenizden hiç hoşlanmıyor, çocuğun bakımı için mecbur olduğundan hıncını sizden çıkarıyor.

yorumların tamamını okumadım.

hepimiz zaman zaman çocuklarımız için eşlerimizle tartışıyoruz.

4 yaş çocuğu artık kreşe gidebilir. mümkünse kreşe verin. akşam 2 saat kadar anneniz baksın.

internetten 4-5 yaş çocuğunun davranışlarını anlatan makaleleri eşinize gönderin.
bu yaşta dikkat çekmek için yalan söylemeleri gayet doğaldır. tipik davranış şeklidir.

eşiniz sizin ailenizden hiç hoşlanmıyor, çocuğun bakımı için mecbur olduğundan hıncını sizden çıkarıyor.

işte davranışının sebebi tamda bu canım

kocanız çok pimpirikliymiş vallahi. çocuk bu düşer çarpar. benim yeğenim gözüme baka baka annesine halam bana vurdu derdi anneside kızardı ne zaman vurdu şimdi geldi halan diye. geçen yine oynuyorlardı abisiyle bir çarpıştılar küçük kütt duvara kafa kocaman şişti nabalım çocukları kundaklayacakmıyız. hem arasıra hzır yemelerindede sakınca yok çocuk o birisinde görse istese napcaksın dur yavrum eve gidelim kek yapayımmı diyeceksiniz. o kadarda fazla abartmayın bizler nasıl büyüdüysek onlarda öyle büyüyecekler. en iyisi eşiniz bir psikoloğa gitsin bu kadarıda aşırı.

hiç sorma arkadaşım bir yere gitsek çocuk düşer mi, başına birşey gelir mi, hasta olur mu diye yaptığım hiçbir şeyden zevk almıyorum
inan böyleside çok zor, ancak çeken bilir

Peki niye ailenden hoşlanmıyor ?

inan bende çözmeye çalışıyorum ama bulamıyorum
her zaman destekçimiz oldular
sanırım bazen hoşlanmamak için sebep olması gerekmiyor
belki bilmediğim bir şey var
inan hiç bir fikrim yok

Bazı erkekler çok kuralcı olabiliyor çocuk konusunda benim etrafımdada var ve eşimde galiba öyle olucak
bebeğim doğunca şimdidden bana sıralıyo bebekle ilgili yasakları vs..
kimiside hiç ilgilenmez düşmüş kalkmış ağlamış umrunda olmaz
rahat ol yani bi tek sen eşinle çocuk konusunda tartışmıyosun
ama yavaş yavaş onun huyundan vazgeçirmeye çalış örnekler ver
güzel güzel anlat yada bazen hiç tepki verme bakalım o zaman napıcak
ben genelde o yolu kullanırım işe yarıyo:)

peki çocuğunuz neden böyle yalan söylüyor kimden öğreniyor
yalancılık sonradan öğrenilen bi kavram bence herşeyden önce buna titizlik gösterseniz eşiniz bu kadar köpürmeyebilir.

Bazı erkekler çok kuralcı olabiliyor çocuk konusunda benim etrafımdada var ve eşimde galiba öyle olucak
bebeğim doğunca şimdidden bana sıralıyo bebekle ilgili yasakları vs..
kimiside hiç ilgilenmez düşmüş kalkmış ağlamış umrunda olmaz
rahat ol yani bi tek sen eşinle çocuk konusunda tartışmıyosun
ama yavaş yavaş onun huyundan vazgeçirmeye çalış örnekler ver
güzel güzel anlat yada bazen hiç tepki verme bakalım o zaman napıcak
ben genelde o yolu kullanırım işe yarıyo:)

tepki vermemeyide denedim çoğu zamanda vermiyorum artık ama
bu seferde sen benim kadar bu çocuğu düşünmüyorsun oluyor

peki çocuğunuz neden böyle yalan söylüyor kimden öğreniyor
yalancılık sonradan öğrenilen bi kavram bence herşeyden önce buna titizlik gösterseniz eşiniz bu kadar köpürmeyebilir.

evet canım bu konu üstünde durcam bende
kızım beni çok özlüyor
çoğu zaman işe gitmesen anne diyor
ama çalışan her annenin sorunudur bu
eksikliğimi hissettirmemeye çalışıyorum ama
bu yaşlarda dikkat çekmek için olabiliyormuş
belki bazı şeyleri yalnış algılıyordur

tepki vermemeyide denedim çoğu zamanda vermiyorum artık ama
bu seferde sen benim kadar bu çocuğu düşünmüyorsun oluyor

o zaman sen ona güzelce anlat ben anneseyim bi yeri acısa senden daha çok üzülürüm vs..
sonra sende ona de sen benim anneliğimi beğenmiyosun bu beni çok üzüyo de dahada konuşma
küsmede yani mesafe koy yani kırıldığını yanlış yaptığını anlasın..

Bide çok dua et kesin çözüm orda:)

biraz önce eşimi aradım
kardeşimle konuştuğumu, aslında onun çocuğa kola değil vişne suyu verdiğini, kardeşimin buna çok üzüldüğünü ve kızımız için ne kadar fedakarlıklar yaptıklarını, bunları görmeyip sadece kötü tarafları yakalamaya çalıştığını söyledim
bana ne dese beğenirsiniz
vermedim dediyse vermemiştir deyip kestirip attı
sanki hiç bir şey olmamış gibi
peki benim dünden beri yaşadığım neydi, bana söyledikleri o davranışları neydi
off ya

kızlar mesaim doldu çıkmak zorundayım
evden takip etmeye çalışıcam
ilgilenen herkese teşekkür ederim

Kizinizin belki sizsiz zaman gecirdiginden dolayi esinizin de gecmisten kalanlar nedeniyle sorun yarattigi gozukuyor. Esiniz ve kizinizla psikologa gitzeniz? Esinize kizinizin yalan soylemesinden dolayi gittiginizi soyleyin gidince diger konulara da kayarsiniz.

Kızınız tepki olarak yalan söylüyor maalesef. belki onları babasına kötülerse siz bakmak zorunda kalırsınız diye düşünüyor çocukça :( eşiniz çok ayıp etmiş nasıl olsa bakıyorlar ve bakmaktan vazgeçmezler diye yapmış bunları. halbuki bakmayı bırakırlarsa ne yapacaksınız? yeni bir bakıcı onlardan iyi mi olacak? ayrıca maddi yük. işi bırakmanız da mümkün olmadığına göre bu şekilde kabul etmek zorunda kusura bakmasın.

canım yorumları okumadım sadece senin ilk yazdığına göre yorum yapıyorum.ben çalışıyorum 1,5 yaşında oğlum var. annem de kayınvalidem de bakamayız dediler.ikisiyle de aramız süperdir ama çocuk başka sorumluluk dediler,bakıcı tutun biz devamlı kontrol ederiz dediler.oğluma 3 aylıktan beri bakıcı bakıyor tabii kaç tane değiştirdim.bu bakıcımız çok iyi Allah razı olsun çok da iyi bakıyor.ama bulana kadar neler çektim..
velhasıl kelam eşin nankörlük ediyor ve sen buna izin vermemelisin.madem onlara güvenip emanet ediyosunuz çocuğunuzu ,yaptıklarına da bu kadar müdahalde etmemelisiniz.kola mı içirmiş,tadına baktırmış olabilir ne var yanii,hazır kek vermiş ..o an oyalamk için yapmış olabilir.walla bakıcım evdeki tencere tavanın yerini değiştiriyo dolap düzenliyo sess çıkarmıyorum,bvenden daha çok kullanıyo diye..

Back