Eşimle temizlik tartışmamız.

ebbs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2023
2.070
4.390
GÜNCELLEME : Annemin kıymetini gayet iyi biliyor eşim. Ben de öyle. Kimseyi zorla çağırmıyorum ben evime. Annem kendi tafra yapıyor gelme dediğimde de. Çünkü ablam o şekilde alıştırmış onu. Ben yatak odama dahil sokmuyorum kimseyi temizlik için de olsa. Kusura bakmayın da olayı herkes ne saçma sapan yerlere çekmiş. Yok ben ezikmişim, anneme yazıkmış, eşim öküzmüş vs. Hakaret işitmek için yazmadım buraya kimse kusura bakmasın. Ben de annemin evine gidip eşekler gibi temizlik yapıyorum sıkıntı çıkmıyor. Sizin ailenizde bu durumlar yoksa garip gelebilir. İyice ipin ucunu kaçırdı herkes. Alt tarafı bir durum yaşadım sizce ne olabilir dedim. İnanılmaz korkunç insanlar olmuşsunuz.

Kızlar merhaba. Öncelikle geçmiş bayramınız kutlu olsun. Umarım herkes iyidir. Yazacağım konuda haklı haksız aramaktan ziyade akıl arıyorum diyebilirim. Yardımcı olmak isteyen varsa çok mutlu olurum.

5.5 aylık hamileyim. Aynı zamanda kendi iş yerimde sabah 08:30 akşam 19:00 arasında çalışıyorum. Eşim de aynı iş yerinde imalattan sorumlu. Genelde akşam eve gidince hemen yemek yapımıyla ilgileniyorum. 9 gibi yemeğe oturmuş oluyoruz. Gün içinde robot süpürge süpürdüğü için misafirim gelmeyecekse ekstra olarak süpürmüyorum. Ben yemek yaparken eşim genelde tv karşısında takılır. Ev çok tozluysa süpürge yapar.

Geçen gün halıya bir şey dökmüş ve kurumuş. Ben de halıyı yıkamaya vermek için bayramın bitmesini beklemiştim. 2 gün önce ev pis diye kendi kendine bağırmaya başladı. Tam da kahvaltı hazırlıyordum. Kahvaltıdan sonra zaten temizlik muhakkak yaparım tatil günümse. Süpürgeyi aldı eline süpürmeye falan başladı baktım olayın boyutu iyice değişiyor ben de eşime ben senin hizmetçin değilim çok biliyorsan kendin yaparsın, canım çıkıyor bütün gün işte bir de gelip senin arkanı toplayamam diye bağırdım. Üstüne muhabbet devam edince sanki kendi arkanı çok topluyorsun banyodan sonra bile kılını tüyünü ben temizliyorum, temizliği öğreneceğim en son kişi sensin dedim. Bütün gün temizlik yaptık onun dışında zaten.

Aramız limoni. Evde düşmanmışız gibi şuan. Dün akşam da çocuk gibi kahvaltı da hazırlama benim için, akşam yemeğini de kendin yersin diye tavır yaptı ben de istifimi bozmadan evleri de ayıralım o zaman daha mantıklı böyle dedim. Saçmalama demeye getirdi lafı ama gecenin geri kalanında da çok hoş sohbetimiz olmadı. Gerçekten evimiz pis pasak içinde olsa gam yemeyeceğim. Birini tutalım madem dedim bir pazar da gezmeyelim temizlik yapalım diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Son düzenleme:
Kayınvalidemin hakkını yiyemem bu konuda eşimi çok iyi yetiştirmiş.
Evlendiğimiz günden beri yemek, çamaşır, büyük ve günlük temizlik her şeyi yapar.

Bu saatten sonra yeni alışkanlık kazanır mı bilemem ama en azından yaptığınız işlere laf etmesin. O sizinle gelmiyorsa biri arkadaşınız ile dışarı çıkın bu kadar bunaltmayın kendinizi.

Tv karşısında yayılırsa toz da görür kir de arayan bulur muhakkak kusur bulmak istesin, ben totomda alev topu var gibi koşturuyorsam eşim tv karsısında yayamaz kimse kusura bakmasin.Boş durunca oraya buraya kusur bulasi geliyor bu erkeklerin.
Bu konuda size tamamen katılıyorum. Boş olunca kusur bulunuyor. Sorun da o ben yap demeden kalkıp yapmıyor. Misafir gelecekse yap dememi beklemez sadece. Huniyi kafama takacağı az kaldı.

Bu konuda size tamamen katılıyorum. Boş olunca kusur bulunuyor. Sorun da o ben yap demeden kalkıp yapmıyor. Misafir gelecekse yap dememi beklemez sadece. Huniyi kafama takacağı az kaldı.
Benim eşim de öyleydi zamanla yapmaya basladi arada cok bilmislik yapar biraz da huy o ya yaşlı nineler olur ya her şeye karışan bazı erkekler öyle oluyor

Kayınvalidemin hakkını yiyemem bu konuda eşimi çok iyi yetiştirmiş.
Evlendiğimiz günden beri yemek, çamaşır, büyük ve günlük temizlik her şeyi yapar.

Bu saatten sonra yeni alışkanlık kazanır mı bilemem ama en azından yaptığınız işlere laf etmesin. O sizinle gelmiyorsa biri arkadaşınız ile dışarı çıkın bu kadar bunaltmayın kendinizi.
Eşim ben yap demeden yapmaz. Misafir falan gelmedikçe. Yapınca da gerçi sanki benim görevimmiş gibi söylendi durduk yere ama. Üzülüyorum böyle olunca. Arkadaşlarımla çıkmak bana da iyi gelir bu aralar çıkmamıştım.

Eşim ben yap demeden yapmaz. Misafir falan gelmedikçe. Yapınca da gerçi sanki benim görevimmiş gibi söylendi durduk yere ama. Üzülüyorum böyle olunca. Arkadaşlarımla çıkmak bana da iyi gelir bu aralar çıkmamıştım.
Hamilesin canını sıkma havalar güzel akşamları yürüyüşe gidin hem doğuma da faydası olur

Benim eşim de öyleydi zamanla yapmaya basladi arada cok bilmislik yapar biraz da huy o ya yaşlı nineler olur ya her şeye karışan bazı erkekler öyle oluyor
Ben zaten onun yapmasını da istemiyorum açıkçası içim rahat etmiyor. Güzel yapar yapınca ama tikliyim sanırım. Zoruma giden şey bir anda hizmetçisiymişim gibi çıkışması . 8 senedir beraberiz her şeyde yarımcı olurdu normalde. Geçen gün ne oldu ben de anlamadım.

sanki kendi arkanı çok topluyorsun banyodan sonra bile kılını tüyünü ben temizliyorum, temizliği öğreneceğim en son kişi sensin dedim
Burda öyle haklısınız ki. Kendi arkalarını toplamazlar bir de temizlikten dem vururlar.
Ben zaten onun yapmasını da istemiyorum açıkçası içim rahat etmiyor. Güzel yapar yapınca ama tikliyim sanırım. Zoruma giden şey bir anda hizmetçisiymişim gibi çıkışması . 8 senedir beraberiz her şeyde yarımcı olurdu normalde. Geçen gün ne oldu ben de anlamadım.
Belki de stresli bir zamandadır ama yine de bu yaptığını haklı çıkarmaz tabii ki. En önemli şey doğru iletişim. Eşiniz doğru iletişim kurmamış o an. Bir şeyin doğru söylenmesi vardır bir de böyle söylenmesi. Bence çok takılmamaya çalışarak varsa arkadaşlarınızla vakit geçirin ya da dışarda yürüyüş yapıp kendi kendinize çay kahve bir şeyler içirin kafanız dağılsın. Bu konuda da oturup sakince konuşulmazsa uzayabilir. İki tarafın da ılımlı olması lazım elbette.
Sağlıkla gelsin yavrunuz, lütfen stres yapıp kendinizi yormayın.💗

Siz niye işten gelip hamile halinizle koştur koştur önüne yemek koyuyorsunuz ki ? Erkekler rahata alışınca her şeyi hak görürler. Kalksın yardım etsin size. Diğer tarafta Türk insanında gereksiz bir temizlik takıntısı var. Yaşlıların temizlik yapmaktan sağlığı gitmiş hep. 😬 Çok hassas ise kendi sessizcene temizlesin geçsin.

Size çatacak yer aramış. Kavga edip istediğini ona vermezmezseniz sönecektir inanın aynısını yaşadım geçen yıl. Başkası bana bu tavsiyeyi verdi seninle kavga etmek istiyor bahane arıyor istediğini verme dedi. Kavga etmedim peki dedim tripli değil hem de öyle bir söndü ki aradığını bulmayınca

Burda öyle haklısınız ki. Kendi arkalarını toplamazlar bir de temizlikten dem vururlar.

Belki de stresli bir zamandadır ama yine de bu yaptığını haklı çıkarmaz tabii ki. En önemli şey doğru iletişim. Eşiniz doğru iletişim kurmamış o an. Bir şeyin doğru söylenmesi vardır bir de böyle söylenmesi. Bence çok takılmamaya çalışarak varsa arkadaşlarınızla vakit geçirin ya da dışarda yürüyüş yapıp kendi kendinize çay kahve bir şeyler içirin kafanız dağılsın. Bu konuda da oturup sakince konuşulmazsa uzayabilir. İki tarafın da ılımlı olması lazım elbette.
Sağlıkla gelsin yavrunuz, lütfen stres yapıp kendinizi yormayın.💗
İnada bindirdim ben de şimdi muhatap olmuyorum pek fazla. O bazen laf atıyor ama ben pas vermeyince susuyor. Bakalım birkaç güne geçer umarım. Cuma günü yıl dönümümüz. Düşününce daha da üzülüyorum :KK43:

Siz niye işten gelip hamile halinizle koştur koştur önüne yemek koyuyorsunuz ki ? Erkekler rahata alışınca her şeyi hak görürler. Kalksın yardım etsin size. Diğer tarafta Türk insanında gereksiz bir temizlik takıntısı var. Yaşlıların temizlik yapmaktan sağlığı gitmiş hep. 😬 Çok hassas ise kendi sessizcene temizlesin geçsin.
Hamile olduğum için mecbur yemek yemek zorundayım. Kendime yapınca ona da mecbur yapıyorum. Ben yiyeyim sen yeme diyemem ki :KK53: Dışarıdan da yiyemiyorum. Sessiz olsaydı belki de uzamazdı mevzumuz. Bakalım neler olacak bundan sonra konuşursak çözeriz diye umuyorum.

Size çatacak yer aramış. Kavga edip istediğini ona vermezmezseniz sönecektir inanın aynısını yaşadım geçen yıl. Başkası bana bu tavsiyeyi verdi seninle kavga etmek istiyor bahane arıyor istediğini verme dedi. Kavga etmedim peki dedim tripli değil hem de öyle bir söndü ki aradığını bulmayınca
Mantıklı bunu denemek lazımmış. Ama ben de susamıyorum hiç. Deneyeyim bundan sonra işime yarar umarım. Sağolun :)

Hamile olduğum için mecbur yemek yemek zorundayım. Kendime yapınca ona da mecbur yapıyorum. Ben yiyeyim sen yeme diyemem ki :KK53: Dışarıdan da yiyemiyorum. Sessiz olsaydı belki de uzamazdı mevzumuz. Bakalım neler olacak bundan sonra konuşursak çözeriz diye umuyorum.
İyi de ben diyorum ki siz yemek yaparken adam niye TV izliyor içeride ? Elleri yok mu bu adamın niye size yardım etmiyor ? Ben olsam yeme derim öyle de arsızım. 😂

İyi de ben diyorum ki siz yemek yaparken adam niye TV izliyor içeride ? Elleri yok mu bu adamın niye size yardım etmiyor ? Ben olsam yeme derim öyle de arsızım. 😂
Ben biraz cinsim bu konularda işime bulaştırmam pek onu. Mesela et pek tüketmem et yapılacaksa kalkar o yapar falan. Ama gelip yardım edeyim derse de kaynanam mısın sen benim diye tepelerim hemen. :KK54:

İnada bindirdim ben de şimdi muhatap olmuyorum pek fazla. O bazen laf atıyor ama ben pas vermeyince susuyor. Bakalım birkaç güne geçer umarım. Cuma günü yıl dönümümüz. Düşününce daha da üzülüyorum :KK43:
Yıldönümüne kadar oturup konuşursanız halledersiniz bence. İki taraf da karşılıklı olarak duygularını dile getirmeli ki çözüm bulunsun. Yıldönümü zamanı kötü bir anı olmasın geriye dönüp baktığınızda. 😊

Bence yoğun çalışıyorsunuz,hamilesiniz,haftada bir temizlikçi alsanız çok iyi olur.Canınızın kıymetini bilin,neden bu kadar işi yükleniyorsunuz.
Ben de bunu düşünüyorum bu aralar. Ama güvenemiyorum işte kimseye. Evde kasamız var içerisinde bir sürü altın takı vs. Onun dışında günlük takılarım da altın hep. İş yerime uzak evim kontrol edebilecek kimsemiz de yok.

Yıldönümüne kadar oturup konuşursanız halledersiniz bence. İki taraf da karşılıklı olarak duygularını dile getirmeli ki çözüm bulunsun. Yıldönümü zamanı kötü bir anı olmasın geriye dönüp baktığınızda. 😊
Bakalım yine wpden laf atmaya başladı ufak ufak. Akşama konuşur hallederiz umarım.

X