Eşimle tartışmamız

Ailesine bunca yardimi yaparken sizin paraniz sayesinde yapiyor hic kusura bakmayin ama sizde de hata var annenizin kartini uzattiginizda alan adamla hala ne diye maaslari ortak hesapda tutarsiniz.Benim anneme yaptigim harcamayi yuzleyen adam kafasinda kurmus hesaplamis demekki size pat die soyleyebildi belki cok acimasiz olacak ama kaz gibi yoluyor sizi.Cok saygisiz bencil 6.500 maasla hem ev gecindirip hem ailesine baksin bakalim keske evlenmeseydim demisya! Sizde ailenizin goz bebegisiniz boyle hadsizlere kalbinizi kirdirmayin evliligi surdurup surdurmemek size kalmis ama bu saatten sonra haddini bilmesini saglayin.Sizin ki ortak hesap olmakdan cokdan cikmis cunku

Böyle deyince. Kızkardeşime birşey de alamayacak miyim oldu cevabı. Aşırı kilo problemi var . Görmüyor musun çok sağlıksız kardeşim diyor? Ben inanmadım doğrusu para başka şeye de gitmiş olabilir. Ama ailesine sonuçta.
Bir şey almıyor ki kız kardeşine bir sürü şey yapmış zaten. Kurstu bilmem neydi. Kilo vermek için zorunlu değil kondisyon bisikleti. Ha diğer tüm yardımlar olmasaydı tamam derdim ama. Bütün bunları yapıp da annenize yaptığınız iki üç şeyi yüzünüze vuruyorsa gayet kötü niyet var ortada. Ben olsam ayirirdim parayı. Böyle aile olunuyorsa ben de aile olmam. Kimsenin ailesine para akıtmak için evlenmiyoruz. Kendi parasını + eşin parasını da akıtmaya meraklı olanlar da evlenmesin bir zahmet.

Devir yaşamak İçin çok zor bir devir..herşey felaket pahalı tamam eşiniz de biraz abartmış hatta biraz çok abartmış ailesine maddi olarak destekte..ama şöyle de birşey var ailesinin kredi borcu çoksa oda evlat olarak hem de erkek evlat olarak ben ne güne duruyorum biraz destek olmam gerek demiştir..ama unuttuğu birşey var artık onunda ailesi var..ayrıca sizde tabiki annenize bişeyler alabilirsin bunu neden sizin yüzünüze vuramaz orayı bi geçsin..ben evlendikten sonra annem alma demesine rağmen ihtiyaçlarını karşılıyordum beni bu zamana kadar büyütmüş didinmiş tabiki bende çocukluk vazifemi yapıcam..eşinize lütfen söyleyin sadece o ailesine değil sende ailene yardım edersin bunlar yüze vurulamaz..öyle bir hakkı yok çünkü

Kendi ailesine bunu yaparken kadının annesine 30 liralık yemek almayan kocanın ailesi de kendisi de zerre umrumda olmaz boşarım net.

Bi de kız kardeşine zayıflasın diye bisiklet almış paşam ne muhteşem ihtiyaç değil mi! Tam gözüne uyku girmemelik. Aman tanrım kızkardeşi bisikleti olmaz da zayıflayamazsa bu abi kahrından ölür. Hemen yardım etmeli!

Bence konu sahibi eşini zorlamış, o da market alışverişini onun üzerine ortaya dökmüş. Yani ben öyle anlıyorum.

İnsanlar aile üyelerini mutlu etmek için birşeyler alabilir. Yani ailemize para harcamak için illa açlık sınırında olmalarına gerek yok.

Merhabalar,
4 yıllık evliyim. Eşimle tartıştım bugün. Sizlerin de fikrini almak istiyorum. Eşimin ailesi maddi açıdan sıkıntılı durumdalar. Dolayısıyla eşim zaman zaman ailesine destek çıkar. Hatta bizden borç aldıkları ve geri ödemedikleri de çok oldu. Örneğin bir ara 20 bin TL aldılar ve ödenmedi. Kızkardeşi harçlık istediği her zaman gönderdi. Sürücü kursu parasını, kpss kursu parasını ödedi hatta. Abisi de zaman zaman sıkışınca ister. Bu bazen 300-500 bazen 1000-1500 TL gibi miktarlar olur. Abisi evli ve çocuklari var. Durumları olmadığından beklenti içinde de olmadım. Eşim bekar iken onlara daha rahat destek oluyordu tabi. Ailecek büyük bir borcun içindeler, krediler katlana katlana borç büyümüş. Zaman zaman tartışmalarımiz oldu bu konu ile ilgili. Her seferinde "ama onların ihtiyaçları var" oldu cevabı. "Niye karışıyorsun paraya mi ihtiyacın var? Farzet ki gönderdigim paraya kendime birşey aldim? gibi yanıtlar da aldım. Bugün yine hesaptan para çekildiğini ve kardeşine gönderdiğini öğrenince hem habersiz olması hem de sürekli olması nedeniyle biraz kızdım. Çünkü artık kızkardeşi çalışıyor. Eşim tartışma sırasında "keşke evli olmasaydim" gibi bir söz sarfetti çok kırıldım. Ailem bu durumda iken evlenmemem gerekirdi dedi. "Demekki onlar için kendi mutluluğundan vaz mi geçiyorsun?" dedim. Sonra pandemi döneminde annemin bazen market masrafını karşılamami yüzüme vurdu. Annem emekli memur. Bazen bana para verdiği dahi oldu. Kendi kartını bana verdi zaten. Market kasasında bazen acele olunca, kendimden ödeme yaptım. Sanıldığı gibi büyük miktar değil. Örneğin bir ekmek, biraz meyve gibi olmuştur anneme aldığım şeylerde. Bunları yüzüme vurmasına da şaşırdim. Çünkü annem karşılığını maddi olarak mutlaka verir. Kendide görüyor ve biliyor bunu. Siz ne düşünür ne söylersiniz? Ben mi hataliyim?
Not: Bu arada çalışıyorum. Maaşım eşimden daha yüksek. Çocuğum yok.
Boşansın gitsin ailesine baksın o zaman. Ya böyle bir durumda şükredip eşinin gönlünü hoş tutmaya çalışacağına evli olmasaydım diyor bi de 🙅🏼‍♀️ Hiç sevmiyorum bu tipleri. Evin ihtiyaçlarını bırakın o karşılasın siz de kredi çekip ev- araba - yazlık gibi bir şey alın onu ödeyin. Bakalım ne yapacak 🥳

Ben annem, babam veya kardeşim borç içinde yüzerken, kendi evimde rahat rahat oturup, akşam çayımı huzur içinde içemem valla.

Hele ki bi de param olacak ama ben yardım etmeyeceğim. Bana göre aile olmak, sadece kendi eşine iyi ve hoş olmak değil.
Bunu yaparken eşin parası kullanılıyorsa yapılan iki üç market alışverişi yüzüne vurulmamalı + keşke evlenmeseydim gibi laflar edilmemeli.

Okudum devam edin ya da özelden yazın bana
Yazdım. Kusura bakmayın anlatırken sinirlenince bir anda basıvermişim :) ifşa da şimdi umrumda değil gerekirse yönetime söyleyip ikinci üyelik alırım. İnsanlar örnek görsün de belki ibret alırlar. Ben de birine yardım etmiş olurum.

Böyle deyince. Kızkardeşime birşey de alamayacak miyim oldu cevabı. Aşırı kilo problemi var . Görmüyor musun çok sağlıksız kardeşim diyor? Ben inanmadım doğrusu para başka şeye de gitmiş olabilir. Ama ailesine sonuçta.
Ben de ses etmem genelde ihtiyacı olan şeylerde hele hiç. Ama ehliyet kısmına ederim. Eğer ise alınmasında bir artışı olacak kolay iş bulacaksa yine etmem. Onun dışında sürücü kursuna bile abisinin parasıyla giden biri ne ara araba alacak? Hadi araba alacak parası oldi diyelim o ara sürücü kurşunu da halleder, arabanın yanında devede kulak kalır. Sömürme kısmına karşıyım ben. Yoksa yeni ailemiz var diye annemiz,babamız ailelikten düşmüyor.. ne kadar düşürmek isteyen olsa da... Onlar zorluk çekerken insan evinde rahat oturamaz bile. Ama sizinkiler abartmış baya

Bence konu sahibi eşini zorlamış, o da market alışverişini onun üzerine ortaya dökmüş. Yani ben öyle anlıyorum.

İnsanlar aile üyelerini mutlu etmek için birşeyler alabilir. Yani ailemize para harcamak için illa açlık sınırında olmalarına gerek yok.
Tabi ki öyle ama bakın kadın aileme yardım edeceğim dediğinde adam ne demiş? Senin ailenin ihtiyacı mı var! İhtiyacı olması mı gerek?

Kendi ailesine onbinlerce lira hibe etmiş. İhtiyaçları dışında ekstra bir sürü şey de almış. 19 yaşında kardeşin sürücü kursu ihtiyacı acil midir mesela? Hadi o tamam peki ya zayıflama bisikleti? Üstelik bu hanım kız şu an çalışıyor kendi geliri var. Peki abisinin arayıp da çocukları için sıfır laptop istemesi? Adam basbayağı karısından alıp ailesine yediriyor üstelik kadının annesine laf ediyor. Gayet bencilce ve kurnazca bir tavır.

Ailesine bunca yardimi yaparken sizin paraniz sayesinde yapiyor hic kusura bakmayin ama sizde de hata var annenizin kartini uzattiginizda alan adamla hala ne diye maaslari ortak hesapda tutarsiniz.Benim anneme yaptigim harcamayi yuzleyen adam kafasinda kurmus hesaplamis demekki size pat die soyleyebildi belki cok acimasiz olacak ama kaz gibi yoluyor sizi.Cok saygisiz bencil 6.500 maasla hem ev gecindirip hem ailesine baksin bakalim keske evlenmeseydim demisya! Sizde ailenizin goz bebegisiniz boyle hadsizlere kalbinizi kirdirmayin evliligi surdurup surdurmemek size kalmis ama bu saatten sonra haddini bilmesini saglayin.Sizin ki ortak hesap olmakdan cokdan cikmis cunku
Kusura bakmiyorum hatam var kesinlikle. Hayal kırıklığım o kadar çok ki. Bunları rahat söylemesi, küçük hesaplar peşinde koşması. Olamaz diyorum böyle biriyle mi evliymişim diyorum. Ailemin maddi durumu iyi olunca yaptığım bir çöp bile gözüne batıyor. Anlatacağım çok şey var ama sıkmayayim kimseyi...

Kusura bakmiyorum hatam var kesinlikle. Hayal kırıklığım o kadar çok ki. Bunları rahat söylemesi, küçük hesaplar peşinde koşması. Olamaz diyorum böyle biriyle mi evliymişim diyorum. Ailemin maddi durumu iyi olunca yaptığım bir çöp bile gözüne batıyor. Anlatacağım çok şey var ama sıkmayayim kimseyi...
Bak bu deger meselesi burda cok konusuldu sen dunyalari ayaklarinin altina ser yine degerin olmaz bacim bunu unutma

İnanın bu akşam sizinle üzüldüm. Yapmayın kimseye fedakarlık falan. Değmez. Hele ki böyle biri için.

Vallahi anlatıcam dayanamıyorum. Lütfen okuduğunuzu söyleyin 10 dakika bekleyip silicem yoksa. Kısa kesicem.

Bunun benzeri babam. Ama arada çok büyük bir fark var babam asla annemin ailesine bir kere bile saygısızlık etmemiştir. Hazırsanız başlayayım.

Dedem yaklaşık 30 sene önce vefat etmiş. O zamanlar annemler daha beş yıllık evli bile değil. Abim 3-4 yaşlarında. Babam kendinden küçük iki kız kardeşi ve annesiyle kalmış. Küçük halam 15 yaşında falanmış. Önce dedemden kalan borçları yüzünden kredisini yeni bitirdikleri arabayı satmışlar.

Küçük halamın üniversite için dersane masrafları ödendi. Üniversitede özel yurtta kalmış. Özel yurdu beğenmedi eve çıkmış. O dönem benetton markası pahalıydı. Renk renk oradan kıyafetleri varmış. Bütün üniversite masraflarını babam karşıladı yukarda yazdıklarım dahil.

Büyük halam eş ailesiyle yaşıyormuş. Para pul olmadan ayrıca eve çıkmış. Buzdolaplarını bile babam almış. Bir dönem kredi çekip tatile gitmişler. Krediyi ödeyememişler. Benim bildiğim o krediyi babam ödedi.

Babaanemin emekli maaşı yokmuş. Primleri babam dışardan ödemiş.

Bunlar böyle böyle devam eder kısa kestim. Sonra biz bir dönem ciddi anlamda nakit sıkıntısı çektik. Ben lisedeydim. Annem çalışmıyordu ama anneannemin verdikleri ve babamın bıraktıklarından artanlarla birikim yapabilmiş. Bütün birikimini harcadı o dönem.

Babamın bu şekilde keyfi harcamalarını ödedikleri halamlar paraları olmalarına rağmen bize yardım etmedi :) biz 3-4 sene sonra mal mülk satmadan düze çıktık Allah'a çok şükür.

Bu örneği ilerde neler olabileceğini görün diye anlattım. Babam bunları yaptı ve biz nakitsiz kaldık. Gerçekten ihtiyacımız oldu ama bize kardeşleri yardım etmedi. Babamın annemin ailesine hiçbir saygısızlığı olmamıştır.

Sizin eşiniz her şeyin üstüne nankör.
Okudum silebilirsiniz..ve doğrusunuz

En büyük yapacağınız şeyi yapmışsınız en baştan, batırdıkları şirketin onca kredi borcunu ikiniz üstlenmişsiniz.. Buna rağmen yüz bulup isteklerin ardı arkası kesilmiyorsa art niyet vardır. Yani normal bir anne baba çocuğa ve karısına zaten o kadar borcu yükledik ödüyorlar ben bir de borç isteyim demez, diyemez, utancından yerin dibine girer.. Burda bir alışmış kudurmuştan beter bir durum var ve siz bunun önünü almazsanız daha da zıvanadan çıkacağa benziyor..

Ayy tam delirmelik konu. Bu tip aileye para verme konularında hep ailesine para verene hak veririm genelde. Çünkü empati yaparım. Benim ailemin ihtiyacı olsa ben kazandığım parayla keyif yapamam. Gözüm kapalı veririm tamam da. Kondisyon bisikleti sürücü kursu falan. İhtiyaç mı allah aşkına. Araba da alsın eli değmişken piremsese
Ondan da korkmadım değil. Acaba ikinci el bir araba alır mı diye de düşündüm..

Adam eşinin annesinin 30 liralık yemeği için uzatılan kartı alıyor, kendi ailesine gelince yardımlar havada uçuşuyor. Burada çok büyük bir adaletsizlik var. Bu ne perhiz ne lahana turşusu derler adama.

En büyük yapacağınız şeyi yapmışsınız en baştan, batırdıkları şirketin onca kredi borcunu ikiniz üstlenmişsiniz.. Buna rağmen yüz bulup isteklerin ardı arkası kesilmiyorsa art niyet vardır. Yani normal bir anne baba çocuğa ve karısına zaten o kadar borcu yükledik ödüyorlar ben bir de borç isteyim demez, diyemez, utancından yerin dibine girer.. Burda bir alışmış kudurmuştan beter bir durum var ve siz bunun önünü almazsanız daha da zıvanadan çıkacağa benziyor..
Ona şaşırıyorum ayriyeten. Örneğin abisinin bir mesajini okudum tuhaf geldi. Tam hatırlamıyorum. "Yegenlerinin masrafları bitmiyor amcası" ve sonunda gülücük emojisi...mesaj bile itici geldi..

Ona şaşırıyorum ayriyeten. Örneğin abisinin bir mesajini okudum tuhaf geldi. Tam hatırlamıyorum. "Yegenlerinin masrafları bitmiyor amcası" ve sonunda gülücük emojisi...mesaj bile itici geldi..
Geldi değil direk itici. Yeğenlerin masrafını ana baba karşılasın bir zahmet. Siz değil.

Zorladığım doğru... yani yükseldim. O da fırsatı kaçırmadi hemen annemi öne sürdü yalnız....tabiki açlık sınırında olmadan hediye alınabilir, yardım yapılabilir. Bu anlattıklarım yarısi...daha var da ifşa olurum ve sizi sıkarım diye yazmadım. Ben de sıkıldıgimdan fazla tepki verdim.

X