eşiniz eve geç geldiğinde ne yapıyor sunuz ya da nasıl davranıyorsunuz..?

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
evet sorduğum soruyla iç içeyim. eşim bu aralar eve geç geliyor.. gece 1.30 ya da 2.30 gibi geliyor benimde buna kızdığımı bile bile.beraber birşeyler yapmak istiyorum ama her seferinde evde oturup ne yapacam diyor ben de bunaldım sıkılıyorum tek oturmaktan eve geç geliyorsun en geç 12 ye kadar eve gelmeni istiyorum diyorum ama anlamıyor aksine inat eder gibi daha geç saatlerde geliyor bende artık kapıyı açmıyorum siz olsanız ne yapardınız... ya da nasıl davranırdınız..?

canım kimlerle olduğunu biliyorum arkadaşlarıyla gezer hep. ama bende sıkıldım sanki hayatında sadece arkadaşları varmış gibi..

daha yeni evliyim cokta buyuk konusmak istemiyorum
ama esimin eve okadar gec gelme gibi bi luksu yok olamaz
oyle bisey olursa ne yaparim bilmiyorum heralde bende kapiyi acmam yada baska bisey
basima gelmedigi icin bilemiycem
insallah bi cozum bulursunuz

kaç yıllık evlisiniz canım çocuk varmı ben seni çok haklı buldum yani eşinin burcu ne bide

ayy daha çok yenisiniz bide sende çıkıp akşama kadar gezmekle tehdit etsen sorun dahamı büyür yada bi işe yararmı acaba

ya dırdırla başının etini yerdim heralde....çok haklısınız, güzel güzel konuşmaktan başka çare yok....baktınız olmuo sizde çıkın dışarıya..eve geldiğinde sizi bulamasın....ben öyle yapardım....

birgün eve geldiğinde sizi bulamasa ne olur acaba .ben böyle bir şeyi kabul edemem sanırım kadın otursun evde çocuk baksın adam gezsin tozsun ne ala evlendikten sonra ne işi varmış gezeceksede ailesiyle benim fikrim bu eşim öyle birşey yapsa burnundan getirirm heralde

ağla karşısında anlat söyle yeter artık neden bni görmüyorsun bn etmiyor muyum sana
yaşım küçük 18 yaşındayım pek anlamam ama sanırım bn böyle yapardım..

ondada anahtar olduğu için kapıyı açmama ibi bi durumum yok ama geldiğinde ben pc başında kahvem yanımda onu görmüyorum bile bana heyy görmüyomusun diyo bende hmm geldinmi diyorum kafamı çevirip pcyle ilgileniyorum görmemezlikten gelmek en iyisi demekle olmuyo çünkü

En iyi yöntem buz gibi olman. Suratina bakma, ertesi gün kahvalti hazirlarken/ isini görürken biraz gürültülü/suratini asik yap.
Hatta kendini cok kötü hissettigini ve kahvalti yapamiyacagini, midenin bulandigini falan uydur. Numaraci ol. Nezaman bu adam gec saate kadar disari ciksa, senin dengen bozulsun resmen.
Ama bunu birazda olsun caktirmadan yapmaya calis. Bazi günler onun arkadaslariyla gezeceginden süphelendigin zaman eve mahsus misafir cagir, ama öyle bir misafir olsunki gelmesi mecbur olsun. Veya sen birilerini ara sor ve esine "gecenlerde tesadüf görmüstüm surda burda, bizi yemege cagiriyorlar vs" diye uydur. Veya gün boyu okadar yorki, aksam eli kolu kalkmasin bir yere gitmek isteme hissi bile olmasin.
Ayagini o arkadaslariyla gezmeden kesmeye calis yavasca. Evde tadilat isleri cikartabilirsin mümkünse. Adama mesguliyet vermek lazim, basi cok bos kalmis.
Kafanin tasi attiginda tartismanin bir sakincasi yok, sadece dikkat etmen gerek: Sesini fazla yükseltme, saygisiz olma ve onun sinirlendigini/sIkIldigini anladigin anda hemen sus/odayi terket "artik demek istedigimi anlamissindir, evli barkli adamsin ve ben senin eve en gec 10´da gelmeni istiyorum, isine gelirse!" gibi birseyler söyleyebilirsin ve suratini as, konusmada daha, dirdir etme.
Ayrica ona kesinlikle kapiyi falan acmaya kalkma, anahtari yoksa bir tane yaptir ve kendi gec geldigi zaman kapiyi acip girsin, geceleri sakin onla tartisma. Gelsin, uykunu alsin, ertesi gün konus ne konusacaksan. Gece geldiginde uyansan bile yüz verme, uyuyor gibi yap veya cok yorgunmussun gibi, ilgisiz.

Dikkat et, gec geldigi zaman ertesi gün suratini as, ama bunu günler boyu sürdürme. Eger kendini affettirmek icin güzel birsey yaparsa bunu mutlaka takdir et ve affetmeyide bil.

Tüm bunlarin yaninda esin iyi birsey yaptigi zaman, yani örnegin eve erken geldigi zaman havalarda ucuyor gibi abartili olman lazim. Esin yanindayken cok cok mutlu oldugun gözlerinden belli olmasi lazim, neseli ve güler yüzlü, sicak kanli ol ozaman. Aradaki farki cok net anlamali cünki, yoksa sen gec geldigi zaman soguk durursan, baska zamanda normalsen zaten, adam anlamaz, bu zaten herzaman böyle der. Erkekler birseyler cok net olmadigi sürece anlamiyorlar nedense. Ayrica sen cok abarttigini sanacaksin mutluluk sacarken, ama o hic anlamiyacak numara oldugunu, erkekler pof poflanmayi sever.

Son düzenleme:
eşimin gece gezmeleri evlendiğimizde bitti zaten ama arada başka şehirde çalışan arkadaşları arar biz geldik görüşelimmi diye eşim yinede bana sorar. ben hasta olduğum zamanlarda ısrar etsemde git ben iyiyim diye gitmez gitsede hemen gelir evimize. eşinin her gece gitmesinin bir sebebi olmalı ya evde huzuru yok ya bir derdi var sana sölemek istemiyor v.s. gibi. otur güzelce konuş tartışmadan ama istedikelrini söyle. arada bir çıkmasının normal olduğunu ama hergün çıkmasının normal olmadığını anlat. evliliğin sorumluluğunu anlayamamış da olabilir. yalnız ylşe ağlayarak tartışarak hiçbir yere varamazsın akıllıca davranıp eşini evine bağlamalısın.

Kafanızı ve içini bulandırmak istemem ama yakın arkadaşımdan birininde eşi hergün 24.00 de geliyordu hemde son 2 yıldır. Arkadaşımın rahat bir kişiliği var hiç sorgulamadı ta ki onu aldattığını öğrenene kadar.

Açık açık konuşmakta fayda var.

yaa konuş onunla rahatsız olduğunu söyle ,böyle devam ederse seninle ilişkisinin zora giriceğini sorumlulukları olduğunu anlat, anlamazsa kavga çıkart, ilk evlendiğimde eşimde bana öyle davranmak istemişti pazar günleri abimle arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum diyip çıkıyordu, evlendiği için eve kapanamıyacağını söylüyordu, hatta evlendiğim için sosyal hayatım azaldı , ticaret için sosyal hayat şartmış gibi ekonomik durumumuzla ilgili beni suçluyordu, bende hep olay çıkartıyordum, hiç sakin kalamadım, sabah sekizden akşam 10'a kadar zaten evde olmadığını o saatlerde zaten karışmadığımı ama o saatten sonrasına ve pazar günlerine müdahele edebileceğimi söyledim,surat astım,kavga ettim ,ağladım, sonra çocuk olunca düzeldi şimdi nadiren gider ve bana haber verir. sinir bozucu bir durum

Son düzenleme:
öyle bi lüksü olamaz olmadıda eşimin.
çünkü işten geldiğinde asla evden çıkmaz..
hatta haftasonları genelde çalışmadığından,cuma iş çıkışı eve nasıl girer,taa pazartesi çıkar işine gider...
markete yürüyüşe yemeğe çıkma ihtiyaçlarımızda da birlikte gideriz,ben gitmiyim dedimmi de küser:)
kocişini eve sokamayanlara bir öneri; o gelmediği zaman sizde basın çıkın evden..komşuya,bir yakınınıza,ailenize her kim varsa yakın...
o eve dönene kadar eve girmeyin,ondan sonra girin evinize...bunu kızsa bile bikaç kez tekrarlayın..
evde eş beklemenin yarattığı hissi yaşasınlar,belki akılları başlarına gelir..:)

En geç 12'ye kadar bile olmaz.
Ne demekmiş evde oturup ne yapıcam ?
Senin cevabın da yeterli değil bence.
Ben olsam,tek başıma sıkılıyorum demem.
Evli miyim değil miyim anlamıyorum derim.Oğlumuzun seninle zaman geçirmeye ihtiyacı var derim.
Madem kendi hayatını yaşayacaksın,o zaman boşanalım,ben de kendi hayatımı yaşayayım bile derim herhalde.

Hiç gitmesin demiyorum ama bunu alışkanlık haline getirmesi çok yanlış.Bir de neden evde oturayım demesi hiç hoş değil.

Arkadaşlarınla gittiğine eminsin, yine de biraz dikkatli olabilirsin. Telefon görüşmelerinde bir farklılık var mı? Belki bunları inceyebilirsin. Söylediğin durum her akşam oluyorsa; bir erkek erkek arkadaşlarınla her akşam buluşmaktan sıkılır; ama eğer içki masası muhabbeti varsa sıkılmayabilir. Alkol kullanıyorsa; ona evde masa hazırlayabilirsin, kendine çekebilirsin. İçki muhabbeti yoksa, her akşam futbol muhabbeti biraz garip...Arada sıra da eve geç geliyorsa da, güvendikten sonra sorun değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…