• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesi, laf sokmalar vs..

Eşimin ailesi de benim ailemde niye aramıyonuz hiç diye söylenirler bazen bu laf sokmak değil ki ufak bi yakınma.
Ayrıca evlenmeyi göze alan çiftler bi zahmet bazı şeyleri kendiniz yapın insanların durumu yokmuş napsınlar evlerini mi satsınlar düğün yapmak için?
Ayrıca sizin gibi insanları sevmiyorum. Aynı yengem de böyle.
Sırf biz abimi bazen aramıyoruz veya annemlere gittiğimizde abime bazen uğramıyoruz diye kardeşlerin seni sevmiyor bak kapını açan yok abi yerine koymuyorlar diye dolduruyor abimi, abimde bizden uzaklaşıyor çekiniyor bizden. Sizin gibi fesatlar yüzünden adamlar ailelerinden uzaklaşıyor. Noktasından vuruyorsunuz.
Ailen seni sevmiyor adam yerine koymuyor diye söylenirken hiç mi düşünmüyorsunuz kalbinde yara açabileceğinizi zamanla bu adam sizden uzaklaşır fitne yüzünüzü gördükçe, erkekler düz varlıklar bu kadar hesap kitap olaylarını kaldıramazlar.
Yengenize soyleyemediklerinizi konu sahibine patlamış gibi olmuşsunuz 🤭

Herkes yazılması gerekenleri yazmış zaten. Görümce konusuna ben çok şaşırdım. İnsanlar yurtdışından geliyormuş. Uçak biletiydi izindi çocukların durumuydu… size sıkışık olacak demeleri normal. Yırtın atın biletleri diyecek halleri yok görümcenlere. Bu eşini saymamak değil. Mantıklı olan bu. Yok biz geliriz otelde kalırız önemli değil deseydiniz madem bu kadar çok istiyordunuz gitmeyi (!)

Durumları olmadığı halde düğün konusu açıp öylesine tarih falan mı belirlesinler, mış gibi mi yapsınlar? Lafta da olsa konuşulunca ne oluyor, millet siz istiyorsunuz diye havanda su mu dövsün? Kendiniz yapabiliyormuşsunuz düğününüzü niye ailesinden bekliyorsunuz? Nikah olmuş evlenmişsiniz, düğün yapmayı zaten istememişsiniz. Belki ilk başta yaparız ederiz diye düşündüler ama çok masraflı gelmiş olabilir sonradan. Sıkboğaz etmişsiniz hem siz hem aileniz. Mobilyanızı beyaz eşyanızı almışlar, bu zamanda daha ne yapsınlar insanlar?

Benim kayınvalidem beni arayıp görümcenin görümceleri gelecek siz gelmek istemezsiniz heralde ya da daha sonra gelin dese Allah razı olsun derim. O kalabalıkta ne işim var, hiç de eşimi fişteklemem bak sana üvey muamelesi yapıyorlar diye. Sizin haddinize değil ana oğul arasındaki ilişkiye karışmak. Yok seni umursamıyorlar yok seni gözden çıkarmışlar falan. Siz hayırdır 2-3 senedir varsınız, onlar ana oğul. Kusura bakmayın ama çok fesat buldum sizi.
Düğün yapmadılar, çok kalabalık olacak siz daha sonra gelin dedikleri için sevmeyip nefret ediyorsanız siz haksızsınız. Eşiniz sizi anlayıp hak veriyormuş ama kimbilir üstüne neler söylüyorsunuz ki kavga çıkıyormuş. Bence biraz durup düşünün, ailesine düşkün olmayan birini bile ailesini korur hale getiriyorsanız evliliğiniz pek uzun sürmeyebilir.

Kayınvalide ongorulu kadınmış.sizin zaten gelmeyeceğinizi yada gönülsüz geleceğinizi farkedip sizden önce davranmış.

Ama sizin beklentiniz şuydu: onlar sizi dört gözle bekleyecekti siz kendinizi naza cekecektiniz

Ne yapsın bu kayinvalideler

Gel dese suç

Gelme dese suç

Arasa,aramasa,yemek gönderse,göndermese

Nefes alsa suç (deli Kaynanalar hariç)

Gözünüzü, gönlünüzü eş ailesine karşı bir tek para doyururmuş oda istediğiniz gibi olmayınca içinizde birşeyler kopmuş. 🤦‍♀️
Mobilyalarınızı almışlar daha ne yapsın insanlar? Evlenmeye karar verdiyseniz, düğününüzü de karı koca üstlenin bir zahmet. Eşiniz de ne diye hak veriyor sizin görmemişliğinize? Ailesinin karşısında durmamış demek, bana düğün yapmıyorsuunuz diye, vah vah.

Ana oğul arasında olan gidip gelme konusunu bu kadar üzerinize alıp, mesele etmeniz de aradığınız fırsat olmuş ama eşinizden istediğiniz tepkiyi alamayınca elinizde patlamış. 😂

Bunu düsünmemistir ya :D Bu konudaki kvdenin gelini düsünüp sıkılırsın gelme diyeceğini düsünmüyorum ben acıkcası.
Kızının görümceleri daha kıymetli belliki.
Cünkü kız el kapısında bu kafaya göre,iyi gecinmesi lazım.
Oglu zaten kız almıs,naparsa ne derse cekmek zorunda.
Bu tarzda bi kvde bence gelini düsünmez.

Yada şöyle olmuştur

Gelin hanım gelse zaten sürat beş karış,ne yapsa memnun edemeyecek bari kızımı nazlayim demiştir

Sizin konuyla ilgili değil konum yorumları okuyunca insanların siz almak zorundaymışsınız gibi tavırı çok yanlış. Yuva kuran insanlara bildiğim kadarıyla genelde aileler yardımcı oluyor. Asgari ücretle çalışan biri hem mobilya hem beyaz eşya alacak durum yok. Ekonominin hali ortada sonuç olarak. Aileler yine de yardımcı olmuş genelde kız ailesi daha fazlasını yapıyor kızları mutlu olsun eksik hissetmesin diye Buda normal. Düğün meselesi sizin istediğiniz doğrultusunda olur sonuç olarak yapamayacaklarını net bir şekilde konuşabilirlermiş sizde ona göre hareket ederdiniz. Oğlan çocukları artık üvey gibi davranılıyor eşiniz kendini ezdirdiler sizin durumda böyle gider. Ama eşiniz yanınızdaysa gerisininde bi önemi yok. İnş hemen sorununuz çözülür.

İyi kötü yardım etmişler almışlar ailesi hiç destek olmayanlar var. Küsmek yerine açık açık konuşsaydınız düğün konusunu o zaman.
Ayrıca hem gitmek istemiyorsunuz hem kalabalık olur gelmeyin demelerine bozuluyorsunuz. Ne yapsınlar sürekli sizi mi pohpohlasınlar. Evinizi huzursuz etmiyorlar zararları yok dert mi arıyorsunuz kendinize?

Herkese merhaba.
Burada başka iki konu açmıştım fakat bu konumda size danışmak istediğim konu farklı.
Şöyle ki;
Biz eşimin ailesiyle aynı şehirde oturmuyoruz 2 senelik evliliğimizde bayramlarda ve onun dışında birkaç kez gittik hep 3 4 gün kalır döneriz.
Aramız aslında iyi, bugüne kadar ben bir laf sokmadim saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ama içsel olarak onlardan hoşlanmıyorum. Evleneceğimiz zaman mobilyalarımızı aldılar. Bizim düğünümüz evlendikten birkaç ay sonra oldu pandemiden dolayı. Ben sürekli onların düğün konusunu açmalarını bekledim, aileme sordurttum onlar ertelediler vs. Sonunda biz kendimiz yaptık ve hiç öyle olmaz biz yapalım vs demediler, hiç konusulmadi. Sonradan öğrendim ki durumları o sıra çok kötüymüş ama yine de lafta da olsa konuşulabilirdi.
Ben gerçekten başta onlara kızları gibi yaklaştım sevdim fakat bu düğün olayından sonra bende her şey bitti duygusal olarak.
Eşim de beni anladı bana hak verdi ama onlara bir şey demedi karşısına almadı. Sadece o süreçte o da onlara hep sormuş napicaz ne edicez vs diye karşılık alamayınca sorumluluğu üstlendi.
Bu kırgınlığımdan dolayı onları pek aramam ama karşı karşıya gelindi mi normal iyi saygılı davranırım. Ama onlar sürekli aramadigimiz için vs laf sokuyorlar. Bunu da önemsememeye çalışıyorum.
Bu bayram biz normalde gitmeyi düşünmüyorduk, çok stresli olduğu için gorumcemin çocuğuyla vs derken, bayramdan sonra gideriz diyorduk. Fakat geçenlerde kv eşimle konuşmuş gorumcemin yurtdışından gorumceleri geldiği için kalabalık olur siz de gelmek istemezsiniz heralde demis. Bu benim gururuma çok dokundu. Zaten eşimi umursamiyorlar evlatta saymiyorlar bana göre. Ve onu kizlarinin gorumceleri için gözden çıkarmalarına çok sinirlendim. Bayramdan sonra bile gitmek istemiyorum. Eşim ailesine çok bağlı değildir sever sayar ama ailem diye ölmez. Fakat zaten nadir görüşüyoruz ama benim de artık canıma tak etti. Sevmediğim insanlara saygı göstermek her laf sokmalarına susmak istemiyorum. Sürekli ailemin onları aramadigini bizim onları aramadigimizla ilgili laf sokuyorlar. Ben daha bi kere kendi yaptıklarıyla ilgili laf sokmadim. Öyle pisirik bir insan değilim ama kendime yakıştıramiyorum sadece eşime döküyorum içimi. O da anlıyor hak veriyor ama bir yerden sonra ileri gittiğim için kavga ediyoruz. Nasıl eşimin gözünde kötü duruma düşmeden bu işin içinden çıkarım? Onlara gitmek istemiyorum. Sen kendin git dedim ama kabul etmiyor.

Diğer arkadaşlarda gerekeni yazmıştır ama boldladığım kısımlara özellikle dikkat çekmek istedim, insanlar iyi kötü mobilyanızı almışlar, düğün için de lafta olsa bile söz vermemek için maddi imkanları da el vermediğinden konuşmak istememişler, imkanları yokken düğünü konuşmaya gelmek havanda su dövmek gibi olurdu, bu seferde gelip konuştular ama bir şey yapmadılar diyerek tavır yapacaktınız.

Eşinizin ailesi nasıl insanlar bilmiyorum ama anladığım kadarıyla eşiniz sizi hiçbir konuda sıkıp bunaltan biri değil, eğer sırf düğün meselesi yüzünden adama ailesinin lafını ediyorsanız ayıp ediyorsunuz.

Kayınvalidenizin söylediklerinde de gurur kırılacak bir şey yok, gayet düşünceli davranıp ev kalabalık olacak bu durumda gelmek istemezsiniz herhalde demiş, zaten görümceniz ve çocuğu yüzünden gitmeye gönlünüz yokken kadının düşünceli davranıp haber vermesinde gücenecek gurur incitecek bir şey yok.

Yengenize soyleyemediklerinizi konu sahibine patlamış gibi olmuşsunuz 🤭
Kadın her sene doğuruyor hamileliği lohusalığı bitmiyor ki şöyle bir içimi dökeyim hamilenin bedduası tutar diyorlar lohusa kadın üzülmez diyorlar o yüzden yani 😀😀😀😀

Görümcenin gorumcesinin bayramda onların evde ne işi var onu anlayamadım. Bence acikca siz gelmeyin demiş oğluna. Ve bence bir annenin hiçbir evladına bayramda kalabalık olur siz gelmeyin dememesi gerekir. Bana ya da eşime denilse hiçbir bayramda gitmem bir daha.

Görümcenin gorumcesinin bayramda onların evde ne işi var onu anlayamadım. Bence acikca siz gelmeyin demiş oğluna. Ve bence bir annenin hiçbir evladına bayramda kalabalık olur siz gelmeyin dememesi gerekir. Bana ya da eşime denilse hiçbir bayramda gitmem bir daha.

İyi de zaten gitmeye gönlü yokmuş. Görümcenin çocuğu stress falan yapar diye kendisi bahane edip gitmek istemiyor. Kayınvalidesi gelmeyin kalabalık olacak sonra gelirsiniz deyince anan seni istemiyor üvey evlatsın sen diyor kocasına.
Sizin çocuğunuz yüzünden zaten gelmek istemeyen gelinin gönlü hoş olsun diye kimseyi misafir etmez misiniz? Aman gelinin sağı solu belli olmaz geleceği tutar diye kadın kimseyi kabul etmesin mi eve? Görümcenin görümcesi diye uzak resmi olunması gerekmez ki. Benim görümcenin görümceleriyle biz aynı memleketteniz ve ben olup olmayayım farketmez anneme uğrarlar bazen. Kaldı ki bunlar yurtdışından geliyorlarmış, pandemi sonrası çok teferruatlı eziyetli uçuşlar. Aile olmak demek budur, bazen fedakarlık yaparsın.

Ayrıca kadın oğluna söylemiş, alınacaksa oğlu alınsın gelin fitnelemesin kocayı.

Onlar da ısrarla arayıp normal sohbet ederler ama arada lafı da sokarlar illa ki. Mobilyaları aldılar dediğim koltuklar ve bazı beyaz eşya tabi ki almak zorunda değiller ama ne bileyim. Düğün konusunda da ben aslında düğün istemiyordum fakat sonradan onların eşimiz dostumuz var ısrarlarına yenik düşüp yapmayı kabul ettim. Sonra da hiç lafını etmediler
İlla dügün olacak diye peşine düştüğünüz şey size ne kazandırdı,onca masrafa degdi mi?
Bayramda kızı ve diger misafirlerin yanında rahatsız olabilirsiniz diye düşünmesi bile sizi ikinci plana atmak olmuyor eger fesatlık olsaydı gelin gelsin hizmet etsin demesi lazımdı,zaten illa geleceksiniz deseydi konunuz kaynana beni hizmete çağırıyor olurdu.
Anne baba evladına deger vermiyorsa eşinizde aynı yapıya sahipmiş çok garipsemeyin.
Kendinizi toparlayın üç günlük hayatınızda zorlaştırmaya çalıştığınız hayatı siz yaşıyorsunuz kimse degil

Böyle insanları hiç sevmem hem gelmeyin demişler size hem de niye aramıyorsun diye laf sokuyorlar sizi sevmediklerini ben de düşündüm okurken. Allah kolaylık versin laf sokan insan hiç sevmem

Herkese merhaba.
Burada başka iki konu açmıştım fakat bu konumda size danışmak istediğim konu farklı.
Şöyle ki;
Biz eşimin ailesiyle aynı şehirde oturmuyoruz 2 senelik evliliğimizde bayramlarda ve onun dışında birkaç kez gittik hep 3 4 gün kalır döneriz.
Aramız aslında iyi, bugüne kadar ben bir laf sokmadim saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ama içsel olarak onlardan hoşlanmıyorum. Evleneceğimiz zaman mobilyalarımızı aldılar. Bizim düğünümüz evlendikten birkaç ay sonra oldu pandemiden dolayı. Ben sürekli onların düğün konusunu açmalarını bekledim, aileme sordurttum onlar ertelediler vs. Sonunda biz kendimiz yaptık ve hiç öyle olmaz biz yapalım vs demediler, hiç konusulmadi. Sonradan öğrendim ki durumları o sıra çok kötüymüş ama yine de lafta da olsa konuşulabilirdi.
Ben gerçekten başta onlara kızları gibi yaklaştım sevdim fakat bu düğün olayından sonra bende her şey bitti duygusal olarak.
Eşim de beni anladı bana hak verdi ama onlara bir şey demedi karşısına almadı. Sadece o süreçte o da onlara hep sormuş napicaz ne edicez vs diye karşılık alamayınca sorumluluğu üstlendi.
Bu kırgınlığımdan dolayı onları pek aramam ama karşı karşıya gelindi mi normal iyi saygılı davranırım. Ama onlar sürekli aramadigimiz için vs laf sokuyorlar. Bunu da önemsememeye çalışıyorum.
Bu bayram biz normalde gitmeyi düşünmüyorduk, çok stresli olduğu için gorumcemin çocuğuyla vs derken, bayramdan sonra gideriz diyorduk. Fakat geçenlerde kv eşimle konuşmuş gorumcemin yurtdışından gorumceleri geldiği için kalabalık olur siz de gelmek istemezsiniz heralde demis. Bu benim gururuma çok dokundu. Zaten eşimi umursamiyorlar evlatta saymiyorlar bana göre. Ve onu kizlarinin gorumceleri için gözden çıkarmalarına çok sinirlendim. Bayramdan sonra bile gitmek istemiyorum. Eşim ailesine çok bağlı değildir sever sayar ama ailem diye ölmez. Fakat zaten nadir görüşüyoruz ama benim de artık canıma tak etti. Sevmediğim insanlara saygı göstermek her laf sokmalarına susmak istemiyorum. Sürekli ailemin onları aramadigini bizim onları aramadigimizla ilgili laf sokuyorlar. Ben daha bi kere kendi yaptıklarıyla ilgili laf sokmadim. Öyle pisirik bir insan değilim ama kendime yakıştıramiyorum sadece eşime döküyorum içimi. O da anlıyor hak veriyor ama bir yerden sonra ileri gittiğim için kavga ediyoruz. Nasıl eşimin gözünde kötü duruma düşmeden bu işin içinden çıkarım? Onlara gitmek istemiyorum. Sen kendin git dedim ama kabul etmiyor.
Bu kadar beklenti nedir yha kimse size düğün yapmak zorunda mı değil o zaman fazla beklentiye girmeyin ve üç dört gün gördüğünüz insanlara bu kadar karşı yaklaşmayın ayrıca hiç bir erkek ne kadar kötüde olsa ailesini silmez sonuçta anne baba

Back