eşimle yurtdışı

Doğuma yakın sizin aileden biri gelemez mi kısa bir süreliğine, anne kardeş, arkadaş? O olmazsa doğumdan önce kendi temponda yavaş yavaş işlerini yaparsın. Bu sürede bir yardımcı bulursun mesela tam doğumdan önce, bir aylık maaş verirsin. Her işine yardımcı olur. Avrupa da her yerde Türkler var sonuçta. Türk camilerine filan giderek, hatta elçilikte birileriyle iletişim kurarak yardımcı olacak tecrübeli Türk bir yardımcı bulabilirsin. O bir aylık maaşı da iki çocukla konforun için harcamış olursun.
Buda mantıklı ama bebişler çok küçük olacak öbürünü emzirmem lazım bilmiyorum bide güvenmem heralde bu bebeğim doğduğunda kimseye veremiyodum 7 ci aya kadar kalıp sonra doğumu annemlerde yapıp ger i gidesim var topoarlanınca

alt tarafı 1 sene, hiç düşünme git derim, hangi ülke bilmiyorum ama ben de 3 sene avrupada bir ülkede yaşadım, dil bilmeyenler için de, anneler için de her türlü imkan var, zaten eşin elçilikte çalışacaksa elçiliğin her türlü imkanı var. yarı zamanlı bir yardımcı tutulabilir sana, o bebeklerle ilgilenirken sen de bir yabancı dil kursuna gider sosyalleşirsin, elçilikte çalışanların hanımları toplu özel ders alıyor genelde, öyle bir atraksiyona girersiniz, haftasonalrı da gezersiniz, avrupa içinde ülke değiştirmek çok kolay, her yer birbirine yakın. çok zorlanırsan annen gel git yapar yanınıza ya da türkiyeden yatılı yardımcı götürürsünüz, bahsettiğin maddi olanaklarla mümkün. gerçi türk, bulgar, arnavut yardımcı bulmak da çok kolay oluyor avrupada.
Yardımcı fikrine sıcak bakmaya çalışıyorum ama biraz uzağım gibi annemi getirmeye çalışırım

ben yurtdisinda 5 yildir yasiyorum,nacizane tavsiyem dogumdan sonra gelmeniz olur..yasadigim yerin dilini ana dilim gibi konusmama ragmen dogum yaptigimda duygusal anlamda cok bunaldim..:KK61:
annenizi y.disina goturseniz kadincagizda bunalir emin olun..buralar soguk memleket,ilk sene insan soguna alisamiyor.ben temmuzda yagan yagmurlar yuzunden kislik botlarimi cikardigimi kazakla gezdigimi bilirim..
hava degisiminden bide 5 aylik bebeginizin hastaligiyla ugrasirsiniz..
bide bilmiyorsunuz ki oturacaginiz yerin yakinlarinda cocuk doktor uve sizin aylik rutin kontrolleriniz icin jinekolog var mi..
butun samimiyetimle soyluyorum,dogurun saglikla once,sonra gezmeye gelir gibi esinizi ziyarete gelirsiniz.
buraya karniniz burnunuzda gelirseniz evde durup hamilelik stresinden esinize sarmaktan baska bisey yapmazsiniz..adam zaten burdaki isine yuklenecegi icin size vakit ayiramaz.

yardimci tutarsin diyenler olmus,oyle tuttugun hele dilini bilmedigin insani eve getirmek olmuyor.benim yakin arkadasim kendi bebegi icin tam 4 aydir bakici ariyor,saatine turk lirasina denk olarak 50 liradan asagi bakmazlar..
ben bidaha dusunun derim.

ben yurtdisinda 5 yildir yasiyorum,nacizane tavsiyem dogumdan sonra gelmeniz olur..yasadigim yerin dilini ana dilim gibi konusmama ragmen dogum yaptigimda duygusal anlamda cok bunaldim..:KK61:
annenizi y.disina goturseniz kadincagizda bunalir emin olun..buralar soguk memleket,ilk sene insan soguna alisamiyor.ben temmuzda yagan yagmurlar yuzunden kislik botlarimi cikardigimi kazakla gezdigimi bilirim..
hava degisiminden bide 5 aylik bebeginizin hastaligiyla ugrasirsiniz..
bide bilmiyorsunuz ki oturacaginiz yerin yakinlarinda cocuk doktor uve sizin aylik rutin kontrolleriniz icin jinekolog var mi..
butun samimiyetimle soyluyorum,dogurun saglikla once,sonra gezmeye gelir gibi esinizi ziyarete gelirsiniz.
buraya karniniz burnunuzda gelirseniz evde durup hamilelik stresinden esinize sarmaktan baska bisey yapmazsiniz..adam zaten burdaki isine yuklenecegi icin size vakit ayiramaz.

yardimci tutarsin diyenler olmus,oyle tuttugun hele dilini bilmedigin insani eve getirmek olmuyor.benim yakin arkadasim kendi bebegi icin tam 4 aydir bakici ariyor,saatine turk lirasina denk olarak 50 liradan asagi bakmazlar..
ben bidaha dusunun derim.
Haklısınız zaten doğumu burda yaparım doğumdan önce vede sonra giderim eşimin yanına burda bana bakabilcek ailem var yoksa çok zorlanırım ilkindeded toparlanmam uzun sürmüştü

Kesinlikle esinle gitmelisin.. ustelik avrupa ulkesi niye bu kadar korkuyorsun.. benim yasadigim yeri, saglik sistemini, hastaneyi gorsen aglarsin.. ama ben yine de esimle kalacagim, dogumu onun yaninda yapacagim Allah nasip ederse.. ilk cocugumda annemlerde yaptim buradaki hastaneler berbat diye.. ama esimle o kadar cok problemimiz oldu ki.. dusunsene aylarca ayri kaliyorsun, adam bebeginin dogumunu, belki de ilk 2 ayini goremiyor.. ustelik senin bir bebegin daha var.. kocan ondan da mahrum kalacak.. yani babaligini unutacak.. dusuk riski zaten 15 haftaya kadar oluyor en fazla.. sonra hic dusunme esinin yanina git..

peş peşe cocuk sahıbı olmak da.. neyse Allah vermiş diyelim..
bence hangı ülke olacagı cok önemli, cunku her ulkenın yasaları farklı , oturma ıznı falan hemen alabılecekmısınız sıze de..bebekler de öle hemen çifte vatandaş olmuyor artık orada doğunca bılıosunuz dımı ?
üstelik çoğu ülkede doğumu vajnal yola yaptırıyorlar.. gerekırse vakumla bıle cekıyorlar..sezaryan dusunuyorsanız doğum ıcın, bır kez daha düşünün derim..

Kesinlikle esinle gitmelisin.. ustelik avrupa ulkesi niye bu kadar korkuyorsun.. benim yasadigim yeri, saglik sistemini, hastaneyi gorsen aglarsin.. ama ben yine de esimle kalacagim, dogumu onun yaninda yapacagim Allah nasip ederse.. ilk cocugumda annemlerde yaptim buradaki hastaneler berbat diye.. ama esimle o kadar cok problemimiz oldu ki.. dusunsene aylarca ayri kaliyorsun, adam bebeginin dogumunu, belki de ilk 2 ayini goremiyor.. ustelik senin bir bebegin daha var.. kocan ondan da mahrum kalacak.. yani babaligini unutacak.. dusuk riski zaten 15 haftaya kadar oluyor en fazla.. sonra hic dusunme esinin yanina git..
Bende ilk çocuğu annemlerde yaptim eşim öyle istedi kendi çalışıyo kızkardeşimin okulu vardı annemin gelmesi zordu ilk çocuk tecrübesizlik birde sezeryanım eşim sürekli izinde yanıma gelip gitti böyle daha iyiydi eşim iyice toparlayanar kadar kalı dedi ben kırkımız bile çıkmadan yanına döndüm sağolsun benden çok ilgilendi çocukla babalığı neden unutsunki eşim çok bağlıdır yavrumuza işten gelir çocuğa bakar sabah işe gidecek olur ben yatarım eşim ilgilenir çocukla o konuda harika bir baba çok anlayışlı galiba doğudasınız eğer sağlık sistemi o kadar kötüyse ailenizin yanına gidin tabiki önce sizin ve bebeğinizin sağlığı

peş peşe cocuk sahıbı olmak da.. neyse Allah vermiş diyelim..
bence hangı ülke olacagı cok önemli, cunku her ulkenın yasaları farklı , oturma ıznı falan hemen alabılecekmısınız sıze de..bebekler de öle hemen çifte vatandaş olmuyor artık orada doğunca bılıosunuz dımı ?
üstelik çoğu ülkede doğumu vajnal yola yaptırıyorlar.. gerekırse vakumla bıle cekıyorlar..sezaryan dusunuyorsanız doğum ıcın, bır kez daha düşünün derim..
Oturma izni felan sorun değil devlet yollucak zaten biliyorum avrupada genellikle normal yolla yapılıyor doğum ama benim için çok zor ilki sezeryan olduğu için ve daha beşaylık kızım arası uzun olsa normal doğum denerim belki ama bi yaş bile yok nerdeyse

Oturma izni felan sorun değil devlet yollucak zaten biliyorum avrupada genellikle normal yolla yapılıyor doğum ama benim için çok zor ilki sezeryan olduğu için ve daha beşaylık kızım arası uzun olsa normal doğum denerim belki ama bi yaş bile yok nerdeyse
Biz Hollanda veya Azerbaycan'i düşünüyoruz. Gelin beraber gidelim:))
Azerbaycan maddi olanaklar açısından iyiymiş. Hollanda da da ablam var. Gelin Hollanda'ya gidip ablama bela olak :)
Ablam hemşire,enistem doktor beleş beleş yasariz :rolleyes:

Oturma izni felan sorun değil devlet yollucak zaten biliyorum avrupada genellikle normal yolla yapılıyor doğum ama benim için çok zor ilki sezeryan olduğu için ve daha beşaylık kızım arası uzun olsa normal doğum denerim belki ama bi yaş bile yok nerdeyse[/QUOT

o zman dogumu beklemelısın kuzum :KK66: vajınal yolla dogum yapamayacaksan?

Biz Hollanda veya Azerbaycan'i düşünüyoruz. Gelin beraber gidelim:))
Azerbaycan maddi olanaklar açısından iyiymiş. Hollanda da da ablam var. Gelin Hollanda'ya gidip ablama bela olak :)
Ablam hemşire,enistem doktor beleş beleş yasariz :rolleyes:
İki bıcırıkla kovarlar beni nereye sığarım onlarla keşke ülkeleri biz secebilsek sizindemi misyon koruma acaba

Bende ilk çocuğu annemlerde yaptim eşim öyle istedi kendi çalışıyo kızkardeşimin okulu vardı annemin gelmesi zordu ilk çocuk tecrübesizlik birde sezeryanım eşim sürekli izinde yanıma gelip gitti böyle daha iyiydi eşim iyice toparlayanar kadar kalı dedi ben kırkımız bile çıkmadan yanına döndüm sağolsun benden çok ilgilendi çocukla babalığı neden unutsunki eşim çok bağlıdır yavrumuza işten gelir çocuğa bakar sabah işe gidecek olur ben yatarım eşim ilgilenir çocukla o konuda harika bir baba çok anlayışlı galiba doğudasınız eğer sağlık sistemi o kadar kötüyse ailenizin yanına gidin tabiki önce sizin ve bebeğinizin sağlığı

ne kadar anlayisli olsa da dogumdan, bebeginin ilk anlarindan mahrum kalacak.. esiniz simdi yurtdisinda surekli gelip gitme durumu olamaz.. esiniz ne zaman gidecek.. diyelim bir ay sonra.. yani doguma kadar hatta esiniz turkiyeye gelemezse siz oraya gidene kadar iki bebegini de goremeyecek.. avrupa'dan niye korkuyorsunuz ki.. anneniz dogumdan once gelsin size yardim etsin..

Abimle aramda da sizinkiler kadar yaş var ikiz gibi büyüdük gitti allah bağışlasın.Bence de gidin. Yabancı dil ne ki öğrenirsiniz hem uygulama alanı geniş burda öğreniyoruz da konuşamadıktan sonra pratigi olmuyor en geç 1 senede epey ilerletirsiniz.
Kendinizi değil de çocuklarınızı düşünün onlar için ne büyük şans Avrupada yaşamak.

Merhabalar eşimin işi gereği 1 yıl yurtdışında çalışma durumu var tabi bu sınavla olcak.bana sordu bende iyice gazladım yeni farkına vardım gidelim çok iyi olur felan bu avrupa ülkelerinden biri olacak sınav sonrası açıklanacak nere olduğu. Şimdi benim beş aylık bir kızım var ve bir aylıkda hamileyim düşük riskide var nasıl olacak oraya gidersem doğum felan maddi açıdan çok çok iyi olacak ama bilemedim vazmıgeçsek gidersek bende gidebilirim. bu arada yabancı dilimde çok zayıf sizce napsam yerimde olsanız ne karar verirdiniz

Hiç düşünme şansın varsa git. 1 sene dil kursuna gidersin bebeğin doğar. Sonra sende işe başlarsın. Gittiğin ülkede eminim sosyal şartlar daha iyidir. Ha ama eşin tek gidecekse gönderme. Ya beraber ya hiç :KK66:

X