Esinize soguyunca tekrar nasil isinabiliyorsunuz?

Aslında sonunu sen çok iyi biliyorsun. Sadece uzatmalar. Boşuna konuşma o zaten kendine göre hep haklı.ne dersen de zeytin yağı gibi üste çıkar. Sen onun hayatında gereksiz gördüğü küçümsediği birisin. Yaptığın yemeğin ,yıkadığın çamaşırın bulaşığın baktığın bebelerin hiçbir anlamı yok onun gözünde onlarda işmi olarak görüyor. Birtek kendisi yoruluyor,o nedenle yemek içmek gezmek onun hakkı. Tutup elinden bir tatile götürmez,çocuklarını ailesini alıp restoranda yemek yedirmez ama o harika babadır dışarıda öyle bilmiş konuşur herkesi küçümser.sende ne istiyorsundur ,karnın doyuyor ya daha ne olsundur. Millet neler çekiyor senin hayatına bak der durur.senin beklediğin yardım değilki insan gibi davranılmak ,güzel bir söz duymak sevildiğini bilmek .millet karısını sayar severken sende sayılmak sevilmek istersin. Sana diyeceğim sen yok olmadan onu hayatından yok et. Biliyorum giderse ne olacak diye korkuyorsun ama o korku geçecek zamanla ,aylar sonra ben bunlara nasıl katlanmışım diye düşüneceksin.yalnızlık çok kötü ama özellikle yanında biri varken yalnız hissetmek daha kötü

Buraya kadın olan herkes yazabilir tabi
Ama Türkiye de kullanılan bu forumda yazan biri için siz dünyanın neresinde yaşıyorsunuz gibi komik bir soru yönelttiniz
Aklınızca bana laf sokuyorsunuz
Neyse banane ya
Eşiniz sizinle ilgilenir inşş bir gün

Soru: Eşinizle soğuyunca tekrar nasıl ısınabiliyorsunuz.
Cevap: Sürtünerek.

İnşallah aranız düzelir. Eşiniz ilk başlarda böyle değilmiş sonradan değiştiğini söylüyorsunuz bu Yazıda dikkat çeken ilk yer ,
sonra sizin otoriter bir ailede yetiştiğiniz diğer dikkat çeken nokta bir diğeri kilo aldı ekmeği kesmesini söyledim diyorsunuz birde ilk başlarda çok seviyordum şimdi öpmek bile istemiyorum diyorsunuz.

Siz bence çok mukemmelliyetci bir insansınız bunu kötü bişey olarak söylemiyorum maalesef bende bende böyleyim . İstemsiz olarak eşinizi çok elestiriyorsunuz bence. Belki yaptığınızn farkında bile değilsiniz örnek veriyorum adam bulaşıkları toplarken tezgah taşının üstüne koymuştur ,sizde canım onlar lavabonun içine konulur demissinizdir. Dışını fırçalamıştır macun ortadan sıkılmaz , su bardakları bunlar bunlardan su icilir kapının önündeki paspasa ayakkabı ile basılmaz vs vs. Gibi bir çok uyarıda bulunup eşinizi yetersiz hissettirmiş olabilirsiniz ilk baslarda sizin ona hissettiğiniz sevginiz de kaybolunca adamın o evde kalması çokta gerekli olmamış yani siz birini sürekli elestirirseniz sevildiğini hissetmez tam aksine kendini orda ayakbagi gibi bişey görür. Ve davranışları ister istemez kısıtlamaya gider çünkü kendince zaten ne yapılsa doğru değil. Tabi bu süreç içerisinde tren yolunun yanındaki ev psikolojisi dediğimiz bir davranış oluşmaya başlar . Yani tren yolunun yanındaki eve ilk taşıdığınız da ses sizi sürekli rahatsız eder ya da trenin geçişinin gürültüsünü hissedersiniz zamanla sesler azalar gürültü rahatsız etmez bir zaman sonra tren fark bile edilmez hale gelir. Siz elestirileriniz ya da emir cumleleriniz de aynen böyle görülmez ve duyulmaz olmuş şimdi diyeceksiniz ki ben onunla güzelde konuştum bir insan sağır olduktan sonra onunla nasıl konistugunuzun bir önemi olabilir mi sizce?

Tabi tüm bunlar olurken artık umursamaz olan bir eş olduğu için ve kendinizide duyurmak istediğiniz için ve sizi dinlememenin kırgınlığı ile beraber o güzel davranışlarınızı adamdan çektiniz . Erkekler anlayışsızlar ama gerizekalı değiller ya da gerizekalılar o ayrı bir konu ama sizin ona gostermediginiz sevginin farkında ondan sogudugunuzu o da fark eder.
Nasıl ki siz eşim çok değişti diyorsanız o da sizin için çok değişti diyordur . Tabi erkekler tume varım yapamaz neden sonuç iliskisi kuramaz.

Belki arkadaşlar beni lincleyecek ama evliginizi kurtarmak istediğiniz için söylüyorum sizinde kilo probleminiz varmış güzelce kilo verin. Kendinize muhakkak bakın bu süre zarfı içinde kendinizi otoriter yönde değiştirmeye çalışın eşinizle asla tartışmayın eskisi gibi ilgi göstermeye başlayın en azından rol yapın
Eşinizden hiç birşey beklemeyin var sayın ayrıldınız ve çocuklarla siz evde teksiniz çocukları alın gezin para olarakta tutumlu birisiniz diye düşünüyorum eğer öyleyseniz bu tavırdan da vaz geçin bu süre zarfinda kendinize güzel kiyafetler alın yiyin için gezin eğlenceli bir kadın evde dikkat çeker yavaş yavaş iletişim kuracaktır bunlar çok kısa zamanda olacak şeyler değil bir 6 ay kendinizi gözlemleyin not tutun neler yapacağımızı ve yapamayacağınız yazın ve her sabah bunları okuyurak güne başlayın
Örn. Mutlu olucam gülümseyecem kendime bakacam eleştirmeyecem sevicem ve sevilicem gibi yazılı maddeleriniz olsun.
Örnekleri çoğaltmak sizin elinizde
Siz herşeyi yaptığınız ve o maddelere artık ohtiyac duymadığınız ve o şekilde yaşamaya alıştığınız noktada eğer eşinizle hala iletişim kuramiyorsaniz ilk teklifi o zaman yapın biz bir ilişki danışmanına gidelim ya da ayrılmak istiyorum deyin.
Bu uzun zaman sonra gelen teklif eşinizde etki uyandırır. Umarım sizin için hayırlısı olur birde bol bol dua edin

Sizde hata yok eşiniz aşağlık kompleksine girmiş. Bunuda sürekli sizi aşağılayarak bastırmaya çalışıyor

bende şu yazdığınız metinden bile ayrı dünyaların insanı olduğunuzu düşündüm...Yazım şekliniz çok akıcı..Boş biri olmadığınız belli ..
Kadın çok güçlü , herşeyin üstesinden geliyorsa erkekler aman nasılsa yapıyor moduna giriyor ...Yükledikçe yüklüyorlar herşeyi ..çok uyanıklar geneli böyle
Soğuyunca ısınmak zor ...Zaten kendinize yakıştırmıyorsunuz O' nu..

Boşan demek istemem ama pek oluru yok gibi

Gayet sikilmadan okudum
Allah yardimcin olsun ne karar verdin
Yorumlarimi kaleme almissiniz
Bizim komsunun biride oyleydi
Esi tepkisini koydu simdi daha iyiler

Yazdıklarınızı okudum ve çok haklısınız bence. Ancak bu durumda ne yapılabilir bu eş kişisine bilemedim Evlilik terapisi olabilir belki ikna edebilirseniz.

Maalesef erkekler yaşadıkları duyguları bizim gibi adlandirip baş edemiyorlar. Yaşadığı şeyin eziklik olduğunu size karşı ezildigini, başarısız hissettiğini kabul edeceğini sanmam zaten. Kendisine bile. Sizin ondan utanmaniza gerek yok ama süreçte bence utandırmaya başlamış daha da farklilasacaksiniz gibi geldi.
Ben hemen ayrılın bosanin kafasında değilimdir umut görüyorsanız zorlayın elimden geleni yaptım rahatlığı olsun bence ama eşiniz işi arsizliga dökmüş gibi geldi bana. Kahvede herhangi bir zorlanma, eksiklik hissetmediği için orayı tercih ediyor. Hatta belki o ortamda, ortamın iyi durumda olanıdır. Kimseyi küçümsemek değil bu ama seviye olarak kendini daha iyi hissediyordur.
Dil kursunda zorlanıyor, sizin yanınızda eksikleniyor ve bunun üstüne gitmek yerine kaçıyor.

Nedense sizi aldatmasina ramak kalmis gibi hissettim. Daha dogrusu bi o bi de kahvede kumar borcu kalmis.. Bence bu evlilik sona gelmis gibi.. adami uyarin, olmuyorsa modern bir ulkedesiniz bosanin kendi hayatiniza baslayin

bizde çok çok severek evlendik.
bende bi aralar soğumaya başlamıştım ama bi şekilde kazandırdı ve çok seviyorum
o zamanlar yeni evliydim huyunu suyunu yeni yeni tanımaya başlıyordum bazı sevmediğim
huyları oluyodu ama birşekilde kendini sevdiriyordu bu eşten kaynaklı olan birşey senin elinden gelen birşey değil.
ve alışıyosun artık neden böyle davrandığını bile kavrayabiliyosun.

Maşallah burda ilk kez bu kadar uzun yorum gördüm konu sahibi bir cevap vermemiş galiba sizde o kadar da yazmışsınız halbuki zaman ayırıp bende fikrimi yazmaktan vazgeçtim en azindan size yazayım dedim

Evliliğin düzelebilir diye düşünüyorum kimse kusursuz degilki. Madem adamın değişmesini istiyorsun. Sen de değiş ozaman kilo verip ıncecik ol.bak gör oda kendine çeki düzen vermeye çalışacak. Sende bakımlı olmaya çalış yüzün gülsün adam eve geldiğinde. Onada sorumluluk ver ben yapamıyorum diye nazlan mesala.ona ihtiyacın oldunu hissettir.bazi adamlar buna bayılır.

Eşiniz depresif bir ruh hali içinde sanki, anlattıklarınızdan kafamda böyle bir profil canlandı. Kahve, oyun gibi uğraşlar da bir kaçış kafa dağıtma çabası gibi. Psikolojik destek alınabilir.

Siz değil partneriniz sizden vazgeçmemiş bence
Elinden geleni yapmıs... Düzelmiş. Sizi seviyormus. İlişkinize emek vermiş.
Yapılması gerekeni yapmıs.
Ne güzel. Umarım konu sahibinin de öyle olur....

Bazı insanlar hayatta mücadele etmeyi bilmiyor. Sabretmeyi oturup izleme sanıyor.
Oysa ki sabretmek mücadele etmektir.

İnşallah konu sahibinin eşi de sorumluluk sahibi bi insan olur oluverir diyeceğim ama ya cok zaman gerekecek ya da hiç olmayacak. Çünkü bu meziyetleri kazanmak erken cocuklu döneminde başlıyor.

Maşallah burda ilk kez bu kadar uzun yorum gördüm konu sahibi bir cevap vermemiş galiba sizde o kadar da yazmışsınız halbuki zaman ayırıp bende fikrimi yazmaktan vazgeçtim en azindan size yazayım dedim
merhaba, ben telefondan girdiğim icin bildirimleride kapali tuttugumdan konunun devam ettiginin farkina varmamisim.

dediginiz gibi üyemiz cok güzel bir yorumda bulunmus ki kendisine ekstradan tesekkur etmekte istiyordum ama gectigimiz ayda ailede bir kayıbımız oldu. hatta burdaki yorumlari not alma niyetindeydim bana ders olsun diye:)) ama bahsettigim gibi üzücü durumlar yasayinca bu konuyu görmedim bir daha..

bende de panik atak ve depresif ruh hali kendini gösterince direnmeyip doktorun bana verdigi ilaci kullanmaya başladım(bugun cok net anladimki esimden kaynakli)

başlamışken küçük bir güncelleme yapayım o zaman:

eşim biraz daha saygı duymaya başladı. beni rencide etmiyor aklımı kücümsemiyor ve insanlarin icinde kirmiyor.

bende bir iki kisiden iltifat alinca (yolda karsilastigim yabancilar tarafindan ama asilma seklinde direk olmadi ve evli oldugum anlasilmadigindan kaynaklandi sanirim) esim beni biraz kiskandi ve sanki daha ciddiye almaya basladi.

gelgelelim cok ilgisiz, hayatinda hep bi bagimlilik vardi yni kahve bitti oyun oldu hep abarti bir sekilde ama.
herkes esiyle yürüyüse cikar benimki ya siz cikin ben bugun dinlenicem der. tamamda baska babalarda calisiyor bunu dengede tutmalisin,gel yük tasi demiyorum evdede odadan cikmiyosun. bunun üstüne mutlaka kavga eder benimle.

ama ben yoluma bakip cocuklarimla keyif yaptiktan sonra gelir nabzimi yoklamaya ben yuzune bile bakmam oda bunu olumlu karsilar.

sizlere cok samimi sekilde itiraf edeyim ki baska birini begenmek veya kapilmaktan korkuyorum..olmaycagini bile bile icimde yasamaktwn bile haya ediyorum... evli kadinlar nasi kocalarini aldatir istedigi kadar ilgisiz olsun adamcagiz kötu biride degilmis diye dusunurdum umarim basima gelmez, rabbim esirgesin ama cabalamiyor adam

kendime gelince yeni kiyafet ve ayakabilar aldim, 2-3 parca abartiya kacmadan. aldigim ilacin etkisi ile icimdeki gerginlikte kayboldu, herseyi daha sakin ve ilimli karsiliyorum. esimin bosvermis hali ise beni üzüyor

Son düzenleme:
Eşiniz erkekliğini kendi kontrolünü çadırını kaybetmiş sanki..sizin çadır bütün alanı kaplamış eşinin çadırına yer kalmamış. Sebebi de çoğu yönden ondan daha baskın olmanız. Kendisini küçük hissetmesi. Ona değer vermeniz gerekiyor ona güçlü olduğunu yeterli olduğunu bu haliyle bile saygı duyulası sevilesi olduğunu hissettirmeniz gerekiyor ondaki itici şeyleri bir süreliğine kenara bırakmanız gerekiyor. Büyük ihtimalle soğuk kolay ısınan çözümcül bi tip değil sizden aldığı sıcaklık sevgi neşeyle bişeyler yapabilen birine benziyor

Okumayacam ya. Sacmaliyorsun iyice!
Burdakilerin seviyesi farkli yazmissin. Nesi farkli? Kendini biraz tepelerde goruyorsun heralde.
Ve allah askina adam tum gun tas tasiyor bide gelsin sana temizlikmi yapsin? Sen calissan tamam ama calismiyorsun ve adamin issizlik maasi almasini istiyorsun.
Herkes kendine onu yakistiramaz.
Ben asla istemem mesela.
Nasil bir kafa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…