eşimle yalnız kalamıyorum oğlum benimle vakit geçirmek istemiyor

Kayın validenizin hiç tanıdığı akrabası yok mu ? Gezmeye gitmiyor mu ? Haftasonları onun için oturmalar ayarlayın gitsin işte falanca seni davet etti vs diye. Mesela haftasonu güne girsin akraba günü gibi sosyalleşsin azcık.Ona da değişiklik olur sizde gezersiniz başbaşa kalırsınız.

çok gidip gelmez yani evi çok seviyor birde kış oldugu için gezme olayları çok yok

evet söyledim ve bence bunda hiç bişi yok uzakta otursa sabah uyanmak zor olur da üst kattan aşağa inmenin nesi zor olabilir ?

bir kere gel kal desem ömrü billah kalır bizde.

siz çocuğu yukarı çıkarın işten gelince de alır inersiniz ,maddi olarak da destek oluyormuşsunuz zaten

çocuğunu bakıcıya baktıracaksın, ev işlerine kendin yetişemiyorsan temizlikçi tutacaksın bu durumda zaten kaynın kaynanan mesajı alır rahat rahat gelip gidemezler. kaynanan bir bakıcıdan çok daha özverili sevgi dolu çocuğuna baktığı evinizin işini gördüğü sürece 5 kişilik aile olarak yaşamaya devam edersiniz. belki sen ve eşin, tatlı dille kaynananla konuşup "eşimle çocuğumla başbaşa vakit geçirmek istiyoruz haftada bir iki gün müsaade edin" diyebilirsiniz anlayacaktır diye düşünüyorum.

siz çocuğu yukarı çıkarın işten gelince de alır inersiniz ,maddi olarak da destek oluyormuşsunuz zaten

sizin evde bakcam sıcak su var ev sıcak bilmem ne diyor hem bizim evin hem yukarsının dogalgazını nasıl öderim zaten her ay 1000 lira para harcıyorum yemeğe nakit 500-600 lira para vertiyorum kv ye eşinden kalan çok az bi maaşı var kıyıpta dogalgaz yakmıyor yankı kıymıyor demek yanlıs olabilir yetmıyor paraso hem yukarı hem asagaı market dogalgaz birde harclık bize aşırı ağır gelir.

çocuğunu bakıcıya baktıracaksın, ev işlerine kendin yetişemiyorsan temizlikçi tutacaksın bu durumda zaten kaynın kaynanan mesajı alır rahat rahat gelip gidemezler. kaynanan bir bakıcıdan çok daha özverili sevgi dolu çocuğuna baktığı evinizin işini gördüğü sürece 5 kişilik aile olarak yaşamaya devam edersiniz. belki sen ve eşin, tatlı dille kaynananla konuşup "eşimle çocuğumla başbaşa vakit geçirmek istiyoruz haftada bir iki gün müsaade edin" diyebilirsiniz anlayacaktır diye düşünüyorum.

yani en son çözüm artık açık açık rahatsız oluyorum lütfen haftada 1-2 gün müsade edin demek olacak ama işte çok naif kırılır üzülür bende üzülüyorum huzurla oturamıcam yine.. çok zor ya

Babaannesiyle buyuyen biri olarak soyluyorum aksam eve gelirken birlikte oynayacaginiz bi oyuncak alarak oglunun dikkatini cek ve seninle oynarken eglendigini ogrensin boylece cocugun.Muhtemelen senin koydugun kurallari babaannesi koymadigi icin boyledir.Senin de ayrica bi seyler yapman lazim annenin kim oldugunu bilsin cocuk.Tek cozumu ilgi ilgi ilgi

Kv surekli ilgilendigi icn cocugunla o yuzden ona gidiyor sanirim onu guvenli liman olarak biliyor cocugunuz :) yapacak bisey yok gibime geldi bilemiycem bu konuda...

Kayninizin evlenme gibi hir niyeti varmi varsa copcatanlik yapin boylece kayin gider :)

Size esinizle yalniz kalmaniza gelince hafta sonlaroe vde durmayin derim bazen cocugunuzuda yaniniza alin bazende yanliz gidin

Bizde kayin valideniz ust katta oturuyorsa bebeginize onun evinde de bakabilir boyle bisey rica etseniz ? Bisey ler soyleyin esimle yalniz kaliym falan de sen ufakliga yukarda bakabilirmisin... diye teklifte bulun belki kadinada oylesi daha iyi gelicek boylede devam edicek. Hem sizde esinizle evinize geldiginizde bebeginizi yukardan alirsiniz boylece ailece zaman gecirmis olursunuz. Ha baktiniz yine kv asagiya size geliyor hazirlanin hemen o an kapida karsilasin a bizde çıkıyorduk diyin bebegide alin yaniniza, bu biraz yuzsuzluk olucak belki ama baska fikir gelmedi aklima :)

Babaannesiyle buyuyen biri olarak soyluyorum aksam eve gelirken birlikte oynayacaginiz bi oyuncak alarak oglunun dikkatini cek ve seninle oynarken eglendigini ogrensin boylece cocugun.Muhtemelen senin koydugun kurallari babaannesi koymadigi icin boyledir.Senin de ayrica bi seyler yapman lazim annenin kim oldugunu bilsin cocuk.Tek cozumu ilgi ilgi ilgi

elimden geleni yapıyorum hiç bi şekilde benımle ilgilenmıyor ağlıyor babanesi için.
neler aldım neelr hiç birine dönüp bakmıyor bazen alıyor babanesinin yanına gidiyor.

Haftasonu alin cocugunuzu esinizi, piknige gidin, avm ye gidin, lokantaya gidin, parka gidin...
Yani biseyler yapin bi sekilde vakit gecirin. Hem basbasa biseyler yapmis olursunuz hem de cocugunuz size baglanmis olur.
Cok zor bi durum ya benim kardesim bakıcısına anne demisti annem nasil agladi unutamam. :KK43:

elimden geleni yapıyorum hiç bi şekilde benımle ilgilenmıyor ağlıyor babanesi için.
neler aldım neelr hiç birine dönüp bakmıyor bazen alıyor babanesinin yanına gidiyor.

Bu yaş çocuğu zaten oyuncak değil oyundan etkilenir.

Oyuncak alıp kolaya kaçmayın, işe yaramaz zaten.

Eğlenceli oyunlar bulun. İşyerindeyken araştırın internetten. Her akşam değişik, eğlenceli bir oyun oynayın.

dışarı çıktığımızda beni de götürün bütün hafta çok daraldım evde diyor..
habersiz çıksak çok kırıldım sanki peşinize mi takılacaktım gelme derseniz gelmem zaten kocamdan bişey görmedim diyor..

söyledim annecim acaba haftasonu inmeseniz de oğlumla başbaşa kalsam bak benden uzaklaşıyor ben üzülüyorum dedim çocuk annesinden uzaklaşır mı saçmalama diyor.

kahvaltıyı bazen sabahın köründe kalkıp hazırlıyorum sırf başbaşa yapalım diye perdeleri açtığımız an bi şekilde duyuyor görüyor kalktınız mı deyip örgüsünü alıp gelip oturuyor.

kırılgan biri hayatını oğlullarına torununa ve artık bana adadığını kocasından hiç bişey görmediğini yıllar sonra ilk kez aile hayatı oldugunu ve çok mutlu oldugunu söyleyip duruyor.
eşimde haklı olarak ne diyeyim de kadını üzeyim nasıl davranayım diyor.

bazen iş çıkışı hırsımdan çocugu alıp odaya kapatıyorum kendimi benle zorla oynasın diye deli gibi ağlıyor çocuk beni ruh hastası sanacak bu gidişle.
Sakin sakin zorla yapmayin cocuk beyninde aci ve sizi ozdeslestirir ve omru boyunca uzak olur.Bu kayinvalidenin sucu da olmaz senin sucun olur.Cezbedici seylerle kendinize yonlendirin.Bir oyuncak olabilir odasina koyun sana surprizim var deyin cocuklar meraklidir.Oynarken cok eglendirin ki sizin gelmenizi dort gozle beklesin.Asla zorla yapmayin lutfen

kaynınız kac yaşında, yani çalışıp ev bütçesine katkı sağlayamaz mı? kayınvalideniz belli ki yalnız hissediyor, aile ortamı yaratmış kendine evinizde. anne olarak oğlunun eşiyle arasının iyi olması için müsade etmeli, arada baş başa bırakmalı sizi, hem karı koca olarak hem de çekirdek aile olarak. bunu aslında tatlı bir şekilde ifade etseniz ona, kırmadan söyleseniz. anne ben kocamla ne zamandır baş başa olamadım, yani arada müsadeni istesek, aramız bozulacak birbirimizden uzaklaştık falan deseniz. oğlunuz için de üzüldüğünüzü, empati kurması gerektiğini söyleyin.

aynen bize anlattığınız gibi, eşinizle yalnız kalamadığınızı, çocuğun sizden uzaklaştığını, en azından cumadan pazartesiye kadar ayrı vakit geçirmenizin durumu düzelteceğini düşündüğünüzü söyleyin.
sizi gerçekten seviyorsa ailenizin birarada kalmasını isteyeceği için kabul edecektir.

Cocugunuz kac yasinda?yemekde kayinvalidemiz kucagina almak yerine mama sandalyesine oturtsaniz kendi yemeye calisir bir yandan siz yedirirsiniz.Gelisimi icin de yararli olur.Beraber aktivite yapabilirsiniz yemekten sonra.Internetten bloglara bakabilirsiniz cok guzel aktiviteler var.Kayinvalidenizle daha cok vakit gecirdigi icin onunla arasi daha iyi normal ama annesi sizsiniz kayinvalideniz farkina varmali.
Is birazda esinizde bitiyor.siz artik ayri bir ailesiniz.Bunu anlatmaniz gerek.Kayinvalidenizin yaptiklari cok iyi ama herkesin belirili bir duzeni olmasi lazim.Hafta sonlari bile beraber gecirmek cok fazla gercekten ben kendi annemden skilirim:)
Esiniz bu durumdan rahatsiz degil mi?

kaynıma söyledim bi kaç kez abla inan yukarı çıkıyoruz bana kızıyor ne diye yukarı çıkardın diye haftasonu sabahın köründe uyandılar mı acaba bugün ne yapsak acaba deyip duruyor benide sürüklüyor bazen zorla diyor.
hafta içi yemekten sonra bazen kaynım ben ders çalışcam vs diye çıkıyor kv tek başına oturuyor.
bazen öyle sinirleniyorum ki kendi kendine konuşuyor cevap bile vermiyorum sonra vicdanım sızlıyor ama dayanamıyorum yani gerçekten sinir krizi geçircem bir gün.

Zor.. esinizin konuşması lazım o zaman başka yolu yok..

Konunuzla ilgisiz ama haberiniz var mı bilmediğim için yazıyorum. Avrupa Birliğinden gelen bir fon var. Torun bakan anneanne-babaanneler güzel bir ödeme alacak aylık olarak. Ona mutlaka başvurun. Hem kayınvalideniz rahat eder hem de ona verdiğiniz para size kalır.

Konunuzla ilgili olarak, evet çocuğunuza gül gibi baktığı için bazı şeyleri alttan almanız lazım. Ama çizgiyi de gerekli yerde çizmelisiniz. Açık açık söyleyin. "Anne ben bu gece kocamla özel bir gece planladım. Lütfen bize müsaade eder misin?" Bunu haftada bir yapın. Sonra yavaş yavaş haftada 2-3 olur.

dışarı çıktığımızda beni de götürün bütün hafta çok daraldım evde diyor..
habersiz çıksak çok kırıldım sanki peşinize mi takılacaktım gelme derseniz gelmem zaten kocamdan bişey görmedim diyor..

söyledim annecim acaba haftasonu inmeseniz de oğlumla başbaşa kalsam bak benden uzaklaşıyor ben üzülüyorum dedim çocuk annesinden uzaklaşır mı saçmalama diyor.

kahvaltıyı bazen sabahın köründe kalkıp hazırlıyorum sırf başbaşa yapalım diye perdeleri açtığımız an bi şekilde duyuyor görüyor kalktınız mı deyip örgüsünü alıp gelip oturuyor.

kırılgan biri hayatını oğlullarına torununa ve artık bana adadığını kocasından hiç bişey görmediğini yıllar sonra ilk kez aile hayatı oldugunu ve çok mutlu oldugunu söyleyip duruyor.
eşimde haklı olarak ne diyeyim de kadını üzeyim nasıl davranayım diyor.

bazen iş çıkışı hırsımdan çocugu alıp odaya kapatıyorum kendimi benle zorla oynasın diye deli gibi ağlıyor çocuk beni ruh hastası sanacak bu gidişle.
Kayınvaliden acımasyon yapıyor gıbı geldi. Kendi aile sıcaklıgını yasayamafı diye siz de mi yasayamayın. Kalabalık ıyıdır ama özeliniz olmalı. Nefrs almalısınız

Alın kayınvalideyi karşınıza açık açık konuşun. Bir anne buna üzülmez. Sizi önemsiyorsa bunları düşünmesi lazım. Akşam yemekten sonra oğluyla evine çıksın haftasonu da rahatsız etmesin.

Düşüncesiz kadın ya.

Canim benim ben seni hatirladim eski konunu okumustum hatta cok merak ediyorum kaynin hala senin yatakodana girip yatiyor mu? Bu konuya gelirsek inan senin yerine kendimi koydum ve cok zor bir durum dedim.Onceden de evleri ayni apartmanda olmasina ragmen surekli sizdeydiler demek hala devam ediyor durum. Hayatim hala durum devam ettigine gore gel sen bu yolu dinle bak Sizin evinizi kullanmayin kayinvalidenlerinin evini kullanin bir ay kayinvalidenlere in orda vakit gecir, bebegi sabah uyusa bile al kucagina asagi indir kapida birak yok kiyamorum coxuga deme bak senin iyiligin icin soyluyorum evinin kaloriferlerini iyice kis ( simdi senin evinin her yeri yaniyor diye onlar hep yukarida kaynin filan) tasarruf yap, aksam isten gelince yemeginizi kayinvalidenlerin evinde ye zaten kendi evinde sebze aliyordun simdi asagi alirain sonra ye ic uykim geldi de cik kocanla coxugunla yanliz kal. Aklini clistir lutfen. Hem onlarda kendi evlerinde senin cocuguna bakarlar. Senin evin iki kisi olsaniz kirlenmez zaten calisiyorsunuz ama eviniz kalabalik oldugu icin kirlenior kayinvaliden temizloyor bu sebeple. Hafta sonu kendin temizlersin.

X