• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİN SOYADI

valla ben karar verirken çok romantik hislerle ayyy eşimin soyadı olsun dedim, hem çocuklarla aynı soyisim daha mantıklı geldi,
o kadar pişmanım ki,
hem de kaç yıl geçti üstünden, hala da alışamadım.
kendi soyismimle birlikte marka gibi adım vardı halbuki :işsiz:
Bende alışamadım :(
Olsun verin bir dilekçe ekletin kendi soyadınızı da

Dilekçe vermeniz gerekiyor.
Arkadaşım o şekilde kendi soyadına geçti hala evli olmasına rağmen.

Ben eşimin soyadını aldım çünkü yabancı, karişik, zor, sorun yaratan ve anlam olarak zorlu bir soyadım vardı. Ancak sizin bu konuda talebiniz bana hiç saçma gelmedi. Bir üye demiş, boşandın diyelim, bir kadın tüm yaşananları dile getirmek ve tekrar soyadı beyanı yapmak zorunda.

Umarım hiç zorluk çıkmadan istediğin soyadını alabilirsin.

Dilekçe vermeniz gerekiyor.
Arkadaşım o şekilde kendi soyadına geçti hala evli olmasına rağmen.

Ben eşimin soyadını aldım çünkü yabancı, karişik, zor, sorun yaratan ve anlam olarak zorlu bir soyadım vardı. Ancak sizin bu konuda talebiniz bana hiç saçma gelmedi. Bir üye demiş, boşandın diyelim, bir kadın tüm yaşananları dile getirmek ve tekrar soyadı beyanı yapmak zorunda.

Umarım hiç zorluk çıkmadan istediğin soyadını alabilirsin.
O dilekçe ile hallolan iki soyadı olayı sadece kendi soyadı için dava açması gerek

Benim bütün resmî yerlerde soyadım evlenmeden önceki soyadım. Neden bilmiyorum, hiç değişmemiş kaç yıl oldu :) Evlenirken sadece eşimin soyadını aldım ama pişman oldum yakın zamanda yeni kimlik için başvurduğumda evlenmeden önceki soyadımı da almak için dilekçe vereceğim. Zaten biri sorunca iki soyadımı birden söylüyorum :)

eski soyadım o kadar farklı ve uzundu ki
türkiyede tektim
googlelayınca zaaartt diye herşeyim meydana çıkıyordu

eşimin soyadına atlaya zıplaya geçtim
o kadar genel bi soyadı ki
herkeste var mübarek
ben de anonimleştim rahatladım
:)

sanki bu yenisi aslında benim soyadımmış da eşim bana tabi olmuş gibi hissedecek kadar benimsemişim hatta

Benim bütün resmî yerlerde soyadım evlenmeden önceki soyadım. Neden bilmiyorum, hiç değişmemiş kaç yıl oldu :) Evlenirken sadece eşimin soyadını aldım ama pişman oldum yakın zamanda yeni kimlik için başvurduğumda evlenmeden önceki soyadımı da almak için dilekçe vereceğim. Zaten biri sorunca iki soyadımı birden söylüyorum :)
Yurtdışında mı yaşıyorsunuz ?

Esimin soyadini kullanıyorum benim icin sorun teşkil etmiyor amaaa evet kadın ISTEDIGINI kullanabilmeli.dayatmalar kadınların zor olan hayatını daha da zorlaştırıyor.

Inşallah kolay bir yol bulup istediginize kavuşursunuz

Back
X