eşimle yalnız kalamıyorum oğlum benimle vakit geçirmek istemiyor

arkadaşlar merhaba daha önceki konularımda yazmıştım kayınvalidemin eşi vefat etti bebeğimize bakıyor maddi anlamda da destek oluyoruz daha önce arkadaşlarımın gazıyla acaba para vermesek mi falan diye düşünmüştüm fakat sonra mantıklı düşününce ihtiyacı olduğuna karar verdim..

şükür ki kimsenin gazına gelmeden yaşamayı öğrendim.
iş yerindeki arkadaşlarıma da artık aile içi meselelerimizi anlatmıyorum.

sorun şu ki şimdi ;
işten geldiğimde yemek yapılmış oluyor Allah razı olsun kaynım kayınvalidem eşim ve ben oturup yemek yiyoruz sonrasında artık eşimle yalnız vakit geçirmek istiyorum bebeğimle oynamak istiyorum çekirdek ailemle kalmak istiyorum ama asla evlerine çıkmıyorlar..

üstelik bebeğimiz babanesi evdeyken hiç bir şekilde bana yanaşmıyor onun kucağında sürekli yemeği bile o yediriryor ben yedirmeye çalıştığımda ağlıyor kayınvalidemin çok çok iyi baktığını biliyorum kıskançlık yapmak istemiyorum ama dayanamıyorum içim acıyor.

eşimle en son ne zaman oturduk beraber bir film izledik bilmiyorum.
kaynım sürekli salonda maç izliyor devamlı yatar pozisyonda işten geliyorum evimde rahat rahat bile dolaşamıyorum.
eşime söyledim bütün gün evi temizliyor yemek yapıyor bebeğimize iyi bakıyor bizim ev sıcak diye kendi evine çıkmak istemiyor. akşam oldugunda hadi yeter çık git evine nasıl diyim diyor..

hadi neyse hafta içi olsun diyip geçeyim diyorum ama haftasonlarıda sürekli aşağıdalar tamam torununu çok çok seviyor görmeden duramıyorum özluyorum diyor ama ne kahvaltımız kaldı ne başka bişeyimiz.

kocam olsa gider bende onla otururdum canım sıkılıyor bu çocuk beni hayata bağladı deyip duruyor.
kaynım da sizin televizyon daha iyi çekiyor sizin bilgisayar çok kaliteli sizde kuruyemiş var gibi kendince saçma bahaneleri var.

her ikiside beni eşimi ve torunlarını aşırı seviyorlar sanki 5 kişillik bir çekirdek aileyiz diye düşünüp öyle hareket ediyorlar her akşam eşimle yalnız kalayım gibi bir derdim de yok ama bazen tahammül edemiyorum gerçekten hele de oğlum onunlayken bana yanaşmıyor ya ister istemez öfkeleniyorum halbuki akşam oldugunda evine gitse bende çocugumla verimli vakit geçiririm eşimle vakit geçiririm olmuyor.
uyku vakti geliyor zar zor çıkıyorlar üstelik bu ara kayınvalidem sabah inmek zor oluyor gece kalsam mı demeye başladı bende gerek yok anne nerede yatcan salonda düzenim yok zaten birde yatak aç topla onla mı uğraşcaz falan dedim bozuldu belli ki..

ne yapmalıyım sizce ?

oğlumun bu hareketlerinin kayınvalidem farkında hagi git annene diyor oğlum yok anne sen anne sen deyip duruyor, eşimde üzülme demekki annem iyi bakıyor ki çocuk annemi istiyor diyor. acayip üzülüyorum. haftasonu bari görüşmesek diyorum ama yok yani kapıyı kıracak gibi öyle bir çalııyor ki..

eşimle oturup bi kahve bile içemiyoruz mutfaga gidiyor eşim sigara içmeye hemen kayınvalidem geliyor sizide özledim bütün gün bi çay koyayım da içelim falan diyor. kıramıyorum ama dayanamıyorum nolur bir akıl verin.
kv denız ve kaynınız cok anlayıssız madem evlerd ebu kadar yakın hadı yemegınızı falan yapıyormuş kadıncağız yemeği birlikte yersiniz sonra evli evine köylü köyüne ama haftasonları herkes kendı evinde düzeninde takılmalı diye düşünüyorum.
benım kızım var 10. ayın ıcınde krese baslayana kadar annem ve babam bakacak suanda da bırlıkte kalıyoruz arada memlekete gıdıyorlar ama genelde bızımleler ve mecburen aynı evde yasıyoruz onlara bır oda verdım zaten evımız 3+1 bır oda bızım yatak odamız bır odada kızımın odası salonda oturup kalkıyoruz ama akşam yemegınden sonra herkes cekılır odasına yada haftasonu herkes ayrı takılır annemler genelde cmtesılerı cıkar gezerler falan bızde yalnız kalmıs oluruz evde kızımızla..
bızımde gece gunduz en cok kızımla dedesı ılgılenıyor onu gordumu bıze bıle gelmez ama ben bu durumdan sıkayetcı degılım zaten hareketlı bır bebek ve ben ıste yoruluyorum esım desen aynı sekılde yardım eden bırının olması bızım ıcın avantaj sonucta esım klasık erkek ıkı oynar arada uyutur mama yedırır falan ama ılgılenmesı maksımum 1 saat kalan zamanda ben evde ısem ılgı alaka bana kalıyor ve bende yorgun oldugumdan bazen dınlenmek uyumak vs ıstıyorum bu evrede devreye dede yada anneanne gırıyor ve ben cocugum neden bana gelmıyor falan dıye kuruntu yapmıyorum zaten ıstedıgınde bana yada babasına gelıyor yada bızımle vakıt gecırıyor...

arkadaşlar merhaba daha önceki konularımda yazmıştım kayınvalidemin eşi vefat etti bebeğimize bakıyor maddi anlamda da destek oluyoruz daha önce arkadaşlarımın gazıyla acaba para vermesek mi falan diye düşünmüştüm fakat sonra mantıklı düşününce ihtiyacı olduğuna karar verdim..

sorun şu ki şimdi ;
işten geldiğimde yemek yapılmış oluyor Allah razı olsun kaynım kayınvalidem eşim ve ben oturup yemek yiyoruz sonrasında artık eşimle yalnız vakit geçirmek istiyorum bebeğimle oynamak istiyorum çekirdek ailemle kalmak istiyorum ama asla evlerine çıkmıyorlar..

üstelik bebeğimiz babanesi evdeyken hiç bir şekilde bana yanaşmıyor onun kucağında sürekli yemeği bile o yediriryor ben yedirmeye çalıştığımda ağlıyor kayınvalidemin çok çok iyi baktığını biliyorum kıskançlık yapmak istemiyorum ama dayanamıyorum içim acıyor.

kaynım sürekli salonda maç izliyor devamlı yatar pozisyonda işten geliyorum evimde rahat rahat bile dolaşamıyorum.
eşime söyledim bütün gün evi temizliyor yemek yapıyor bebeğimize iyi bakıyor bizim ev sıcak diye kendi evine çıkmak istemiyor. akşam oldugunda hadi yeter çık git evine nasıl diyim diyor..

hadi neyse hafta içi olsun diyip geçeyim diyorum ama haftasonlarıda sürekli aşağıdalar tamam torununu çok çok seviyor görmeden duramıyorum özluyorum diyor ama ne kahvaltımız kaldı ne başka bişeyimiz.

kocam olsa gider bende onla otururdum canım sıkılıyor bu çocuk beni hayata bağladı deyip duruyor.
kaynım da sizin televizyon daha iyi çekiyor sizin bilgisayar çok kaliteli sizde kuruyemiş var gibi kendince saçma bahaneleri var.

her ikiside beni eşimi ve torunlarını aşırı seviyorlar sanki 5 kişillik bir çekirdek aileyiz diye düşünüp öyle hareket ediyorlar her akşam eşimle yalnız kalayım gibi bir derdim de yok ama bazen tahammül edemiyorum gerçekten hele de oğlum onunlayken bana yanaşmıyor ya ister istemez öfkeleniyorum halbuki akşam oldugunda evine gitse bende çocugumla verimli vakit geçiririm eşimle vakit geçiririm olmuyor.
uyku vakti geliyor zar zor çıkıyorlar üstelik bu ara kayınvalidem sabah inmek zor oluyor gece kalsam mı demeye başladı bende gerek yok anne nerede yatcan salonda düzenim yok zaten birde yatak aç topla onla mı uğraşcaz falan dedim bozuldu belli ki..

ne yapmalıyım sizce ?

oğlumun bu hareketlerinin kayınvalidem farkında hagi git annene diyor oğlum yok anne sen anne sen deyip duruyor, eşimde üzülme demekki annem iyi bakıyor ki çocuk annemi istiyor diyor. acayip üzülüyorum. haftasonu bari görüşmesek diyorum ama yok yani kapıyı kıracak gibi öyle bir çalııyor ki..

eşimle oturup bi kahve bile içemiyoruz mutfaga gidiyor eşim sigara içmeye hemen kayınvalidem geliyor sizide özledim bütün gün bi çay koyayım da içelim falan diyor. kıramıyorum ama dayanamıyorum nolur bir akıl verin.

Eşinle zaman geçirmek istiyosan şöyle de yapabilirsin haftada bir günü kendinize ayırın dışarı çıkın eğlenin sinemaya gidin evde büyükler olunca illaki insan sıkılıyor çekiniyor esine sarılıp elini bile tutamıyosun nasılsa çocuğuna kayinvaliden bakıyor Eşinle aranın açılmaması için sosyalleşme de önemli çocuğuna gelince o zamanla düzelir çocuk günün büyük bölümünü babaanneyle geçirdiği için ona bağlı ona olan sevgi ilgi ve alakani asla eksiltme oyunlar oyna

dışarı çıktığımızda beni de götürün bütün hafta çok daraldım evde diyor..
habersiz çıksak çok kırıldım sanki peşinize mi takılacaktım gelme derseniz gelmem zaten kocamdan bişey görmedim diyor..

söyledim annecim acaba haftasonu inmeseniz de oğlumla başbaşa kalsam bak benden uzaklaşıyor ben üzülüyorum dedim çocuk annesinden uzaklaşır mı saçmalama diyor.

kahvaltıyı bazen sabahın köründe kalkıp hazırlıyorum sırf başbaşa yapalım diye perdeleri açtığımız an bi şekilde duyuyor görüyor kalktınız mı deyip örgüsünü alıp gelip oturuyor.

kırılgan biri hayatını oğlullarına torununa ve artık bana adadığını kocasından hiç bişey görmediğini yıllar sonra ilk kez aile hayatı oldugunu ve çok mutlu oldugunu söyleyip duruyor.
eşimde haklı olarak ne diyeyim de kadını üzeyim nasıl davranayım diyor.

bazen iş çıkışı hırsımdan çocugu alıp odaya kapatıyorum kendimi benle zorla oynasın diye deli gibi ağlıyor çocuk beni ruh hastası sanacak bu gidişle.
İs cikisi cocugunu alip gezmeye gitseniz ikiniz..

Açık açık konusacaksin başka çaresi yok ...hafta sonları eşimle çocuğumla yalnız geçirmek istiyorum yoksa eşimle de oglumlada bagimiz zayiflar bunu istermisin de hafta ici çalışıyorum tum gün esimi oğlumu özlüyorum doğal olarak onlarla yalnız zaman geçirmek istiyorum Lütfen anlayış gösterin de ....biraz kırılır ama mantıklı düşünse hak verir sonuçta aile anne baba ve cocuktan oluşur sizde bu üçlü yok ....Böyle devam ederse oğlun senden tamamen kopar en önemli zamanlariniz paylaşım olmadan geçiyor...

sorun şu ki şimdi ;

ne yapmalıyım sizce ?

Valla canim kizma ama kv helal olsun diyorum cocuguna bakiyomus yemegini yapiyomus ve seve seve yapiyomus ama biraz fazla sahiplenmis bu konuda sen kv konusursan yanlis anlasilabilirsin bunu bence esinin ayarlamasi lazim o konusursa sorun olmaz gibi geliyor

Okurken ne zaman yukarıyı kiraya verelim gelir olur buraya taşınalım diyecekler diye bekledim

daha onu dememişler ama yakındır

kv evi ve ailenizi sahiplenmiş

kendisini de sizin aileden görüyor hali ile oğlunu da

çocuk büyüyünce de çok değişmez gibi o zaman da işten geldin kızım, ben yemek hazırladım kızım, kreşten gelince sen gelene kadar ben bakarım kızım diye devam edecek

Bu konulari ofis kvalide karsiti olsun diye mi aciyorsunuz :KK53: konu sahibi cok samimi olarak yazayim su hayata bir hafta tahammul edemem ben.. en kestirme yolla bakmasin ya da "anne ben eve gelince sen cik, oglum bana alisamiyor bu yillari gelisimi icin cok onemli biraz bas basa vakit gecirelim" de.. sen soylemezsen kimse senin icin soylemez, kirilirsa da tekrar gelmez sen de bir bakici bulursun.. iyiye gitmiyor durum konu sahibi hemen ataga kalk..

sorun şu ki şimdi ;

ne yapmalıyım sizce ?

Maddi durumunuz kötü değilse çalışmayın kaynanadan para vermek zorunda kalmazsiniz eğer ki illa caliscam derseniz de kaynanaizada konuşun eşiniz anlamıyor sizi kaynanana sorununu anlat kırmadan

bu konu sahibi kış günü hava buz gibiyken çocuğunu alıp parka gidemez bu dediği ancak yazın olabilir.

birçok kişi sen yukarıya çık demiş ama konu sahibi birde gaz parası verirsek benim maaş gidiyor diyor haklı olarak..

benim merak ettiğim bekar kayından başka başka kardeş yok mu?

bekar kayın kaç yaşında?

kayınvalidenin yaptığı büyük nimet belki para veriyorsunuz diye minnetkar hissediyordur size birde bu açıdan bakmak lazım..

mesela yatma saatine kadar oturuyor derken kaça kadar oturuyor 22.00 - 23.00 - 24.00 ..

giderken ne diyor mesela uykumuz geldi gidelim mi diyor.. ya da siz esneyince falan mı kalkalım diyor?

kendi oğlu derse alınmaz güzellikle anne haftasonları biz başbaşa olalım.. diye

Ne anlayışsız insanlar ya. Sadece yatarken ayrı kalıcaksınız neden ayrı evde oturuyosunız ki? Ayrıca kaynınıza da ayrıca uyuzum o sizin yatakta yatma olayından beri. Bence eşinizle bu durumu konuşun. Gerekirse kv ye verdiğiniz parayı arttırın kendi evide ısınsın en azından akşam yemekten sonra bi rahat bıraksınlar sizi.

Eger kayinvalideniz anlastiginiz biriyse, anne esim benle vakit gecirmek istemiyor gb geliyor bana? Sen daha iyi bilirsin sence ne yapmaliyim, hic cilve bilmiyorum falan desen gaza gelir diye dusunuyorum.
Ben eskiden anneme sevgilim var desem ay bu yasta olmaz once derslerin derdi, bende anne bir cocuk var cok begeniyorum bana bakmiyor, butun kiz arkadaslarimin sevgilisi var ben cok mu cirkinim anneeeee derdim gaza gelip nasil bakmaz sen cok guzelsinnn sole yap bole yap demeye baslardi hani cikiyorum desem alkislarla karsilayacak:KK8:
Bu fikir yolunda ilerleyebilirsin yani...

Kayinvalideniz evlerden ırak, cok bencil en guzel zamanların gidiyor.ben olsam böyle davranış sergileyen birine evladimi baktirmam. Birde burda kalayım demiş yok artık. Herkes sinirini bilmeli böyle hayatmı olur.sen bidaha bu günlerine dönemiyeceksin.

bence isi birakmalisin ve birsekilde evini barkini ayirmalisin ben okuyunca daraldim sen yasiyorsun allah sabir versin ama esinde biraz anlayissiz

Kayinvalideniz evlerden ırak, cok bencil en guzel zamanların gidiyor.ben olsam böyle davranış sergileyen birine evladimi baktirmam. Birde burda kalayım demiş yok artık. Herkes sinirini bilmeli böyle hayatmı olur.sen bidaha bu günlerine dönemiyeceksin.
Aynen ya okurken daraldim boyle yasanir mi

X