Eşinizin bardağını, kaşığını kullanır mısınız..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
Merhaba arkadaşlar,

konum umarım size saçma gelmez, benim evde sıkıntı yaşadığım bir durum.. Fikirlerinizi almak ve acaba bende mi tuhaflık var öğrenmek istedim.

Konu başlığını yazarken biraz abarttım. Aslında asıl soru: eşinizin bardağını kullanır mısınız.. Çünkü ben kaşığını asssla kullanmam.. Ama genellemek için o şekilde yazdım.

Bizim evdeki sorunumuz şu.. Eşimle ben aynı anda sürahiye uzanıyoruz bazen, bardağı doldurup bana veriyor, sonra benim içtiğim aynı bardakla kendisi içiyor. Ve her defasında laf sokuşturuyor "sen olsan benim bardağımdan içmezsin" diye.. biliyor huyumu çünkü.. Ben kendi içtiğim bardağı bile hemen makineye koyuyorum ve yarım saat sonra tekrar su içersem aynı bardağı kullanmıyorum. Varsa bir bakteri, bardaktaki nemli ortamda üremiş olacağını düşünüyorum.

Kaldı ki başkasının bardğından içmek..:KK53:
Eşim bile olsa, hayır.. İçemiyorum..
Eşimde bu konuda üstüme geliyor, olayı sevme-sevmeme boyutuna kadar götürüyor. Mesela benim yarım bıraktığım suyu içmek, sevgi göstergesi..:26:

İyi tamam o zaman, sevmiyorum ben demek ki, hay Allahım.. En sonunda delirip, böyle söylüyorum. Size şu an belki saçma gelen bu konuyu eşim ço ktakıyor. Oysa ne ilgisi var..:26:

Peki ya sizler.. Bu durumun sevmekle ilgili olmadığı aşikarda.. Sizce benim rahatsızlığım anormal mi yahu..:26:

Merhaba arkadaşlar,

konum umarım size saçma gelmez, benim evde sıkıntı yaşadığım bir durum.. Fikirlerinizi almak ve acaba bende mi tuhaflık var öğrenmek istedim.

Konu başlığını yazarken biraz abarttım. Aslında asıl soru: eşinizin bardağını kullanır mısınız.. Çünkü ben kaşığını asssla kullanmam.. Ama genellemek için o şekilde yazdım.

Bizim evdeki sorunumuz şu.. Eşimle ben aynı anda sürahiye uzanıyoruz bazen, bardağı doldurup bana veriyor, sonra benim içtiğim aynı bardakla kendisi içiyor. Ve her defasında laf sokuşturuyor "sen olsan benim bardağımdan içmezsin" diye.. biliyor huyumu çünkü.. Ben kendi içtiğim bardağı bile hemen makineye koyuyorum ve yarım saat sonra tekrar su içersem aynı bardağı kullanmıyorum. Varsa bir bakteri, bardaktaki nemli ortamda üremiş olacağını düşünüyorum.

Kaldı ki başkasının bardğından içmek..:KK53:
Eşim bile olsa, hayır.. İçemiyorum..
Eşimde bu konuda üstüme geliyor, olayı sevme-sevmeme boyutuna kadar götürüyor. Mesela benim yarım bıraktığım suyu içmek, sevgi göstergesi..:26:

İyi tamam o zaman, sevmiyorum ben demek ki, hay Allahım.. En sonunda delirip, böyle söylüyorum. Size şu an belki saçma gelen bu konuyu eşim ço ktakıyor. Oysa ne ilgisi var..:26:

Peki ya sizler.. Bu durumun sevmekle ilgili olmadığı aşikarda.. Sizce benim rahatsızlığım anormal mi yahu..:26:

merhaba canım,

bende içemiyorum eşimin bardağı ile. Ama o buna dikkat ediyor ve aynı senin eşin gibi tepki veriyor.Bende onun yanında içmiyorumki kırılmasın ama bu bence gayet normal için rahat olsun

hayır canım sevmemekle alakası yok bende senin gibiyim ben asla kullanmam deli gibi severim eşimi ama bendede o var yani ben çocugumun kullandığı seyi bile kullanmam ...

bizim evde tabaktan cok bardak olur bulasık birde ben bir içtiğim bardaktan bidaha içmem durum boyle iken eşimin yada cocugumun bardagını nasıl kullanıyım mumkun degil ... eşim ilk zamanlar tepki veriyordu niye bole yapıyosun falan suan cocugumda tepki veriyor ama alıştılar artık :KK76:

sevgiyle alakası yok cnm ben cocugumada ölürüm eşimede ama bu dediklerimizi yapmam yapamam ... ben annemin evindeykende böyledim ... eşim veya cocugum benm kullandıgımı kullanır ama ben yapamıyorum ...

bu kişinin tamamen bakış açısıyla alakalı birşey, yarım suyumu içiyor yada benim içtiğim bardaktan içiyor diye seviyor diyemeyeceğimiz gibi içmediğinde de sevmiyor diyemeyiz. bu sizin titizliğinizle alakalı bi olay. mesela ben iğrenmem ama başkasının annem dahi olsa yediği içtiği kaşık bardaktan yiyip içemem ama sevgiliminkinden yer içerim. sonuçta herşeyimizi paylaşmışız o bardaktan içsem ne farkeder, ha o içemeyebilir hoşuna gitmiyor olabilir bu iğreniyor sevmiyor anlamına gelmez tabi ki tamamen kişisel hijyen prensiplerinize bağlı bişi. sevgiyle alakası yok

Son düzenleme:
merhaba canım,

bende içemiyorum eşimin bardağı ile. Ama o buna dikkat ediyor ve aynı senin eşin gibi tepki veriyor.Bende onun yanında içmiyorumki kırılmasın ama bu bence gayet normal için rahat olsun

Onun yanında bazen özellikle, kızımın bardağından da içmiyorum.. Yani prensip olarak içmiyormuşum gibi..:KK59:

kişiden kişiye değişien bi durum bence, kendi bardağınızdan bile ikinci kez içmiyosanız eşinizin bardağından içmemeniz gayet normal, ben içerim eşimin bardağından kaşığından yerim, yarım bıraktığı suyu yemeği içer yerim, eşimde aynı, bende eşiminkileri kullanıyorum da anneminkileri kullanamıyorum, ama dişleri takma o yüzden

her insanın vardır bir takıntısı,ben bunu direk hastalık olarak adlandırmak istemiyorum.ama takıntılarımız başka insanları rahatsız etme aşamasına geldiyse,bence o zaman bir hastalık söz konusu olabilir...mikrop/bakteri rahatsızlığı bende de vardır,bu yüzden çamaşırsuyu bizde inanılmaz boyutta tüketilir.yerleri hoş kokulu ürünlerle silmektense çamaşır suyunu tercih ederim mesela...ya da alışveriş poşetlerini tezgah üstüne asla koymam,dışarıda sağ sola değmiştir de tezgah üstüne koyarsam mikrop bulaştırabilirim diye....ama eşimin bardağından da içerim,çatalından da yerim ve hatta sizi krize sokmak gibi olmasın ama aynı tırnak makasını bile kullanırım...eşiniz size kırılıp alınıp durumu yanlış anlıyor ve açıklamanızı kabul etmiyor olabilir ama bu hemen sizi hasta yapmaz...en başta dediğim gibi,her insanın bir alışkanlığı,huyu ve takıntısı vardır,sizinki de bu demek ki...

ay o kadar seviştikten ettikten sonra eşinin bardağını kaşığını kullansa ne kullanmasan ne:KK1::KK1:

yabancı olsa neyse:KK31:

sanırım tamamen alışkanlık:KK6:

Şu anda evli değilim..
Ama evliyken kocamın bardağından içerdim çatalından da yerdim...:KK49:
Ben anne babamınkileri kullanamıyorum.. Ama kocam farklı onlar farklı.. :nazar:
Koca daha bir benden daha bir can geliyor bana nedense..:KK69:

bencede prensip meselesi.bende başkasının kullandığı ne olursa olsun eşyayı kullanmam.ama eşimin bardağıyla mecbur kalırsam içerim kaşığınıda kullanırım.ama sonuçta bardak kıtlığı yada kaşık kıtlığı yok ayrı ayrı eşya kullanmak varken neden başkasınınkini kullanayımki.benim eşimde benim gibidir oda mecbur kalırsa kullanır yoksa gerek yok yani.:KK51:

eşim bu konuda benim kadar titizdir, evde kimse kimsenin bardağını ,tabağını, kaşığını filan kullanmaz . sanırım alışkanlıklarla ilgili gerçekten , aslına bakarsanız bir arkadaşımızın da değindiği gibi o kadar şey yaşarken bardakla, kaşıkla ne kadar hijyen olur eşler arasında orası tartışılabilir belki ama :)

Sizin durum aynı annemin durumu o da asla ne babamın ne de bizim içtiğimiz bardaktan içmez
Ama ben ablamın da,kuzenimin de özellikle eşimin de bardağından içerim,eşimin çatalından yerim,tabağından yerim
eşimden asla tiksinmem
o da benden...

ben de eşimi tanıyana kadar böyleydim, çok titizdim bu konularda. hala başkalarına karşı aşırı titizimdir. ama eşim:KK1::KK1: aynı diş fırçasını bile kullanırız biz, daha iğrençliklerimiz de var ama anlatmıyım hepiniz kınayacaksınız sanırım ama bi bütün olduk artık biz seviyoruz bu durumu.
How I met your mother izleyen varsa anlar beni:KK69:

bende herşeyini kullanırım örneğin , dışarıda bir simit yesek yada su şisesinden su içsek ortak yeriz ikimizde çekinip tiksinmeyiz .ama annemin babamın bardağından da su içemem kullanamam bence bu tamamen alışkanlık .eşinin saygı göstermesi lazım

:KK34:valla bende arkadaşlar gibi düşünüyorum. sonuçta sevişirken,öpüşürken daha fazla mikrop ve bakteri değiş tokuşu yapıyoruz. bi su bardağı, bir çatal daha masumane geliyor bana . ama içmiyorsunuz diye de sevmiyorsunuz demek değildir tabii. eşiniz naz yapıyor size sanırım bu konuda.

bu bir sorun diil bence.haa aşırı titizlik kendi bardağından bile yarım saat sonra içememek bir aşırı titizlik ve abartılırsa sorun olur.ama bir sevgi göstergesi olmaz bencee.içi kaldırmıyorsa yapacak bişi yok yanii

ama ben içerim yerimm ağzındaki şekeri bile alıp yediğim olmuştur yani :KK37: hiçç iğrenmem.aksine onun yediği bana cazip gelirrr

heee annemin babamınkini kullanırmıydım bak onları kullanmazdım.bardağından belki içerdim mecbur kalınca ama kaşığını falan kullanmazdım

ama eşimbaşka onun hiçbişeyinden iğrenmem.ama bu ben eşimi daha çok seviyorum sen daha az seviyosun anlamına asla gelmez.

Sevip sevemem meselesi değil tabi ama biraz abartılı bir hijyen gibi geldi bana.
Ben eşimin bardağını da yari geldiğinde kaşığını da kullanırım. O da kullanır. Ama tabi herkesin hijyen konusunda takıldığı bir nokta var. Sizinki de bu demek ki. Rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum ama çok mantıklı da değil düşününce.

Yorumlarınız iyi geldi arkadaşlar..
Ben de neredeyse kendimi zorlayacaktım aynı bardaktan içeyim diye..

Demek ki yalnız değilmişim..

X