Esinize soguyunca tekrar nasil isinabiliyorsunuz?

Şimdi okudum metni üzüldüm gerçekten. Bir yerde okumuştum,birbirinden uzaklaşmak için illa kavgaya bağırmaya gerek yok sessizlikte insanları yorar diye. Sizi anlıyorum sonuna kadar haklısınız ama oda bir birey ve işi de zormuş zaten. Sizde çocuklarla bunalmissiniz bir arkadaş yazmıştı bence bir tatile ihtiyacınız var

Yani eşiniz sizin onu terketmeyeceginiz konusunda emin ki salmış gitmiş. Bence biraz kendinize bakın, bakıyorsunuzdur tabi ama daha bakımlı olun, fazla kilonuz varsa ve zayıflamak istiyorsanız mesela hemen yarın başlayın. Siz kendinize baktıkça noluyor diye düşünüp o da kendisini toplayabilir belki.

Sogudugunuz birine ısınmaniz ise tamamen karşı tarafın yapabileceği bir şey. Ben soğusam tekrar ısınmam mesela. Evlilik biter. Sanki yanımda amcam yürüyormuş gibi hissediyorum diyorsunuz. Bu adamla sevisemezsiniz zaten. Evliliği devam ettirmek istiyorsunuz ama nasıl olur bilemem.

Siz acaba özüne dönen bu öküzü memleketine geri mi yollasanız ki?

Siz eşinize 1 gömlek fazlasınız sanki..
Adam da kompleks yapıyor olabilir.. Benim de size benzeyen yönlerim var, kontrolcüyüm, titizim, kuralcıyım, ama biraz rahat olmamız lazım arkadaşım...

Kulaklık meselesinin aynısını yaşıyorum.. Adam zevk alıyor evde kulaklıkla gezmekten ne yapayım, ille de benim dediğim olacak diyemiyorum, tamam diyor gene aynı, o yüzden farz ediyorum ki evde değil o an.. Bazen sigarasının külünü bile çırpmaz , ocağın altını açık bırakır o derece dalgın, rahat.. sürekli uyar uyar sıkıldım artık, bıraktım ben.

Kahveye gitmesine çok ses etmeyin, bırakın kafası dağılsın arada. Gülmesine kahkaha atmasına varana kadar sürekli eleştiriyorsunuz adamı, ona da artık işlemiyor demek =)

Ben de ne kadar dırdır yapsam o kadar takmıyor eşim beni, sonra kendimi durdurmaya çalışıyorum adamın her hareketini kontrol etmeyi bırak diyorum. Zor oluyor ama çabalıyorum.

Kilo meselesinde de sonuna kadar haklısınız ama işte eşiniz işi inada bindirmiş, size tepki gösteriyor sanırım.

Üzüldüm size , bu durumda ne yapılır bilmiyorum , yukarıda bir arkadaş yazmış bakımlı olun diye bence karşınıza alıp ciddi bir konuşma yapın, yada eşinize daha iyi bir iş bulun belki değişir . Nasıl tanıştınız sevgililik hayatınızı merak ettim

Esimdede sizin partnerinizdeki gibi hijen sorunlari var. dis fircalamadigini yeni fark ettim desem? adam kendine bakinca utaniyor sanki, kendine bakmak ayiplanacakmis bisey gibi bana hissetiriryor. Halbuki temel ihtiyaclar. Su gibi olur terler benim dus almama gerek yok ki der. Sizin adiniza sevindim en azindan hatasindan geri dönmüs, ben konussam kavgaya dönüsüyor. Kavga etsem komsular duyuyor, hele cocuklar cok etkileniyor. Tv sesi bile koridora yansiyor o konuda cok sIkIntili. Esimde tartismayi unutmus bana gelince bagirip cagiriyor. Bugün dedim ama ben toplum icindeki yerimi önemsiyorum, sana önemsiz gelebilir ama bir itibarim var. evin icinde bagris cagris istemiyorum herkes seni duymak zorunda degil binada tek bagiran sensin dedim. hofff basima agrilar giriyor bu adam nasi bu hale geldi

Kahveye arada gitseydi sorun olmazdi. Gündüz bir ikide giderdi gece gelirdi, ya o kadar saat napiyosun derdim muhabbet goygoy. e ben konusunca dirdir etmis oluyorum, biraz seninle sohbet etsem kestirip atiyosun bu adamlar ne kadar kiymetli ki muhabbetlerine doymuyosun dedim.

Bide bana göre bir insanin hele bir erkegin hayatta bir durusu olmali. Kirsin döksün maco olsun racon kessin yerini bu sekil belli etsin demiyorum, ama biz tanisdigimizda hatta evlendigimizde nazik sevecen bir adamdi esim. Simdi nerde nasil davranmasi gerektigini bilmiyormus hic gün yüzü görmemis hatta toplumdaki görgü kurallarini cigniyor. araba kullanirken yoldan gecen insanlara, önünde araba kullanan sürücüye hakaret ediyor. kendisini sevebilecegim yanlarini bir bir öldürdü gelde cildirma

Güya beni korkutmak icin bazen diyor cocuklari alir giderim, diyorum hayhay allah askina bi gitsene ya bi gör dünya kac bucakmis. git annengille yasa. cocuklarda senle gelemez efendim dünyanin hicbir mahkemesi öylesine seninle ufacik cocuklari yollamaz. Evde tahammül edip vakit gecirmiyosun napacakmissin diyince susuyor.
Utanarak söylemeliyim ki bazen yolda karsi cinsten birini görünce gözlerimi ceviriyorum hosuma gittini o an düsünüyorum. Kendime o an kiziyorum ama esime daha cok bizi bu hale getirdigi icin.

Halbuki ben esimi o kadar cok severdim ki kimseye hayranlik bile duymazdim. En cekici yakisikli erkek ile karsi karsiya gelsem bir parcacik bir begenme veya o kisi tarafindan begenilme arzusu hissetmezdim.

boyum 170e yakin, 85 kiloyum (maalesef). Diyetisyen ile kilo vermeye basladim, dediginizi dikkate alicam ama:) tesekkür ederim

Evlilik yormuş bence sizide eşinizide karşılıklı olarak aynı hislere sahip olduğunuzu düşünüyorum ama ekstra olarak eşinizin özgüveni düşmüş ve o yüzden sizi küçük düşürmeye çalışıyo diyebilirim. Belki biraz ayrı kalmak iyi gelebilir size mümkünse yalnız tatile çıkabilirsiniz

Bazı şeyler çok büyük tartışmalar çıkmadan veya aksine oturup konuşmadan değişmiyor. Bundan öncesinde hep kavga etmişsiniz, karşınıza alıp konuşsanız anlayabilecek kapasiteye sahip mi?
"Ben böyle bir evliliğim olsun istemiyorum ya kendine çeki düzen ver, aynı şekilde bende rahatsız olduğun bir kusurum varsa beni uyar, aksi halde ben bu evlilikten memnun değilim, benim ömrümden gidiyor ve bu şekilde devam etmek istemiyorum" deseniz mesela.

Eşiniz kahve inşaat ortamlarında kala kala onlara uyum sağlamış. Doğrusunun o olduğunu düşünüyor. Evlilik terapisine ikna olursa olabilir.

Ayy yani gerçekten adam inşaat işçisi eve gelip yer mi süpürsün ya
Gerçekten sizin gibileri anlamıyorum
Ne istiyorsunuz
Çocuk bakmak zor geliyorsa doğurmayın
Millet hem çalışıp hem ev işi yapıp hemde çocuk bakıyor
Adama işsizlik maaşıyla geçiniriz diyorsun ya
Kurslara yazıl falan
Kolay mı o işler
Sen yazıl sen bir işe gir o zaman
Oturduğun yerden konuşmak kolay

Eşiniz bana mutsuz gibi geldi, sanırım sizinle evlendiği için bulunduğunuz yere geldi kendisi. Orayı sevmiyor ve tepkisini bu şekilde gösteriyor gibi geliyor açıkçası. Size de bu sebepten tepkili olup saçma sapan hareketler yapıyor olabilir. Hani sizin yüzünüzden oraya gitmiş gibi düşünüyor. Bunun farkında bile olmayabilir, yani aslında orayı sevmediği için bu şekilde davrandığının. İsterseniz bu konuyu bir konuşup, duygularını öğrenmeyi deneyebilirsiniz.

Benim eşim de son zamanlarda oduna bağladı. Şeker hastalığı çıktı, bir de iş arkadaş ortamı değiştikten sonra onlara benzedi. Sürekli yiyor ve uyuyor, kilo alıyor. Ben de o pes etme noktasını bekliyorum.

Önce eşinizin sağlık durumuna bir baktırın. Şeker olabilir belki.

Zaten o kadar kilo ve sağlıksız beslenme tip2 diyabet yapar yani. Ne gerek var ya mis gibi ye iç yaşa. Oyun kadar sinir olduğum başka şey yok.

Eşi işinde çok yorulan biri. Ama evde çocuklarla ve karısı ile hiç ilgilenmiyor. Kulaklik takip oyun oynuyor. Çok kilo almış sağlıksız besleniyor. Aynı zamanda karısını toplum içinde küçük düşürüyor. Konu sahibi konuşmuş düzelir gibi olmuş ama yine aynı. Evde çok tembel kahveye gidiyor. Adam cinselliğe çok önem veriyor ama konu sahibi artık onu öpmek bile istemiyor. Soğumuş. Ne yapabilirim diyor?

3 çocuğunuz var sizin hayırlı olsun. Kocanız koca değil 3. Çocuk kıvamına gelmiş. Telafi eder hiçbir davranış emaresi yok. Maddi sıkıntı yaratmayacaksa ayrılma yönünde düşünürdüm ben.

Başlıktaki sorunuz için de şöyle cevap vereyim. Eğer hala sevgi kırıntım varsa ve davranışlarını düzelttikçe yeniden ısınabilirim.

Ben tamamını okudum, açıkçası çok da üzüldüm.
Bana kalırsa eşinize karşı içinizde büyük bir öfke birikimi var ve onu affedemiyorsunuz. Affetmediğiniz müddetçe ısınamazsınız.
Affetmek kolay değil tabi ama çocuklarınız için denemelisiniz. Umarım düzelir hayatınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…