• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ne sıklıkla içki içiyor?

Bilmiyorum calci. Hamilelik bunalımına mı girdi ne? Bana bu dönemde hiç destek olmadı. Evde işin ucundan tut di mi? Yok, hala benden bekliyor. Acaba diyorum ben mi hassas davranıyorum ama bende zor bir hamilelik geçirdim. Şimdi de içki içmesi bana batmaya başladı. Doğuma kadar içmese ölür mü? Aynı evin içinde 2 farklı hayat yaşıyoruz. Ben bebek olacak diye hazırlık yapıyorum, o salonda çilingir sofrası kurup, kanepede uyuyakalıyor.
Canım benim sen bu bebeğe uğraşarak hamile kaldın ve annelik özleminde fazlaydı. Eşin bunu biliyor ve üzerine bir tık daha fazla titremeli.
Bence hamilelik hassasiyeti değil bu. Sen haklısın sonuna kadar.
Alkol almak kişinin kendi tercihi tabi ki ama şu durumda eşin abartmış. O eve bebek gelecekve bir düzen olması gerekiyor. Açıkçası doğum sonrası da devam ederse gerçekten çok yorulacaksın gibi duruyor 😔

Bitanem kötü bir evlilik diyemem. Belki ben etrafımızdaki kadınları duydukça, okudukça beklentimi az tuttum ama doğumdan önce rica ettim içme dedim, dinlemiyor. Bende hassas bir dönemdeyim. Sancım gelirse beni nasıl götürecek diye kendime çok dert ediyorum. Neyse, bugün annem geldi Antalya’ya. Onun kendi evi var burda. Hem hastaneye götürmeye, hem refakatçi olmaya talip oldu 🙂 Biraz rahatladım şimdi. Amin @forevermorrenk canımmm cümlemizin evladı inşAllah sağlıkla gelsin 🙏🏻😘
Sen bebişe odaklan, annen de gelmiş, en azından şu an eşini ve alkolünü düşünmemeye çalış. Psikolojik olarak çok hassas bir dönemdesin, ekstra batıyor şu an sana. Şu süreci atlatınca ölçer tartar, kararını verirsin. 🙏🏻 Bebiş ne zaman geliyor?

Erkekler baba olduğunda tüm travmaları ortaya dökülür. Kocam çocuktan sonra çok değişti veya ben hamileyken şiddet uyguladı, çocuktan sonra alkolik oldu, eve uğramaz oldu...vs hikâyelerinin nedeni budur. Aslinda işaretler hep vardır ama bu dönemde ayyuka çıkar. Bağımlılıklar da travmayla tetiklenebilen hastalıklardır temelde. UgrasmasI da tedavisi de zordur. Çok seviyorum derseniz uğraşın ama çocuğunuz her türlü zarar görecek bu süreçte bunu unutmayın
Piraye korkarım ki haklısın. Benim eşim boşanmış anne babanın çocuğu. Daha 3 yaşındayken anne babası boşanmış. Hiç baba figürü görmemiş. Evlenirken ve hamileliğim öncesi ben kendi yaşadığımı çocuğuma yaşatmayacağım, onu babasız büyütmeyeceğim diyordu. Ama bazı şeyler elinden gelmiyor sanırım. Uyumlu olmak, rutin bir hayata adapte olmakta çok zorlanıyor. Ama diğer taraftan benimde çok travmam var. 2. Evliliğim bu. İlk evliliğimde çok ezildim, aldatıldım. Bende mutluluğa hasretim. Bu aralar çok içime attım. Sizlerden de özür dilerim. Patlama yaşadım 🙁 İnanın savaşmaya mecalim yok. Sadece istediğim huzur. Ben bebeğime kendi başıma da bakarım.
Sen bebişe odaklan, annen de gelmiş, en azından şu an eşini ve alkolünü düşünmemeye çalış. Psikolojik olarak çok hassas bir dönemdesin, ekstra batıyor şu an sana. Şu süreci atlatınca ölçer tartar, kararını verirsin. 🙏🏻 Bebiş ne zaman geliyor?
Swan annem geldi diye çok sevinçliyim. En azından çaresiz hissetmiyorum. Annem çok hevesli. “Kocan refakatçi kalmasın. O sana bakamaz. Ben bakarım” diyor 🙂 Doğumu yeni yıldan önce bekliyor doktor. Yarın kontrolüm var.
Canım benim sen bu bebeğe uğraşarak hamile kaldın ve annelik özleminde fazlaydı. Eşin bunu biliyor ve üzerine bir tık daha fazla titremeli.
Bence hamilelik hassasiyeti değil bu. Sen haklısın sonuna kadar.
Alkol almak kişinin kendi tercihi tabi ki ama şu durumda eşin abartmış. O eve bebek gelecekve bir düzen olması gerekiyor. Açıkçası doğum sonrası da devam ederse gerçekten çok yorulacaksın gibi duruyor 😔
Yok calci. Ben doğuma kadar bebek etkilenmesin diye sineye çekiyorum. Bebek sağsağlim doğsun Allah’ın izniyle sonra karşılıklı konuşacağım. Ben uzun seneler bekledim bu bebeği. Herkesin çocuğu kıymetlidir ama bana Allah’ın hediyesi bu bebek.

Sadece özel günlerde, yılda 5,6 kez o da birlikte içersek :) sarhoş olmayı vs sevmez dozunda bırakır

Haftada 1-2 keyif için içer, bu ara azalttı. Hamilelikten önce ben de içerdim, haftada 1 yemekle şarabım olurdu, artık içemiyorum. Ama işte biz keyif için, ağzımızla içenlerdeniz; sarhoş olana kadar içen, sarhoş olmak için içen biri ile birlikte olmazdım. Evliysem de evliliğim devam etmeli mi diye sorgulardım.

Benimki her Çarşamba akşamı erkek arkadaş grubuyla içer. Onun haricinde içmez yemeğe vs. gitmezsek.

Ben haftada 2-3 içerim. Eskiden daha da çok içerdim, bir ara her gün içtiğim de oldu. Adam rahatsız olup söylenmeye başlayınca azalttık. Öyle sarhoşluk, dağıtma vs. durumlar olmuyordu ama sağlığım için endişeleniyordu. Ben de saygı gösterdim.

İçkiden rahatsız olma kriteri ne sıklıkla içildiği değil, sonuçları olmalı. Yoksa bir çok kişi haftada 2 kez içeni alkolik olarak görüyor bilinçsizce.

Piraye korkarım ki haklısın. Benim eşim boşanmış anne babanın çocuğu. Daha 3 yaşındayken anne babası boşanmış. Hiç baba figürü görmemiş. Evlenirken ve hamileliğim öncesi ben kendi yaşadığımı çocuğuma yaşatmayacağım, onu babasız büyütmeyeceğim diyordu. Ama bazı şeyler elinden gelmiyor sanırım. Uyumlu olmak, rutin bir hayata adapte olmakta çok zorlanıyor. Ama diğer taraftan benimde çok travmam var. 2. Evliliğim bu. İlk evliliğimde çok ezildim, aldatıldım. Bende mutluluğa hasretim. Bu aralar çok içime attım. Sizlerden de özür dilerim. Patlama yaşadım 🙁 İnanın savaşmaya mecalim yok. Sadece istediğim huzur. Ben bebeğime kendi başıma da bakarım.

Swan annem geldi diye çok sevinçliyim. En azından çaresiz hissetmiyorum. Annem çok hevesli. “Kocan refakatçi kalmasın. O sana bakamaz. Ben bakarım” diyor 🙂 Doğumu yeni yıldan önce bekliyor doktor. Yarın kontrolüm var.

Yok calci. Ben doğuma kadar bebek etkilenmesin diye sineye çekiyorum. Bebek sağsağlim doğsun Allah’ın izniyle sonra karşılıklı konuşacağım. Ben uzun seneler bekledim bu bebeği. Herkesin çocuğu kıymetlidir ama bana Allah’ın hediyesi bu bebek.
Nihalcim ne özrü yapma rica ederim. Burada bir gönül bağı kuruldu arkadaş olduk canı gönülden derdini paylaşıyoruz dua ediyoruz iyi dileklerde bulunuyoruz. Lütfen rahat ol, şuan sıkışmış ve yalnız hissediyorsun, bunlar başedilmesi zor duygular. Yanındayız

Benim eşim de içer ama sarhoş olduğunu görmedim hiç. Balık yapar mesela yanına içer,bazen film izleriz beraber veya özel bir gündür. Ama sarhoşluk şeklinde veya bağımlılık değil.
Bağımlı olan ,evine ailesine zarar veren,ekonomisini zor duruma sokan kişiler çekilmez ama. Ayrılık sebebidir benim gözümde

Back
X