eşimle yalnız kalamıyorum oğlum benimle vakit geçirmek istemiyor

haftasonları kv size gelmeden siz çocuğu onun evine çıkartsanız. eşinizle zaman geçirebilmek için. çocuk biraz büyüdüğünde bu tutumu değişecektir.

Çok zor bir durum. Okurken sanki ben yaşıyormuşum gibi bunaldım.
Aslında en etkili yöntem eşinin konuşması ama belli ki o bunu yapmayacak.
Kv anlayışsız. Kendi mutlu dünyasını kurmuş seni düşünmüyor.
Bu şekilde içine attıkça birgün fena patlarsın.
En iyisi kayınvalidenle açık açık konuşman.
Ben aile apartmanında büyümüş biri olarak söylüyorum. Babaannem sabahtan çıkardı yatmaya evine dönerdi. Annem bir yere gitse bile işten gelirken bir bakardım, bizim kapının önünde oturuyor. Arkadaşlarım gelirdi bizimle beraber oturur yine de yatma saatine kadar evine inmezdi. Annem bildiğin sinir hastası oldu. Bir şey diyemezdi bize de söyletmezdi.
Allah sabır versin arkadaşım. İnşallah halledersin.

Çocuğunuz kaç yaşında galiba okula başlayana kadar bu durum devam edecek bu arada ikinciyi yaparsanız ilk işiniz baştan bakıcı istemek olmalı

Üzüldüm gerçekten bikaç defadır konularını okuyorum
Kv istediği kadar iyi olsun ama zerre kadar olgun değil benim kv.de böyle
Aklı başında bi kadın olsa zaten sizi bu psikolojiye sokmaz kaynın desen geniş ergen

Derin bi nefes al artık hayatında bazı şeyleri değiştirmek adına kv.le konuş
Çocuğum için kendi ruh sağlığım için bana saygı duy artık anne de. Zaten iyi niyetlisin bu isteğinde aykırı değil senin hakkın

Yazık kadına ne yapsın kocadan görmemiş size adamış kendini sende haklısın o da

İki çocuk bakımı için aylık 2300 para veriyorum. Her şeyin bir sıkıntısı var. Hem o olsun ,hem bu olsun, şundan da isterim diye bir dünya yok malesef.

yani hadi artık çık yukarı demek olmaz bence siz karışmayın bu işe kötü olan siz olursunuz eşinizin söylemesi daha matıklı annesi sonuçta nasıl söyleyeceğini bilir kırılacaksa ona kırılsın hani gelin istemiyor gibi bir muhabbet öylede böylede çıkacak .eşinize birlikte vakit geçirmek istediğinizi annesini çok sevdiğinizi ama hafta sonları birlikte birşeyler yapmayı özlediğinizi söylerseniz eşiniz anlayacak ve konuşacaktır. Bu havada parka oraya buraya götürün demekle olmaz .ya da anne çok yoruluyorsun ve biz artık bakıcı tuttuk deyin kestirip atın. evet çok iyi niyetli olabilir yada melek gibi bir kadın olabilir ama herkesin kendi hayatı var ve ne o çocuğunuz ile nede eşiniz ile geçirecek olacağınız günleriniz geri gelmeyecek görüşün ama sadece hafta sonu görmese bebeği hiç birşey olmaz ...

İki çocuk bakımı için aylık 2300 para veriyorum. Her şeyin bir sıkıntısı var. Hem o olsun ,hem bu olsun, şundan da isterim diye bir dünya yok malesef.
Kendi yazımı kendim düzelteyim. Zaten kadına para da veriyormussun. ee ne anladım ben bu işten? Bakıcı gibi para ver ama daima senle olsun.

Böyle bir arada otururken çocuğum bana gelmiyor benden uzaklaşıyor babaannesini görür beni istemiyor acaba işten mi çıksam kendim mi baksam vs vs de bakalım belki geri adım atarlar çeki düzen verirler kendilerine. Denemesi bedava

Canim madem kv iyi biri aynen bize anlattigin gibi onada nazikce anlat anlayis gostrecektir umarim gercekten evladinin seni istememesi canini cok yakar kendmden blyorum ben dogdum dogali babanneme bagliyimdir annemle anlasamam babnnem kadar yakin goremem eger cok ihtyacnz yoksa calismayin evnzde cocugunuza bakin bu sogukluk omur boyu devam eder eger keyfii calisiyorsaniz maddi skntnz yoksa mutlaka cocgnza kendnz bakin hic birsey evladnzdan degerli degildir

bu kaynanalar hep böyle. torun bahanesiyle evine girer bir daha çıkmaz. o yüzden baştan ipi sıkı tutmalı. yerinde olsam susup patlamak yerine yüzüne söylerim pat pat. özellikle de kaynına. oranın senin evin olduğunu ve herkesin kendi evine gitmesi gerektiğini söylemelisin. onlara kalsa senin evdeki odalara yatak bile atarlar. o yüzden diyeceklerini sakınmamalısın.

Eşine aç durumu .
Seninle ailesi arasında köprü olması gereken o . Az biraz ağlayabilirsin bile eşine .

Çünkü sen evdeyken kv nin oğlunu kabul etmemesi lazım ki oğlun seni unutmasın

Zaten yalnız kalma konusunda eşin nasıl rahatsız olmuyor anlamadın :/

Vallahi cok zor bir durum Allah yardımcınız olsun kv kötü niyetli değil demekki gerçekten bütün samimiyetiyle iyi olmaya çalışıyor elinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyor ne denir ki bu kadincagiza simdi ne desen üzülür kırılır gibi sanki ama bu durumda da siz çok yipraniyorsunuz belli ki. Bilemedim işiniz zor

Çocuk sevgisi konusunda insanlar çok bencil hep kendilerini sevmesini istiyorlar..
Benim kv de iyidir güzel bakar bebeğime.. ama kucağa alıp bırakır çocuğumu bak bana kucakla işareti yapıyor diyor. bir yere giderken illaki kızımı ağlatana kadar uğraşıyor sonra ay kıyamam beni göndermiyor diyor. Bi değişik durumlar gerçekten
Ben olsam psikolojisi için bir doktorla görüştüğümü ve çekirdek aileyi öğrenmesi gerektiğini söylerdim çok etkili oluyor. Benim kv emzirirken bile sürekli müdahil olunca emzirirken yalnız kalmamız gerektiğini yoksa emmeyi bırakacağını söyledim artık müdahil olmuyor çok şükür orda bari kızımla yalnızız

Ayy içim şişti anlattıklarınıza
Allah razı olsun iyi niyetliymiş size değer veriyormuş sağolsun. ama böyle evlilik olmaz ki

ne desem bilemedim diğer kızlar yazsın ben okuyayım

Valla ben hiç iyi niyetli bi kv görmedim.
Bu ne böyle resmen karı kocanın hayatını esir almış onun yaptığı iyilik eksik olsun valla.
Gerekirse yumurta kırar yerim ne bileyim biraz yorulur temizliğimi de yaparım an sürekli burnumun dibinde bi kayın ve kv istemem.
Mesela kayniniz büyük mi kaç yaşında?
Ünv.ogrencisi falansa part time bi işe girebilir sizin evde yaşamak yerine.
Sizin yerinizde olsam kv yi alırdım karşıma anne bak oğlum benden uzaklaştı biraz izin ver zaman geçirelim akşamları bizi yalnız bırak yoksa ben işten çıkıp kendim bakacağım derdim.
Maddi açıdan size bağımlı oldukları için işten çıkmanizi istemezler.
Üzülür diye düşünmeyin çünkü böyle giderse siz birgun fena patlarsiniz her şey da h kötü olur.

Konu sahibi şundan emin olun kayinvalideniz yemek ve temizlik konusunda yardım ediyor olabilir.Tamam bu iyi birşey. Ama çocuğunuz konusunda kesinlikle iyi niyetli olduğunu sanmıyorum. Çocuğa bakan bir babanne akşam evine çıkması lazım. Ama çıkmıyor hatta tamamen o evde yatıp kalkmak istiyor.Bunun tek nedeni çocuğun size bağlanmasını size alismasini istemiyor.Kendine bağlı kendine düşkün,gözü kendinden başka kimseyi görmeyen,kendinden başka kimseyi sevmeyen bir çocuk olarak büyümesini istiyor torununun. Yani kısaca sizden çocuğu kıskanıyor, çocuğun size gelmemesi,devamlı kendine gelmek için ağlaması emin ol içten içe onun hoşuna gidiyor.Ve bunun için de çocuğun dibinde olmak için sizi hiç yalnız bırakmıyor elinden geleni yapıyor türlü bahaneler sıralıyor bunun için.Bütün kaynana kayınbaba ve görümcelerde,gelinin çocuğunu gelinden kıskanma huyu var. Emin ol kayınbaban şuanda yaşıyor bile olsaydı kaynanan yine evinde oturmazdı.Kaynana kayınbaba ve kaynın uyku zamanına kadar yine sizin evde otururlardı, sırf torun sadece onları sevsin onlara bağlansın diye buna emin ol. En başta kaynananla altlı üstlü oturmucaktın mesafeli oturcaktin ve çocuğuna bakıcı tutcaktın.Kaynanan hafta da 2 gün gelirdi en fazla,sende rahat ederdin

Ay bu konu bana ilk çocuğumda yaşadıklarımı hatırlattı. Bu dediklerinizi yapmaya çalışırdım, kv de iyi niyetiyle elbette bak annene şunu göster, bak annenle oyna dalan derdi, çocuğunuzla aranızda bir başkasının tampon olması o kadar acı ki anlatamam.
Çocuğuma iyi bakılıyor diye sevinemedim ben açıkçası, hemen kreşe başladık biz. Ve ondan sonra anne baba çocuk olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…