eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?

Bekarken biriktirdim. Esim karismaz. Zor gunler icin duruyor. Simdi de kenara atiyorum uc bes. Esimle altin euro aliyoruz. Gizli yatirima karsiyim.

e madem evinize çocuğunuza harcıyorsunuz neden eşinizden gizli biriktiryorsunuz onu anlamış değilim.ne yapmanız gerektiğini söylemiyorum zaten sadece bişey sordum ne bu öfke vicdan mı yaptınız yoksa?

bu öfke sebebim eşiniz için çok acı cümlesiniz kullanmanız anlamadığınız konu için,çünkü eşime söylediğim zaman birşey alınacaksa boşver alma gerek yok diyor,ama gerekli ,yada ödenecek bişey varsa sende para var sen öde diyor para tutamıyoruz bu seferde ,bu kelimeleri duyduğum için söylemiyorum artık ,ev alalım yok diyor,araba alalım yok diyor,yani korkuyor ama ölene kadar kiradamı oturucaz illaki borca giricez bborçsuz bişey ödenmiyor, eşimde işine güvensizlik korkusu var bu yüzden bazı şeylere girmek istemiyor ,bende tam tersi

Son düzenleme:
ben de eşimden gizli para biriktirmiyorum kenara para ayıracaksam mutlaka söylüyorum söylemezsem içim rahat etmiyor zaten , eşimde benden ayrı birikim yapmaz yaptığı tek birikim bebeğimiz için aldığı kumbaraya para atmak maşallah baya da biriktirdi canımın içi :)

valla kızlar bende sizin gibiydim habersiz harcamazdım. düşünkü eşimin belirli bir geliri yok. gün geliyor evinin huzurunu annesi , ablası için kaçırıp seni boşayacağım dediğinde ( oğlum 4 aylıktı o zaman, üzerime yürümüştü) anladım ki değmez. boşasa avukata verecek param dahi yoktu. ev kredisi çocuğun bakıcı parası faturalar yemek içmek hep benim maaşımla oluyor. cebinde tek kuruş çıkmıyor. yinede yaranamadım. şimdi 2 yıldır kendimce birikim yapıyorum. anneme gönerdiğim paraları biriktiriyor bilezik altın felan yaptı benim adıma.tavsiyem sizde yapın. hep iyi gününüz oluyor hanımlar. kötüyüde düşünmek lazım:KK42:

:KK9: :KK9: :KK9: :KK9:

bu öfke sebebim eşiniz için çok acı cümlesiniz kullanmanız anlamadığınız konu için,çünkü eşime söylediğim zaman birşey alınacaksa boşver alma gerek yok diyor,ama gerekli ,yada ödenecek bişey varsa sende para var sen öde diyor para tutamıyoruz bu seferde ,bu kelimeleri duyduğum için söylemiyorum artık ,ev alalım yok diyor,araba alalım yok diyor,yani korkuyor ama ölene kadar kiradamı oturucaz illaki borca giricez bborçsuz bişey ödenmiyor, eşimde işine güvensizlik korkusu var bu yüzden bazı şeylere girmek istemiyor ,bende tam tersi

Peki. Uzduysem sizi Özür dilerim. Allah hayirlisini versin hakkınızda.

bi arkadaş toplantısında bu konuyu tartıştık...sizinn fikriniz nedir?

büyükler bana hep bekarken söylerlerdi kocandan gizli bi köşede her zaman 3 kurusun olsun diye.. neden derler hala anlayamadım :) ama her zaman her maasımdan 3-5 artırıp bi köşeye atarım...

Evlenince çalışmıyor olacağım
Ama çalışsaydım asla yapmazdım bunu

Biz birbirimizden birşey saklıyorsak güvenmiyoruz demektir!
Insan güvenmediği biriyle niye evlensinki?

Ufacık bişey bile sonradan ortaya çıkınca kızıyorum ben niye şimdi haberim oluyor diye...
Ben bukadar yalana ve gizliliğe Karşıyken kendime nasıl yakıştırırım?

Biriktirmek konusuna gelince
Ne sevgiliyken ne nişanlıyken para almadım hiç kendisinden evlenincede isteyemem düşüncesiyle çeyizime kumbara aldım:) ben istemeden atıcak onun içine hergün:) kendi kendine birikir orda:) ben kendimce bi çözüm buldum işte dekoratif çok tatlı ve kocaman bi kumbaram var:) şimdiden diyor aşkım her sabah 50tl koyacağım kumbarana:)

Birde çocukkende babamdan para istemezdim bi kumbaram vardı babam her sabah ona koyardı haslığımı, hiç boşalmadı o kumbara, Evlenince aynısını yaşıcak olmak hem çok şirin hemde çocukluğumun yansıması gibi...

Napim kimseden para isteyemiyorum alamıyorumda "canım annem" hariç:)

Son düzenleme:
Peki. Uzduysem sizi Özür dilerim. Allah hayirlisini versin hakkınızda.

teşekkür edrim üzülmedim ama daha yeni evlisin eşini senden iyi kimse tanımaz çaılışıyormusun bilmiyorum .ben doğum yaptığımda doğal olarak çalışmıyordum işsizlik maaşımla gelen misafirlerin ikramlarını aldım.eşime söyleyemzdim çünkü aldığı para belli yetmio diye e şimdi insanlar bebek görmeye geliyo kuru çayda vermek olmaz uzaktan gelen oluyo yemek yapmak lazım hep düşünmüşümdür bunları ve üzerine basa basa diyorum kenarda kadının parası olmalı.ablam eşinden ayrıldı ayrılmadan önce eşi hergün verdiği o harçlıkları biriktirse inan ev alırdı söledik dinlemedi bizi boşanıncada gurur yaptı 5 krş talep etmedi 10 yıldır ayrı şimdi biriktirmediğine okadar pişmanki keşke bankada biraz birikim olsaydı çocuklarımla zor zamanlar geçirmezdim der hep ,yani insanoğlunun başına ne geleceği bilinmiyor işte.okadar çok örnek varki mesela arkadaşım biri çalışmıyor eşi her allahın günü kavga ediyor evede 5 krş vermez boşıycam seni diye kadının başının etini yer ,güvencesi olsa o kadın susarmı dururmu ona muhtaç kalırmı,eşide derki ailecek görüşüyoruz benim karım bana muhtaç benden ayrılsa hiç bir şey yapamaz işi de yok ,ayy ne çok örnek verdim ve nekadar üzücü

Son düzenleme:
ben çalışmıyorum ama herzaman 3 5 kuruş vardır kenarda eşimde bilir oldugunu
kızımı bugün doktora götürecem sabah para bırakmamışsın dedim sen kenardakini alsan ben sana akşam versem dedi:KK1:
sanki komşudan borç istiyor kenardaki parayı alsam bende borç almış gibi tekrar yerine koyarım muhakkak biriktirdiklerimide hiç boşa harcamam biraz birikince çeyrek tam ne gelirse alırımki harcaması daha zor olsun diye:KK1:
bende kadının birikimi olmasından yanayım eşi biriktirdigini harcamaya meyilliyse gizli karışmıyorsa bilmesinde bi sorun yok :KK34:

Bekarım ama bence biriktirilebilir evlilik demek illa herşeyini bilmek demek değil ki hatta biraz sırlı kalmak insanı daha değerli kılar çalışan bayanlar zaten evin ortak ihtiyacını giderdikten sonra kendine para kalıyorsa bence bunun hesabını eşine vermek zorunda değil aynı şekilde erkek de herkes kendi çabasıyla biryere gelmiş parasını istediği gibi harcar yada biriktirir evhamınlarına gelince eşiniz zaten o parayı size veriyor çocuğunuzun boğazından kısmamak şartıyla bir kenara ayırır kendine bilezik alır takar yada biraz biriktirip araba alır kendini şımartacak birşeyler yapar bence güzel bir alışkanlık keşke herkes yapsa

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bekarım ama bence biriktirilebilir evlilik demek illa herşeyini bilmek demek değil ki hatta biraz sırlı kalmak insanı daha değerli kılar çalışan bayanlar zaten evin ortak ihtiyacını giderdikten sonra kendine para kalıyorsa bence bunun hesabını eşine vermek zorunda değil aynı şekilde erkek de herkes kendi çabasıyla biryere gelmiş parasını istediği gibi harcar yada biriktirir evhamınlarına gelince eşiniz zaten o parayı size veriyor çocuğunuzun boğazından kısmamak şartıyla bir kenara ayırır kendine bilezik alır takar yada biraz biriktirip araba alır kendini şımartacak birşeyler yapar bence güzel bir alışkanlık keşke herkes yapsa

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

katılıyorum.. yeri geldimi zaten eşler bile birbirine yabancı olabiliyor...keşke beceerbilsemde herşeyi söylemesem...

yorumları okudukça kararımı verdim sayılır. birikim yapmak en doğrusu olacak.... sonuçta yıllarca okumuşum ailemden ayrı. kendi çabamla bi işe girmişim. maaşımın 3/4 ü zaten krediye gidiyor. kalanınıda kendime ayırmanın vakti gelmiş. yıllarca ikimiz için birikm yaptım harcamadım. ne oldu? değer bilenmi var. ev aldırmışım ona die bana kızıyor sanki borcun hepsini kendisi ödüyor yarı yarıya ödüyoruz. ben olmasam beş kuruşumuz olmazdı evimizde olmazdı....ama bilen yok...

bende yıl boyu bırıktırıyorum..

ev hanımıyım,eşimın doğum gunu geldıgınde,bırıkımı mı oraya harcıyorum:S

yıne ona bırıktırıyoz yaneee

Hic yapmiyorum tum birikimimiz de benim ustume bankada.belki bazen gerekli olabilir ama gizli is cevirmek benim mizacima ters

yorumları okudukça kararımı verdim sayılır. birikim yapmak en doğrusu olacak.... sonuçta yıllarca okumuşum ailemden ayrı. kendi çabamla bi işe girmişim. maaşımın 3/4 ü zaten krediye gidiyor. kalanınıda kendime ayırmanın vakti gelmiş. yıllarca ikimiz için birikm yaptım harcamadım. ne oldu? değer bilenmi var. ev aldırmışım ona die bana kızıyor sanki borcun hepsini kendisi ödüyor yarı yarıya ödüyoruz. ben olmasam beş kuruşumuz olmazdı evimizde olmazdı....ama bilen yok...

en iyisini yapmışsın aldırmakla ödersin biter inşallah

12 yıllık evliyim bugüne kadar eşimden gizli hiç birikim yapmadım. Hastalık olur acil bir durum olur o yüzden kenara para koymaya çalışırım. Çok sıkıştığımızda ya da acil bir durum olduğunda o parayı çıkarır veririm. Sonuçta evet birikimi ben yapıyorum ama ikimizin ortak parası bana göre o para çünkü ikimizde çalışıyoruz. Benim olduğu kadar onunda birikimi oluyor o para.

maşallah yani yazdıklarımdan bunu çıkardınız ya sizi ayakta alkışlamalı ben öle bişey belirtmişmiyim hayır,eşii ölen kadın birikimi zevk içinmi yapar ben tek olsam karnımı her şekilde çalışır doyururum ama çocuğum var onun geleceğini düşünmek zorundayım. ne alaka yazımı birdaha okuyun ayrıca eşim için değil de sizin için acı bir durum çünkü müthiş derecede alakasız yorum yapmışsınız.yazmak için yorum yapmayın anlayarak yorum yapın.zamanında annemde bizim çeyizlerimizi bu şekilde aldı çünkü erkelere göre herşey gereksiz.iyikide yapmış canımm anneem çocukları için yapmış şimdi sıra bende. benim biriktiridiğimde sonuç olarak bizim paramız başkası için biriktirmiyoruz heralde.

ikinci kere beğenemediğim için bu BEĞEN benden size gelsin...

ikinci kere beğenemediğim için bu BEĞEN benden size gelsin...

mersi cnm burda bişeyler anlatmaya çalışıyorum ,örnek veriyorum almak isteyen alıyor almak istemeyeninde işine gelmeyince yok bencillik,yok iş çevirmişilik,yok evlilikte güven olmaz,yok temeller sarsılır ,bu ne ya evim için çocuğum için para biriktiriyorsam sevgime ona olan sadakatıme güveni tamsa eşiminki öyle sadece maddi anlamda güveni sarsılmışsa sarsılsın çokta önemli değil benim için

Son düzenleme:
bencillik olur, karı-koca herşeyi ortakdır diyen arkadaşlar genelde yeni evli dikkat ettiyseniz...zaten annlerimiz anneannelerimiz bile der bunu herkes yanılıyor olamaz...bugün için herşeyiniz ortak inşallah bir ömür böyle olur ama hiçbirşeyin garantisi yok...

bir de illa başıma bişey gelirse kenarda param olsun diye gizli biriktirilmez ki. mesela ben böyle düşündüğüm halde biriktirdiğim her kuruşu eşime söylerim ama böyle yapmamam lazım sebebi şu..bnm eşim de kenarda 3000 varsa tv yi değiştirelim mi der kıramam..bidaha biriktitirim tatile gidelim mi der kıramam..bidaha biriktiririm bu sefer başka bir fikir gelir aklına ve o para hiç 5000 in üstüne çıkmaz..

bunu eşime de söyledim eğer ona söylemeden biriktirseydim 5 yıllık evliliğimde rahat 20-30 bin biriktirdim ..eşim de bana hak veriyor bana söylemeden biriktir diyor ama nedense ben bi heves söylüyorum tutamıyorum kendimi..öğreneceğim inşallah...

X