Eşinin ailesi ile sorun yaşayanlar buraya ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MucizelereInaniyorum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2019
91
81
3
41
Ben öncelikle size hikayemi anlatmak istiyorum her türlü eleştiriye de açığım . Fakat anlattıklarım dan sonra objektif olan kişilerin eleştirilecek çok da bir şeyim olmadığını anlayacağını düşünüyorum . Bende ki etkiye tepkiydi aslında . Benim eşimle 6 yıllık herkesin parmak ile gösterdiği gıpta ettiği bir ilişkimiz vardı . Herşey istemeye gelmeleri ile başladı . Ailesi uzakta yaşıyordu . Önceden tanışmıştım ve telefonda da konuşuyorduk . Herşey gayet normaldi . İstemeye geldikleri anda kıskançlık krizleri başladı . Kız kardeşi benden 8 yaş küçük ismimle hitap etmeler emir kipiyle konuşmalar saygısızlıklar başladı . Bende sakin ve zor sinirlenen bir insanım . Yaşına verdim zamanla düzelir bu kıskançlık dedim . Nişanım için kendi kuaförümü ayarladım . Dükkana girdikleri andan itibaren burası nasıl rezil bir yer diye olay çıkartmışlar 6 yıldır birlikteyiz ayağımızı dolaştırdılar bu ne acele evlencez diye tutturdular diye beni ve ailemi rezil etmişler . Çok sonradan haberim oldu . Zaten uzun süredir çıkıyoruz ne kadar daha beklememiz gerekiyordu . Nişan sonrası ne aradılar ne sordular ne de teşekkür ettiler . Eşimin hatrına sustum . Sonra düzeldiler . Ya da ben öyle oldu zannettim . O kadar ailem hastalandı etti ne aradılar ne sordular . İnsanlıkları sıfırdı . 7 kat el bir şeye ihtiyacınız var mı diye insanlık yaparken bunlar da tık yok . İyice dolmaya başladım . Ailemi hiçe saymaya başladılar . Şöyle diyim bayanlar bürokrat bir aileye sahibim . Kimseyle alay etmek bana düşmez Allah korkum var ama seviye olarak maddi manevi bize göre çok farklıydılar diyim siz anlayın . Ben seviyorum diye ailem saygı duyup böyle bir aileye verdiler beni . Ama gören biz vasıfsız bir aileyiz onlar oxford mezunu profesör zanneder o aileyi . Tavırları bir görseniz . Biz mütevazi anlayışlı oldukça tepemize çıkan bir aile . Düğün günü geldi çattı . Ben uzaklardan gelip tanımadığım yerde kuaför bulmuşum tutturdular bizde oraya gelicez diye kıskançlıkları tavan . Çocuk gibi davranmaya devam ettiler . Kuaför de saçları yetişmedi diye nişanda yaptıkları gibi çingeneler gibi kavga olay çıkarıp akrabalarımla gelinliğimle beni bırakıp gittiler . Huy olmuş bunlarda edepsizlik . Düğün iptal oluyordu eşim geldi ailemi ikna etti ve düğün oldu . Bu kadın ve kızı sürekli fesatlık peşindeydi . Ben gidip 6 ay onlarda kalıp onlara bakacakmışım her gün arayacakmışım . İstekleri bitmiyordu . Düzgün insan gibi söylense kendilerini sevdirseler zaten arar sorarsın . Aramadığım gün oğlunu arar şikayet eder . Eşimle kavga etmemizi sağlar . Eşimi ararlar para isterler . Benim haberim olmadan her ay 1.500 tl para göndermiş eşim nişandan bu yana 2 yıldır 2.el araba parası ediyor . Haneme giren paraya göz dilerler . 1 yıl oldu yapmadıklarını bırakmadılar ailemle bana . Biz şuanda eşimle boşanma noktasına geldik . Avukat a verdim . Nedeni de eşimin de ailesinin herşeyine hak vermesi o 6 yıllık insan gitti ailesine aşık bir eş çıktı . Ben dayanamadım yeter artık dedim diye 1 yılda ilk kez hakkımı aradım diye yapmayın karışmayın kuyumu kazmayın para istemeyin evliliğimiz bitiyor dedim diye ben suçlu oldum . Ailemi kendileri çok şahaneymiş gibi komplekse girip hiçe saydılar evliliğimi mahvettiler eşimi doldurdular benden şuanda ayaklarına gidip özür dilememi bekliyorlarmış . Ne kadar komik değil mi ? Psikiyatri alanında konuşma yetkim olsa şu hallerine bir yorum yapardım . Ben artık kendimi ezdirmicem . Artık yeter . Ne zorum vardı bunları yaşadım . Aileme ve bana bunları yaşattılar . Büyük olarak onların özür dilemesi ve birleştirici olmaları gerekiyordu . Burdan erkek annelerine seslenmek istiyorum . Bizimde bir ailemiz var bizi büyüten eden emek harcayan . Oğlunuz var diye onun hayatına müdahale edemezsiniz . Lütfen oğullarınıza bu kadar aşık olmayın insanların ahını günahını almayın . Siz olsanız düğününüzü mahveden eşinizden para alan buna karşı çıktığınızda sizden ruh hastası gibi özür bekleyen aileyi ne yapardınız ?

Hakkınızda hayırlısını dilerim. Ama sormadan geçmek istemiyorum. 6 yılda hiç mi tanımadınız? Ailelerinizin asla uyum sağlamayacağını, akıbetinde böyle çirkinlikler yaşancağını kestirmeniz lazımdı. Giden yıllarınız olmuş hem de 6 seneye karşılık 1 sene evli kalmakla lütfetmiş eşiniz.

Yakın çevreme de tek tavsiyem, ailelerin de uyumlu olması önemli. Amaan kapımı kapatırım eşimle evime bakarım düşüncesini gerçeğe dökebilenler çok nadir .
Bundan sonraki hayatınızda mutluluklar dilerim. Aileniz için de travma olmuş. Geçmiş olsun

Arkadaşım
Canım senn pskolojni bozmuş bu aile yormuş yani seni aslında ikinizde kapınız kapasanız bal gbi eş siniz keşke orta yol bulunsa yazık olacak yıllara onlardan uzak bi yerde yaşasanız sen ailen oldu yrde iyi olurdu

Ben eşimi çok seviyordum ailesiyle de hiç bir problemim yoktu . 45 dakika annesiyle telefonda da konuşuyordum . Beni sevdiklerini zannediyordum . . Para pul maddiyatları önemli değil dedim Allah korkuları olsun yeter dedim . İnsan olsunlar kıymet bilsinler yeter dedim . Ne zaman evlendik imzayı attık eşimde değişti ailesi de değişti . Krizler başladı . Ne yapsak da bu kızı ezsek kıskançlık krizleri saçma sapan hareketler . Para istemeler . Başından böyle travma yaşatacaklarını bilsem arkama bakmadan bu aileden kaçardım 6 yılım yandı diye de üzülmezdim . Aileler denk olmalı biraz katılıyorum . Çünkü çevremde durumları iyi olup eşit olup rezil şekilde boşanan çiftler var . Canım evlilik işi eş işi tamamen şans gerçekten şans . Güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum

Bu kadar abartma bence. Adamın kötü bir huyu yok. Kötü alışkanlığı yok. Erkeklerin %99 u zaten ne olursa olsun annesini tutar. Annesiyle rekabet halinde olmak seni sürekli evlenip ayrılmaya götürür.

Sana tavsiyem eşine odaklan. Maalesef anneleriyle karılarının arasını dengeleyemiyorlar. Buna alışmalısın. Çünkü şöyle bir düşünce var erkeklerde....
Annem beni büyüttü, hastalandım yanımda oldu ama sen büyüttükten sonra hayatıma girdin, sen olmasan başkası olur kafasındalar.

Dediğim gibi eşinin eksi ve artı taraflarını tartıya koy hangisi ağır basıyorsa onu yap.

Kesinlikle sana katılıyorum Herşey eşte başlar eşte biter . Ben mesafe koydum zamanında yine suçlu ben oldum . Eş olacak şahıs ailesine saygısızlık yapsın demiyorum ama eşine ve ailesine yapılan saygısızlığı da ailesiyle konuşmalı masaya yumruğunu vurmalı eşine sahip çıkmalı . Şans işte canım şans .

Farklı bir bakış açısı getirmişsiniz :))) Yorumunuz için teşekkürler Ama emin olun kimse bulunmaz hint kumaşı değil . Bana bayan çok anne yok düşüncesinde olan bir erkek değil benimle hiç kimseyle mutlu olamaz . Benim de bir tane ailem var bu zamana kadar doğuran bakan büyüten onu doğuran bakan büyüten anne gibi benimde bir annem var . bende ağaç kavuğundan çıkmadım ki takdir edersiniz :))) kimse kimseden üstün değil . Bence el ele karışınca kimse kimseyi ailesiyle terbiye etmemeli . Bir taraf sürekli ben haklıyım ben ne dersem o sürekli arıza çıkarıp özür de dilemem karakterinde olursa o anneyi hiç bir gelin istemez . 3 günlük dünya insan olunsa yeter .

Şunu kadınlar çözerse birbirlerini yemeği bırakırlar

P0
Tabi ki anası büyüttü o baktı onu silmesin. Bu kadın da senin geleceğin. Sana bakacak sen ona bakacaksın zor mu denge kurmak. Bana da anam baktı ana her ay 1500 TL yollanıyorum mesela. Parayı da geçtim artık ayrı bir ev karısı var azıcık hoşgörü saygı herşeyi çözer. Adamlar hint kumaşı sanki. Paylaşılamıyor havası yaratmaya ne gerek var

Tercüman olmuşsunuz hislerime çok teşekkür ediyorum insanlar evlatlarını daha doğrusu bazı erkek anneleri evlatlarını saçımı sana süpürge ettim hakkımı helal etmem sütümü helal etmem bize ölene kadar bakacaksın psikolojisiyle büyütüyorlar . Sen baktın sen büyüttün diye haraca kesemezsin evladını . Tamam aile baş tacıdır hastalık sağlık ihtiyaç olur elinde ne varsa seferber edersin . Sorun yok . Gidiyorlar ev alıyorlar kafalarına göre oğlu evlenecekken hemde . Sonra üzerine araba alıyorlar . Eee sonra paramız yok bize para yollayın senelerce . Kimse yuvasını kurmuşken eşinin ailesinin keyfine aldığı şeylerin borçları ödemek zorunda değil . Eş öyle bir eş olacak ki adaletli olacak . Ailesi de yaşlarına yakışacak şekilde davranırsa zaten sorun olmaz . Ben zaten böyle bir aileyi böyle bir eşi artık kabul etmiyorum .

Kadınların yaptığı en büyük hatalardan ilki daha evlenmeden erkek tarafından herhangi biriyle çok fazla yakın olmak bence. İkinciside olayların sizinle bir alakası yok ama zaten bunlar sözde nişanda düğünde çakmışlar sinyali daha ne yapsalardı yüzünüze mi tükürselerdi. Üçüncüsüde öyle koca müsveddesinin Allah tepesinden baksın

Olayda konu Kv değil eşin

Parayı gönderen de eşin ailemi zırt pırt ara diyen de

13 yıllık evliyim Kv ile bu sürede iki elin parmağı kadar telefonda görüşmedim

Aynı şehirdeyiz aylardır görmedim

Küs vs değiliz böyle yaşıyoruz

Bir de benim ailem de benim ailem demişsiniz

Aileniz eşiniz

İkiniz de bunu kabul ederek hareket ederseniz işler daha kolay yürür

Siz bir doktora gidip tedavi olun. Bu kafa yapısındaki insan sağlıklı bir birey degildir

Üzgünüm ama benim ve ailemin suçu ne ki bunu bize yaşattılar demek yerine ailemin suçu neydi ki böyle insanlarla onları muhatap ettim diye dönüp kendinize sormanız lazım. Defalarca ailenize ve size uygun olmadıklarını görüp ısrarla ailenizi onlarla muhatap etmişsiniz. Benim kızım ya da kardesim olsanız ben size teessüf ederdim açıkçası. Sinir oldum yapılanları okudukça. Resmen ailenizin küçük düşmesine sebep olmuşsunuz. Onlar adına üzüldüm cidden

Hakikaten o kadar göstere göstere olmuşken herşey ne zorun vardı da evlendin.

Aile kavramını eşinizin ve dizinde tam olarak benimsemesi gerekiyor umarım aranızdaki senin ailen benim ailem adındaki tartışmanız biz bu aileyi nasıl ayakta tutarız şeklinde daha yapıcı bir olaya döner . Eşinizin ailesine para göndermesi hoş değil onlar onun ailesi ise sizde hayat arkadaşınız size sorması gerekliydi zaten sıkıntı o noktada başlıyor . Para yüzünden Benin'de huzurum kaçtı ben resti çektim size örnek olması için yazmıyorum eşime onu boşanacağımı söyledim eşimin ailesinde boşanmamızı dört gözle beklediler eşin seni para için boşayacaksa boşan dediler o kadar taş kalpliler. O anda eşim anne ve babasının gerçek yüzünü gördü boşanıp beraber yaşayıp maaşını onlara vereceklerini sandılar bu arada bir kızımda var ne oğullarını nede torunlarını düşünmediler ayrıca eşimin ailesi dışında hiç bir sıkıntımız da Yok . Sonra eşim kendini çekti ailem daha önemli dedi sizin bencillikleriniz kıskançlıklarınız yüzünden ben rezil olamam dedi . Eşiniz de bitiyor herşey . Biraz eşinizle baş başa vakit geçirin neden evlendiğinizi hatırlasın onun ailesinden uzaklaşırken kendi aileniz ile de çok görüşmeyin siz size yetin umarım düzelir

Kendi yazdığımızı kendiniz curutuyorsunuz.
Her şey imzayı atınca olmamış.
Gayet basından belliymis.
Görümce kıskançlığı ile başlamış.. nisanda kuaförde devam etmiş.
Ailenizi hic aramamalari tuz biber olmuş..
Gümbür gümbür gelmişler.
Hiç öyle bilmiyordum etmiyordum durumunuz yok.
Gayet bile bile evlenmişsiniz.
Bundan sonra mutlu olursunuz inşallah..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…