Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar içimi dökesim geldi hamilelik psikolojisi birazda direk konuya geçmek isteyen parantezin dışını okuyabilir. Teşekkürler
((((((Eski nickimle filan konular açmıştım belki hatırlayanlar olur bakıcılarla sorun yaşayıp kış olduğu için kvden rica etmiştim 2.5 ay kızıma bakması için "evimden soğuyorum"dedi bakmadı sonra eltimin çocuğuna baktı (baksın zaten kv yaşlı değil el eline muhtaç etmesin torunlarını) ben o süreçte çok sıkıntı yaşadım kızım okula başladı 2 .5 yaşında, hastalıklar perişanlıklar filan zor bir 5 ay geçirdim ama nasıl geçirdim bir de bana sorun. Zaten gurbetteyim yalnızım destek olacak kimsem yoktu.
Neyse sonra arabamızı istediler yaz tatilnde 2 ay, öğretmeniz okul yok diye bu arada kp ehliyetide yok komşuya diğer oğluna filan kullandırıp gezecekti eşim bana sormadan vermiş. İki gün sonra bi bahaneyle almasını istedim. Kızım konusunda zor zamanda yanımzda olmadıkları için vermek istemedim ilk kez bişeyde itiraz ettim eşimde beni yola getirmek için küstü, yatağı ayırdı filan bende film koptu sinir krizi geçirdim anladı ciddiyetimi arbayı filn getirdi bende kızımıda aldım memlekete geldim eşim kısa süre sonra arkamızdn geldi kendini affettirdi filan hatta hamileyim gene :)
kv kp anne baba yerine koydum kimse onları adam yerine bile koymuyordu eltilerm sürekli azarlarlar yüzlerine bakmazlar kendi kızları bile aramaz sormaz. Her işlerine bizi çağırırlardı ben okuldan çıkmadan yarım saat önce arayıp kızım bizi şuraya götürüver buraya götürüver diye çok özel şöforlüklerini yaptım. İlk hamileliğimde kv camlarnı bile silmemi istemiştir o derece iyi niyetliydim onlara karşı. Çünkü ben ailemde huzur görmemiştim beklentim sadece buydu. Sık sık sıkıntılar çıktı taşınalı 2.5 yıl oldu eşimin memleketine taşınalı bu arada hep alttan aldım sustum bişey olduğunda huzursuzluk çıkmasın diye ama çocuk mevzusunu hazmedemedim benim çocuğuma ayrımcılık yapmalarını hazmedemedim araba konusunda tepkiyle başladı tavrım sonrasında çok mesafeli davrandım. Kv uzun bi süreden sonra özür diledi ama hiç samimi değildi özel şöforünü kazanmaktı derdi. Eşime hep ben harçlık verdirirdim ara sor git diye ben ısrar ederdim çünkü aile bağlarımız olsun isterdim hep. Ben kendimi geri çekince anladı. Araba olayından sonra iki kere geldiler birinde özür dilemişti kv ikincisinde annem vardı hoşgeldine geldiler ben suçluymuşum gibi annemin yanında hiç benmle konuşmadılar. Sonra aylar sonra eşim rica etti oturmaya gittik bebeğim 6aylık oldu bana gözün aydın diyo konuşmaya çalışıyo kısa cvp verip mesafemi korudum. Bunun dışında görümcede aynı tarzda davrandı onunla da mesafemi koydum. Eltim zaten küs gibi sanki onlarla çocuklarıyla sorunumuz varmış gibi davranmalar. Bu arada önceden eltimn ilk çocuğuna uzun süre bakmıştı kv.bakmak istemiyormuşta çok ısrar etmişlermiş ki sormamıştm bile ben özür dilerkn anlatıyo vs.
Kv arıyo 20 günde bir filan açmıyorum içimden gelmiyo konuşmak son aramasında eşim aç bi kere konuş ne olacak demeye başladı. Eşim ailesine karşı düşkün değil ama çocuk konusunda çocuğu tepki bile vermedi ailesine ayrımcılık konusunda. Eşime sert bi şekilde cvp verdim ama ne zamana kadar böyle sürer bilmiyorum. Bu arada kvkp vicdansızlıklarıyla ilgili bi konu geldi aklıma benm hormonal bi dengesizliğim vardı dr beyin tümöründen şüphelendi mr çekinicem filan. kp eşime tek sorduğu özel hastane ya kaç tl mr demek oldu,kv de biz ertesi gün hastaneye gidicez ben kızım 5 aylık ölürsem ona ne olacak diye ağlamadan duramıyorum biz hastaneye gidiyoruz kendisi gezmeye gitti bize kendini bıraktırdı daha ne diyim
Zaten oğlumu torunumu arayayım sorayım gideyim geleyim diyen insanlar değil kızımda çağırsalar dahi gitmiyo onlara sıcaklık yok çünkü. Diğer torunlar filanda öyle kimse gitmez.)))
Mesele şu parantez içini okumayanlar için eşimin ailesiyle sorunlar yaşanıldı üzücü zamanlar yaşadık mesafemi koydum artık aile kavramları benim istediğim gibi değilmiş. Mesafe koymaktan çok mutluyum ama eşim söylenmeye başladı iyi olmamızı istiyormuş sonuçta eşimin ailesi kızımın babaanne dedesi normale dönmeli miyim yoksa böyle iyi midir ne dersiniz??