eşimle yalnız kalamıyorum oğlum benimle vakit geçirmek istemiyor

kayinvaliden kendince mutlu olduğu düzeni kurmuş ama size söz hakkı kalmamış. aslında o olmasa eksikliğini cok hissedersin. bebeğin güzelce bakılıyor. ev işi yemek derdin kalmıyor çalışan bir anne daha ne ister ki? çocuğunuzun size gelmek istemediği bi an duygularınızı belli edin. üzüldüğünü görsün. ve o zaman tekrar çocuğunuzla en azından aksamlari bikac saat yalnız ilgilenmeniz gerektiğini söyleyin.

Siz kv üzülmesin kırılmasın diye kendi hayatınızı mahvediyorsunu. Kendi kendinizi üzüp kırıyorsunuz. Onun geçmişi kocasının yaşatamadıkları vs sizin suçunuz değil. Bu yüzden vicdan azabı çekmeyin hiçbir şey için.

Ben 22 yaşındayım öyle anaç duygularım falan yok ama ilerde çocuğum olur da benden başkasını annesi gibi sever benim yüzüme bakmaz sürekli ona giderse kahrolurum sanırım. Çocuğunuzla sağlıklı bi diyaloğunuz yok şu an kv yüzünden. Eşinizle kendi evinizde karı koca keyfiniz yok. Başbaşa yemek bile yiyemiyorsunuz.

Hep kv nin mutluluğunu düşünmüşsünüz farkında mısınız? Allah aşkına yapmayın bunu kendinize. Oturup açık açık konuşun artık kadınla. Yapacak bir şey yok. Kendi hayatınızı yaşayamıyorsunuz.

Akşam yemekten sonra ve haftasonları kocanızla ve çocuğunuzla baş başa kalmak istediğinizi söyleyin. Açık açık diyin bunu.

bir kere kapagi attik gerisi gelir gozuyle bakiyorlar bu duruma bir onlem al bence . Annem annem diyerek sizinle birlik (tamamen ) oturmaya kadar getirecek.

Cocugu krese verin biraz buyuunce.Boylelikle hem cocugunuz sosyallesir hem de cocuk degisik insanlara alisir.

Kv üzülür, kırılır diye düşünmeye devam edip söz konusu molayı istemezseniz gerilmeye devam edersiniz..açık açık defaatle söyleyin, anne bize müsade et, şu günler ya da şu saatten sonra falan diye..yatacakları yeri yaksınlar az buçuk doğalgaz için..işten gelince ya da haftasonu, eşinizle ya da tek alın çocuğunuzu dışarı çıkın..gerçekten çok bunaltıcı..tamam kadın iyi biri belki, çok büyük bi lütuf sizin için yaptıkları ama sizi boğması da gerekmiyor bu kadar..bir an evvel dur deyin yoksa çıldırırsınız yakında
Bu arada 500-600 veriyorsunuz, az biraz emekli maaşları da var bir de sürekli yeme içme sizdeyse neden doğalgazı açamıyorlar ki

Kayinvalidenizden cocuk yukunden baska yukleri alin.

Mesela yemegi yapma anne cocuk zaten yoruyor diyin.

Temizlik yapma anne hafta sonu ben temizlikci cagiracagim diyin.

Boylece biraz minnetiniz azalir.

Herseye eyvallah demek zorunda hissetmezsiniz.

Sonrada cumartesi temizlikci gelecek anne kapi baca acik olacak sen evinde dinlen istersen bizde zaten esim ve cocugunla disarida olacagiz diyin.

Annecim, oğlumun benimle verimli vakit geçirmediğini farkeden pedagog yeni bir takvim verdi bize. Diye başlayıp fake bir tablo oluşturun. Anne baba saati olsun, evde yalnız kalmanız gereken, oğlunuzla sadece anne baba zamanınız olsun. Ki gerçekten de kaliteli zaman kavramını araştırın derim.

bayağı taraflı bi yorum olmuş kadın hizmetçi yerine koymuyor zaten derdini anlatıyor başınızda olsa anlardınız böyle bilmeden yorum yapmak çok kolay

Benim bi arkadaşım da aynı durumdaydı. Onun kv si onun yaşadığı yere, evine bebek bakmak için gelmişti 6 aylığına. O kadın da her işi yapardı. Arkadaşım ne konforundan vazgeçebiliyordu ne de şikayetinden. Aslında kv size iyilik yapmıyor bir anlamda. Sizi acayip rahata alıştırıyor, bence sizi bağlayan şeylerden biri bu ve minnet duygusu. Bence tongaya düşmeyin, yapmayın bunu kendinize. Kafanız rahat, mutlu olsanız evinizde, inanılmaz enerjik olur ve bir sürü iş yaparsınız. Sınırlarınızı iyi çizin ve bildirin

Evet seni anliyorum insan esiyle cocuguyla ozel ilgilenmek vakit gecirmek istiyo... Ama size bukadar onem veren evladiniza bukadar iyi bakan baska biri olamaz herhalde ben olsam evladim icin fedakarlik yaparrim idare ederim budirumu tabi haftada bigun esiniz ve cocugunuzla vakit gecirin derim.. Cocugunuz icinde endiselenmeyen buyudkce sizin sevginizi farkedecek ve bagliligi artacaktir... Bakicimi aslaaaa

Okurken bunaldım yeminle.Ben bu durumda kocamla vakit geçiremiyoruma takacağımı hiç sanmam.Çocuğum bana böyle yapacak ,benim yerime babaannesini tercih edecek olursa çıldırırım ,işten çıkarım kesinlikle.Çıkamıyorsam da babaanneyi iyi bir şekilde uyarırım.

Kendi evinde baksin cocuga, yakit ve yemek masrafini odeyin. Yemegi vs yukarida yersiniz cocugu da yukarida uyutur evine inersin.

Cocuga takilma biraz büyüyünce düzelir

bayağı taraflı bi yorum olmuş kadın hizmetçi yerine koymuyor zaten derdini anlatıyor başınızda olsa anlardınız böyle bilmeden yorum yapmak çok kolay
Aslında en tarafsız yorum olmuş o.Kadın çocuk bakıyor,yemek yapıyor,temizlik yapıyor.Maddi manevi bir kv insana daha ne kadar iyilik yapabilir.Çalışan bir annenin isteyebileceği bütün konfora sahip konu sahibi.E bununda bedeli bu.
Katya mı bu biz gelince sen odana çekil evine git densin.
Konu sahibi çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama babaannesine düşkünlüğü konusunda kaygılarınız yersiz.Kimse annesinin yerine başka birini koymaz.
Çocuk kreşe başlayana kadar dişinizi sıkın derim zira kadın hem kvniz hemde evdeki eliniz kolunuz.Çocuk kreşe gidince evinizde de iş yaptırmazsanız kendisi çekilir zaten.

Kayınvalide çok bencil galiba. Her şeye eyvallah da akıl edebilir bunlar biraz başbaşa kalsınlar diye. Her gün olmasa bile haftada bir İki gün izin verebilir. Gezmeye bile başbaşa göndermiyormus olmaz ki. Çocuk sana baglanmada problem yaşar

Vallah üzüldüm hem kayınvalidenize hem size zor bir durum. Ne yapılır hiç bilmiyorum kv zaten bütün seçenekleri kapatmış

cok zor bir durum gercekten.kesinlikle her dediginizde haklisiniz.ama kv dinizin bu kadar iyi niyetle yaklasmasi elinizi kolunuzu bagliyor.az şirret olsaydi en azindan rahat rahat konusur rahatlardiniz.bu durumda vicdan yapiyorsunuz.kadin dedigi gibi kocasindan bisey gormeyince aksam bir oturup kocasiyla cay sohbet v.s hic bisey yasamamis demekki.herkezin evliliginide oyle saniyor olabilir.bu tur seylerin bir ihtiyac oldugunu dusenemiyordur.acik acik konussaniz bu seferde alinip siz beni istemiyorsunuz anladim deyip hepten kusebilir.esinizlede araniz acilir bu durumda.biz bugun erken yatacagiz cok yorulduk gibi erken kalkmalarini saglayabilirmisiniz yada hafta sonlari habersiz cikin anne gidecegimiz yerde sen sıkılirsin biz seni baska zaman gotururuz felan deyip aliskanlik haline donusturseniz.gercekten cok zor bu kadar fedakar kadinda birazda anlayis olsaydi ne iyi olurmus..

okurken ruhum sıkıldı. insan kendi evinde emanet gibi hisseder kendini. Yemek yapma temizlik yapma, çocuğa bakma. benim kv de bize geldiğinde her işe el atar iyi niyetle sağolsun, ama dört gözle gitse de yeniden düzenimi oturtsam diye beklerim.
Eşler maalesef bu konularda ama ne yapabilirim modundalar. Bence sizin ima etmeden, açık açık konuşmanız gerekiyor, yapacak başka bir şey yok.
Bu arada benim annemde oğluma baktı 1,5 sene. Kadın yalnız yaşıyor ve 65 yaşında. Elinde çantasıyla beklerdi bizi rahatsız etmemek için. Yalnız kalın zaten birbirinizi zor görüyorsunuz derdi. KV niz çok anlayışsız. Annem yalnız yaşamak çok zor, geceleri duvarlar üstüme üstüme geliyor der bazen. Fakat ısrar etsek de kalmaz kimse de.
konuşun açık açık, özel hayatınız olmalı.

Zor bir durum.Acaba kayinvalidenizin yaptığının yanlış olduğunu ona anlatacak guzelce uyaracak bir kişi yok mu cevrenizde.Hani her insanın dinleyeceği bir kişi vardır derler ya.Çocugunuzun kısa vadede kayinvelidenizle bağlandığı belli.Bunun sizi uzmesi çok normal ama uzun vadede sizin yerinizi kimsenin alamayacağını düşünürsek rahat olun derim ben

Kendi evinde baksin cocuga, yakit ve yemek masrafini odeyin. Yemegi vs yukarida yersiniz cocugu da yukarida uyutur evine inersin.

Cocuga takilma biraz büyüyünce düzelir

Bu çözüm yolu bana en mantıklısı geldi işiniz bitince alır çocuğunuzu inersiniz aşağı , Bi anne duygularınızı çok iyi anlıyorum gerçekten sinir bozucu Bi durum ama kv gerçekten iyi niyetli gibi geldi bana sanırım sizin çerçevenizden bakamıyor olaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…