eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?

Birikim yapıyorum ama eşimin haberi var bu durumdan..sadece miktarı bilmiyor,sormuyor zaten.

benim kafamıda bu karıştırıyor. eskiler hep kendine ait birikimin olsun diyorlar,erkekleer güven olmaz diyorlar. tabiki boşanmayı düüşnmüyorum ama hayat bu ne olacağıda belli olmaz diyorum. bu arada yeni evlide değilim yani. evleneli yıllar oldu. ilk defa aklıma böyle bir konu geldi. getirdiler doğrusu...

canım bende 6 yıllık evliyim ilk 4 yıl aldığım maaşı kuruşu kuruşuna eşime söylerdim. şuraya şunu verdim elimde bu kadar var diye. sonra baktım kaynanam bile benim maaşımdan bişeyler umuyor. sonra dedim ya annesinin yüzünden habire kavga çıkarıyor. ben her zaman derdim' ben seni boşarımda sen beni bırakamazsın' diye. adam senin boşayacam deyince kafama dank etti. dedim yaa 2 yıldır biriktiriyorum haberi yok. yaklaşık 3-4 milyar civarı altın yaptım. hiç umrumdada değil. evet saklıyorum hiçte pişman değilim. sizde yapın en azından bir güvenceniz oluyor.

Evli değilim ama evlenirsem gerçekten böyle bir şey yapmayı düşünüyorum. Para konusunda bazen erkekler çok bilinçsiz olabiliyor,kadınların daha tutumlu olduğunu düşünüyorum.Hiç değilse ben tutumluyum yani :KK14: Tabi belli bir birikime geldiğim de eşime söylerim.

Son düzenleme:
hayır yapmıyorum herşeyimiz ortak hayatımız ortak aynı evi hayatı paylaşıyoruz. Birikimleri ayırmak bence çok saçma ve çiftleri benciliğe iter

Ben malesef para biriktiremeyenlerdenim:KK43:( eşime hediye , yeğenime çikolata derken hop para durmaz bende...

Ama bi kadın anne gizli para biriktiriyorsa onu ileride çocuğunun dersane parası koltuk perde parası kötü gün parası yapar gene çocukları için harcar annemden biliyorum..

Ve erkek ne kadar zengin olursa olsun ilk hanımının elindeki parayı bitirmeye bakar, o para tatlı geliyor onlara,,,

Evliliğimin ilk yılı biraz para biriktirdim ve eşime de söyledim, eşim biriktirdiğimi biliyordu ama miktar onum beklediğinden fazla olunca tırtıklamalarıyla suyunu çekti para.. Sonra veririrler borcum olsun vs derdi bir de:)))

Para bitince o da rahatladı ben de:)) maddi imkansızlığımız yok elh. Ama ilk benim parayı bitirmeye baktı kocişko.. Bunu kendi de itiraf ediyor...

O yüzden kenara 3-5 atan anneleri eşleri yargılanmıyorum ben. Niyetleri aükötü günde muhtaç olmamak çünkü.. Onların kocası ya kumara veriyorduk ya arada işsiz kalıyordum ya da güven vermiyordur.. O yüzden onlar da gizli biriktiriyorduk bence...

gizli para biriktiren bayanlara bencillik,evlilik sağlam temelli olmaz diyen arkadaşlar lütfen biraz daha yazdıklarınıza dikkat edelim birikim yapan kişi gizli yapıyorsa gizli yemek içinn değil yarın birgün başına ne geleceğin beli olmaz diye saklıyor gördünüz kaç tane erkek öldü somada o kadınlar ne yapacak şimdi belki çelışmış birikimleri olsa bir süre en azından onlarla idare edebilirdi.sağlam temelli evlili olmaz diyen arkadaşa gelincede, valla ben 15 yıllık evliyim daha bu konu temelimi sarsmadı.evet biriktiriyorum ve geleceğe yatırım yapıyorum ,bununlada gurur duyuyorum yarın bişey olsa ortaya çıkarıcak bir garantim var,haa şununda ekleyim eşim ne kumar oynar nede herşeye para harcar ,birikim sebebi illa bunlarda olmak zorunda değil

Son düzenleme:
hayır yapmıyorum herşeyimiz ortak hayatımız ortak aynı evi hayatı paylaşıyoruz. Birikimleri ayırmak bence çok saçma ve çiftleri benciliğe iter

sen daha yeni evlisin canım yaşadıkça öğreneceksin. eşim düğünde takılan altınların hepsini bana sormadan bozdrup ( düşün bir çeyrek altın bile bırakmamıştı) ailesine verip motor aldılar. daha neler neler.... şimdi toz pembe olan haytın bir süre sonra pembesi gidip tozu kalacak :KK43:

laf aramızda bende eşimden gizli birikim yapıyorum. bi ortak kumbaramız var evde ondan gizli gizli para atıyorum içine ki açtığımızda daha çok sevinsin diye:KK33:

gizli para biriktiren bayanlara bencillik,evlilik sağlam temelli olmaz diyen arkadaşlar lütfen biraz daha yazdıklarınıza dikkat edelim birikim yapan kişi gizli yapıyorsa gizli yemek içinn değil yarın birgün başına ne geleceğin beli olmaz diye saklıyor gördünüz kaç tane erkek öldü somada o kadınlar ne yapacak şimdi belki çelışmış birikimleri olsa bir süre en azından onlarla idare edebilirdi.sağlam temelli evlili olmaz diyen arkadaşa gelincede, valla ben 15 yıllık evliyim daha bu konu temelimi sarsmadı.evet biriktiriyorum ve geleceğe yatırım yapıyorum ,bununlada gurur duyuyorum yarın bişey olsa ortaya çıkarıcak bir garantim var

Allah korusun eşiniz ölürse rahat yaşamak için mi eşinizden gizli birikim yapıyosunuz. ne kadar acı bir durum eşiniz için!

eşimden gizli hiçbirşeyim olmadı bu zamana kadar ,yapamam ben ,vicdanım elvermez , sonuçta ona söylememek de günah bence .ev için harcanacaksa olabilir ama kendine özel bir birikim yapılıyorsa bu bana ters .sonuçta kazanılan para ortak ve ortak harcanmalı biriktirilmeli ,yarın kocanız size aynı şeyi yapsa ,yıllar sonra kendine özel bir hesapta tonla parası çıksa ne düşünürsünüz ,şahsen ben çok bozulurum ve güven problemi duyarım ,empati yapmak lazım ,bilemiyorum bana ters .ama kocasıyla problemli olup çoluğu çocuğu için biriktirene bir şey diyemem ..

Allah korusun eşiniz ölürse rahat yaşamak için mi eşinizden gizli birikim yapıyosunuz. ne kadar acı bir durum eşiniz için!

maşallah yani yazdıklarımdan bunu çıkardınız ya sizi ayakta alkışlamalı ben öle bişey belirtmişmiyim hayır,eşii ölen kadın birikimi zevk içinmi yapar ben tek olsam karnımı her şekilde çalışır doyururum ama çocuğum var onun geleceğini düşünmek zorundayım. ne alaka yazımı birdaha okuyun ayrıca eşim için değil de sizin için acı bir durum çünkü müthiş derecede alakasız yorum yapmışsınız.yazmak için yorum yapmayın anlayarak yorum yapın.zamanında annemde bizim çeyizlerimizi bu şekilde aldı çünkü erkelere göre herşey gereksiz.iyikide yapmış canımm anneem çocukları için yapmış şimdi sıra bende. benim biriktiridiğimde sonuç olarak bizim paramız başkası için biriktirmiyoruz heralde.

Son düzenleme:
Ben biriktirmiyorum, bir kere biriktirdim eşim onu afiyetle bitirdi, pes ettim :)) ama ablam gizli biriktirdiği para sayesinde oğlunu dersaneye gönderebildi. Vakti zamanımda eşine para biriktirdiğini söylede eşi o paraları bitirirdi.. Bence eşini bilen, gelecek kaygısı olan hanımların biriktirmedi kötü bir şey değil...

Azıcık para biriktirmiştim de kocam ünlü bir müteahhit arkadaşın borç verip veremeyeceğimi sormuştu4))) benimki adamcağıza sakız parası olurdu ancak ama ona rağmen istediler heheh

bende bazen gizli biriktiriyorum..
gizli derken arttırdığımı kenara atıyorum eşime söylemiyorum...
ama çok sıkıştığımız zamanlarda çıkarıp verince çok mutlu oluyo..
biriktirdiğimi biliyo yani aslında:KK9:

Iste bu.. benim annemde boyle yapar... :)

maşallah yani yazdıklarımdan bunu çıkardınız ya sizi ayakta alkışlamalı ben öle bişey belirtmişmiyim hayır,eşii ölen kadın birikimi zevk içinmi yapar ben tek olsam karnımı her şekilde çalışır doyururum ama çocuğum var onun geleceğini düşünmek zorundayım. ne alaka yazımı birdaha okuyun ayrıca eşim için değil de sizin için acı bir durum çünkü müthiş derecede alakasız yorum yapmışsınız.yazmak için yorum yapmayın anlayarak yorum yapın.zamanında annemde bizim çeyizlerimizi bu şekilde aldı çünkü erkelere göre herşey gereksiz.iyikide yapmış canımm anneem çocukları için yapmış sıra bende

valla kusura bakmayın hiç alakasız bi yorum değil benim ki. somada hayatını kaybeden işçilerin eşlerinden örnek vermişsiniz hatırlıyorsanız!eşinizin bi şekilde haberi olsa ondan habersiz yaptığınız birikimden size olan güveni sarsılmaz mı?

valla kusura bakmayın hiç alakasız bi yorum değil benim ki. somada hayatını kaybeden işçilerin eşlerinden örnek vermişsiniz hatırlıyorsanız!eşinizin bi şekilde haberi olsa ondan habersiz yaptığınız birikimden size olan güveni sarsılmaz mı?

siz bizim yaşantımızı ben de sizinkini bilemem 8 aylık evlisiniz ben 15 yıllık evliyim aradaki farka önce bakın, ne yapacağımı ne yazacağımı size soracak değilim.benim eşim 6 ay işsiz kaldı benim birikimimle iş bakmaya gitti kimse arayıp sormadı işsiz kaldığında paran varmı demedi.bende aynı durumda işten çıksam eşimde çıkarır verir.başımıza ne geleceği belli olmuyor diyorum hala güvenden bahsedyorsunuz.ben biiriktirdiğim parayı dışarıda başkalarıyla yemiyorum yine evim çocuğum için biriktiriyorum varmı anlaşılmayan bir konu bu zamana kadar da kimseye muhtaç kalmadık ne eşim ne ben.pişmanmıyım değilim ben 8 aylık evli olsam güven vs düşünürdüm artık sizin dediğiniz konuları geçeli yıllar oldu

evli değilim ama evlensem kesinlikle gizli birikim yaparım. lüksü ve kendimi şımartmayı severim bu yüzden kıyıda köşede hep param olmalı :KK52: hem dünya hali para önemli bir güç kesinlikle biriktirirdim :KK52:

eşim savurgan biri olursa gizliden biriktiririm ama sıkıştığımız taktirde çıkarmak kaydı ile şunu da anlatmak istiyorum dayımın çok iyi bir mesleği vardı
harika para harcar kazanırdı da yengem sağ olsun dayım sarhoş eve geldiği zaman kopara bildiği kadar koparırdı dayımdan
tutumluydu da yengem sonuçta dayım bütün parasını evini kaybetti kiraya çıktı ve yengem açıkladı biriktirdiği parayla bir arsa almış arsaya 2 katlı bina yaptırmış şuan o evde oturuyorlar kiracılarıda var dayım ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor haaa yengem kısmen yanlış yapmış olabilir ama dayıma kalsaydı o paralar çoktan hiç olmuştu

evli değilim ama evlensem kesinlikle gizli birikim yaparım. lüksü ve kendimi şımartmayı severim bu yüzden kıyıda köşede hep param olmalı :KK52: hem dünya hali para önemli bir güç kesinlikle biriktirirdim :KK52:

aynen kesinlikle 3-5 atarım köşeye:KK51:

siz bizim yaşantımızı ben de sizinkini bilemem 8 aylık evlisiniz ben 15 yıllık evliyim aradaki farka önce bakın, ne yapacağımı ne yazacağımı size soracak değilim.benim eşim 6 ay işsiz kaldı benim birikimimle iş bakmaya gitti kimse arayıp sormadı işsiz kaldığında paran varmı demedi.bende aynı durumda işten çıksam eşimde çıkarır verir.başımıza ne geleceği belli olmuyor diyorum hala güvenden bahsedyorsunuz.ben biiriktirdiğim parayı dışarıda başkalarıyla yemiyorum yine evim çocuğum için biriktiriyorum varmı anlaşılmayan bir konu bu zamana kadar da kimseye muhtaç kalmadık ne eşim ne ben.pişmanmıyım değilim ben 8 aylık evli olsam güven vs düşünürdüm artık sizin dediğiniz konuları geçeli yıllar oldu

e madem evinize çocuğunuza harcıyorsunuz neden eşinizden gizli biriktiryorsunuz onu anlamış değilim.ne yapmanız gerektiğini söylemiyorum zaten sadece bişey sordum ne bu öfke vicdan mı yaptınız yoksa?

X