• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesi, laf sokmalar vs..

Teşekkür ediyorum 💞 anladığım kadarıyla bu olaylar sizi çok yormuş 🥺 Sizi yanlış yönlendirmek gibi bir niyetim yok ama ben şunu anladım gerçi benim eşim annesinin sözünden çıkmayan pısırığın tekiydi ama inanın aileler çok büyük faktör belki sizin için aynı durum söz konusu olmaz bu aile konusunu kolaylıkla aşarsınız,Ben de sizin gibi düşünüyorum aileler üzerlerine düşenleri yapmak zorundalar sonuçta siz aile oluyorsunuz benim ailemde zamanında mobilya eşya düğün herşeyi kendileri yapmış,yapabilecek durumda olanlar yapabilirler fakat şu düşüncedeyim tabii ki eşya vs almak zorunda değiller ama sonucunda evladının yuvası oluyor evladına tüm yükü yüklemek yerine yardım etmek daha iyi bir davranış olduğunu düşünüyorum
Evet ben de öyle düşünüyorum.

Konunun başından sonuna maddi çıkarlardan bahsedip sonra aslında kafaya takmıyorum belirtmek istemiştim demek inandırıcı olmuyor maalesef.

Etrafınızdaki insanlardan çok fazla beklenti içindesiniz. Beklentileriniz karşılanmayınca tavır alıyorsunuz. Kimse sizin arşa çıkmış beklentilerinizi karşılamayacak, eşiniz de dahil buna. Ya kabullenir, normal bir insan olursunuz ya da bu tavrınız eninde sonunda hayatınızdaki insanları usandırır, giderler.
Evet sanırım ben istemesem de onun beklentisine giriyorum ve farkında değilim. Ve hala bu beklentilerin etkisindeyim.

Körün istediği bir göz Allah vermiş iki göz onlar da sizi istemiyor zaten ne istiyorsunuz anlamadım.İstiyorsunuz ki içimdekileri kusayim onlar da vayy biz ne yapmışız diye kafalarını taştan taşa vurup özür dilesinler öyle bir şey yok o yüzden mümkün mertebe mesefeli durun eşin baskı da yapmıyormus zaten görüş konuş diye sorun ne anlamadim

Ben şunu anlamadim eşinizin ailesi zaten eşyalarınızı almışlar neden düğünü de yapmalarını bekliyorsunuz durumları olmadığını öğrenmişsiniz bu sefer de bize açıklama yapmadılar diyorsunuz.
Hayır anlamadim ne demelerini bekliyorsunuz
Sevgili gelin mobilyaları aldık düğünü yapamicaz lütfen bizi affet kusurumuza bakma falan demelerini mi bekliyorsunuz anlamadim yani

Düğün yapılmadı diye dolmuşsunuz o yüzden her hareketleri batıyor. Düğün bir lüks yani "kayın familyam bize araba almadı konusunu bile açmadılar : ( " demek kadar saçma geliyor. Hele ki durumları kötüyken. Varlıklı olsalar oğullarına pintilik yapsalar yine anlarım ama burada haklı olduğunuz bir yer yok. Bir de genel olarak ya hep ya hiç mantığından çıkın yani ya can ciğer kuzu sarması olurum ya da yüzlerini görmem diye bir şey söz konusu değil insan ilişkilerinde. Yılda 2 defa gördüğünüz insanları bu kadar kafaya takacak bir durum yok. Dertsiz başınıza dert arıyor gibisiniz boşluktan

Hiçbir ebeveyn çocuğuna ev düzmek zorunda değil.Durumu iyidir,yardım etmek ister anlarım ama,özellikle şu üç senedir insanlar karınlarını zor doyurur hale geldiler farkında mısınız?Büyük ihtimalle emekli maaşıyla geçinen insanlar bunlar,kendilerini zor geçindiriyorlar.

Evet sanırım ben istemesem de onun beklentisine giriyorum ve farkında değilim. Ve hala bu beklentilerin etkisindeyim.
Sonunda zararlı çıkan siz olursunuz ama. Hiç kimse (hiçbir erkek demiyorum) ailesi hakkında sebepsiz şikayetleri, içi boş gerginlikleri bir ömür boyu çekmez. Daha yeni evlisiniz, şimdilik idare edilir, nazlar niyazlar tatlı gelir. Bikaç sene sonra şiddetli kavgalar başlar, sonrasında ya aldatma ya boşanma gelir.

Herkese merhaba.
Burada başka iki konu açmıştım fakat bu konumda size danışmak istediğim konu farklı.
Şöyle ki;
Biz eşimin ailesiyle aynı şehirde oturmuyoruz 2 senelik evliliğimizde bayramlarda ve onun dışında birkaç kez gittik hep 3 4 gün kalır döneriz.
Aramız aslında iyi, bugüne kadar ben bir laf sokmadim saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ama içsel olarak onlardan hoşlanmıyorum. Evleneceğimiz zaman mobilyalarımızı aldılar. Bizim düğünümüz evlendikten birkaç ay sonra oldu pandemiden dolayı. Ben sürekli onların düğün konusunu açmalarını bekledim, aileme sordurttum onlar ertelediler vs. Sonunda biz kendimiz yaptık ve hiç öyle olmaz biz yapalım vs demediler, hiç konusulmadi. Sonradan öğrendim ki durumları o sıra çok kötüymüş ama yine de lafta da olsa konuşulabilirdi.
Ben gerçekten başta onlara kızları gibi yaklaştım sevdim fakat bu düğün olayından sonra bende her şey bitti duygusal olarak.
Eşim de beni anladı bana hak verdi ama onlara bir şey demedi karşısına almadı. Sadece o süreçte o da onlara hep sormuş napicaz ne edicez vs diye karşılık alamayınca sorumluluğu üstlendi.
Bu kırgınlığımdan dolayı onları pek aramam ama karşı karşıya gelindi mi normal iyi saygılı davranırım. Ama onlar sürekli aramadigimiz için vs laf sokuyorlar. Bunu da önemsememeye çalışıyorum.
Bu bayram biz normalde gitmeyi düşünmüyorduk, çok stresli olduğu için gorumcemin çocuğuyla vs derken, bayramdan sonra gideriz diyorduk. Fakat geçenlerde kv eşimle konuşmuş gorumcemin yurtdışından gorumceleri geldiği için kalabalık olur siz de gelmek istemezsiniz heralde demis. Bu benim gururuma çok dokundu. Zaten eşimi umursamiyorlar evlatta saymiyorlar bana göre. Ve onu kizlarinin gorumceleri için gözden çıkarmalarına çok sinirlendim. Bayramdan sonra bile gitmek istemiyorum. Eşim ailesine çok bağlı değildir sever sayar ama ailem diye ölmez. Fakat zaten nadir görüşüyoruz ama benim de artık canıma tak etti. Sevmediğim insanlara saygı göstermek her laf sokmalarına susmak istemiyorum. Sürekli ailemin onları aramadigini bizim onları aramadigimizla ilgili laf sokuyorlar. Ben daha bi kere kendi yaptıklarıyla ilgili laf sokmadim. Öyle pisirik bir insan değilim ama kendime yakıştıramiyorum sadece eşime döküyorum içimi. O da anlıyor hak veriyor ama bir yerden sonra ileri gittiğim için kavga ediyoruz. Nasıl eşimin gözünde kötü duruma düşmeden bu işin içinden çıkarım? Onlara gitmek istemiyorum. Sen kendin git dedim ama kabul etmiyor.
Durumları cok kötüykn yaparız deseler bile ne olacak ki?Sonuc degişmeyecekti.
Beklentiye sokmamıslar en azından.
Bayramdan sonra niye gidiyorsunuz?
Zaten bayramda düsünmüyorsanız,biz gelmicektik zaten der cekilirim kenara.
Bayram sonrası gitmek niye?

İstediğiniz kadar sevimli görünmeye çalışın onlara geçiyordur samimiyetsizliğiniz. Kalbiniz çok doğru gelmedi bana. Ben mesafeli olayım ama onlar el üstünde tutsun olmuyor işte:işsiz::işsiz: onlarda size oğulları için katlanıyordur belki kimbilir🤷‍♀️
Aramız aslında iyi, bugüne kadar ben bir laf sokmadim saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ama içsel olarak onlardan hoşlanmıyorum

kadın da sizi düşünüp kalabalık olacak gelmek istemezsin herhalde demi
Bunu düsünmemistir ya :D Bu konudaki kvdenin gelini düsünüp sıkılırsın gelme diyeceğini düsünmüyorum ben acıkcası.
Kızının görümceleri daha kıymetli belliki.
Cünkü kız el kapısında bu kafaya göre,iyi gecinmesi lazım.
Oglu zaten kız almıs,naparsa ne derse cekmek zorunda.
Bu tarzda bi kvde bence gelini düsünmez.

Çoook zor bir insansın sen. Önceki konularını bilenler bilir. Eşim bana önceden güzelim diyordu şimdi bebeğim diyor diye bile sorun çıkaran insansın. Hayatını kendi kendine zorlaştırıyosun. Kendine de çevrendeki insanlara da eziyet etmeyi bırakman gerek artık.

Ki önceki konunda da ne kadar gereksiz şeyleri taktığını insanlar sana sayfalarca anlattı sen de ders almış gibi konuştun ama belli ki yine aynı yerdesin.

Herkese merhaba.
Burada başka iki konu açmıştım fakat bu konumda size danışmak istediğim konu farklı.
Şöyle ki;
Biz eşimin ailesiyle aynı şehirde oturmuyoruz 2 senelik evliliğimizde bayramlarda ve onun dışında birkaç kez gittik hep 3 4 gün kalır döneriz.
Aramız aslında iyi, bugüne kadar ben bir laf sokmadim saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ama içsel olarak onlardan hoşlanmıyorum. Evleneceğimiz zaman mobilyalarımızı aldılar. Bizim düğünümüz evlendikten birkaç ay sonra oldu pandemiden dolayı. Ben sürekli onların düğün konusunu açmalarını bekledim, aileme sordurttum onlar ertelediler vs. Sonunda biz kendimiz yaptık ve hiç öyle olmaz biz yapalım vs demediler, hiç konusulmadi. Sonradan öğrendim ki durumları o sıra çok kötüymüş ama yine de lafta da olsa konuşulabilirdi.
Ben gerçekten başta onlara kızları gibi yaklaştım sevdim fakat bu düğün olayından sonra bende her şey bitti duygusal olarak.
Eşim de beni anladı bana hak verdi ama onlara bir şey demedi karşısına almadı. Sadece o süreçte o da onlara hep sormuş napicaz ne edicez vs diye karşılık alamayınca sorumluluğu üstlendi.
Bu kırgınlığımdan dolayı onları pek aramam ama karşı karşıya gelindi mi normal iyi saygılı davranırım. Ama onlar sürekli aramadigimiz için vs laf sokuyorlar. Bunu da önemsememeye çalışıyorum.
Bu bayram biz normalde gitmeyi düşünmüyorduk, çok stresli olduğu için gorumcemin çocuğuyla vs derken, bayramdan sonra gideriz diyorduk. Fakat geçenlerde kv eşimle konuşmuş gorumcemin yurtdışından gorumceleri geldiği için kalabalık olur siz de gelmek istemezsiniz heralde demis. Bu benim gururuma çok dokundu. Zaten eşimi umursamiyorlar evlatta saymiyorlar bana göre. Ve onu kizlarinin gorumceleri için gözden çıkarmalarına çok sinirlendim. Bayramdan sonra bile gitmek istemiyorum. Eşim ailesine çok bağlı değildir sever sayar ama ailem diye ölmez. Fakat zaten nadir görüşüyoruz ama benim de artık canıma tak etti. Sevmediğim insanlara saygı göstermek her laf sokmalarına susmak istemiyorum. Sürekli ailemin onları aramadigini bizim onları aramadigimizla ilgili laf sokuyorlar. Ben daha bi kere kendi yaptıklarıyla ilgili laf sokmadim. Öyle pisirik bir insan değilim ama kendime yakıştıramiyorum sadece eşime döküyorum içimi. O da anlıyor hak veriyor ama bir yerden sonra ileri gittiğim için kavga ediyoruz. Nasıl eşimin gözünde kötü duruma düşmeden bu işin içinden çıkarım? Onlara gitmek istemiyorum. Sen kendin git dedim ama kabul etmiyor.
1-Bayramda müsait değillermiş. Mazeretlerini de söylemişler. Belli ki onca insanı misafir edemeyecekler. Yok ki bunda birşey. Üstelik sizde gitmekten pek hoşlanmıyor muşsunuz. E daha ne o zaman! Hiç "görümcenin görücesi bizden daha mı önemli" demeyin. Bunun önem ve veya kıymetle bir alakası yok. Bazen zorunluluklar sizlerin önüne geçebilir. Sizin bu konuda anlayışlı olmanız gerekir.
2- Düğün evlilik masrafları çifte aittir. Aileler gücü yettiği kadar destek olur. Sizde de bu şekilde olmuş. Bu duruma kırıldığınıza göre çok daha fazlasını bekliyordunuz.

Eşimin ailesi de benim ailemde niye aramıyonuz hiç diye söylenirler bazen bu laf sokmak değil ki ufak bi yakınma.
Ayrıca evlenmeyi göze alan çiftler bi zahmet bazı şeyleri kendiniz yapın insanların durumu yokmuş napsınlar evlerini mi satsınlar düğün yapmak için?
Ayrıca sizin gibi insanları sevmiyorum. Aynı yengem de böyle.
Sırf biz abimi bazen aramıyoruz veya annemlere gittiğimizde abime bazen uğramıyoruz diye kardeşlerin seni sevmiyor bak kapını açan yok abi yerine koymuyorlar diye dolduruyor abimi, abimde bizden uzaklaşıyor çekiniyor bizden. Sizin gibi fesatlar yüzünden adamlar ailelerinden uzaklaşıyor. Noktasından vuruyorsunuz.
Ailen seni sevmiyor adam yerine koymuyor diye söylenirken hiç mi düşünmüyorsunuz kalbinde yara açabileceğinizi zamanla bu adam sizden uzaklaşır fitne yüzünüzü gördükçe, erkekler düz varlıklar bu kadar hesap kitap olaylarını kaldıramazlar.

Her şey bakış açısı ile ilgili. Anlattıklarınızda bana göre hiç sorun yok.

Düğün lafını açmamalarına ben de bozulurdum. Ama sonra maddi olarak zorlukta olduklarını öğrensem, dertlenmek yerine “ AA demek maddi sorunlar yüzden, ben de konuyu hiç açmayım, zor durumda kalmasınlar” derdim.

Eşime sen gelmeyeceksin dediklerinde , çocuklarından ne çabuk vazgeçiyorlar yerine, “ay iyiki söyledi, çekilmezdi” derdim. Ki benim annem de bana diyor, bu hafta değil haftaya gel, daha iyi olur diye. Beni istemiyor diye düşünmek aklıma bile gelmiyor.

Bana, eşinizin ailesine onları anlamaktan ziyade, kötü gözle bakıyorsunuz gibi geldi.

Herkese merhaba.
Şöyle ki;
Valla kadın arayıp ablanla gorumceleti geliyor gelin bıarada olalım deseydi de siz sinir olacaktiniz bence

Vay efendim çağırıyor biz gelmeyi bilmiyoriz mu hem belki planımız var vs vs diye delirecektiniz bu seferde

Back