• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle tartıştık :(

Çocuğu kocanın kucağına bırak ve tamam ben karışmıyorum sen uyut diyerek başka odaya geç, tak kulağına kulaklığını sakin birşeyler dinleyerek güzel bi uyku çek bu gece. Bunu yap ama lütfen, merak etme birşey olmaz kuzuna da, koca danaya da. Kendi uyutsun madem, kendi ilgilensin evhamsızca, kendi başarsın, sen iyi ana olamıyormuşsun o iyi babalık yapsın.

Arkadaslar benim kızım var 3 buçuk yaşında gece korkulari çok arttı bu ara eşimle bu sebebten ciddi tartıştık takıntılı davrandigim için bu çocuk böyle oldu dedi. Bütün suçu bana attı zaten virüs nedeniyle işi tatil etmediği için çok gergindi kaç gündür ama bu akşam kızımı uyuturken devamlı korkması karanlığa bakarak eşimi çileden çıkardı. Hayır benim ne suçum olabilir ama baskıcı bı anne olduğumu çocuğu bı rahat bırak diye bağırdı çağırdı.. kızıma mi üzüleyim aramizin bozulmasına mi bilemedim :KK43:

Hayatımız gittikçe kısıtlanıyor dovusmeden kavga edin öpüşün barışın zira sanki dünyanın sonundayiz....
Kafaya takılacak şeyler değil bunlar.

Allah senınde yardımcın olsun benmde hergun kalbımı kırıyor hep aglıyodum sessızce ama artık aglamıyorum aglayamıyorum cnku alıstım artık takmamayı ogrenmelısın yoksa benm gbı takarsan cok uzulursun
Siz de doğru birşey yapmıyorsunuz ki ama.
Neden takmamayı öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz ki, elbette sizi sürekli üzen ağlatan şeyi takacaksınız.
Takmamaktan kastınızın da adamın eleştirilerine, demoralize etmelerine, hakaretlerine belki küfürlerine karşı cevap vermemek ve sadece suskun kalmak olduğuna eminim.
Neden sevilmek, değer görmek, onore edilmek varken bunlara alışmaya çalışıyorsunuz ki? Başınızda illa bir şam kocası bulunsun diye mi?
Beni mutlu etmeyen meşgul de etmesin, sinir de etmesin, mutsuz da etmesin.
Neden bu acizlik? Yetinmeye çalıştıklarınız ileride sizi sinir hastası eder, yapmayın bunu kendinize.

Öncelikle şunu söyleyeyom. Sabah olunca kızınız ile güzelce bir konuşun. Korkutuğu şey nedir diye ve eşinizle de özellikle çocuğunuzun gözü önünde herhangi bir şekilde tartişma veya sözlü atışma yapmayin. Eşinize de sağlıklı iki birey olarak düzgünce konuşmak istediğinizi söyleyin. Ve aranızdaki meseleyi tatlı bir şekilde halledin kızınızla da iki birey olarak ilgilenin :KK56:

Ben davranışlari üzerine biraz takintiliyim farkındayım bunun ama bu akşam bana birden çok yüklenmesini gerginliğine verdim. Korkusuna gelince her yolu denedim aldırış etmedim lafı değiştirdim korktugu şeylere dokundurdum ama yok daha kotuye gidiyo bı ara azaldiydi krese gidiyordu şimdi virüs sebebiyle tatil olunca bı haftadır da evde olunca hepten korkmaya başladı.. yok o da değil eşim bağırdı çağırdı rahatladı ben şimdi hem kızıma hem eşime kafaya taktim sinirden uyuyamam da :KK43:
Oğlum 7 yaşında o da korkar. Sokak lambası ağaçlara vuruyor bir de rüzgar varsa siz tahmin edin nasıl korktuğunu. Uyuyana kadar ben veya babası yanına yatıyoruz, senin yaşındayken bizde senin korktuklarından korkardık, istersen gel bakalım o gördüğün şekiller şundan dolayı falan diye açıklıyoruz. Ama korkmaktan vazgeçmiyor napalım bizde bağrımıza basıyoruz. Ömür boyu sürcek değil sonuçta. Sıradanlaştırın ve üstüne gitmeyin, hele korkulcak bi şey yok diye hiç demeyin..

Uyumadan önce birilkte gülüp eğleneceğiniz şeyler yapın kafası dağılsın, sonra birlikte yatın ve keyifli şeylerden sohbet ederken uyumasını bekleyin.. dualarınızı da okuyun Allah ın izniyle rahat uyur.

Benimkide 3bck yasında ve şuara korku hisleri başladı.hayalet canavar vs gibi şeyleri diline doladı.
Yani kocanız sinirini sizden çıkarcak bi sebep aramış..

Kızınıza ne olursa korkmazsın diye bir sorun bence. Benim kızım da 4 yaşında. Çok hevesli girdiği havuza bir anda girmek istemedi ve boğulmaktan korkuyorum demeye başladı. Sordum ne olursa korkmazsın diye. Öğretmenim kucağına alırsa korkmam dedi. İki hafta öyle girdi sonra da alıştı

Çok haklsiniz fazla baskıcı davranarak kizimi da yipratiyorum bu baskıların gece korkusu üzerinde etkisi varmıdır acaba eşim suçluluk psikolisi oluşturdu bende
Olabilir. Şöyle ki belki farkında olmadan söylenen bir söz ya da yapılan bir davranış tetiklemis olabilir. Ama olmayabilir de. Yani bunun için kendini suçlamak anksiyeteni artırır şu an yalnızca. Önemli olan çözümünü bulmak.

Önce eşinle konuş. Çocuk konusunda daha rahat olmaya çalışacağını, öğreteceklerini oyunla verip artık daha az ikaz edeceğini anlat. Söz ver bu konuda. Ama senden de yardım istiyorum, yanlış bir davranış gördüğünde bunu çocuğun yanında değil basbasayken sakince degerlendirelim de. Sonuçta ikinizin evladı.

Etkinlik konusunda sıkıntı yaşıyorsan şu sayfa çok iyi.

ama siz sadece eşinizin suçladığını yazmışsınız. sizde hata olarak gördüğü davranışlar ne ? belki gerçekten bir yerde hatalısınız. anlatırsanız eminim tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar.

Hayatımız gittikçe kısıtlanıyor dovusmeden kavga edin öpüşün barışın zira sanki dünyanın sonundayiz....
Kafaya takılacak şeyler değil bunlar.
Çok haklısınız küçük şeyler için kırmanın kirilmanin hiç zamanı değil şu sıra ama yine de üzüldüm zaten zor süreçten geciyoruz moral de önemli bu zaman da

Cok biliyorsa geceleri kendisi ilgilensin cocuguyla. Anneleri suclamak kolaylarina geliyor. Onlarin cocuk yetistirme asamasinda bir gorevi yok cunku
Benim eşim çok düşkün kızımıza. Kizimda herşeyi bana yoruyo. Hayır anlamıyorum sen de oynuyorsun sen de biseyler ogretiyosun her yanlış yaptığında benim de eşime kizmam gerek o zaman

Olabilir. Şöyle ki belki farkında olmadan söylenen bir söz ya da yapılan bir davranış tetiklemis olabilir. Ama olmayabilir de. Yani bunun için kendini suçlamak anksiyeteni artırır şu an yalnızca. Önemli olan çözümünü bulmak.

Önce eşinle konuş. Çocuk konusunda daha rahat olmaya çalışacağını, öğreteceklerini oyunla verip artık daha az ikaz edeceğini anlat. Söz ver bu konuda. Ama senden de yardım istiyorum, yanlış bir davranış gördüğünde bunu çocuğun yanında değil basbasayken sakince degerlendirelim de. Sonuçta ikinizin evladı.

Etkinlik konusunda sıkıntı yaşıyorsan şu sayfa çok iyi.
Ben kzim da artık otizmden ziyade dehb alt tipi olduğunu düşünmeye basladim bu tarz çocuklar da hata yapmaya megilli ben de bu davranışları takıntı haline getirdikce eşimin de benim davranislarim gözüne batmaya basladi.. ben hatamı kabul ediyorum ama esimin kavga etmesi yersiz buldum. Ayrıca benim bu drece takıntılı olmamın sebebini de iyi biliyor çünkü kızım ikiz di ikizini 8 aylık kaybettik. Bu da bende travma yaptı sağlıklı olsun iyi olsun diye işte bu takıntılı hallerim oluştu.. etkinlik öneriniz için çok sağolun bakicam 🥰

Gün içinde yüksek sese maruz kalırsa benim kızımda yapardı.
Kabus görüyor olabiir uyumaktan korkuyordur.
TV de kötü şeyler görüyordur.
Bizim korku nedenlerimiz

Gün içinde yüksek sese maruz kalırsa benim kızımda yapardı.
Kabus görüyor olabiir uyumaktan korkuyordur.
TV de kötü şeyler görüyordur.
Bizim korku nedenlerimiz
Evet TV den ve YouTube den gorfugu şeylerden çok etkileniyo az kontrollü izletmeme rağmen yinede etkileniyo. Hiç TV telefon vermedim bı ara bu seferde masal kitaplarında ki resimlerden etkileniyo hayal gücü galiba çok genis bu da bu korkulara sebeb oluyo

Evet TV den ve YouTube den gorfugu şeylerden çok etkileniyo az kontrollü izletmeme rağmen yinede etkileniyo. Hiç TV telefon vermedim bı ara bu seferde masal kitaplarında ki resimlerden etkileniyo hayal gücü galiba çok genis bu da bu korkulara sebeb oluyo
Korkuyu zman bol bol sarılın. Korkunun doğal birşey olduğunu anlatın. Bende korkardım ama bak yanındayız mesajı verin. Zman zman benim bebelerde yapıyor. Ama kocanız size bagirsa daha çok korkar. Birde çocuk kitaolari var
mesela timaş da canavarlar gece gelir
Yaman bitmek bilmeyeb soruları ölüm vs gibi faydalı olabilir

Arkadaslar benim kızım var 3 buçuk yaşında gece korkulari çok arttı bu ara eşimle bu sebebten ciddi tartıştık takıntılı davrandigim için bu çocuk böyle oldu dedi. Bütün suçu bana attı zaten virüs nedeniyle işi tatil etmediği için çok gergindi kaç gündür ama bu akşam kızımı uyuturken devamlı korkması karanlığa bakarak eşimi çileden çıkardı. Hayır benim ne suçum olabilir ama baskıcı bı anne olduğumu çocuğu bı rahat bırak diye bağırdı çağırdı.. kızıma mi üzüleyim aramizin bozulmasına mi bilemedim :KK43:
Sizin sorununuz nedir? Çocuk odasıni karanlık bırakmayın, loş ışık kullanın çözülür. Sizin sıkıntınız daha büyük sanırım

bazı cocuklar karanlıktan golgeden falan cok korkar
esınız tuhaf asıl
zaten cocuk gergın sızde gerılmıssınız esınızın kendısı baslı basına gece teroru boyle babaya sahıp her cocuk daha urkek olabılır asıl. ne o trıpler tavırlar falan once krız anını yonetmeyı ogrensın duzgun konusmayı ogrensın
sıkmayın canınızı

Niye yaptınız o zaman çocuğu? Onun çocuğunu taşımak kadar kötü bir şey yok deyip doğmamış canlıyı sınıflandırmak için mi? Onun çocuğu da sizin halınız mı, duvar süsünüz mü? O çocuğu adam tek başına yazıp size mi verdi al doğur diye.
Canım ben ısteyerek yapmadm korunuyodum Ama bı anda hamıle kaldım tamda hersey bıtıcekkken ayrılıcakken ama benm esımle derdım yok sdce benm karım kmse karısamaz dıyemıor annesıne. Annesı benm hayatıma daha cok karısıyor namusuma kadar laf ettı esım agzını acıp bsy demedı gorumcem savundu benı ama ınsanın kocası dururken gorumcesı ndn savunsun benm zoruma gden bunlar hep aıleme gtmeme bıle ızın vermıodu kaynanam bagırdım cagrdm sesımı cıkarmasam bole uzerıme gelıo bende smdı agzıma gelenı soleyınce esım benmle 1 hafta konusmuyor ıste benm zoruma gden bunlar bana sahıp cıkamayan bır adamın cocugunu neden ıstıyım kı ben cocuk ıstemedm hcbır zaman zaten ama allahın verdgı bsy dıyıp susuyorum

Back