• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizle çocuk yüzünden hiç kavga ettiniz mi ?

malesef erkeklerde bu var.şöyle örnek vereyim.kızım 2 aylık.ben ablamlara annemlere gidicem.diyorki e bu çocuğa orda diğer kuzenleri rahat vermiicek vsss (bebek olduğu için deliriyor yeğenlerim ) geçenlerdede onun ailesine gitmiştik onun yeğenleride çok sevdiler kucağa aldılar falan.çocuk işte meraklı olur nolcak yani.dedim merak etme senin yeğenlerden idmanlı kızım benim.yani kendi tarafını görmüyor sende arıyor açığı.bilerek yaptıklarını sanmıyorum ama malesef yapıyorlar (çokmu iyimserim ne:))

ama ciddi bi konuşma yap bana göre göremediği şeyleri göster.de derdimiz yok çok şükür gelişimide muhteşem bak allahın gücüne gidecek böyle saçmalamaların bu bebek onlarında canı nasıl böyle düşünürsün die suçla.ayrıca çocuk düşecekki kalkmasını bilecek.dizi kanamadan büyüyen varmı aranızda.

canım kızımla sadece benim tarafım ilgileniyor
onun babası mersinde oturuyor ve sadece 2 haftada bir telefon açar
onlarınki telefon dedeciliği
söylenecek çok şey varda sadece susuyorum
dediğin gibi alıp karşıma ciddi bir şekilde konuşma yapmam gerek

Ha bıkeresınde de ogluma cılek yedırıyordum ab kıng pronun uzerıne cıkmıstı,yemek ıstemedı,kacmak ısterken basını duvara carptı ,tabı babası da yanımızda,sonrası felakeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttt................:113::113::113::113:

Ha bıkeresınde de ogluma cılek yedırıyordum ab kıng pronun uzerıne cıkmıstı,yemek ıstemedı,kacmak ısterken basını duvara carptı ,tabı babası da yanımızda,sonrası felakeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttt................:113::113::113::113:

Canım benım esımı anlatmıssın sankı.cocuk ustunde az kavgamız olmadı.eskıden daha beterdı.cok kucukken hatta gecelerı uyanır bakardı nefes alıyormu ,duser yataktan falan dıye.ben uyuyorum dıye benı suclardı.ya sen okadar ıyı anlıyorum kı.ama uzulucek bısey yok.

Ben ılk olarak1)aldırmıyorum pek.
2)ona cocuga ondan daha yakın oldugumu ve cocuk daha cok benımdır,ben karnımda buyuttum,ben crektım her zahmetını.annemlerlee ılgılı bır soz soyledıgındese annemler ona senın yavrun ,benım yavrum dıye bakmıyorlar,ona bırıcık toruları,evlatları dıye bakıyorlar.senın onları bu sekılde ıttıhametmeye hakkın yok,zahmetını cektıklerıne ıyı de,boyle kotumu oluyorlar?gunahdır dıyorum,tabı o yınede cocugun ustunde tıtrıycek,huy ıste,ama sen aldırma.ok.bunda bu adar uzulucek dert edılecek bısey yok.:54:ESER GECER.AMA BIR KERESINDE ANNEMLERDEN 11.30 DA,YANI COCUGUN UYKU SAATI GECMISTI,VE +OGLEN UYUMAMISTI,DONMUSTUK,AZ KALSIN BOSANIYORDUK,YEMIN EDERIM.YANI KARDES CARESI YOK.KATLANICAKSIN AMA DEDIGIM GIBI LAF ALTINDA DA KALMA.

keşke aldırmayabilsem offff

dünden beri çok üzgünüm kızlar, sıkıntım mideme vurdu ağrıdan inanın duramıyorum. Benimde danışmak istediğim bir şey var sizlere.

Eşimle 6 yıldır evliyiz. 4 yaşında bir kızımız var. çalıştığım için kızıma annem bakıyor ve kız kardeşim de anneme yardımcı oluyor, çocuğu en az benim kadar çok severler üstüne titrerler.hasta olsa bizden önce koşa koşa hastaneye götürürler. Parkına gezmesine yemesine içmesine varana kadar herşeyiyle ilgilenirler. Allah var haklarını hiç ödeyemem.

Normalde eşimlede iyi anlaşırız. Birbirimizi severiz. Ancak söz konusu çocuk olunca maalesef çok değişiyor, olmadık şeylerden problem yaratıyor. Normalde bende kızımın üstüne çok düşerim, her şeyine çok dikkat ederim. üstelik eşimin paranoyak derecesinde takıntıları nedeniyle sürekli diken üstündeyim.

örneklere gelecek olursak; kızımın yüzünde ufak bir şey çıksa kim öpüyor da yüzünde bu çıkıyor der, kazara düşse kızar (çocuk bu düşe kalka büyür ama işte..), saçında bir toz veya bir şey görse bu ne böyle niye temiz değil der. Yani böyle öften pöften şeylerden sıkıntı çıkarır. Geçen sene kız kardeşim çocuğun eline hazır kek vermişti burnumuzdan getirdi ki hazır yiyeceklere bende karşıyımdır ama zaten kırk yılda bir böyle bir şey oldu. Kız kardeşimde ondan sonra hazır bir şey yedirmedi ve kendi evde kek yapıp yedirdi. Bu arada kız kardeşimle aralarında geçmişten kalan bir sıkıntı vardı, küslerdi ve ben üzülmeyim diye kardeşim ondan özür diledi ama artık eşim ona gıcık olduğundan yaptığı her şey gözüne batıyor.

En son olay dün oldu. Kızımı gezdirmeye büyük bir alışveriş merkezine gittik. Güzelce eğlendik. Sonra yemek yiyelim dedik. Yemeğimizi yedik. Ardından ben ellerimi yıkamaya lavaboya gittim. Döndüğümde sinirlenmiş köpürmüş bir haldeydi. Sebebini sordum noldu diye. Kızım eşime teyzem bana kola içirdi demiş. Ben böyle bir şey olmayacağını biliyorum. çünkü eşimin kızacağını bildiklerinden böyle şeylere artık haddinden fazla dikkat ediyorlar ama anlat anlatabilirsen derdini. Açtı ağzını yumdu gözünü. Ses çıkarmadım ama çok kötü oldum. Sabaha kadar uyumadım. Zaten kendi yatağımdada yatmadım. Bu sabah işe giderken anneme sordum varmı böyle bir şey diye. Annemde olurmu kızım tırnak kadar çocuğa kola verilir mi hiç dedi. Kız kardeşimle de sonra telefonla konuştuk, oda çok üzüldü. Bana abla geçen gün çocuk bizede babam annemi dövüyor dedi ama biz böyle bir şey olmadığını bildiğimizden kızdık yalan söyleme bir daha diye dedi. çocuk bu bazen olmayan bir şeyi olmuş gibi söyleyebiliyor dedi. üstelik biz ona gözümüz gibi bakıyoruz ama eniştem neden böyle yapıyor anlayamıyorum dedi.

Bu arada işten çık diyenler olabilir ama kredi borcumuz ve kendi kredi kartı borcum yüzünden iştende çıkamıyorum. şu anda o kadar üzgünüm ki anlatamam. Siz olsanız böyle bir durumda eşinize nasıl davranırdınız ve bu huyundan nasıl vazgeçirirdiniz ? Lütfen banada bir akıl verin.

ayıbın dik alasını yapıyor eşiniz
çok biliyorsa kendi baksın o zaman
annenizin kardeşinizin yerinde olsam aklını başına toplayana kadar bakmam çocuğa
tavrını kesinlikle koymalısın

amannn bizde böyle birşey olsa boşanma sebebidir

Benimki de ben fazla titiz olduğumuz için ve çocuğa mükemmel bakmaya çalıştığımız için dertli...
Keşke benimki de öyle titiz olsa diyorum bazen...
Niye bu kadar büyütüyoruz herşeyi, niye bu kadar dikkat ediyoruz artık salsak herşeye bu kadar dikkat etmesek diyor..
Çocuk düşüyor, çocuk düşe kalkar büyür diyor, gitmesi gereken yer varsa gidiyor biz hastaneye koştur koştur gidiyoruz kafadan film felan çektiriyoruz...
Bazen diyorum şöyle pinpirikli olsa da eşim ben de rahat etsem ..

Eşinizin durumu bence daha farklı..
Yani amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek.. Yani anneniz titiz bakmıyor diye değil (ona göre tabi) onlara kızdığı için vs. problem çıkarıyor.
Belki sizin eşiniz pinpirikli bakıcıyı kabul etmez gibi görünüyor ama bence bakıcıyı bile kabul edebilir. Ben çalışıyorum ve annem bakıyor çocuğa.. Şahsen benim eşim istiyor bakıcıyı veya kreşi, çok da umrunda değil bakıcı nasıl bakmış, psikolojisi nasıl olmuş vs. Yeterki annem bakmasın !
Bunlar çok nankör oluyor !
Valla hiç kusura bakmasın, çocuğumu öyle kreşlere , bakıcı eline veremem.. öpsün başına koysun...

Ama ben şu borç olayını anlayamadım ? Nasıl borç size ait oluyor. "Ne yaparsan yap " ne demek ?
Amacı sizi üzmek heralde ? İşi yokuşa sürüyor ?
Evlililiğinizin ve sizin yıpranmanız da umrunda değilmiş gibi sanki.

canım kızımla sadece benim tarafım ilgileniyor
onun babası mersinde oturuyor ve sadece 2 haftada bir telefon açar
onlarınki telefon dedeciliği
söylenecek çok şey varda sadece susuyorum
dediğin gibi alıp karşıma ciddi bir şekilde konuşma yapmam gerek

Aynı bizim gibisiniz !
Ama sizin ailenizin sanki görevi gibi olur...
Bence sizde de bizimkindeki sorun var...
Onlar tarafından hiç emek yok ! O yüzden eşiniz eziliyor ve sizin ailenizin de bakmasını istemiyor...
Böyle birşey olabilir mi ?

ayıbın dik alasını yapıyor eşiniz
çok biliyorsa kendi baksın o zaman
annenizin kardeşinizin yerinde olsam aklını başına toplayana kadar bakmam çocuğa
tavrını kesinlikle koymalısın

Olan çocuğa olur o zaman :(
İşte arkadaşın ailesi de çocuğa acıdığı için bakıyolar. Yani onların çocuğuna değil kendi torunlarına bakıyolar. Yoksa çoktaaaan dersler verilir gidilir...

Benimki de ben fazla titiz olduğumuz için ve çocuğa mükemmel bakmaya çalıştığımız için dertli...
Keşke benimki de öyle titiz olsa diyorum bazen...
Niye bu kadar büyütüyoruz herşeyi, niye bu kadar dikkat ediyoruz artık salsak herşeye bu kadar dikkat etmesek diyor..
Çocuk düşüyor, çocuk düşe kalkar büyür diyor, gitmesi gereken yer varsa gidiyor biz hastaneye koştur koştur gidiyoruz kafadan film felan çektiriyoruz...
Bazen diyorum şöyle pinpirikli olsa da eşim ben de rahat etsem ..

Eşinizin durumu bence daha farklı..
Yani amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek.. Yani anneniz titiz bakmıyor diye değil (ona göre tabi) onlara kızdığı için vs. problem çıkarıyor.
Belki sizin eşiniz pinpirikli bakıcıyı kabul etmez gibi görünüyor ama bence bakıcıyı bile kabul edebilir. Ben çalışıyorum ve annem bakıyor çocuğa.. Şahsen benim eşim istiyor bakıcıyı veya kreşi, çok da umrunda değil bakıcı nasıl bakmış, psikolojisi nasıl olmuş vs. Yeterki annem bakmasın !
Bunlar çok nankör oluyor !
Valla hiç kusura bakmasın, çocuğumu öyle kreşlere , bakıcı eline veremem.. öpsün başına koysun...

Ama ben şu borç olayını anlayamadım ? Nasıl borç size ait oluyor. "Ne yaparsan yap " ne demek ?
Amacı sizi üzmek heralde ? İşi yokuşa sürüyor ?
Evlililiğinizin ve sizin yıpranmanız da umrunda değilmiş gibi sanki.

evet canım bende bu borç işine takmış durumdayım
bende evimde çocuğuma kendim bakmak isterim
hem iştede çok yoruluyorum
ama çocuğumun geleceğini düşünüyorum
daha iyi bir geleceği olsun diye didiniyorum
bağrıma taş basıp çalışıyorum
ama anladımki kimseye güven yok.

Aynı bizim gibisiniz !
Ama sizin ailenizin sanki görevi gibi olur...
Bence sizde de bizimkindeki sorun var...
Onlar tarafından hiç emek yok ! O yüzden eşiniz eziliyor ve sizin ailenizin de bakmasını istemiyor...
Böyle birşey olabilir mi ?

Olan çocuğa olur o zaman :(
İşte arkadaşın ailesi de çocuğa acıdığı için bakıyolar. Yani onların çocuğuna değil kendi torunlarına bakıyolar. Yoksa çoktaaaan dersler verilir gidilir...

canım haklısın
seninde dediğin gibi kızımı ve beni düşündüklerinden seslerini çıkaramıyorlar

Hadi işi bıraktın diyelim, eşinin yine sorun çıkarmayacağından emin misin ?
Bir de tek derdiniz çocuğun bakımı mı ? Yoksa başka sorunlar da mı var ?

Eminim kendi annesi baksa eşin için sorun olmayacaktı bu.
tam terside oluyor.kayınvalide bakıncada bu sefer geline herşey batıyor.
neden acaba?benimde kayınvalidem bakıyor ve banada batıyor bazen.
yanlış ama engel olamıyorum.aynı şeyi annemler yapınca içimden okadar kızamıyorum
Allah razı olsun hepsinden birde bu yaşta torunlara bakıyorlar demek yerine...

Hadi işi bıraktın diyelim, eşinin yine sorun çıkarmayacağından emin misin ?
Bir de tek derdiniz çocuğun bakımı mı ? Yoksa başka sorunlar da mı var ?

emin değilim canım
çocukla ilgili gene bir sıkıntı çıkarır gibime geliyor
çünkü çok karışır herşeyine
bunun dışında hiç sıkıntımız yok
normalde çok iyi anlaşırız ve birbirimizi seven bir çiftiz

Eminim kendi annesi baksa eşin için sorun olmayacaktı bu.
tam terside oluyor.kayınvalide bakıncada bu sefer geline herşey batıyor.
neden acaba?benimde kayınvalidem bakıyor ve banada batıyor bazen.
yanlış ama engel olamıyorum.aynı şeyi annemler yapınca içimden okadar kızamıyorum
Allah razı olsun hepsinden birde bu yaşta torunlara bakıyorlar demek yerine...

belki kızdığım noktalar olabilirdi
ama bu derecede kızabileceğimi hiç ama hiç sanmıyorum
kaldıki k.babamın biz nişanlıyken yaptıklarını affetmiş bir insanım
bana bu nedenle eşimin davranışları abartı geliyor
yani en azından işin aslını öğrenmeyi denese daha yapıcı olabilirdi

peki konuştunmu daha sonra?
kola içmediğini biliyor mu?
yanlış anlaşılma olduğunu anladıysa utanmıştır sanıırm

emin değilim canım

O zaman eşin sadece çocukla ilgili fazla titiz...
Olabilir böyle erkekler var, eşine bile kızıyor niye dikkat etmedin diye...
Ha benimki de tam tersi canım.
Çocuk düşse , çocuktur düşer vs. tepkileri var. Ve çocuğa mükemmel baktığım / baktığımız için (annem bakıyor şuanda çalıştığım için) eleştiriliyorum. Ona da dikkat et diyen taraf benim.

Tabi siz dikkat etmediğiniz için eleştirilmiyorsunuz da , sanki böyle hafiye gibi açık arıyor eşin.
Yani eşinin acaba amacı üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi onun iyi ayırt edilmesi lazım.

emin değilim canım

Çocuk düşse , çocuktur düşer vs. tepkileri var. Ve çocuğa mükemmel baktığım / baktığımız için (annem bakıyor şuanda çalıştığım için) eleştiriliyorum. Ona da dikkat et diyen taraf benim.

Tabi siz dikkat etmediğiniz için eleştirilmiyorsunuz da , sanki böyle hafiye gibi açık arıyor eşin.
Yani eşinin acaba amacı üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi onun iyi ayırt edilmesi lazım.

peki konuştunmu daha sonra?
kola içmediğini biliyor mu?
yanlış anlaşılma olduğunu anladıysa utanmıştır sanıırm

henüz konuşmadım
içimden konuşmak gelmiyorki
biliyorum değişen bir şey olmayacak
çok kavgalarımız oldu bu yüzden
değişmiyor maalesef
bu sefer öyle bir konuşma olmalıki
aklı başına gelsin istiyorum

bizimkinin amacı hem üzüm yiyeyim hem de bağcıyı döveyim canım

biraz önce kardeşimle konuştum
kızıma yoğurtlu çorba yapmış yedirmiş
şimdi evcilik oynuyorlarmış
birazdan da parka gideceklermiş
ben daha ne diyeyim ya

Back