Eşimle temizlik tartışmamız.

Konuyu okuyunca sizi haklı buldum ama yorumları okuyunca vazgeçtim.yemege yardım edince kvb gibi ,temizliğe yardm edince de tikliyim biraz demişsiniz.Adamin yapmamasından çok ,siz yaptirmiyorsunuz zaten.

Hamilelikte ve bu yoğunlukta paylaşım azalınca eşiniz gerginlesmis olabilir.

Son olarak kadınların titiz olması ve bunu alttan alta övünerek söylemesi bana cok üzücü gelmiştir.Bu lafım size değil.Boyle olmayın diye.Bebek geliyor,titizlik felan hikaye olacak.

İyi de ben diyorum ki siz yemek yaparken adam niye TV izliyor içeride ? Elleri yok mu bu adamın niye size yardım etmiyor ? Ben olsam yeme derim öyle de arsızım.
yemek yememe konusunda daha arsız olabilirim sizden.

bir tartışma sonrasında yaptığım yemeği gelip yemedi sofrada. yedim kaldırdım.
sonra baktım tencerenin başında yemek almaya çalışıyor.
"hemen bırak o yemeği, sofrada yemeyen şimdi de yiyemez" dedim.
geri döktü, gitti ne zıkkımlandıysa zıkkımlandı.

Konunuzdan sizin yardım almak isteyip eşinizin biz yapalım dediği için yapamadığınız anlaşılıyor.
Kamera ya da her neyse alıp, yapıp annenizin üzerinden alın temizlik yükünü. Temizliğine güvenmek falan da çok önemli değil niye yorulsun anneniz sizin evimde, imkanlarıniza rağmen o gelsin temizlesin? Pis oturun yine annenize temizlik yaptırmayın derim.

Ben de o seviyedeyim aslında kız. Burada okuyorum yemeği beğenmedi başka bir şey yaptım falan diye çok şaşırıyorum. Ama iyi oluyor böyle tepkiler verilince erkekler kendilerine çeki düzen veriyorlar.

Ben de o seviyedeyim aslında kız. Burada okuyorum yemeği beğenmedi başka bir şey yaptım falan diye çok şaşırıyorum. Ama iyi oluyor böyle tepkiler verilince erkekler kendilerine çeki düzen veriyorlar.
Vallahi güzel yapmış. Şahsen beğenmezse beğenmesin o konuda umrumda değil.

Ay canınızın kıymeti mi yok bir de hamilesiniz alın bir yardımcı yapsın neden adamdan izin alıyorsunuz? Siz de çalışıyorsunuz para getiriyorsunuz eve Allah Allah adama bak ya. Yapmayın kendinize reva görmeyin bu kadar gereksiz fedakarlığı.

Doğru değil ama sizin tercihiniz
Bu şekilde adamın söylenmesi de gayet sürece uygun oluyor. Annem israr edebilir ama ev bizim, kafamıza silah dayamasi lazım haftalık temizlik yapması için.

eskiden "misafir gelecek" diye telaş yapardım. orayı süpür, burayı sil, şunun tozu, bunun bilmem nesi derken; beyefendi bana "boşver ya gelen bizim pisliğimize temizliğimize mi geliyor, öyleyse gelmesin" vs derdi.

şimdi ben rahatladım, biri gelecekse kasmıyorum. tepemde dolaşıyor, "misafir gelecek, evi toplamamız lazım, bık bık bık"
ben de "gelirse gelsin" diyorum, bakıyorum eline almış süpürgeyi, saçma sapan hareketlerle oraya buraya sürüyor süpürgeyi...

Ayyyy, valla ömür törpüsü bu adamlar

İkinizde çalışıyorsunuz kadın tutun eşinizi alıştırın kadın tutmaya. İstemiyorsa kadın tutmak kendin yapsın. Benim eşimde ikimiz işten gelince bayılır tv karşısında elinde telefonla uzanmaya bende yemeği yaparım mutfak sende derim hiçbir şeye dokunmam mutfağı toplar. Ben böyle demesem eminim ki kendiliğinden yapmaz. Fakat evler istediği kadar danık pis olsun hiç laf etmez ederse alacağı cevabı bilir. Ben hemen söylencene ne duruyorsun temizlesene ikimizde çalışıyoruz mecbur muyum ben diye söylenmeye başlıcam için ses çıkarmaz. Çoğu erkek istiyor ki kadın hem dışarıda çalışsın hem evde hizmetçi gibi çalışsın evler her zaman tertemiz olsun onlar uzansın yemeği suyu bile ayaklarına gelsin Çoğu erkek bu şekilde evlilik istiyor. Oldu canım evlenmiycen o zaman. Ben biraz ezik olsam benimde eşim o şekilde isterde ben ezik durmuyorum eşimden daha baskın çıkıyorum.

ne demek annem gelip evi temizleyecek adam yayılıp oturacak ayıp yahu siz ne kendinize ne de annenize değer veriyorsunuz o yüzden eşinizde size saygısızlık yapabiliyor öz değerimizi kendimiz belirliyoruz aslında sınırlarımızı net belli edemiyoruz eşlerimize karşı o yüzden işgal edebiliyorlar bu şekilde kaldı ki hanilesiniz , ben böyle bir erkeğin ilerde başınızı ağrıtacağını düşünüyorum çünkü bir kadına saygısı yok

Onun farklı bir dusuncesi var bence.
Bir erkeğin 2 parça toza celallenip ; bağırıp çağırdığını ne gördüm ne duydum.
Muhtemelen başka bir şeye gergin,buradan patlak verdi.
Bahanesi de bu oldu.

Bence o eşinizden kaynaklıdır. İnsanın kendinde olacak. Benim eşim titiz değildir ama kalabalığa hiç dayanamaz çamaşırları güzel katlar. Kp cenazesinde akrabası eşarp istedi komidini açtım eşarpları olduğu gibi atmış ne katlama ne bişey. Doğumda iki gün kaldı nevresimleri yıkamıştım. Elinde top top yapıp atmış. Eşimle Bi daha katladık. Belki KV nizde öyledir ama benimki öyle değil fakat eşim benden güzel yemek yapar. Bazen diyorum işten çık ben size bakayım sende evi çekip çevir :)

Ben biraz cinsim bu konularda işime bulaştırmam pek onu. Mesela et pek tüketmem et yapılacaksa kalkar o yapar falan. Ama gelip yardım edeyim derse de kaynanam mısın sen benim diye tepelerim hemen.

Eşinizin yaptığı ayıp bağırmak yerine kendisi temizlesin ama sizde hatalısınız, henüz hamilesiniz başkasının yaptığını beğenmeme lüksü yaşıyorsunuz şu an ama bebek doğunca bırakın herhangi bir iş yapmayı tuvalete gidecek vaktiniz de dermanınız da kalmayacak, anneniz mi gelip yapacak? Eşiniz varken annenizin yapması adil değil bence, sanki ev işi yapmak yalnızca kadının göreviymiş sinyalleri veren “kaynanam mısın” gibi sözler sarf etmek yerine bırakın yemek de yapsın ortalığı da toparlasın süpürsün de, siz böyle yaparsanız bebek doğduktan sonra “ev işine de bebeğe de tek başına yetişemiyorum eşim hiçbir işe elini sürmüyor” içerikli konu açmak zorunda kalırsınız, bebek doğunca verin kucağına altını açsın gazını çıkarsın uyutsun.

Hem erkeklerin iş yapmasını istiyorsunuz hem de karıştırmam deyip işten uzaklaştırıyorsunuz, ilk zamanlar düzgün yapamaz belki ama zamanla düzene girer biraz rahat olun erkeklerin de eli suya sabuna, soğana salçaya değsin.

Annene yazık değil mü peki ? Kiymetini de bilmıyodur kesin,kadının ustune gorev gibi kalmış / kalır. Burda ben encok annene uzuldum. Sizin temızlıgınızı kadın neden yapsın. Haftasonu guzel bi hava almak varkem nedem temızlıkle vakit kaybedılsın,maddi durumum iyiyse tutun birini . Üstelik hamileymiisniz , eşiniz sopalık

Evet insanın içinde olacak, 18 yaşında kaynım var o çocukta temiz. Bazen yanıma gelir 2 gün kalır tüm işime yardım eder. Kayınvalide ve kayınpeder ikisi de çok düzenli temiz insanlar yalan yok.

Kayınvalideniz yaşlı mı? Bazen yaş aldıkça insan salıyor yap yap nereye kadar diyor.

Temizlikle ailecek kafayi bozmussunu ne anneniz size gelsin nede aiz annenize gidin herkes parasina kiysin temizlikci tutsun haftasonlariniz temizlikle gecmez boylece

Hayır tembel :)

size yardım edip destek olmalı

Erkeklerin geneli böyle benim eşimde titizim diye ortada gezer ama baktiginda eşyalari hep orda burda atilir sadece konuşmak icin konusurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…