Arkadaşlar merhaba
Kayınvalide ile aynı evde yaşamak başlığını neredeyse sonuna kadar okudum-79 sayfa :)
Herkes bir olmuş gibi aynı fikirde, bunun olamayacağını söylüyor ben de korktum açıkçası. Kendi durumumu anlatayım
Erkek arkadaşımın annesi dul, 4 yaşından beri oğlunu tek başına büyütmüş başka da çocugu yok. Şuanda hayattan tek isteği ömrü boyunca oğlu ile beraber yaşamak. Nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum, bu konu açılınca ben kötü vicdansız bi kızmışım gibi görünüyor, halbuki kendimi tam ifade edemiyorum
Şimdi ayrı şehirlerdeyiz istanbulda yaşamazsak ben onların şehrine tayinimi aldırırsam çok güzel 3 katlı bir villaları var orada yaşanabilir. Ancak evi öyle bir yapmış ki alt katta salon ve mutfak, üst katta dip dipdibe 3 tane oda, çatı katı ise henüz tamamlanmamış normal bir oda(misafir odası olacakmış)
O istanbula gelirse nasıl olur bilmiyorum apartman dairesinde hele beraber hiç yaşanmaz. Ben bir sürü alternatif önerdim, mesela aynı mahallede bile yaşamak çok zor gelirdi bana eskiden ama ondan vazgeçtim sonuçta yalnız bi kadın onu öyle bırakmaya vicdanım el vermez üzülürüm. Önce bu villaya çok yakın başka ev alalım kredi çekelim beraber öderiz biz alalım ama o oturur dedim. Kadının derdi para ev filan değilmiş sadece yalnız yaşamaktan korkuyormuş. Karşılıklı 2 daire alınır birbirimize çok yakın oluruz dedim. O zaman kendini dışlanmış hissedermiş. Banyolar bile aynı nasıl olacak, düzenimiz ayrı olmalı, istedigi gibi gelir gideriz diyorum. Ben onu çok sevdigimden değil ama ona mecburum o benim sorumluluğum, benim için çok fedakarlık yaptı sokağa atamam diyor. Yani aynı apartmanda çok yakın bir daire bile tutsak sokağa atmış oluyormuşuz. İlla aynı ev olacak gibi. aynı anda mı banyoya gireceksiniz sanki diyor. hem kayınpeder olsa anlarım anne ile yaşanır ev içinde rahatça kıyafetinle gezersin diyor.
Ben kendi düzenim olsun istiyorum evimde rahat etmek istiyorum, onun ev düzenini pek beğenmedim estetik duygusu hiç yok. Bir sürü ıvır zıvır biriktirmiş gereksiz aksesuarlar eşyalar, bana fenalık gelir. 60 yaşından sonra kadını tamamen değiştiremeyiz ki. Banyolarına baktım saç fırçası kıl dolu benim en büyük takıntımdır. Ne olur ayrı bir banyosu odası olan bi ev olsa bize istediği kadar gelip gitse ama bunlar gözümüze batmasa
Bende mükemmel bi ev hanımı değilim, bir kere çalışıyorum, ikincisi bu yaşıma kadar ailemle yaşadım hiç tek başıma evi çekip çevirmedim. Ögreneceğim şeyler mutlaka vardır. O bana karışacak, söyledikleri yaptıkları bana batacak biliyorum. İstemiyorum işte.
Benim size sorum ben buna nasıl bir çözüm bulabilirim nasıl ikna edebilirim bana fikir verir misiniz lütfen.
tamamlanmamış ve misafir odası olacak dedginiz katı büyük banyolu bi oda olarak tamamlatın ya siz ya annesi orda kalsın. annesi tek başına zor olur tabiki yaşaması.senide cok iyi anlıyorum nden istemedigini ama madem böyle bi evinz olcak hemde tamamlanmamış böyle degerlendirin.
tamamlanmamış olan evi istediğiniz tarzda tamamlandırabilirsiniz
apartman dairesi olacaksa eğer sizde çift banyolu bir daire bulmaya çalışın
mutlaka beraber yaşamanın zorlukları olacaktır
kadın anlayışlı biri mi ?
şimdi sana ne dersek diyelim yine de iş olacağına varacak aslında
yaşadıkları evi senin zevkine göre düzenleyerek bir çözüm yolu bulabilirsiniz. düğünü erteleyin ve en üst katı yaptırın. banyolu büyük bir yatak odası mesela.ama orası anladığım kadarıyla ailene uzak. daha çok sıkılıp bunalabilirsin.istanbulda olsanız ebeveyn banyolu bir ev bakabilirsiniz ama tek sorun banyo değil ki
tek çocuk olması sana alternatif sunmayı zorlaştırıyor.
çok zor bir durum yaaaaaynı şeyleri birebir ben de yaşadım.
valla ben bu işlerin içinden çıkamıyorum.benimde erkek kardeşim var.şimdiden annemlere her fırsatta sakın aklınızdan bile geçirmeyin diyorum aynı evde oturmayı( ev çok büyük).annem de onlar istese bile ben birlikte yaşamam diyor. ( daha krdeşimin evlilik gibi bir durumu yok bile bu arada) ama olsun ben yine de öyle bir düşünceleri varsa bile olmasın istiyorum.
ev ev üstüne olmaz.......
sevgilin daha şimdiden takmıyor neyin peşindesin sen çözüm bulamazsın bence seno sevgiliyle daha şimdiden adam annem diyor
bende aynı evde yaşıyorum "dul fedekar anne"yle . olay sadece banyo değil ki. karşılıklı iki daire olsun ama mutfağı ayrı olsun. mutfak da çok önemli bişi. ayrıcada daha şimdiden sunduğun tekliflere bu şekilde yaklaşıyorsa evlenince üzülürsün. neden ayrıı daire de yaşamak dışlanmak olsun. hem o kadının düşüncesi bundan sonraki yaşamını oğluyla geçirmekse emin ol o oğlunun evlendiğini kabul etmeyecek ve çok çekeceksin. ben yaşadım. kaynana değil kuma oldu adeta bana. muhabbetinizi bile kıskanır emin gibi bişiyim yani. kabul etme. çok yalnız kalmak istemiorsa gitsin evlensin
Karşılıklı 2 dairede oturmakta sokağa atmış gibi mi olurmuş? Saçmalığa bak. Bence bu konuya asla taviz verme gerekirse ayrıl ama bunu kabul etme. Kadının isteği hiç masum değil ömür boyu oğluyla oturmakmış.. O adam hiç evlenmicek mi? İstemiyor oğlunun evlenmesini bence evlenince çektiricek sana aynı evde yaşasan da yaşamasan da. Korktum ben açıkçası bu durumdan.
İstanbul'da aynı apartmanda ayrı 2 daire işine ya da o villadaki çatı katını kendi eviniz şeklinde inşa ettirmeye ikna et. Onun dışındaki beraber oturma fikrini kabul etme çok çekersin. Hakkında hayırlısı olsun..
ben kabul etmezdim hasta olur anlarım ama sırf yalnız kalma duygusuna da en güzel yıllarımı evliliğimin ilk günlerini aynı evde yaşayamam
kk da aynı evi paylaşıpta mutlu olan yok
aynı apt olsun karşılıklı iki daire olsun yeter ki ayrı olsun
uzun uzun anlatmaya bile gerek yok nelerden kısıtlancağını sen çok iyi biliyorsun
kendini evli gibi değilde onların ailesine sonradan katılmış birisi olarak hissedeceksin
O misafir odasını bende düşündüm, hiçbir şekilde ikna edemezsem ennn kötü ihtimal orayı öneri olacak sunacağım. Bunu bir kere önermeye çalışmıştım. Dedim ki neden tüm odaları aynı kata yaptın en azından farklı katta olsaydı, o da diyor ki biz onu farklı bir kata atarsak bize hınçlanırmış onu dışladık diye, ama bu düzende olur kabullenirsek o bizi rahat bırakır kendiliğinden köşesine çekilirmiş. Niye en ufak bir şey bile onu atmak anlamına geliyor anlamıyorum.
Tamamlanmamış çatı katı odası biraz farklı, onu sürekli yaşamak için düşünmemişler. Orayı tamamen elden geçirip yıktırılarak değişik bir yer yapılabilir. Şuanda pencereleri çok yüksek ve havasızlık var, ama annem en kötü ihtimal orayı yaptırın dedi. ben de yukarıdaki yorumu söyleyince farklı katı bile kabul etmiyorsa onda psikolojik sorun vardır sen zaten vazgeç bu işten o kadar da olmaz dedi.
Annesini çok tanıyacak kadar fazla görüşmem olmadı tanıştık bikaç kere görüştük iyi bir kadın kendi halinde, hala çalışan aydın görüşlü, o yüzden kafa yapılarımız farklı değil Allahtan ben de çalışıyorum. Yalnız anladığım kadarı ile çok inatçı birisi. Erkek arkadaşım da o ev önce senin evin olacak o yanımızda yaşayacak sen istedigin düzeni kurarsın diyo. Kadın hep bi kızı olsun istemiş, gelini olunca da kızı yerine koyacakmış-ne kdr doğru bilemem.
Yani kadıncağız kafayı oğluna takmış, geceleri ayrı evde tek yaşasa uyuyamayan bi tip. Mesela bayramda beraber denize gitmiştik telefonu yanına almamıştı. Geri döndük telefonuna bir baktı 9 kere aramış!!. Çocuk çok sinirlendi telefonu açıp ne var diye bi bağırdı annesini tersleyip kapattı. bende kadına neden böyle davranıyosun dedim, 9 kere aranır mı akıl var mantık var ben ona böyle ters davranmasam tepeme çıkar çok sıkıyo beni dedi. hani oğlu için yaşayan insanlar var onlardan işte, Allahtan erkek arkadaşım mesafeyi koruyor, ya da şuanda öyle sonra nasıl olur bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?