eşimle yalnız kalamıyorum oğlum benimle vakit geçirmek istemiyor

Bir de şu var, benim oğluma kv baktığı dönem çevremdeki annelerle konuşurduk, çocuğa bakan kv veya kızın annesi genelde akşam anne gelince çocuğu anneye verip kendileri kendi işlerine bakarlarmış aynı evde yaşamalarına rağmen. Benim kv de bizimle oturmak ve hep bebekle ilgilenmek isterdi, ama ben çok bunalırdım konu sahibi gibi.

Ee ne anladim hem para ver hem tum gun sizle olsun. Hayrina bakmiyormus ya.
Al karsina anne bi'kahve yapayim da icelim de. Otur konus biliyorum bizi cok seviyorsun biz de seni oyle. Ancak bu sekilde bizim cekirdek aile duzenimiz kalmadi. Hic basbasa vakit geciremiyoruz. Cocugum sana baglanip benden uzaklasiyo belki bana oyle geliyo ama psikolojimi cok zorluyo bu durum. Bu konu yuzunden esimle tartisiyoruz ister istemez. Lutfen iki tarafta aile oldugumuzu, basbasa vakit gecirmemiz gerektigini unutmasin de.

Koskoca kadin kocamdan gormedim diyebiliyosa bi'kadinin ne isteyecegini, neye bozulacagini da pekala bilir. Erteleme, bunun sonu ust kati kapatip, oğlum size yuk oluyoruz oyle deyip size yerlesmek.

Valla ne desem bilemedim.Kayinvaliden fedakarda birisi.Sizi cok sahiplenmiş.Olumlu yanları gibi olumsuz yanları da var.Haftasonu gelmesin.Bu konuyu esinle değil kv.ile konuş.Çocuğun anneyle babaanneyi karıştırmış.Bunun çözümünü cocugunla basbaşa vakit geçirmeden bulamazsın.

Bence kayinvalidenize mesgulliyet bulun. Mesela onun arkadas cevresini genisletebilirsiniz veya onu sevdigini birisiyle sinemaya felan gonderirsiniz. Bu sekilde surekli size bagli olmaz ve kendisi de mutlu olur.

Eve çöreklenmişler resmen özlüyorsunuz da o kadar da olma herkesin özeli var hem sizin çocuğunuz neden anne sen desin ona asla izin vermem. Ailene sahip çık

Bence kayinvalidenize mesgulliyet bulun. Mesela onun arkadas cevresini genisletebilirsiniz veya onu sevdigini birisiyle sinemaya felan gonderirsiniz. Bu sekilde surekli size bagli olmaz ve kendisi de mutlu olur.

Çok zor bir durum, Allah kolaylık versin.
Haftasonları eşiniz ve çocuğunuzla dışarıda plan yapmayı denediniz mi? Mesela erkenden kahvaltıya gitseniz ya da ailece çocuk tiyatrosuna gitseniz ya da sinemaya? Hem üçünüz birlikte kaliteli vakit geçirme imkanı bulursunuz hem de kayınvalideniz birazcık geride durur belki.

Yanı evet çoxugunuza iyi bakılıyor evin temizlipi ymek vs hepsıne okey ama özel yaşam kalmamış.. valla banada gelıp bır ıkı ay kalan eş dost oluyor o zamanlar kafayı yıyecek gıbı oluyorum... ben olsaydım yerinde bu yola en baştan girmemeye çalışırdım... böyle yapa yapa bence bı kaç yıla kaynanan sana yerleşir canım.. ıkı eve neden masraf edıyoruz vs der..

Tek çözüm kayinvalide ile konuşmak.Guzel güzel kırmamaya çalışarak ,doğru kelimelerle bunu ifade etmeniz gerekiyor ama kararlı bir sekilde.Ha sonunda uzulecekse de yapacak bir şey yok.Zaman kaybetmeden konuşmanız lazım.
Siz çocuğu oraya bırakın,akşam gelince alıp evinize geçersiniz.Gerekirse siz doğalgazdan tasarruf edin.
Yalnız olsa anlayacagim ama bir evladı daha var ,akşam olunca otursun evinde.Arada siz gidersiniz arada onlar gelir mis gibi olur.Cocuga sizin evde bakması işleri bozuyor.İsten gelince eve git denmez,onunda hoşuna gidiyor kalabalık demekki kaliyor.Bunu da iyice rutine baglamis,olması gereken böyleymiş gibi.Evde de iyice karar verici durumuna gelmiş,bu şekilde gitmez.
Eğer işten çıkıp çocuğa kendiniz bakmayacaksaniz,mutlaka konuşmanız gerekir.

Siz cok iyi niyetlisiniz belki kv de iyi niyetli ama yaptigi cok yanlis. Cocuga bakiyor olmasi annesinin yerini tutmaya calismasini gerektirmez.
Madem surekli onlar sizde. Aksam esin annesine bizim konusacaklarimiz var anne desin siz cikin onlarin evine. Madem bu kadar samimiyet var garip olmaz bence. Bikac aksam boyle yaparsaniz sizin evinizde yalniz kalmak istediginizi anlar belki

Kv ye salonda yatma evıne gıt dıyebılmenizi referans alarak,
o zaman kenara çekip açıkça konuşun diyorum.
Kocanızdan hayır yok çünkü görünen o.

Üzücü.
Özellikle çocuk bakımından.

Ne denir ki kadında artniyet yok sizde de hiç yok :) ve haklisinz.. Esinizin konuşması gerek hafta içi neyse ama en azından pazar günü evlerinde kalmalilr.. Bunu eşiniz konussun sizi yanlış anlayabilirler

Kayinvalidenin art niyetli oldugunu bir ben mi dusundum acaba

Tamam sagolsun bakiyor yemek yapiyor ama bu su demek degil butun hayatimi onlarla gecireyim hadi haftaici sizle haftasonuda biraksin rahat yas ilerledikce anlayissizmi oluyirlar yoksa esleriyle hic ozel hayatlari olmadigindan mi baskalarinin da yoktur diye dusunuyorlar bilemedim ama bazi anlarda acikca soyleyin baska caresi yok

canım cok zor bir durum ama bence kayınvaliden dünya iyisi biri... konudan ziyade ben şuna takıldım işyerindeki sinsi arkadaşlarına ve size en büyük önerim yalvarırım o işyerindeki fitne fücür arkadaslarını dinleme diğer konularına da baktım cok tehlikeli insanlar sizde biraz etki altında kalan birisiniz sanırım yuvanızı bile dağıtır böyleleri...çok sinir oldum seni aşağı çekmeye çalısıyorlar emin ol... bu sorunalarından da elinden geldiğince bahsetme benim fikrim...kayınvalide durumunda bir fikrim yok ben karsılıklı konusurdum kırmadan anlarsa ne ala anlamazsa bir daha bu konuyu açmazdım o yaşta birinin kalbini kıramam sizde yapamazsınız eminim herşet istediğiniz gibi olsun canım

siz bence bu konuda bayagı tecrübesizsiniz evinizde rahatça koltugunuza uzanamayınca anlarsınız bayanın durumunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…