Eşimle tartışmamız

Burada hesapları ayır dememizdeki amaç eş kişisinin aslında eşiyle maddi gücünü birleştirmeden ailesine o muhteşem yardımları yapamayacağını farkında olmasını sağlamak. Eşiyle ortak hesaptan kendi ailesine onar binler gidecek ama eşin annesine 30 liralık yemeğe 20 liralık market alışverişine laf edecek. Al o zaman maaşını herkes kendi anasına yedirsin derim. Bakalım ne kadar dayanabilecek paşa hazretleri.

Dalgınlığına değil. Ben de bilerek uzattım hareketini görmek için..daha iyi niyetini görmek için..anneme sorsan annem benden harca der. Korkar hak geçmesin der..
Bana yapılsa belki affederim ama aileme yapılanı affedemezdim ben.
Adam nasıl ailesini koruyor, farkında mısınız? Sizden geçiyor, ailesinden vazgeçmiyor.
Peki sizin aileniz onunkinden daha mı değersiz? İçiniz alıyor mu annenize şu yaptıklarını? Suratına her baktığınızda aklınıza gelmiyor mu? Demek cidden kadın muhtaç kalsa 30 lirayı vermeyecek. Siz 20 bin lirayı hibe etmişken hem de.
Kocanız çok bencil birisi ve vefasız. Sizi ve ailenizi de benimseyememiş, bundan sonra da olmaz zaten.
Valla dışarı adam kaynıyor, koca bulunur, anne bulunmaz. O nasıl ailesini seçiyorsa, ben de benimkini seçerdim.

Kızmakta haklısınız söylediğiniz rakamlar çok yüksek sadece babasına aylık belirli bi para verse anlarim ama abi ayrı kardeş ayrı fazla olmuş
Hepsi ister. Örneğin kardeşi abi sıkıştım şu kadar gönderir misin der. Gönderilir. Bir ay sonra bu sefer abisi ister. Önceleri kızkardeşi okuduğu için haklıdır, kardeşine eğitimi için vermeli dedim. Sesim pek çıkmadı. Şimdi çalışmaya başladı. O nedenle çok sinirlendim.

Aynen katılıyorum size. Farkındayim da zamanında önlemini almadım hata ettim.

Haklısın bence

Üstelik ben çalışıp onun ailesinin borcunu kapatırken anneme aldığım gözüne batacak büyük olay çıkarırım..şimdiye kadar kimseye boşan demedim ama benim için bu boşanma sebebidir…

Tabiki lafını ettim. Başka bir konuda tartıştım da... dediği şu: senin annenin ihtiyacı mi var? Çok ilginç bir düşünce yapısı var. "Neden annene birşey yapma eğilimindesin?. annenin parası var" diyor. Ki anneme tek yaptığım market alışverişi oldu. Birkaç kez oldu, ama devede kulak onun ailesine yaptıkları yanında. Bunu da söyledim ona.

İhtiyacı olması şart mı ya? Diyemediniz mi 8500 lira maaş alıyorsam, annem okuttu, baktı, büyüttü diye.
Eee şimdi ne yapmayı planlıyorsunuz?

Okudukça sinir oluyorum. Eşiniz çok bencil.

Vallahi annenizin aldığı iki minik meyveye laf etmeseydi aldığınız cevapların şiddeti yarıya düşerdi.
Minnetsizlik para vermesinden çok daha kötü.

Açıkçası o kadar parayı sizin maaşınız sayesinde verebiliyor. Tek yaşasa hem gelir düşecek hem de ev masrafları onun sırtına binecekti. 1+1 evin kirası 3+1 evin kirasının yarısı falan değil çok daha fazla.

Şimdi bu mesele dışında çok iyidir diyorsanız sağlam krediye sokun diyecektim zaten eviniz var.

Maaşları ayırıp giderleri bölülürseniz en azından her ay para akmasını engellemiş olursunuz. Madem ki para var, en azından kendi ihtiyaçlarınızı düzgün karşılayın. O da kendi maaşıyla ne yaparsa yapsın.

Aylık sabit bir ödemede de anlaşabilirdiniz ama eşiniz böyle bir kurala uymayacak gibi görünüyor o yüzden maaş ayırmak en doğrusu.

Bu konuyla ilgili diğer KK hanımlarının daha yaratıcı çözümleri varsa dinlemek isterim.

Yorumlarınızı okudum. Çoğunuz haklı. Bir süre anlamaya çalıştım, empati kurdum. Ailesinin ihtiyacı vardır dedim. Haklıdır dedim. Anneme yaptığım iki masrafı önüme sunması çok kırdı aslında. Çok mülayim biri değilim, tartışırken susup kalmıyorum. Boşanma konusuna gelince, yakın zamanda kızkardeşimi kaybettim. Onun büyük acısı var üzerimizde. Onunla ilgili de konu açacağım. Şimdilik annemleri bir de benim yüzümden üzmek istemiyorum. Ancak herşeyi yazdım bir kenara. Düzelmezse psikolojik açıdan hazır olduğum dönemde bunu yapacağım.

Ya peki bisey soracagim, onun ailesi degilse sizin aileniz borc bataginda olsaydi siz ailenize destek cikarmiydiniz.

Kredi borcu diyorsunuz eve haciz gelmesine vs izin verirmiydiniz ailenizin.

Verilen para sizi zora sokmuyorsa ben olsam ses etmem. Ha sizden kisip harciyorsa o ayri.

Ve kendi ailesine dunyalari yigip sizin 2 ekmeginize laf etmesi ap ayri igrenc.

Oldu gülüm. Benim annemin ihtiyacı yok diye ne var ne yok senin ailene mi vermeliyim.

Bakın ben ailelere yardım edilmesine karşı değilim. Benim ailemin de eşimin ailesine göre durumu iyidir ve eşimin ailesine yüklü meblağlarda yardımlar da yaptık. Hiçbirine laf etmedim etmem çünkü kv gerçekten çok zor şartlarda okutmuş çocuklarını çok çile çekmiş. Bu yaştan sonra rahat yaşasın kadın istedim ben de. Ama biz yardım derken kaynım da geliri ölçüsünde yardım etti. Ve rahata kavuştuktan sonra hiçbir beklentileri olmadı. Önceden gittiğimizde market alışverişlerini yapardık mesela şimdi kv elimizi cebimize attırmıyor kendi yettiği kadar.

Ama bu sırada işsiz kaldığı dönemlerde kendi kardeşime yardım ettik. Ailem ev aldı ev hediyesi çamaşır makinesi aldık. Annemin ağzından şundan almaya niyetliyim dediği ne varsa bütçe ölçüsünde aldım almalıyım onların bana verdikleri emeklerin yanında ne ki? Benim bi gelirim varsa onlar sayesinde. Eşim bunlara laf edecek olsaydı ben enayi miydim de senin anana ev yaptım altına araba çektim derdim.

Bu konu benim sinirlerimi fena halde zıplattı.

İhtiyacı olması şart mı ya? Diyemediniz mi 8500 lira maaş alıyorsam, annem okuttu, baktı, büyüttü diye.
Eee şimdi ne yapmayı planlıyorsunuz?
Bunu söylemek aklıma gelmedi.. planım şu maaşları ayiracagim kesinlikle... kendi maaşıyla idare etsin. Boşanma şu an için Uygun dönemde değilim. Kardeşimi kaybettim. Ailecek perişan dönemdeyiz..bir üzüntü daha yaşatmak istemiyorum.

Başınız sağolsun. Sabırlar dilerim.

Ben "o zaman annemde ayagini yorganina göre uzatmayip bir sürü borc yapsinda öyle yardim edeyim" derdim heralde.

Kesinlikle katılıyorum size..burda çok okuyoruz kadının elinde avcunda ne varsa alıp kapının önüne koyuyorlar…kendinize birikim yapın ben olsam asla güvenmem,belli ki sizi bankamatik olarak görüyorlar herşey beklenir böylelerinden…aldığınız taşınmazlara mutlaka şerh koydurun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…