Eşimle sorunlarımız sürekli kavga hali

Bu adam bir günde bu hale gelmedi her halde ağzından küfür ve hakaret eksik olmadığına göre 10 senedir alışkanlık haline getirmiş olmalı. Ayrılmamak için 'çocuklara nasıl yanlız bakarım' bahanesini de yaratmak için elinizden geleni yapıp çocukta yaptınız. Ee bir zahmet katlanın artık. Çünkü tek başına 2 çocuğa bakmak sizin de dediğiniz gibi gerçekten zor, ama eşiniz zaten bakmıyormuş oda ayrı bir konu.
Birde 'her şeyi BERABER ATLATTIK' diye yazmışsın bence hiçbir şey atlattığınız yok hatta işi daha da içinde çıkılmaz hale getirmişsiniz varsa attığınız bir şey onu da yanlız yapmışsınız.
Belkide haklısınız dir belki de ben sevdiğim için kördüm ama ben bana sürekli böyle davranan bir adamdan çocuk yapayım diye kafayı yemiş bir birey değilim geldiğim yeri biliyorum bu hayatı kendi yavrularima layık gorurmuyum bu son iki senenin mevzusu hiç bir zmn mükemmel değildi ama bana karşı hiç bu kadar agresifte değildi katlanıyorum ztn çözüm arıyorum her zmn yaptığım gibi işleri yoluna koymaya çalışıyorum.

kafayı yedi resmen hayatımızın içine sıçtın dedi bana kaç kere bu ülkeye çocuk mu getirilmiş
Oyyyy anam oyyyy. Feci derecede sıkıntı bir tip. Sorunları olan bir tip. Yani yazmadan duramıyorum. İnan en başta çocuk yokken boşanıp başkasından çocuk yapsaydın çok daha iyiydi. Delinin biri ile evlenmişsin.

Çocuk istemeyen birine kesinlikle çocuk yapılmaz. En büyük hata bu. Sizin durum düzelmez üzgünüm. Adam sorumluluk almak istemediği için öfke kusuyor. Çocuk yokken sorumluluk yoktu iyiydi. Çocuk oldu öfke ayyuka çıktı.
Evet burada en büyük suç benim hiçbir zmn çocuk istemedi bu ülke bu şartlar bu aile eksikliği benim yok onun var yok güzel yasamiycaklarsa hiç dogmasinlar daha iyi derdi ama ben direttim şuan da çok seviyor bebkleri onlarla bir problemi yok şuan sorunu benim ibre bana döndü

Oyyyy anam oyyyy. Feci derecede sıkıntı bir tip. Sorunları olan bir tip. Yani yazmadan duramıyorum. İnan en başta çocuk yokken boşanıp başkasından çocuk yapsaydın çok daha iyiydi. Delinin biri ile evlenmişsin.
O zmnda en adi ben olurdum çocuğu olmuyor diye bırakıp gitmişim gibi buradaki arkadaşlarım bana yardım ediyorsunuz ama şu kısmı anlamadınız sanırım. bu adam böyle değildi. Bu adam çocuklardan sonra bu hale geldi bizim ilişki dengemiz oradan sonra bozuldu. Ondan önce gayet mutlu huzurlu bı evliligimiz vardı. Sonra ailesiyle biraraya geldikçe daha çekilmez hale geldi.

Evet burada en büyük suç benim hiçbir zmn çocuk istemedi bu ülke bu şartlar bu aile eksikliği benim yok onun var yok güzel yasamiycaklarsa hiç dogmasinlar daha iyi derdi ama ben direttim şuan da çok seviyor bebkleri onlarla bir problemi yok şuan sorunu benim ibre bana döndü
Tövbe tövbe. İbre niye sana döndü biliyor musun? Çünkü sen çocuk isteyerek onun boynuna yük bindirdin. Hiçbir şekilde sorumluluk almak istemiyor. Yorulmak istemiyor. Çünkü çocuklar onun için maddi ve manevi yorgunluk oluyor. Çocukları tabi sever. Kim sevmezsi. Sabiler. Masumlar. Durduk yere çocuklara ne diyecek. Seni şeytan görüyor. Çünkü her şeyin başı sensin. Senin inadın senin isteklerin yüzünden hayatı kaymış olarak görüyor. Aslında baba olabilecek bir adam değilmiş. Sevmek işin kolay kısmı. Önemli olan sorumluluk almak. Kreş çağına gelmiş çocuklar için bile hâlâ öfke kusuyorsa problem ciddi demektir. Ne şiş yansın ne kebap yansın istiyor.

O zmnda en adi ben olurdum çocuğu olmuyor diye bırakıp gitmişim gibi buradaki arkadaşlarım bana yardım ediyorsunuz ama şu kısmı anlamadınız sanırım. bu adam böyle değildi. Bu adam çocuklardan sonra bu hale geldi bizim ilişki dengemiz oradan sonra bozuldu. Ondan önce gayet mutlu huzurlu bı evliligimiz vardı. Sonra ailesiyle biraraya geldikçe daha çekilmez hale geldi.
Hayır bak anlamadın. Çocuk istememiş. Burayı kaçırıyorsun. Sen istemissin. Çocuk istemeyen birinden boşanman en tabii hakkın. Anladın mı. Adi olan sen değil o. Haa çocuğu olmuyor ama istiyor o zaman boşanmak isteseydin o zaman adi sen olurdun. Hem çocuğu olmuyor hem üstüne istemiyor ama sen zorla yapmışsın. Burada hata senin.

Ev kredisi tüp bebek tedavisi derken çok yiprandik maddi olarak ikiz olduğu için giderler çoğaldı sıkısıktık uzun zamandır yeni yeni toparlandık şimdi kreşe vericem ztn memur kresimiz bizim iki yaş sonrası alıyordu yanımda gelicekler kreşe onu bekledik sabah götürüp getircek bizi ama sorunlarımızın çözümü bu mu bilmiyorum kendini duzeltmedikce ben evde olmamış halimle kavga ediyor evdeki halimin vay haline 😏
Sorunlar asla tek taraflı çözülmez. Sen bir evine dön sonrasına o zaman bakarsın. Bak geceleri çocuklar uyanıyor mu kalksın baksın? Yemeklerini o yedirsin. Alsın parka bahçeye götürsün banyolarını yaptırsın. Yemeği bugğn sen mi yaptın gündüz evdeyse yarın da o yapsın. Zaten ayrı yaşamak başlı başına bir sorun. Bu şekilde 1 yıl evli kalmanız bile mucize. Neyse işte çok kendini yıpratma o yıpransın biraz da. Bir iş arkadaşım var eşinin ağzına ediyor. Asla memnuniyeti yok. Diyor ki böyle olan kazanır. Adam otur diyor oturuyor kalk diyor kalkıyor. Adamın ailesi evine bir kere zar zor geldi. Kendi ailesi hep evinde. Bilerek yapıyor. Her zaman böyle olur ezen kazanır diyor. Haklı da galiba. Eşi de çok iyi bir kurumda yüksek bir ünvanla çalışan biri. Sözü dinlenir öyle saf mazlum sanma. Evde durum bu

Sorunlar asla tek taraflı çözülmez. Sen bir evine dön sonrasına o zaman bakarsın. Bak geceleri çocuklar uyanıyor mu kalksın baksın? Yemeklerini o yedirsin. Alsın parka bahçeye götürsün banyolarını yaptırsın. Yemeği bugğn sen mi yaptın gündüz evdeyse yarın da o yapsın. Zaten ayrı yaşamak başlı başına bir sorun. Bu şekilde 1 yıl evli kalmanız bile mucize. Neyse işte çok kendini yıpratma o yıpransın biraz da. Bir iş arkadaşım var eşinin ağzına ediyor. Asla memnuniyeti yok. Diyor ki böyle olan kazanır. Adam otur diyor oturuyor kalk diyor kalkıyor. Adamın ailesi evine bir kere zar zor geldi. Kendi ailesi hep evinde. Bilerek yapıyor. Her zaman böyle olur ezen kazanır diyor. Haklı da galiba
Bu adam sorumluluk almaz. Yapmayana zorla yaptiramazsiniz. Arkadaşınıza gelince de 5 para etmez. Onla evli duran adamın da beyni yok. Kusura bakmayın.

Eştikçe başka şeyler çıkıyor,bir taraf istemiyorsa zorla bebek yapılmaz, boşanır bebek isteyen biriyle evlenirsiniz.Adam netmiş madem ,neyinize güvenip maddi manevi bu yükün altına girdiniz Eşiniz iç dünyasında size karşı nefret ve öfke duyuyor bunu yok etmek çok zor ,kendi topuğunuza sıkmışsın

Eştikçe başka şeyler çıkıyor,bir taraf istemiyorsa zorla bebek yapılmaz, boşanır bebek isteyen biriyle evlenirsiniz.Adam netmiş madem ,neyinize güvenip maddi manevi bu yükün altına girdiniz Eşiniz iç dünyasında size karşı nefret ve öfke duyuyor bunu yok etmek çok zor ,kendi topuğunuza sıkmışsınız.
Evet çoğu zaman bunu düşünüyorum onu istemediği bı hayatın içine ittim ama istememe sebebinin daha çok sağlık sorunu olduğunu düşündüm benim yıpranmamı sürekli iğne vurulmama dayanamıyordu o süreçte üzülüyorum diye istemiyordu bende bana bırak ben acısını yaşıyorum karışma denemeden vazgeçmem dedim çocuklarını seviyor ama bu hayatın ona uymadığını şimdi görüyorum onu ben zorladım ve oda patlamaya başladı maalesef 🤦🏻‍♀️

Bu adam sorumluluk almaz. Yapmayana zorla yaptiramazsiniz. Arkadaşınıza gelince de 5 para etmez. Onla evli duran adamın da beyni yok. Kusura bakmayın.
Ben parasını pulunu bilmem. Çok mutlular. Adam karım da karım diyor. Ben ne şanslı adamım en güzel kadını almışım diyor. Maddi olarak da mükemmeller. Dışarıdan herkes zaten hayran onlara. Yani hayatın kuralı bu. Ben konu sahibi gibiydim kaybeden oldum. Bir daha asla kimseye pabuç bırakmam. Bu adam düzelir mi bilmem ama deneyecek. Sonuçta çocuklar ortak.

Belkide haklısınız dir belki de ben sevdiğim için kördüm ama ben bana sürekli böyle davranan bir adamdan çocuk yapayım diye kafayı yemiş bir birey değilim geldiğim yeri biliyorum bu hayatı kendi yavrularima layık gorurmuyum bu son iki senenin mevzusu hiç bir zmn mükemmel değildi ama bana karşı hiç bu kadar agresifte değildi katlanıyorum ztn çözüm arıyorum her zmn yaptığım gibi işleri yoluna koymaya çalışıyorum.
Büyük ihtimalle eşiniz gitmeyi istemeyecektir fakat çift terapisine gidin. Eşiniz gitmeyi kabul etmese onu hiç zormayin siz yanlız gidin. Davranışlarınız değiştikçe onunda size karşı tavırları değişecektir.

Sorunlar asla tek taraflı çözülmez. Sen bir evine dön sonrasına o zaman bakarsın. Bak geceleri çocuklar uyanıyor mu kalksın baksın? Yemeklerini o yedirsin. Alsın parka bahçeye götürsün banyolarını yaptırsın. Yemeği bugğn sen mi yaptın gündüz evdeyse yarın da o yapsın. Zaten ayrı yaşamak başlı başına bir sorun. Bu şekilde 1 yıl evli kalmanız bile mucize. Neyse işte çok kendini yıpratma o yıpransın biraz da. Bir iş arkadaşım var eşinin ağzına ediyor. Asla memnuniyeti yok. Diyor ki böyle olan kazanır. Adam otur diyor oturuyor kalk diyor kalkıyor. Adamın ailesi evine bir kere zar zor geldi. Kendi ailesi hep evinde. Bilerek yapıyor. Her zaman böyle olur ezen kazanır diyor. Haklı da galiba. Eşi de çok iyi bir kurumda yüksek bir ünvanla çalışan biri. Sözü dinlenir öyle saf mazlum sanma. Evde durum bu
Ahh hayaller Paris hayatlar Ordu hesabı şöyle anlatıyım ben yikiyorsam o kuruluyor ben giydiriyorsam o tırnaklarını kesiyor ben kuruyorsam o topluyor yapmıyor değil mesele şu ki yaparken sürekli söyleniyor insanı geriyor sen de eee sana da yapacağın işe de diyip elinden alıyorsun çünkü o kadar darliyorki senden gelen iyilik Allah'tan gelsin diyorsun. 5 gün önce ev dağınık cikmissam evden 5 gün sonra aynı buluyorum gene dagilicak toplamanin ne manası varmış o oyuncak tam bıraktığım halde geri buluyorum eğer evi topla diye diretirsem topluyor ama kullaklarim cinladigina göre baya söve söve topluyor 🤗

Büyük ihtimalle eşiniz gitmeyi istemeyecektir fakat çift terapisine gidin. Eşiniz gitmeyi kabul etmese onu hiç zormayin siz yanlız gidin. Davranışlarınız değiştikçe onunda size karşı tavırları değişecektir.
Gidiyor ztn psikolojik tedavi görüyor mesleğinde bu kadar agresif olmak sorun diye ve ben istedim diye basladi ama çoğu zaman ilacını kullanmıyor bı faydasını görmedik henüz

Ahh hayaller Paris hayatlar Ordu hesabı şöyle anlatıyım ben yikiyorsam o kuruluyor ben giydiriyorsam o tırnaklarını kesiyor ben kuruyorsam o topluyor yapmıyor değil mesele şu ki yaparken sürekli söyleniyor insanı geriyor sen de eee sana da yapacağın işe de diyip elinden alıyorsun çünkü o kadar darliyorki senden gelen iyilik Allah'tan gelsin diyorsun. 5 gün önce ev dağınık cikmissam evden 5 gün sonra aynı buluyorum gene dagilicak toplamanin ne manası varmış o oyuncak tam bıraktığım halde geri buluyorum eğer evi topla diye diretirsem topluyor ama kullaklarim cinladigina göre baya söve söve topluyor 🤗
Çocuklarını seviyor onda sorun yok dedin ya maalesef sevmiyor. Sevgi böyle olmaz. Benim ilk çocuğum doğduğunda babası işe kapışırdık. O derdi ben altını açacağım ben derdim ben. O derdi ben yedireceğim ben derdim ben. Akşam eve koşarak gelirdi. Hiç görev yazdırmazdı. Çok sorunlu bir dönemde herkes göreve giderken gönderdiler 5 gün. Her gün ağladı oğlum diye. Sonra kızımız oldu. Ona da fena değildi ama bu kadar özenmedi. Neyse işte boşandık. Oğlumu arar kızımı telefona istemez. Sadece kardeşim iyi mi der. Yani sen kendini kandırmayı bırak gözlerini aç. Kendini de çok heder etme. Allah kolaylık versin. Zor bir süreç

Hayır bak anlamadın. Çocuk istememiş. Burayı kaçırıyorsun. Sen istemissin. Çocuk istemeyen birinden boşanman en tabii hakkın. Anladın mı. Adi olan sen değil o. Haa çocuğu olmuyor ama istiyor o zaman boşanmak isteseydin o zaman adi sen olurdun. Hem çocuğu olmuyor hem üstüne istemiyor ama sen zorla yapmışsın. Burada hata senin.
Evet bunda okeyim ztn ben hatayı tam bir aile olalım dediğimde yaptım adamı zorla baba yaptım bı tane istemeyenin kucağına iki tane verdim Allah önce yokluk sonra bollukla terbiye etti diyelim 🤗

Çocuklarını seviyor onda sorun yok dedin ya maalesef sevmiyor. Sevgi böyle olmaz. Benim ilk çocuğum doğduğunda babası işe kapışırdık. O derdi ben altını açacağım ben derdim ben. O derdi ben yedireceğim ben derdim ben. Akşam eve koşarak gelirdi. Hiç görev yazdırmazdı. Çok sorunlu bir dönemde herkes göreve giderken gönderdiler 5 gün. Her gün ağladı oğlum diye. Sonra kızımız oldu. Ona da fena değildi ama bu kadar özenmedi. Neyse işte boşandık. Oğlumu arar kızımı telefona istemez. Sadece kardeşim iyi mi der. Yani sen kendini kandırmayı bırak gözlerini aç. Kendini de çok heder etme. Allah kolaylık versin. Zor bir süreç
Bu adamın tembel olduğunu söylemek istiyorum canım kocam iş sevmez yorumlayi gürültüyü sevmez hayatına bomba koydum ben lanet herif patladı 😆

Yani sana ne diyeyim ki. Çocuk istemeyen adama çocuk yap. Ailesi ile arası olmayan adamın ailesine çocuk sebebiyle git. Tam bir fiyasko. Ailesi ile arası olmayan erkeklerden uzak durulmali. Sorunlu oluyorlar. Arası kötü ya da çok sıkı fiki olan erkekler sorunludur.
Bunun ailesi sıkıntılıydi ama ne düğünde ne askerliginde ne okuduğu dönemde destek olmuşlar okuldan almaya kalkmış babası zorla okumuş ama telafi etmeye çalışıyorlar bana yada bebeklere çok destek oldular Allah'ı var 😞

Tövbe tövbe. İbre niye sana döndü biliyor musun? Çünkü sen çocuk isteyerek onun boynuna yük bindirdin. Hiçbir şekilde sorumluluk almak istemiyor. Yorulmak istemiyor. Çünkü çocuklar onun için maddi ve manevi yorgunluk oluyor. Çocukları tabi sever. Kim sevmezsi. Sabiler. Masumlar. Durduk yere çocuklara ne diyecek. Seni şeytan görüyor. Çünkü her şeyin başı sensin. Senin inadın senin isteklerin yüzünden hayatı kaymış olarak görüyor. Aslında baba olabilecek bir adam değilmiş. Sevmek işin kolay kısmı. Önemli olan sorumluluk almak. Kreş çağına gelmiş çocuklar için bile hâlâ öfke kusuyorsa problem ciddi demektir. Ne şiş yansın ne kebap yansın istiyor.
Şimdi şeytan da demeyelim bana ya 😆 lan millet ister bulamaz ben işi zirveye hem kızı hem oğlanı tek seferde doğurdum adama çocuğun olmaz dediler ben aldım bunu baba gibi baba yaptım şerefsiz sinir hastası oldu başıma ne lanet kariymisim yahu 🤗

Defalarca konuştuk tamam dedi dikkat edicem dedi yine aynı hatta daha kötü hale geliyor psikolojik destek almaya başladı öfke kontrolü için ilaçları kullanmıyor bile herşeye söyleniyor bı insan hayatta sürekli şikayet etmeye gelmiş sanki anlatsam roman olur gibi bı hayatım oldu benim çocukluktan bu yana herşeyim zordu ama artık taşmak üzereyim evimiz var arabamız var maddi sorunumuz yok Allah bı kiz bı erkek evlat ikiz nasip etti sorun ondaydi çocuk olma oranımız çok düşüktü ama yüce rabbim onu bile nasip etti artık bı yüzün gülsün be adam sinirden patlıyor sürekli gergin dışardan bakan bu ne sinir der bakışlarıyla bile gösteriyor birazda mesleki deformasyon emniyet falan ama biz senin aileniz iki gün geldiğim evde her hafta ağlayıp dönüyorum kaynanamin evinde daha huzurluyum o hale geldim çocuklar yorucu sesliler ama napalim daha el kadar iki yaşında bebek bunlar ağlarda zirlarda çocukları seviyor ama biz gidince bir oh çekiyor eminim şimdi cocuklar kreşe basliycak evimizin yanında bu adam aynı evde bize evi dar eder dahada icinden çıkılmaz hale geliriz diye çözmeye çalışıyorum. Resmen evime gelmek istemiyorum o kadar yorduk ki birbirimizi sevgimizi kaybettik çare bulamıyorum 😞
Sizi anlayabildiğimi düşünüyorum. Sizin gibi ikiz bebeğim yok ancak iki yaşına yaklaşmış olan bir oğlum var. Büyük oğlumda yaşamadığım her zorluğu bunda yaşıyorum. Evde ne eşimin ne benim huzurumuz kaldı. Kendimize ait (bireysel) herhangi bir özel anımız yok. Çünkü sürekli bir şeylere bir yerlere yetişmek zorundayız. Bu da oldukça agresif ve sinirli yapıyor insanı. Sizin durumunuz eşimle benim durumuma benziyor. Eşinizin durumu ise çok daha başka. Yalnızlığa alışmış, canının her istediğini istediği anda yapabiliyor. Çocuk sesi duymak zorunda değil, çocuklarla ilgili herhangi bir sorumluluk almasa da olur. Kısacası bekar hayatı yaşıyor. Rahata bu kadar alıştıktan sonra bir anda çocuklarla yanyana gelmek ya da bir anda karısını yanında bulunmak ağır geliyor olabilir. Bunları eşinizi anlayın diye söylemiyorum. Eşinizin sizi anlaması gerekiyor aslında. Eğer eşinizin yanında mutlu değilseniz, başka yerlerde mutlu olabiliyorsanız boşanmayı düşünmeden önce çift terapisine gitmenizi öneririm. Çünkü gerçekten bazen insanlar çocuktan sonra çok değişebiliyor. Belki bir ihtimal eşiniz de böyle olmuş olabilir. En azından evliliğinizi kurtarmak için çabalamak ileride keşke demenizi engeller. Baktınız yapamıyorsun boşanırsınız zaten. Herkes anneyle babayla bir evde büyüyecek diye bir şey yok. Mutsuz bir evde büyümekten ise babadan uzak büyümeleri daha iyidir diye düşünüyorum.

Sizi anlayabildiğimi düşünüyorum. Sizin gibi ikiz bebeğim yok ancak iki yaşına yaklaşmış olan bir oğlum var. Büyük oğlumda yaşamadığım her zorluğu bunda yaşıyorum. Evde ne eşimin ne benim huzurumuz kaldı. Kendimize ait (bireysel) herhangi bir özel anımız yok. Çünkü sürekli bir şeylere bir yerlere yetişmek zorundayız. Bu da oldukça agresif ve sinirli yapıyor insanı. Sizin durumunuz eşimle benim durumuma benziyor. Eşinizin durumu ise çok daha başka. Yalnızlığa alışmış, canının her istediğini istediği anda yapabiliyor. Çocuk sesi duymak zorunda değil, çocuklarla ilgili herhangi bir sorumluluk almasa da olur. Kısacası bekar hayatı yaşıyor. Rahata bu kadar alıştıktan sonra bir anda çocuklarla yanyana gelmek ya da bir anda karısını yanında bulunmak ağır geliyor olabilir. Bunları eşinizi anlayın diye söylemiyorum. Eşinizin sizi anlaması gerekiyor aslında. Eğer eşinizin yanında mutlu değilseniz, başka yerlerde mutlu olabiliyorsanız boşanmayı düşünmeden önce çift terapisine gitmenizi öneririm. Çünkü gerçekten bazen insanlar çocuktan sonra çok değişebiliyor. Belki bir ihtimal eşiniz de böyle olmuş olabilir. En azından evliliğinizi kurtarmak için çabalamak ileride keşke demenizi engeller. Baktınız yapamıyorsun boşanırsınız zaten. Herkes anneyle babayla bir evde büyüyecek diye bir şey yok. Mutsuz bir evde büyümekten ise babadan uzak büyümeleri daha iyidir diye düşünüyorum.
İşte şuan tam bu noktada olduğum için burdayım eve dönüyorum düzelmesini tekrar aile gibi yaşamayı öğrenecek yada birbiriminiz hayatindan gidicez çünkü iki gün iyi iki gün kötü devam etmekten yoruldum çocukların varlığı beni korkutuyor yoksa çoktan bitirmiştim onları eksik büyütmek istemediğimden zorluyor yoklugumuza alıştığı gibi varlığımıza alışacak yoksa o görüşmek istemediği ailesine siktir olup gidicek 🤦🏻‍♀️

X