Ayy okuyunca resmen kendimi gördüm. Kayınpederimiz aynı. Üstüne bir de benim ki oldukça aksi ve huysuz bir adam. Her şeye ama her şeye söyleniyor. Ben kendi ailemde hiç böyle bir şey görmediğim için bana tabii ki çok tuhaf geldi. Kayınvalidem alışırsın vs diyordu en son dedim alışmak zorunda değilim, kimse benimle bu şekilde konuşamaz, konuşursada cevabını alır. Normalde sessiz sakin biriyimdir ama eşimin sülalesinde gelin=hizmetçi olduğu için bir kere susarsam hep üstüme gelirler diye hiç susmadım hep saygımı koruyarak cevabımı verdim. Evlerimiz çok yakın ilk evlendiğimizde aynı siz de olduğu gibi arayıp sormuyorsun, gelmiyorsun diye söyleniyorlardı. Evliliğimizin ilk zamanlarında o kadar çok bizi çağırıyorlardı ki hemen hemen her akşam oradaydık eşim ailesine çok düşkün onlara asla hayır diyemiyor. Mesela eşim 4-12 vardiyasına gideceği zaman hemen arıyorlardı beni gel yalnız kalma evde (evde yalnız kalmakla ilgili hiç sorunum yok, bunu da dile getirdim.) diye ben de bir şey diyemeyip gidiyordum. Bir daha eve dönmemiz 1i 1 buçuğu buluyordu hatta bazen babası ısrar ediyordu orada kalalım diye ve biz o zamanlar 2-3 haftalık evliyiz. Asla yalnız kalamıyorduk. Alışverişe gidiyoruz en basiti ee biz de gelelim oluyor. Eşimi çok seviyorum ama daha ilk ayda bu evliliğin beni mutsuz ettiğini fark ettim. Eşimi karşıma alıp rahatsız olduğum her şeyi anlattım bu şekilde yapamayacağımı söyledim. Şimdi ben istediğim zaman gidiyorum, ben istediğim zaman arıyorum, eşimle yalnız bir şey yapmak istiyorsam söylüyorum ama kayınvalidem ısrarı seviyor hayır dediğim zaman niye gelin diye ısrar ediyor bu da beni aşırı rahatsız ediyor.
Ayrıcada kimseyi kendi ailemizin yerine koyamayız. Onlar için de durum aynı kendi evlatlarıyla bir asla tutmuyorlar. Dillerinde öyle dökülüyor ama içten değil. Bunu da şöyle anladım: kadın hastalıklarından minik bir operasyon geçirdim. Annem çalışıyor buna rağmen geleceğim diye çok ısrar etti ama ben istemedim hem basit bir şeydi hem de onun gelip hemen dönmesi lazımdı hafta sonu gelirsin dedim. Kayınvalidemle eşim yanımdaydı. İşlem bittikten 1 saat sonra çıkabilirsiniz dediler o sırada da görümcemler geldi, kendisi hamile, gelirker çok midesi bulanmış kusmuş hep, doktorlarımız aynı, doktor buradaysa soralım bi sıkıntı mı var diye dediler. Benimde üstümü değiştirmem lazım, narkoz aldığım için başım dönüyor biraz halsizlik var tabii kayınvalidem yardım edicekti değiştirmeme tam o sırada dışardan doktorun sesi duyuldu görümcem çıktı kayınvalidem de telaşla kızının peşinden koştu ben mal gibi kaldım odada.Onlar öyle koşunca eşim bana bir şey oldu sanıp odaya girdi, sonra o yardım etti değiştirdim üstümü. Sonra bizimle geri dönmedi, kızıyla hastanede kaldı görümcemde bi sıkıntı yoktu bu arada sadece kusmuş yani o kadar, doktorda normal ama yine muayene edilim için rahat etsin dedi. Evede gelmediler, kendi evlerine gittiler bi de beni o halde onlara çağırdılar. Çok zoruma gitti demek dedim herkesin önce kendi çocuğu. Kendi kızımdan ayırmam vs. hep yalan dolan. O andan beri hiçbir hareketi samimi gelmiyor. Görüşmek, konuşmak bile içimden gelmiyor.
Oh içimi döktüm rahatladım