eşimle yalnız kalamıyorum oğlum benimle vakit geçirmek istemiyor

arkadaşlar merhaba daha önceki konularımda yazmıştım kayınvalidemin eşi vefat etti bebeğimize bakıyor maddi anlamda da destek oluyoruz daha önce arkadaşlarımın gazıyla acaba para vermesek mi falan diye düşünmüştüm fakat sonra mantıklı düşününce ihtiyacı olduğuna karar verdim..

şükür ki kimsenin gazına gelmeden yaşamayı öğrendim.
iş yerindeki arkadaşlarıma da artık aile içi meselelerimizi anlatmıyorum.

sorun şu ki şimdi ;
işten geldiğimde yemek yapılmış oluyor Allah razı olsun kaynım kayınvalidem eşim ve ben oturup yemek yiyoruz sonrasında artık eşimle yalnız vakit geçirmek istiyorum bebeğimle oynamak istiyorum çekirdek ailemle kalmak istiyorum ama asla evlerine çıkmıyorlar..

üstelik bebeğimiz babanesi evdeyken hiç bir şekilde bana yanaşmıyor onun kucağında sürekli yemeği bile o yediriryor ben yedirmeye çalıştığımda ağlıyor kayınvalidemin çok çok iyi baktığını biliyorum kıskançlık yapmak istemiyorum ama dayanamıyorum içim acıyor.

eşimle en son ne zaman oturduk beraber bir film izledik bilmiyorum.
kaynım sürekli salonda maç izliyor devamlı yatar pozisyonda işten geliyorum evimde rahat rahat bile dolaşamıyorum.
eşime söyledim bütün gün evi temizliyor yemek yapıyor bebeğimize iyi bakıyor bizim ev sıcak diye kendi evine çıkmak istemiyor. akşam oldugunda hadi yeter çık git evine nasıl diyim diyor..

hadi neyse hafta içi olsun diyip geçeyim diyorum ama haftasonlarıda sürekli aşağıdalar tamam torununu çok çok seviyor görmeden duramıyorum özluyorum diyor ama ne kahvaltımız kaldı ne başka bişeyimiz.

kocam olsa gider bende onla otururdum canım sıkılıyor bu çocuk beni hayata bağladı deyip duruyor.
kaynım da sizin televizyon daha iyi çekiyor sizin bilgisayar çok kaliteli sizde kuruyemiş var gibi kendince saçma bahaneleri var.

her ikiside beni eşimi ve torunlarını aşırı seviyorlar sanki 5 kişillik bir çekirdek aileyiz diye düşünüp öyle hareket ediyorlar her akşam eşimle yalnız kalayım gibi bir derdim de yok ama bazen tahammül edemiyorum gerçekten hele de oğlum onunlayken bana yanaşmıyor ya ister istemez öfkeleniyorum halbuki akşam oldugunda evine gitse bende çocugumla verimli vakit geçiririm eşimle vakit geçiririm olmuyor.
uyku vakti geliyor zar zor çıkıyorlar üstelik bu ara kayınvalidem sabah inmek zor oluyor gece kalsam mı demeye başladı bende gerek yok anne nerede yatcan salonda düzenim yok zaten birde yatak aç topla onla mı uğraşcaz falan dedim bozuldu belli ki..

ne yapmalıyım sizce ?

oğlumun bu hareketlerinin kayınvalidem farkında hagi git annene diyor oğlum yok anne sen anne sen deyip duruyor, eşimde üzülme demekki annem iyi bakıyor ki çocuk annemi istiyor diyor. acayip üzülüyorum. haftasonu bari görüşmesek diyorum ama yok yani kapıyı kıracak gibi öyle bir çalııyor ki..

eşimle oturup bi kahve bile içemiyoruz mutfaga gidiyor eşim sigara içmeye hemen kayınvalidem geliyor sizide özledim bütün gün bi çay koyayım da içelim falan diyor. kıramıyorum ama dayanamıyorum nolur bir akıl verin.

Yukarıdaki bazı yorumları okudum, bir tavsiye de ben eklemek istedim.. Bence kv ile konuşacaksanız biraz bekleyin derim, malum kış ve doğalgaz faturası diye bir gerçek var. Bu yüzden doğalgaz masrafından kaçınmak isteyecektir istemese dahi bunu öne sürecektir.

Ayrıca her şeyden önce kv'nizin sizin için işleri çok kolaylaştırdığını ve bir çocuğa bakıcı veya çok erken yaşta kreştense babaannesinin bakmasının çocuk için daha iyi olduğunu unutmamak gerek. Kvnizin tek sorunu biraz düşüncesiz olması.. Düşünmesi için ise kırmadan incitmeden uygun bir dille konuşmaktan başka yol yok. Dediğim gibi bence bu konuşma için de biraz sabretmeniz iyi olur.. En azından soğuklar geçene kadar..

bence bir dozu olmalı. önceki konusunda konu sahibi haksızdı ama bu konuda haklı bence.

elbette para ile anlaşmış olsa bile kv baya uğraşıyor ev vs için ve bundan dolayı da duygusal boşluğunu da oğlu ve torunu ile dolduruyor. buna da eyvallah ama bir sınır olmalı. mesela haftasonu size kalmalı. hafta içi akşamları sizle dursunlar bi saate kadar tamam ama yemekten vs sonra biraz durup gitmeliler bence. haftasonu da arada bir birlikte birşeyler yapılır ama sürekli gelmek olmaz.

insan kendi anne babasını bile evliyken bu kadar dibinde istemez ben konu sahibine hak verdim. bazı insanlar yalnızlıktan hoşlanır, sürekli birlikte oturmak istemez, sevdiğiyle böyle sakince oturmak bile huzur verir, ama aileden birileri varsa rahat edemez ve bu bir süre sonra onların arasına da soğukluk katar.

bence eşinizle konuşun konu sahibi. ayaklarını az çeksin sizinkiler bunu nasıl yaparsınız bilemedim.

aklıma arkadaşlarınızı haftasonu evde ağırlamanız geldi, böyle kv ve oğlu gelemezler.

bir de arada siz çocuğunuzu da eşinizi de alıp bi yerlere gidin, imkanınız varsa 1-2 günlük otel olur, ya da arkadaşların evi olur vs.

arada çocuğu kv'ye bırakıp eşinizle ikiniz ayrı çıkın.

arada çocuğunuzu alın parka vs gidin.

hani eve tıkılı kalmayın kv ve oğlu yüzünden.

sizin evde bakcam sıcak su var ev sıcak bilmem ne diyor hem bizim evin hem yukarsının dogalgazını nasıl öderim zaten her ay 1000 lira para harcıyorum yemeğe nakit 500-600 lira para vertiyorum kv ye eşinden kalan çok az bi maaşı var kıyıpta dogalgaz yakmıyor yankı kıymıyor demek yanlıs olabilir yetmıyor paraso hem yukarı hem asagaı market dogalgaz birde harclık bize aşırı ağır gelir.
aklima takildi kayniniz calismiyormu ikincisi siz hep boyle esinizin ailesine yardim mi edeceksiniz.

Okurken ben darlandim resmen. Ruhum karardı. Moralim bozuldu. Ben olsam anne buldugum moralimi çok bozuyor işi bırakıp kendim bakacak raddeye geldim artık. Bu çocuğun beni benimsemesi lazım. Ha eve gelmişim ha gelmemisim fark etmiyor eve geldiğimi anlaması lazım. O yüzden siz akşam eve çıkın ben geldiğimde. Haftasonlari da ucumuz vakit geçirelim yoksa ben işi birakicam sadece kendim bakacagim diyin.
Böyle derseniz anlar herhalde

Sizlik bi durum yok, bunu eşinizin çözmesi lazım. Ohh ne ala mualla. Beyler eşleriyle annelerini karşı karşıya getirip pasif kalıyorlar, yeni ailelerinim dengelerini oturtamıyorlar, bunun sorumluluğunu almak istemiyorlar. Böyle iş olmaz, o halletmeli.

O değil de "anne tamam kal bu gece" deyip o gecesinde eşinizle biraz gürültülü yaramazlık yaparsanız kadın sesleri duyup "ayy ben kaçayım" der, size de tek kelime edemez hehehe

1- kayın validene bu yazıyo okut.
2- 1 hafta sonu cocuklu. 1 hafta sonu cocuksuz eşinizle dışarı çıkın. ( eşinize de böyle bir sıkıntınız olduğunu, haftasonunda kalan diğer gönünü o nasıl isterse öyşe geçireceginizi söyleyin)

Sırf bu sebepler yüzünden bakıcı tutacağım. Biliyorum ki eve çocuğuma bakmak için gelecek anne, yatılı kalacak bende. Bunu baştan kabullenmişsiniz, şimdi git ben bakıcı tutacağım da denmez. Maalesef türk milleti aile ilişkilerinde vur dedin mi öldürür böyle. Sülalecek yerleşirlee eve. Eşinizin de yapcağı bir şey yok. Anneye hadi git denmez.
Çocuğunuz kreş çağına gelene kadar böyle yaşayın. Kreş vakti gelince okula yollarsınız. Eviniz boşalır diyeceğim ama eşinizin ailesi alışmış artık akşamları yine gelirler size:)

Çocuğu alır kreşe vririm durum uygunsa temzlikçi gelir yoksa haftasonu yaparım gelemem öyle o üzülmesin bu üzülmesine sizde o kv bu dediklerinizi yaptığı sürece akşam oldu evine git diyemezsin birazda işinize geliyor yemek iş güç hazr çocuk rahat eee o zaman da tolerans vereceksin üzgünm

Valla kim ne derse desin kv ve kaynın kantarın topuzunu kaçırmış. Ne demek her şeyin bedeli var ne saçma yorumlar yapılmış. Bunu yaşayan bilir ancak. İnsanlar biraz sınırını bilmeli. Ben sana hak veriyorum.

Benim de oğluma kv bakıyor ve haftaiçi bizimle kalıyor cumartesi gündüz evine gidiyor. Akşamları çocukla eşim ve ben ilgileniyoruz kv kenara çekiliyor. Eğer bizim işimiz varsa o oyalıyor.

Annesin tabiki çocuğunun senden uzaklaştığını düşünüp üzülebilirsin. İlk zamanlar ben de bu şekilde olursa diye düşündüm ama sonra kv nin tutumuyla rahatladım.
Kesinlikle kv nin sizi rahat bırakması şart. Bu evliliğiniz için de çok önemli. Eğer kv anlamıyorsa eşin kardeşiyle erkek erkeğe konuşsun. O da annesini eve gitmeye zorlasın. Yok öyle ne yapayım deyip kenara çekilmek.
Yoksa sen bu şekilde biriktirdikçe bir gün bir yerde patlarsın.

Sizinki gibi kayınvalidem olsa cidden hiç sıkıntı çıkarmazdım.
Babaannesi ile beraber önce oynayın çocuğunuzla sonra ayırın bence. Aşamalı olsun.
Ayrıca pozitif düşünün öyle bir kayınvalideniz var ki aynı apartmanda yaşıyorsunuz sürekli evin içinde ama size problem çıkarmıyor. Sizi sadece orda olması rahatsız ediyor. Yemeğinize kadar yapıyor.
Ben benimkini verip sizinkini alabilirim açıkcası :/

Sınırı asmıssınız toptan.
Aynı apartmanda alt kattan ust kata ınmeye cıkmaya usenırmı ayol ınsan?
Valla naparsınız bılmem ama bırı haftada1 kendınıze ayırın demıs bence oyle degıl haftanın 6 aksamını cekmek zorunda degılsınız. en azından 9 da evlerıne cıkmalılar bence

inanın defalarca söyledim lütfen temizlk yapma diye temizlikçiye para verdirtmem zaten bize yeterince veriyorsunuz sana para kalmıyor bunlar için mi çalışcan elim ayağım tuttugu sürece herşeyi yaaprım diyor.

temzilikçi ayarladıgım halde kaç kere kapıdan yolladı.
oğlum düşkün olsun önemli değil babanesi sonuçta ama zamanlıca evine çıksa en azından bende vakit geçirebilirim onun yüzünden çocuk benden iyice uzaklaştı anlamıyor da hiç bi şekilde olur mu ole şey deyip dururyor.
Ne kadar para verıyorsunuz ? Sızın hepınızın bır evde oturup dıger evı kıraya vermenız an meselesı gıbı geldı bana suanda

Benim kv de de eltinin cocuguna bakıyor ve ayni sizin yaşadıklarınızı yaşıyor. Cocuk annesine anne bile demiyor. Eltimin yuzune kapıyı kapatıyor hatta parktayken geldiginde tas falan atiyormus git gelme falan diye.tabi bunu yapan 2.5 yaşında çocuk. Ben farklı bir sehirdeyim.gozlemledigim kadariya kvde de eltimde bu durumdan oldukça memnun zira eltim hem cocuguna baktiriyor hem temizlik yemek derdi ustunden kalkiyor hemde kv para alıyor. Yani şöyle bi gozlemledimde kendilerince bi düzen kurmuşlar ve sikayet ettikleri yok.
Ben olsam sanırım sıkıntı yasardim.yani sizin gibi düşünürdüm ama bir yandan da kadini düşünüyorum. Kocası yok maddi imkanı yok.sanırım bu onu size maddi manevi bağlamış. Bıçak keser gibi konusmak onu üzer.
Ilk basta soyle baslayabilirsiniz "anne ne zamandır kocamla basbasa kalamiyorum cumartesi sen cocuga baksanda biz sinemaya gitsek?" Sonra bunu her hafta tekrarlayin.bir süre sonra da "anne cocuk bizle hic vakit geçiremiyor. Bugun babasiyla onu parka götürüp bi kaynasalim üçümüz " deyin.yani sonuca farklı yollardan gidin.bir süre sonra anlar diye düşünüyorum

Biraz realist olalım bakıcı bulmak için herkes yana yakıla arıyor çocuklarını güvenli ellere bırakmak için .özel Bakıcısı değil çocuğun bu sebeple onu akşamları göndermek istemek üzücü bir durum .Başbaşa kalmak için çocuğuda alın ctesi ya da pazar arkadaşlarımıza davetliyiz diye çıkın gidin evden bir haftada sinemaya gitcez diye ikiniz beraber çıkın.Bence gülü seven dikenine katlanır. Ben itaatkar aman şu şöyle olsun bi böyle olsun kayinvalideye saygisizlik mi zinharrrr diyen biri değilim. Kendini bilicek büyük de ama sizin söylediğiniz biraz kulllanmışlık gibi olduğu için söylemek istedim madem kendi anneniz bakmıyor . O halde bu şekilde yaşamaya alışın derim üstelik çok şanslısınız milyonlarca kadın sizin yerinizde olmak ister çocugu guvenli ellerde

tatlım hiç boşuna mücadele etme kabullen bu durumu burda okadar çok yazan varki ev işi yapmaktan çocuğa bakmaktan eşimle bi oturup kahve içemiyoz yada eşim hiç yardmcı olmuyor ne çocuk nede temizlikte destek yok ben bu adamla mutsuuzm diyen yada ev iş çocuk yoğunluğundan yıpranan demlı söylenen evdeki huzuru bozmakla suçlanan kocasını evden soğutup aldatılan ve suçlusu yine sen olan yada bakıcıya maaşımın yarıısnı veriyorum ama gözüm arkada kalan diyen ev işine yardımcı alırsam iyi olur ama maddi durumum yok diyen diyeceğim oki arkadaşım inan ban bu sıkıntın olmasa başka bi sıkıntın olacaktı

kayna bak sen yemiş var ev sıcak tv digiturk yan gel yat.
insan düşünür biraz bunlar da aile .Annesi düşünmüyor oğlu da düşünmüyor.Çok duyarsız insanlar gerçekten buna ancak sizin eşiniz çare bulabilir. siz de bahaneler uydurun çıkın dışarı ama insan evinde de durmak ister ya.
Allah yardımcınız olsun.

arkadaşlar merhaba daha önceki konularımda yazmıştım kayınvalidemin eşi vefat etti bebeğimize bakıyor maddi anlamda da destek oluyoruz daha önce arkadaşlarımın gazıyla acaba para vermesek mi falan diye düşünmüştüm fakat sonra mantıklı düşününce ihtiyacı olduğuna karar verdim..

şükür ki kimsenin gazına gelmeden yaşamayı öğrendim.
iş yerindeki arkadaşlarıma da artık aile içi meselelerimizi anlatmıyorum.

sorun şu ki şimdi ;
işten geldiğimde yemek yapılmış oluyor Allah razı olsun kaynım kayınvalidem eşim ve ben oturup yemek yiyoruz sonrasında artık eşimle yalnız vakit geçirmek istiyorum bebeğimle oynamak istiyorum çekirdek ailemle kalmak istiyorum ama asla evlerine çıkmıyorlar..

üstelik bebeğimiz babanesi evdeyken hiç bir şekilde bana yanaşmıyor onun kucağında sürekli yemeği bile o yediriryor ben yedirmeye çalıştığımda ağlıyor kayınvalidemin çok çok iyi baktığını biliyorum kıskançlık yapmak istemiyorum ama dayanamıyorum içim acıyor.

eşimle en son ne zaman oturduk beraber bir film izledik bilmiyorum.
kaynım sürekli salonda maç izliyor devamlı yatar pozisyonda işten geliyorum evimde rahat rahat bile dolaşamıyorum.
eşime söyledim bütün gün evi temizliyor yemek yapıyor bebeğimize iyi bakıyor bizim ev sıcak diye kendi evine çıkmak istemiyor. akşam oldugunda hadi yeter çık git evine nasıl diyim diyor..

hadi neyse hafta içi olsun diyip geçeyim diyorum ama haftasonlarıda sürekli aşağıdalar tamam torununu çok çok seviyor görmeden duramıyorum özluyorum diyor ama ne kahvaltımız kaldı ne başka bişeyimiz.

kocam olsa gider bende onla otururdum canım sıkılıyor bu çocuk beni hayata bağladı deyip duruyor.
kaynım da sizin televizyon daha iyi çekiyor sizin bilgisayar çok kaliteli sizde kuruyemiş var gibi kendince saçma bahaneleri var.

her ikiside beni eşimi ve torunlarını aşırı seviyorlar sanki 5 kişillik bir çekirdek aileyiz diye düşünüp öyle hareket ediyorlar her akşam eşimle yalnız kalayım gibi bir derdim de yok ama bazen tahammül edemiyorum gerçekten hele de oğlum onunlayken bana yanaşmıyor ya ister istemez öfkeleniyorum halbuki akşam oldugunda evine gitse bende çocugumla verimli vakit geçiririm eşimle vakit geçiririm olmuyor.
uyku vakti geliyor zar zor çıkıyorlar üstelik bu ara kayınvalidem sabah inmek zor oluyor gece kalsam mı demeye başladı bende gerek yok anne nerede yatcan salonda düzenim yok zaten birde yatak aç topla onla mı uğraşcaz falan dedim bozuldu belli ki..

ne yapmalıyım sizce ?

oğlumun bu hareketlerinin kayınvalidem farkında hagi git annene diyor oğlum yok anne sen anne sen deyip duruyor, eşimde üzülme demekki annem iyi bakıyor ki çocuk annemi istiyor diyor. acayip üzülüyorum. haftasonu bari görüşmesek diyorum ama yok yani kapıyı kıracak gibi öyle bir çalııyor ki..

eşimle oturup bi kahve bile içemiyoruz mutfaga gidiyor eşim sigara içmeye hemen kayınvalidem geliyor sizide özledim bütün gün bi çay koyayım da içelim falan diyor. kıramıyorum ama dayanamıyorum nolur bir akıl verin.

İşiniz gerçekten zor aklıma bir şey gelmedi açıkçası
Sadece kolaylıklar dilerim
İnsanın özel hayatı diye bir şey olmalı
Evet çocuğa çok iyi bakıyor olabilir Allah razı olsun
Ama sırf bu nedenden doalyı hayatınızın merkezi olmamalılar.....

Once digiturk kanalini kapatarak baslayin ise.daha neler canim kv ve kayninin gece ileri saatlerine kadar ne isi var evinizde her gun.anladik cocuk bakiyorlar yemek yapiyor.bizimkilerde bakiyor.ben gelince isten kizim benim kucagimdan hic inmez digerlerine de hih der sirtini doner.kv nizin hosuna gidiyor bu durum.siz gelince bakimi ilgi sade size ait olmali baskasi girmesin araya.hafta sonlari bari gelmesinler.siz biraz mesafe koyun.gerekirse acikca konusun sahsen ben konusurum.soyle derim anne ben kizimin boyle davranmasini dogru bulmuyorum uzuluyorum da pedagogda boyle soyluyor biraz anne baba basbasa vakit gecirmeli diye soyluyor boyle istiyorum de.kibarca soyle anlamiyorsa da dusunceni net dile getir.evde surekli misafirin birilerinin olmasi kari koca arasina mesafe koyuyor soguyorlar iletisim azaliyor.cunku paylasim ilgi azaliyor yada baskalarinin yaninda rahat olunmuyor.esin degil siz yavas yavas ayaklarini kesin..

X