Eşimle sürekli dertleşiyoruz arkadaş gibi olduk

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
182
1
25
Eşim evlendiğimizde hiç yanımda olmadı tüm dertlerimi paylaştıklarımı ailemle paylaştı yaydı rezil oldum psikoterapi sürecine girdim öfke kontrolüm yoktu panik atak anksiyete vardı bende . Eşimle baya büyük kavgalar yaşadık ettik . Düzeldik ettik derken çocuk . Çocuktan sonra yine o gergin ben mutsuz kendimi iyi hissetmiyorum hep kaygılıyım psikoterapiye devam ediyorum baya yol katettim ama eşimle eğlenmiyoruz hep dertleşiyoruz şuram ağrıyı buram ağrıyo eve geliyor yol yoruyor diyor sürekli yorgun bağırsakları sorunlu benimde psikolojik terapi sürecimden inişli çıkışlıyım sıkılmaya başladım ya komşum arkadaşım yok gelen giden tüm gün bunalıyorum ne önerirsiniz git gide dibe çökecek gibiyim

Seni rezil eden adamla boşanmadın, üzerine çocuk yaptın. Neyden şikayetçisin? Veya neyin değişmesini bekliyorsun?

Psikoterapi dışında bu bunalımdan çıkmak için ne gibi çaba harciyorsunuz ? Hiç arkadaş olmamasini anlamıyorum, çocuk hiç parka bahçeye çıkmıyor mu ? İlla can ciğer olmaya gerek yok ki selamlasip konuşmak çok zor olmamalı. Nerde yaşıyorsunuz ? Bugün otobüste gezici bir kız vardı yaşlı teyzelerle bir muhabbet kurdu Max 20 yaşındadır iki güldü eğlendi gezici hayatını anlattı dolmustan indi, bitti.

Beni suçladı çok sorunlarım vardı napayım sütten çıkmış ak kaşık değildim ki
Psikolojim yerinde değildi önümü göremiyordum beni çok kışkırtıyordu ona sald
o kadar var yani memurum çalıştığım yerden var liseden var ama sık görüşmüyorum arayan soran pek olmuyor

o kadar var yani memurum çalıştığım yerden var liseden var ama sık görüşmüyorum arayan soran pek olmuyor
3-4 aylık bebeğim var şuan ekstra sosyalleşemiyorum … ailemle oturduğum yerden konu komşu arkadaşlar vardı fakat orayada uzak bir yere taşındım

Psikoterapi alı
Psikolojim yerinde değildi önümü göremiyordum beni çok kışkırtıyordu ona saldırdım benim videomu çekiyordu anksiyetem olunca veya sinirlenince ben tehdit ediyordu iyice eve kapandım iş ev o kadardı sonra düzeldi bana karşı ama hamilelik çocuk derken …

Siz hayattan zevk almak istemiyor gibisiniz. Bir yüzme kursu, bir resim kursu ,spor ,bisiklet vs vs yapabileceğiniz o kadar çok etkinlik var ki . Bir bisiklet alın her akşam yarım saat eşiniz çocuğa bakarken sürün bu bile size iyigelecek. Müzikle yapılan sporlar psikolojiyi aşırı iyi etkiluyor hee gün gitmene gerek yok haftada 2 gün 1 saat gitsen kafan rahatlar. Ev iş çocuk arkadassiz bir ev ... Nasıl iyileseceksiniz.

İşte ben de bilmiyorum nasıl düzelicem eşimle çok geziyoruz felan filan ama benim galiba tek kızlarla felan sosyalleşmeye ihtiyacım var . Sürekli her hafta travma tedavisi görüyorum emdr ve kendimle yalnız kalmaktan bunalmaya başladım . Sürekli düşünüyorum üzülüyorum geçmişime kaybettiğim arkadaşlarıma yaşadıklarıma sürekli bu döngüdeyim

Evde yalnız kaldigin bir saat dilimi var mı ? Erzurum oyunhavalari var aralıksız 20 dk aç oyna o bile sana iyi gelir ,sen heter ki iyi olmak iste
Tabi tedavinle birlikte.

Evde yalnız kaldigin bir saat dilimi var mı ? Erzurum oyunhavalari var aralıksız 20 dk aç oyna o bile sana iyi gelir ,sen heter ki iyi olmak iste
Tabi tedavinle birlikte.
Evet bebeğim 4 aylık uykuları felan güzel çok şükür bazen onu kanguruya koyup dışarda yürüyorum bazen evde hiçbişe yapasım gelmiyor eskiden böyle değildim bi şarkı açar ayna karşısında dans eder eğlenirdim , evde spor aletleri var , yapardım . Ama bunalımda gibiyim . Eşim akşamları kahve yürüyüş yaptırıyor ormana gidiyoruz geziyoruz parkta sallanıyorum eşimle bişeyler yapıyoruz ama nedense toparlayamıyorum kendimi . Hastayım gibi hissediyorum kendimle yüzleştim terapilerde ailemin yaptıklarıyla felan ağır geçti sürecim . Eşim başta destek olmadı çok tatsızlıklar oldu onlar halloldu derken doğum çok travmatik oldu ücretsiz izne ayrıldım birden hayatımda ilk kez eve kapanmış oldum . Bi müzik açıp dans ermek iyi gelir biliyorum ama onu bile yapamıyorum . Her hafta bir travma çalışıyorum ve birkaç gün kötü rüyalar anksiyete atağı yaşıyorum . Geriye kalıyor 2-3 gün iyi sonra yine aynı çok yoruldum . İçimde sürekli korku kaygı var terliyorum sürekli 17 kilo verdim 3 ayda … içimde geçmeyen bi bunaltı var bu korkular kaygılar beni bir ev işi yaparken bile etkiliyor sanki sürekli biri beni eleştirecek sürekli bişeyleri kötü yapıyorum gibi hisler üzüntüler bu gidişle kanser olucam ölücem düşünceleri … çok kasvetli bi yerde oturuyorum iş hanları arasında ev yok insan yok apartmanda kimse kimseye selam vermiyor arabam yok ailem 1 saat özel araçla uzakta … ne bilirim ya arkadaşlarım gelen gidenim yok gün içinde bi eşim arıyor bir annem başka kimse beni aramaz sormaz . Bazen de eşim tarafından görümcem kaynanam o kadar . Kimsenin sevdiği insan olamadım hep yıllardır kaygı bozukluğu öfke onay çabası bir sürü arkadaşımla küstüm hayatımdan çıkardım anlaşamadım … ailemin onayını almak için . Her şey zincirleme gelişti . Kendimi iyi hissetmiyorum .

O kadar anksiyeteliyim ki eve bi misafir bile gelecek olsa kaygılanıyorum bişey hazırlarken omzum tutuluyor biriyle bişe konuşsam kötü algılayacak kötü şeyler olacak yanlış mı konuştum felan sürekli böyle hisler yaşıyorum insanlardan uzaklaştım kiminden kazık yedim değer verdiklerim benden aniden uzaklaştı böyle sınandım sanırım sınav bu …

Allah yardımcın olsun, ölümden başka herşeyin bir çözümü bulunur. Bebeğini düşün. Anne olmayı sen seçtin ve o bebek için iyileşmek zorundasın. Senin tutunacak dalın kızın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…