Eşimle soğukluk sonrası uçurumun kenarına geldik

Alsın eline bezi kendi yapsın diyen çok mantıklı yorumlara toplu cevap vereyim kendisi ileri derece alerjik astım hastası olduğu için yanında deterjan kapağı açılsa bile tıkanabiliyor. Toz vs alsa geçmiş olsun hastaneye zor yetişiriz. O evdeyken de temizlik yapamıyorum mesela bu yüzden. Yapacaksam da oda değiştiriyoruz sürekli yada o balkonda oturuyor.
Gayette katkısız deterjanlar var.
Bir kovaya karbonat ve sirkeyi koysun eline de bezi alsın silsin.
Ha silerken maske takarsa ağzına toz girmez beyimizin.
Bende de yoğun alerji var ama evimin işini yapıyorum.
Emin olun hasta olan siz olsaydınız kimse size acimazdi bı sekilde yap bı yolunu bul gözüyle bakarlardi.

Alsın eline bezi kendi yapsın diyen çok mantıklı yorumlara toplu cevap vereyim kendisi ileri derece alerjik astım hastası olduğu için yanında deterjan kapağı açılsa bile tıkanabiliyor. Toz vs alsa geçmiş olsun hastaneye zor yetişiriz. O evdeyken de temizlik yapamıyorum mesela bu yüzden. Yapacaksam da oda değiştiriyoruz sürekli yada o balkonda oturuyor.
Alerji ilacını sabahtan içip yapsın. Ben ve ailemde de aynı hastalık var, biz yapmayınca kimsenin yapmayacağını bildiğimiz için ilaç içip yapıyoruz. Akşama da tekrar ilaç alıp yatıyoruz.

Bnde ılerı derece alerjık astım + kronık bronsıt ım. Ilacım var içip butun evı kırklıyorum. Mecburum. Kendı duzenım var sonucta. O kılıf uydurmuş ordan yuruyor pasam. Ilacla maskeyle cok ta rahat yapabılır

Duygularınız bu kadar yoğunken boşanmayı değil evliliği kurtarmanın yolunu arayın derim. Unutmayın aşkta evlilikte gurur olmaz eşiniz neyden rahatsızsa düzeltmek için çaba harcayın kimse mükemmel değil ama çabanızı görecektir sonrasında eminim o da çabalayacaktır
Kadın çocuk bakıyorum ev temizliğine yetişemiyorum diyor. Eşinin rahatsız olduğu şeylere yetişebilmek için motor mu taksın kendine.😂 Kadınlara aciyin azıcık yahu. Erkeği haksız görmekten korkmayın bu kadar.Eş çok rahatsizsa bu durumdan ya yardımcı tutar ya da eline bezi alır temizler , alır kaşığı tencereyi yemeği yapar. Bunun düzeltilecek yanı yok. Erkeği bu kadar yüceltmeyin. Adam ya sen yaparsın ya sona geliyoruz demiş ne çabası. Yardımcı tutmayacagini bu görevlerin hepsinin kadına ait olduğunu belirtmiş. Çaba gösterecek erkek cümleleri değil bunlar. Bu arada evlilikte de aşkta da gurur vardır. Evliliğe devam edelim diye gurunuzu hiçe sayinca erkekler yola gelmiyor. Nasılsa elimde diye iyice azıtıyor. Eminim konu sahibi başından bu adamın parasizliğini dert eden bir kadın olsaydı bu kadar azitamazdi. Erkekler gücünün yettiğine acimasizlasir. Yetmedigine el pençe divan durur.

Valla bende alerjik astım hastasıyım, deterjanın doğalını kullanıyorum ütü yaparken nevresim değiştirirken çamaşır katlarken bile hapşura hapşura yapıyorum. Nefesim tıkanınca sıkıyorum spreyimi hayatıma devam ediyorum. Yardım etmeye gönlü olan adam temizlikte olmasa bile yardımcı olacak başka şey bulur. Adam sizi ikna etmiş bahanelerine

Kadın çocuk bakıyorum ev temizliğine yetişemiyorum diyor. Eşinin rahatsız olduğu şeylere yetişebilmek için motor mu taksın kendine.😂 Eş çok rahatsizsa bu durumdan ya yardımcı tutar ya da eline bezi alır temizler , alır kaşığı tencereyi yemeği yapar. Bunun düzeltilecek yanı yok. Erkeği bu kadar yüceltmeyin. Adam ya sen yaparsın ya sona geliyoruz demiş ne çabası. Yardımcı tutmayacagini bu görevlerin hepsinin kadına ait olduğunu belirtmiş. Çaba gösterecek erkek cümleleri değil bunlar. Bu arada evlilikte de aşkta da gurur vardır. Evliliğe devam edelim diye gurunuzu hiçe sayinca erkekler yola gelmiyor. Nasılsa elimde diye iyice azıtıyor. Eminim konu sahibi başından bu adamın parasizliğini dert eden bir kadın olsaydı bu kadar azitamazdi. Erkekler gücünün yettiğine acimasizlasir. Yetmedigine el pençe divan durur.
Dizel motor nasıl. Onu taksa yetısebılır mı acep. Bır sanayiye goturup sagımıza solumuza baktıralım barı. Arabaya bıle bızden cok bakım yapıyorlar

Alerjik astımım var, gayet bir bezi sıradan beyaz sabunla köpürtüp etrafı silip, süpürüp evi temizleyebiliyorum. Ek olarak çamaşır sularının tuvalet temizleme şişelerinin bile öyle kokusuz olanları var.

Biri yanımdan sigara içse 3-4 ciğerleri ağıran, boğazı yanan, evde çamaşır suyu kullanılsa yine aynı şekilde ciğerim yanıyor.

Kocan sadece takıntılı, yanında toz alsan ne kadar toz kalkabilir sizin evde? O artık feriha olmuş, bayılması eksik.
Bi komşum vardı elleri hep yara, parmak izi kalmamış. Annesi de koku alamıyordu. Yazık değil mi kendinize bunu neden yapıyonuz dedim. Duramıyoruz ki o ev pasak künge altındayken içimiz almıyor diyolardı. Titiz insan böyle olur, bu herif çok bilmiş, anca emir verir bu, kadın olmasa bu da pislikten pasaktan ölür hiç de demez iki sabunlu bez vurayım şuraya. Deterjan kapağını açamayan adam o küngenin içinde yatar.

Kızlar merhaba. %90 boşan tavsiyesi alacağımı bildiğim bir konuyu dertleşmek için açmaya geldim. Geçenlerde incir cekirdegini doldurmayacak bir şeyden tartistigimizi ve eşimin bana küstüğünü yazmıştım. Biz ondan sonra toparlayamadik. Bende baktım olmayacak içimde biriken ne varsa oturdum sakince yazdım. Yazmayı tercih ettim çünkü yüzyüze gereksiz yükselmekten yada yanlış anlayacağı bir şey söylemekten korktum. Annesinin,ablasının beni çok boğuyor olmasından tutun,onun beni üzen anlayışsızlıklarına kadar içimde ne varsa değindim. Okuduğunda önce ergenmiyiz mektuplasiyoruz diye kızdı sonra da aynı şekilde yazarak madde madde cevap verdi. Tek bir cümle bile yok beni haklı bulduğu. Haklı bulmadığı gibi de yazdıklarını beni suçlayarak bitirmiş. Ben hem evi hem çocuğu birlikte idare edemiyormusum,bi buz dolabından bile haberim yokmuş, ortalık hep daginikmis çoğu zaman da pismiş,bir şeyi soyleyecekmis ki yapacakmisim,tamam çocuktan dolayı dağınıklık olurmuş ama bi yere kadarmış. Yalnızken hadi zorlaniyormusum da yapamiyormusum ama yanıma biri bebek için yardıma geldiğinde bile sonuç aynıymış. Bebeği bahane etmeyecekmisim hem ben hep boyleymisim, hem de hem evi çekip çevirip hem bebeğiyle ilgilenebilen bir sürü insan varmış.

Kabul ediyorum çok mükemmel ev çekip cevirebilen bir insan değilim,hiç bir zaman da olmadım ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Eşim malesef bir erkek için fazla denilebilecek seviyede titiz. Bir erkek camların önü tozlu mu diye bakmaz mesela kolay kolay benimki bakıyor. Bu kadar detaycı olunca da agzimla kuş bile tutup önüne koysam nafile.
Akşam da yüzyüze konuştuk. Farklı bişey konuşulmadı. Sıkıldım,sonumuz iyi değil bizim diyerek bitirdi konuşmayı.
Oncemizden bahsedecek olursam biz bu yuvayı gerçekten çok zor kurduk. İlişkimizin başları tam bir peri masalı gibiyken eşim babası yüzünden batmaktan beter oldu. Dağ gibi borçlar,habire kapıya dayanan icralar,annesinin imza attığı borçlar yüzünden kadına çıkan tutuklama kararları derken tefecilerle bile bogusup bir şekilde toparlandı. Yıllarca sabırla yanında oldum. Maddiyat için sırt çevirmek benim kendime yakistirabilecegim bir şey değildi. Derken eşim bu süreçten bambaşka bir insan olarak çıktı. Anca toparlayacak yanında olayım dedim yine ama olmadı işte. Herşey her gün daha kötüye gidiyor. Her geçen gün daha anlayışsız bir adam haline geliyor. Bense ona baktığımda hala bana o peri masalını yaşatan,ufacık bir tartışma yaşasak iki gözü iki çeşme ağlayarak kapıma dayanan,ben seninle kötü olmaya dayanamıyorum diyen adamı görüyorum. Herşeye rağmen hala çok aşığım. Hala ona bakarken kalbimin atışı bile değişiyor. Sonumuz iyi değil cümlesi ağzından çıktığında hissettiğim acıyı size anlatamam.
Ben biraz tembel bir insanım bunu değiştirmem çok zor. İlla bir yerde patlarim. Ben sonradan böyle olmadım ki bilerek evlendin dediğimde bir cevap veremedi. Belli ki pişman. Hemde baya...

Bir çığ gibi boşanmaya doğru yuvarlaniyoruz ve ben üzüntüden ölecekmiş gibi hissetmekten başka bişey yapamıyorum.
Anne olduktan sonra annelere öyle üzülüyorum ki sadece sarılmaya ihtiyaç oluyor bazen sizin arkadaşınız olsaydım sadece sarılırdım ve ağlamanızı sağlardım önce insanı içini dökmesi lazım kafası doluyken hiç bir sorun çözülmüyor bende yeni doğum yaptım sayılır kendimi hala lohusa psikolojisinde hissediyorum 6 buöuk aylık bebeğim dağınık birisi değilim titizddr değilim eşim böyle şeyler hiç umursamaz yinede hep tartışırız çoğu zMan benden sebep tartışırız yani eşim öyle söylüyor halbuki onun beni anlamasına sarılmasına benimle konuşmasına ihtiyacım var kadınlar olarak çok büyük şeyler istiyor gibi gözüksekye aslında ufacık şeyler bizş çok mutlu eder inşallah konuşarak sorunlarınızı çözersiniz boşanmak için evlenmiyoruz boşanmak köyü biley değil ama kimseye bu tavsiyeyi vermem sonuçta ilişki yaşayıp anlaşıp evleniyor insanlar bunuda atlatırsınız çocuk kaç yaşında küçğk olduğu için beşki zorlanıyorsunuzdur büyüdükçe iyi olur inşallah

Ailesine yedirdiği paralarla senelerce yardımcı tutabilirdi pekala.

Ayrıca benim de toza alerjim var. Toz alırken çamaşır katlarken maske kullanıyorum mesela. Siz onu iyice prenses yapmışsınız. Kendini çok yüksekte görmeye başlamış. Bir an önce yerine geri koyun bence.

Kızlar merhaba. %90 boşan tavsiyesi alacağımı bildiğim bir konuyu dertleşmek için açmaya geldim. Geçenlerde incir cekirdegini doldurmayacak bir şeyden tartistigimizi ve eşimin bana küstüğünü yazmıştım. Biz ondan sonra toparlayamadik. Bende baktım olmayacak içimde biriken ne varsa oturdum sakince yazdım. Yazmayı tercih ettim çünkü yüzyüze gereksiz yükselmekten yada yanlış anlayacağı bir şey söylemekten korktum. Annesinin,ablasının beni çok boğuyor olmasından tutun,onun beni üzen anlayışsızlıklarına kadar içimde ne varsa değindim. Okuduğunda önce ergenmiyiz mektuplasiyoruz diye kızdı sonra da aynı şekilde yazarak madde madde cevap verdi. Tek bir cümle bile yok beni haklı bulduğu. Haklı bulmadığı gibi de yazdıklarını beni suçlayarak bitirmiş. Ben hem evi hem çocuğu birlikte idare edemiyormusum,bi buz dolabından bile haberim yokmuş, ortalık hep daginikmis çoğu zaman da pismiş,bir şeyi soyleyecekmis ki yapacakmisim,tamam çocuktan dolayı dağınıklık olurmuş ama bi yere kadarmış. Yalnızken hadi zorlaniyormusum da yapamiyormusum ama yanıma biri bebek için yardıma geldiğinde bile sonuç aynıymış. Bebeği bahane etmeyecekmisim hem ben hep boyleymisim, hem de hem evi çekip çevirip hem bebeğiyle ilgilenebilen bir sürü insan varmış.

Kabul ediyorum çok mükemmel ev çekip cevirebilen bir insan değilim,hiç bir zaman da olmadım ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Eşim malesef bir erkek için fazla denilebilecek seviyede titiz. Bir erkek camların önü tozlu mu diye bakmaz mesela kolay kolay benimki bakıyor. Bu kadar detaycı olunca da agzimla kuş bile tutup önüne koysam nafile.
Akşam da yüzyüze konuştuk. Farklı bişey konuşulmadı. Sıkıldım,sonumuz iyi değil bizim diyerek bitirdi konuşmayı.
Oncemizden bahsedecek olursam biz bu yuvayı gerçekten çok zor kurduk. İlişkimizin başları tam bir peri masalı gibiyken eşim babası yüzünden batmaktan beter oldu. Dağ gibi borçlar,habire kapıya dayanan icralar,annesinin imza attığı borçlar yüzünden kadına çıkan tutuklama kararları derken tefecilerle bile bogusup bir şekilde toparlandı. Yıllarca sabırla yanında oldum. Maddiyat için sırt çevirmek benim kendime yakistirabilecegim bir şey değildi. Derken eşim bu süreçten bambaşka bir insan olarak çıktı. Anca toparlayacak yanında olayım dedim yine ama olmadı işte. Herşey her gün daha kötüye gidiyor. Her geçen gün daha anlayışsız bir adam haline geliyor. Bense ona baktığımda hala bana o peri masalını yaşatan,ufacık bir tartışma yaşasak iki gözü iki çeşme ağlayarak kapıma dayanan,ben seninle kötü olmaya dayanamıyorum diyen adamı görüyorum. Herşeye rağmen hala çok aşığım. Hala ona bakarken kalbimin atışı bile değişiyor. Sonumuz iyi değil cümlesi ağzından çıktığında hissettiğim acıyı size anlatamam.
Ben biraz tembel bir insanım bunu değiştirmem çok zor. İlla bir yerde patlarim. Ben sonradan böyle olmadım ki bilerek evlendin dediğimde bir cevap veremedi. Belli ki pişman. Hemde baya...

Bir çığ gibi boşanmaya doğru yuvarlaniyoruz ve ben üzüntüden ölecekmiş gibi hissetmekten başka bişey yapamıyorum.
İzinli günlerinde o silsin camları...Mutfak dolaplarını,kapıları o silsin...Zaten sizin iki kere gececıgınız yeri o tek hamle gucuyle halledebılecegı ıcın onu zorlamazda...Hem yardım etmeyıp hem de yapamıyorsun demek ne kadar saçma...

Onca seylerın ustesınden geldıkten sonra boyle sacma sapan seylerle yılların emeğini çöpe at demek istemiyorum...

Bana şunu şunu yaptınız maddeleri yerine o zaman bundan sonra sen şunda şunda yardımcı olacaksın ayrıca ıstemedıgım surece ablanla gorusmek ıstemıyorum cunku hoslanmıyorum ondan saygı gosterın gibi gibi seylerle ortak nokta bulmaya calıssanız?

Buna da yetersız davranıyorsa boşanmaktan korkmayın...Keza korktugunuzu bellı ettıgıysenız ordan kırbaç yersınız...Her konudakı kararlıgınızı bellı edın...

Şipşak iş yapan insanlardan olmamami kabul etmiyor. Pişman belli. Konuyu daha da zorlarsam evet ben böyle katlanamiyorum,kadın kadın tutamam ya sen duzeltirsin kendini yada bitsin deme potansiyeli çok büyük. Bense işin o bitsin kısmında takılıp kalıyorum...
Kendisine eş değil hizmetçi aramış sanırım
Ev pis diye boşanma isteği olanı da yeni gördüm
Sevgisi bitti bahane mi arıyor ?
Danışmana başlayabilirsiniz hemen boşanacak bir şey yok

Ek iş yapsın da haftada üç gün yardımcı hanım çağırın.

Eline geçen tüm fazla parayı çocuğun hesabına atıyor ordan mi kiscaz der bu seferde
Geçinmeye gönlü olmak derler ya. Geçinmeye gönlü olan çözüm üretir,sorun büyütmez.

Sizin asıl sorununuz temizlik değil bu adamın cimriliği ve anlayışsızlığı. İşte kendine b*k attırmak istemeyen hatasını kabul etmeyen adama yardımcı tutalım da diyemezsin o yüzden.

Ailesinin borçlarını ödemekten çocuğa kalıyorsa iyi yine.
Onu evlenmeden önce kapattı,evlenmek için de onu beklemiştik hatta ama dolaylı olarak olan bir kaç ufak tefek şeyler var hala. Çok şükür bayadir onlar için bişey yaptığı yok. Söyledi de zaten artık bana güvenmeyin çocuğum var diye. Şimdi mesela kira odeyemiyolarmis ama eşime soyleyemiyolar

Duygularınız bu kadar yoğunken boşanmayı değil evliliği kurtarmanın yolunu arayın derim. Unutmayın aşkta evlilikte gurur olmaz eşiniz neyden rahatsızsa düzeltmek için çaba harcayın kimse mükemmel değil ama çabanızı görecektir sonrasında eminim o da çabalayacaktır
Ağzımıza mıçsalar biz çabalayalım az da şuraya diye👎🏻

Anne olduktan sonra annelere öyle üzülüyorum ki sadece sarılmaya ihtiyaç oluyor bazen sizin arkadaşınız olsaydım sadece sarılırdım ve ağlamanızı sağlardım önce insanı içini dökmesi lazım kafası doluyken hiç bir sorun çözülmüyor bende yeni doğum yaptım sayılır kendimi hala lohusa psikolojisinde hissediyorum 6 buöuk aylık bebeğim dağınık birisi değilim titizddr değilim eşim böyle şeyler hiç umursamaz yinede hep tartışırız çoğu zMan benden sebep tartışırız yani eşim öyle söylüyor halbuki onun beni anlamasına sarılmasına benimle konuşmasına ihtiyacım var kadınlar olarak çok büyük şeyler istiyor gibi gözüksekye aslında ufacık şeyler bizş çok mutlu eder inşallah konuşarak sorunlarınızı çözersiniz boşanmak için evlenmiyoruz boşanmak köyü biley değil ama kimseye bu tavsiyeyi vermem sonuçta ilişki yaşayıp anlaşıp evleniyor insanlar bunuda atlatırsınız çocuk kaç yaşında küçğk olduğu için beşki zorlanıyorsunuzdur büyüdükçe iyi olur inşallah
Allah razı olsun sarılmış kadar oldunuz bende omzunuzda ağlamış kadar oldum. Evet tek derdimiz biraz anlayış biraz şefkat aslında... Çocuk daha 10 aylık. Aslında çok şükür zor bir bebek değil kendi adıma zorlandığımı da düşünmüyorum ama beklentisi çok fazla eşimin

Onu evlenmeden önce kapattı,evlenmek için de onu beklemiştik hatta ama dolaylı olarak olan bir kaç ufak tefek şeyler var hala. Çok şükür bayadir onlar için bişey yaptığı yok. Söyledi de zaten artık bana güvenmeyin çocuğum var diye. Şimdi mesela kira odeyemiyolarmis ama eşime soyleyemiyolar
En güzel ve en akarken dolduracak zamanlar boş boş yemediğiniz borcu harcı ödemekle geçmiş, kendinize daha bişey yapamamışsınız. O kadar para akmış hala da kiradalar. Yarın ev alıcaz yardım et deseler yok demeyebilir, yarın yine bana kalacak diyebilir. Huylu huyundan vaz geçmez. Sizin kulağınıza giden eşinizin kulağına da gitmiştir, yarın çocuğa atıyorum dediği hesap da boş çıkmaz inşallah.

X