Eşiniz'in sizinle birlikte Doğum'a girmesini istermisiniz ?

Istermiyim degil ki bu is, doguma gelecek. Yani bu o kadar dogal birseymis gibi geliyor ki bana.
Istermiyim diye hic düsünmedim cünkü zaten otomatik olarak doguma girecegini biliyorum. Öyle düsünüyorum. Nasil benim dogumda olmam normalse onun da öyle yani diye düsünüyorum.
Simdi hamileyim insallah yine yanimda olur. Ilk dogumum sezeryan oldu, giydirdiler onu basimda kaldi. Tabi perde cektiler araya. Onsuz nasil olurdu bilmiyorum. Bilincim acikti, konusa konusa bir dogum gerceklesti. Onun yanimda bana caktirmamaya calismasi ama benden cok daha endiseli olmasi. Ameliyatta oldugum icin bebegimiz dogdugunda babasina verdiler sicakligini almasi icin. Dogumu ben yaptim fakat bebege asik olan esim oldu. Onu ilk gördügü anda, perdenin arkasindan gösterdikleri ilk an, ilk aglama. Benden cok o hatirlar. Dogum stresinden birsey aklimda kalmadi.
Baba mümkünse yani mecburi bir uzakligi yoksa, izin alabiliyorsa tabiki de dogumda olmali.
Tabi bunlar benim nacizane düsüncelerim.
Herkes farkli düsünebilir.

Doğru. Haklısınız. Doğuma mecbur gelecek. Ben acı çekerken onun başka bir yerde olması kabul edilemez bir durum? Ama doğuma girme konusuna gelince, o konuda biraz karasızım...

Doğumdan sonra eşinizde bi soğukluk olmadı mı?
Aksine, daha bir hayran.
Kadın demenin ne demek olduğunun bilincinde ve kendi cinsiyetinin acizliğinde diyebilirim.
Hala söyler, 'çatır çatır doğurdun' diye.(epiduralimle alakalı sorun vardı, tabir bu sebeple)
Zaten önce ben odaya alındım, doktorum ve hemşireler hazırlıklarını yaptılar, bir iki ıkınma provası yaptık ve ondan sonra eşim girdi.
Önümde perde çekiliydi, hemen omzumun arkasına geçirildi, hiçbir yerimi görmeden.
Doktorum eşime 'haydi hazırla telefonunu babası, geliyor mucizeniz' dedi ve eşim fotoğraflar çekmeye başladı, bir yandan da çok bağırıyorum diye ağzımı kapatıyordu.
Doğum anımla alakalı hatırladığım en belirgin an, bebeğim doğduğuktan sonra ilk ağlama sesine eşime döndüm baktım ve resmen gülerken ağlıyordu.
Ağzı ayran delisi gibi açıktı, gözleri ışıl ışıl ve iniltili bir sesle kendini tutamayıp mutluluktan ağlıyordu.
Sonra eşimi ve bebeği, yana aldılar, bebeğimizin kontrollerinde izlemesine müsade ettiler, giydirip kucağına verdiler.
İlk temasımı eşimin bebeğimi bana uzatmasıyla yaşadım, hemşire yerine bebeğimi kocamdan almak, bambaşkaydı.
Ben sizlere tavsiye ederim eşlerinizin girmesini.

Doğum'u gören erkekler de eşlerinden soğuyormuş. Bunun doğruluğu ne kadar acaba ?
benim esim iki dogumumada girdi.cok guzel bir sey insanin esinim yaninda destek olmasi.bebegin gelisini beklemek.yanimdan bir dakika bile ayrilmadi.asla istemezdim yalniz olmak.ayrica sogursa neyime gerek oyle adam.ne demek sogumak.onun bebegini dogurucam aci cekicem oda soguyucak.oh ne guzel.once ben sogurum oyle insandan.boyle bir seyi asla dusunmedim.cunki ikimizinde bebegi.

Terbiyesiz kadın aklınca oyunlar oynuyor. Eşin de taniyordur annesini bunlara mahal vermemesi lazim aslında yazık..

-Kocam "ANA KUZUSU"- diye yazarsanız arama yerine, çıkar. Orda anlattım herşeyi. Başlıktan bile belli aslında. Kocam "ANA KUZUSU" yani, ANNECİĞİ daha değerli

Yani istemezse girmez orasi ayri da.
O çok farklı bir an olur bence ya. Ve de eşten eşe değişkenlik gösterir. O bebeği tek başına yapmiyorsun sonuçta. Ben hiç girmek istememe ihtimalini dusunmedim acikcasi. Hem perde cekiliyor vs. Ayrica kotu bisey yapmiyorsun ki soğusun. Kişiden kişiye değişir

9 ay önce doğum yaptım. Tabii 12 saat sonra mecburi sezeryan oldu neyse.. Eşimin doğuma girmesini ben de çok istemiştim çok rahatlardım destek olurdu bana. Ama bizimki iğne bile olamaz korkar iğneden düşün. Teklif ettim hatta ısrar ettim dayanamam ben düşer bayılırım dedi sanki kendi doğuracak :KK70: Doğumhanenin önünde bile bekleyememiş zaten çığlıklarımı duymaya dayanamamış dışardan bile. Ameliyata alınacağım zaman gelmişti.
Soğuma mevzuuna gelince aşağıdan bakıp doğum anını ya da ameliyat anını görmez başucunda durup elini tutarsa neden soğusun ki diyorum. Bir mucizeye tanık olacak ikinizin küçük mucizesine :emir_bebek:

Aksine, daha bir hayran.
Kadın demenin ne demek olduğunun bilincinde ve kendi cinsiyetinin acizliğinde diyebilirim.
Hala söyler, 'çatır çatır doğurdun' diye.(epiduralimle alakalı sorun vardı, tabir bu sebeple)
Zaten önce ben odaya alındım, doktorum ve hemşireler hazırlıklarını yaptılar, bir iki ıkınma provası yaptık ve ondan sonra eşim girdi.
Önümde perde çekiliydi, hemen omzumun arkasına geçirildi, hiçbir yerimi görmeden.
Doktorum eşime 'haydi hazırla telefonunu babası, geliyor mucizeniz' dedi ve eşim fotoğraflar çekmeye başladı, bir yandan da çok bağırıyorum diye ağzımı kapatıyordu.
Doğum anımla alakalı hatırladığım en belirgin an, bebeğim doğduğuktan sonra ilk ağlama sesine eşime döndüm baktım ve resmen gülerken ağlıyordu.
Ağzı ayran delisi gibi açıktı, gözleri ışıl ışıl ve iniltili bir sesle kendini tutamayıp mutluluktan ağlıyordu.
Sonra eşimi ve bebeği, yana aldılar, bebeğimizin kontrollerinde izlemesine müsade ettiler, giydirip kucağına verdiler.
İlk temasımı eşimin bebeğimi bana uzatmasıyla yaşadım, hemşire yerine bebeğimi kocamdan almak, bambaşkaydı.
Ben sizlere tavsiye ederim eşlerinizin girmesini.

Bi düşünmem gerek, çünkü benim korkularım var...

Yani istemezse girmez orasi ayri da.
O çok farklı bir an olur bence ya. Ve de eşten eşe değişkenlik gösterir. O bebeği tek başına yapmiyorsun sonuçta. Ben hiç girmek istememe ihtimalini dusunmedim acikcasi. Hem perde cekiliyor vs. Ayrica kotu bisey yapmiyorsun ki soğusun. Kişiden kişiye değişir

O da doğru aslında...

Doğru. Haklısınız. Ama ya düşündüğüm gibi olmazsa, ondan korkuyorum...

Doğum yapacağım yakında...
Ben eşim'in benimle birlikte Doğum'a girmesini istemiyorum, ama "Kocan da Doğum'a girsin, nasıl acı çektiğini görsün, sana daha çok bağlanır" diyorlar...
Siz olsanız ne yapardınız ?
Yani eşiniz'in sizinle birlikte Doğum'a girmesini istermiydiniz ??
Ay girsin istemem. Gülerim ben o bana bakarken doğuramam. Rahat edemem. Ev içinde yeterince görüyor hallerimi bir de doğumu görmesin :)

Sezeryanla doğum yaptım. Eşim girmedi ama ben girmesini çok isterdim. Elimi tutması bana güven verirdi

Ben eşim'in benimle birlikte Doğum'a girmesini istemiyorum, ama "Kocan da Doğum'a girsin, nasıl acı çektiğini görsün, sana daha çok bağlanır" diyorlar...
Benim eşim gircek inşaAllah eskiden hep psikolojileri bozulur karısına yanaşamaz bi daha diye duyardım ama girenleri duydum öyle sıkıntı yaşayanda yok çevremde . Yani ben daha hamile bile kalmadan konuşmuştuk gircek inşaAllah

Bende girmesini isterdim ama artık çok geç dogurdum çünkü :) ama ben maalesef hastanelerde insanın başına çok şey gelebiliyor bezi içerde unutmak gibi yada nebileyim türlü türlü rezalet olabiliyor.girsin de göz kulak olsun diye isterdim

Ben katilmiyorum bu gòrüse:kahve:Esim dogum yapicam diye bana bağlanmasini istemem şahsen:KK20:Seven adam bağli olur zaten:cool:Ama esim diyor sen doğum yapinca yaninda kalicam:KK36:Bende istiyorum zaten :KK73::-)

Ben istemesem de kendi girer. Hatta büyük ihtimalle bebeği benim koynumdan alır, kendi koynuna koyar hemen. 'Oğlum en çok beni sevecek, benii' diye bir yarışa girdi şimdiden. Neyse ki 1-0 öndeyim :cool:

Oda doğru, ama bilemiyorum ki ya.. Ha başımda bi tane de Kaynana var. Allah büyük ya inşallah en yakın zamanda Rabbim kendi yuvamızı kurmamızı nasip eder. Çünkü Kaynanam'da benimle doğum'a girmek istermiş, bilmem ne bilmem ne... Bende yüzüne "Kimseyi doğumum'da istemiyorum" diyince, böyle çalım satar gibi "göreceğiz, ister misin, istemez misin" demesi yok mu ?
Onun ne işi varmış doğumda annen olsa neyse hadi yok esin girsin gorsun ne olduğunu o arada söylemek istediklerini de sayarsin:KK66:)

-Kocam "ANA KUZUSU"- diye yazarsanız arama yerine, çıkar. Orda anlattım herşeyi. Başlıktan bile belli aslında. Kocam "ANA KUZUSU" yani, ANNECİĞİ daha değerli
O anası vefat ettiğinde kimin eline kalacakmış acaba? Biz eslerr birbirimize yar olacağız ayrica sen de onun cocugunun ANNESIsin gerceklerin farkina varsin yoksa annesine yaptiklari yuzunden babasina düşman bir cocuk yetişir.

Oda doğru, ama bilemiyorum ki ya.. Ha başımda bi tane de Kaynana var. Allah büyük ya inşallah en yakın zamanda Rabbim kendi yuvamızı kurmamızı nasip eder. Çünkü Kaynanam'da benimle doğum'a girmek istermiş, bilmem ne bilmem ne... Bende yüzüne "Kimseyi doğumum'da istemiyorum" diyince, böyle çalım satar gibi "göreceğiz, ister misin, istemez misin" demesi yok mu ?
ebe hemşire ya da doktorunla konuş bu konuyu kayınvalidem girmek istiyor ama ben kesinlikle eşim hariç kimseyi istemiyorum de bunu belirt beni olumsuz etkiler falan de onlar o zaman eş hariç kimseyi alamayız derler özel hastane ise özellikle bunu mutlaka dikkate alırlar o da boş boş konuşup dursun takma hiç

Ben daha çok başındayım bu yolun ama kesinlikle isterim. Acımı görmesinden ziyade bana destek olması açısından. Başımda durmasının rahatlatıcı etkisi olabilir diye düşünüyorum

X