• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle problemlerimiz var !!

AGB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2011
4
0
36
Adana
Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum insanların birbirine objektif bir şekilde tavsiyede bulunması çok hoş. Benim de eşimle birçok sıkıntılarım var çözüm üretemediğim durumlar vs. Yorumlarınızı bekliyorum şöyle başlıyayım biz eşimle tam 3 yıl önce tanıştık. Problemli ilişkilerden sonra adam gibi bir adamla karşılaştım dedim kendisi avukat ben de eczacıyım maddi olarak benimle denk olur kocam parama göz dikmez dedim anlattıklarından yaşadığı sıkıntılardan ailesinden ailesine olan bağlılığında onları koruyup kollaması ailesine iyi bir baba olacağı izlenimi edindim. çok kısa sürede sözlendik nişanlandık 10 ay sonra da evlendik.salak ben hemen hamile kaldım ve şimdi 18 aylık bir kızım var.evlenmeden önce şimdi oturduğumuz evi aldım ailemin zoruyla. Eşimde evin içini yaptırdı.düğün aşamasında çok masraf yaptı diyip hiçbir şey istemedim.zaten iş bilmez muhtaç bir annesi ve 2 tane kardeşi var.ben öyle açgözlü bir insan da değilim herşeyim var ne gerek diyip yapılmayanları umursamadım. Fakat eşim ataerkil ailede büyüdüğünden herşeyi ayağına gelsin ister. Ev işlerine pek yardım etmez, hamilelik dönemim dahil evde ne var ne yok demez maddi olarak da elektrik su aidatı öder kendi içeceğini meyvesini alır o kadar.bunlara ben pek kulak asmadım uzun süre istanbulda bir arkadaşıyla ortak bir evi varmış çocuk sıkıştı diyip benden para istedi. Benim mali işlerimle de annem ilgilenir. Anneme söylediğimde annem tepki gösterdi ne yani zaten adam kira vermiyor evini geçindirmiyor bir de para mı vereceksin dedi ben zar zor annemi ikna ettim geri verecek dedim tabi 2 3 gün sürünce bana tavır yaptı.parayla ilgili problemlerimizin çıkış noktası bu oldu. çocuğun doğmadan önce bütün alışverşini tabiki de ailemle yaptım sanki çocuk sadece bana aitmiş gibi doğum parasını bile nerdeyse bana ödetmeye çalıştı desem yalan olmaz ama bu sürede tabi ailem ban olan tavrında dolayı eşime çok tavır koydular benim doğumumda çok haksız bir çıkış yapıp suçsuzken suçlu oldular. 2.5 ay evde bebeğe tek başıma baktım adam bir günde bir güne ne yedin içtin demedi bi hasta oldu 1 hafta evde yalnız kaldı o zaman sen ne yyorsun napıyosun dedi.sonra işe başladım ve kızımı işyerimi düzenleyip işe götürmeye başladım orda bir bakıcı tuttum ve hep maddi olarak hep herşeyi ben karşıladım kışa doğru işyerinde artık uygun değil dedim eve anneme ve bakıcıya emanet edip çalışmaya devam ettim. Bu süreçte çok ciddi kavgalarımız oldu evden kovdum defalarca çok uzaklaştık birbirimizden bir taraftan kızıma üzüldüm babasını görerek büyüsün istedim ama eşim kavgaların birinde zaten bana çok masraf yaptığını evin yapımında yaptığı masrafları listeleyip verdi tabi şok geçirdim parayı ver giderim dedi ve bir sürü çıkmaz.biz bu para meselesini şöyle çözelim ortak bir para koyalım bakıcı ev masrafları vs. Burdan karşılayalım dedim 1 aydan fazla sürmedi diğer ay kararlaştırdığımız paranın yarısını verdi niye az veriyorsun diyince var mı yok mu demiyorsun pazarlık mı yaptık diye tepki gösterdi.zaten genel olarak da pek kibar bir insan değilş iri cüssesiyle konuşmasıyla etrafını tehdit eder bir hali var .. Boşanayım diyorum beceremiyorum bir taraftan acıyorum bir ayrılma girişimimizde çok ağladı vs. Sizce ne yapmalıyım..

sankı-karı koca ilişkisi değilde

iki işyeri ortağı konusu okudum..:53: :53:

bu nasıl bı evlilik böyle
siz en başından beri birbirinizden maddı beklentıler ıçıne girmişsiniz?

kusura bakmayın ama benım kafam almıyor bu maddıyata dayalı ilişkilereo yüzden size bir fikir verememki?

Son düzenleme:
seni üzmek istemem ama ne sana kocalık ne de çocuğunuza babalık yapacakmış gibi görünmüyor
ataerkil yapıda büyüyen adam böylemi olur ya
bence acıma, acıyarak karı koca olunmaz ki, arada saygı olmadan
bence bundan sonra en azından babalık görevlerini yerine getirmesi için çalış
ama bana bi süre sonra ondanda pes edecekmiş gibi geldi

bu erkeklere ne oldu bir türlü anlamıyorum:26:

sankı-karı koca ilişkisi değilde

iki işyeri ortağı konusu okudum..:53: :53:

bu nasıl bı evlilik böyle
siz en başından beri birbirinizden maddı beklentıler ıçıne girmişsiniz?

kusura bakmayın ama benım kafam almıyor bu maddıyata dayalı ilişkilereo yüzden size bir fikir verememki?

valla çok haklısın, ayrıca anne nie kızının muhasebesini tutuo annamadım. eşime para verip vermediğime anne ne karışır

Eğer ataerkil bir ailede büyüseydi maddi olarak sizden bir beklentisi olmazdı.

biz kadınların eli ekmek tuttuğundan beri erkekler erkekliğini yatakta hatırlıyo. hata bizde galiba. acaba kazancımızı eve vermemeli miyiz diye düşündüm bu konuyu okuyunca.

evlendikten sonra bile maddi işlerinizle annenizin ilgilenmesi sizce doğru mu?

adam rahatı buldu, kendi keyfine bakmaya başladı evlenince sanırım. sorununuz çözülebilecek bir soruna benziyor. baştan herşeyi konuşup çözüme bağlayın. eşinizle aranıza ailenizi sokmayın. kocanız kendini baskı altında hissetmesin.

Bu evlilik mantık evliliği bence.İlişkinizin en başında bile maddi konular düşünülmüş.Adam yaptığı masrafın listesini çıkarmış.Bence asıl sorun sizin birbirinizi sevmemeniz.Yani ben okuduğum konudan bunları çıkardım.Eğer mutsuzsan sürdürme bu evliliği.Bebeğinin babasından ayrı huzurlu bir ortamda büyümesi daha sağlıklı olur.

sizin evlilikten çok ev arkadaslığı olmuş cnm. çok taviz verme bi süre ayrı kalmaya çalışın olmazmı

Problemli ilişkilerden sonra adam gibi bir adamla karşılaştım dedim kendisi avukat ben de eczacıyım maddi olarak benimle denk olur kocam parama göz dikmez dedim anlattıklarından yaşadığı sıkıntılardan ailesinden ailesine olan bağlılığında onları koruyup kollaması ailesine iyi bir baba olacağı izlenimi edindim.

bu kadar maddi dusunup, madde uzerine atilan temeller uzerine farkli beklentiler icine girmek insanin kendisini bilememesidir. adam aglar mi yaaa????? nerdeymis o heybetli durusu, avukatligi, ataerkilligi...siz bencil dusunmus ve gucsuz davranmis kolaylikla baba olacak parasi olacak garanti isi olacak adam gibi adam olacak bir bey almissiniz ki karpuz degil bu tatlim disina baktin yesil yesil ama ici kabak cikti, hak etmeyen bir adama da gereginden fazla deger verip onu koca yapmissiniz, daha evlenmeye baba olmaya hazir oldugunu dusunmuyorum bu beyin???? cunku erkekler aglamaz tatlim sarkisi bile var:)

siz aile olamamışsınız ki... siz kendi paranızı eşinizden sakınıyorsunuz anneniz ilgileniyor maddi konularınızla... o da sizden sakınıyor...
bir de anneniz kira vermiyor demiş. bu bana yanlış geldi. siz eşinizin evinde oturuyor olsaydınız kiranın yarısı diye eline para mı verecektiniz?

Pek bişey anlayamadım konudan.

Anladığım tek şey karı-koca ilişkisinin çok dışında bir hayat paylaştığınız.

Kazançlarınızı birbirinizden sakınmanız ve sorumsuz bir koca...

Eşinizin tavrı pek hoş değil açıkcası, listeyi verip parayı ver giderim demesi vs. hoş değil... acaba ailesinde de öyle mi görmüş yani kendi ailesinde de herkes kendi parasının hesabını mı yapıyormuş?? öyle ise eşinizin davranışı normal olabilir kendince... ama yine de bir aile olunduysa geçimin her iki aile bireyi tarafından sağlanması gerek.. yoksa o bi nevi ev arkadaşlığı gibi bişey oluyo...

Böyle bir durumda açık ve net bir şekilde konuşmak gerek sanırım.. eğer düzelme gibi bir çaba yoksa da fazla da uzatmanın manası yok gibi...

bu nedir ki? neden bu erkeklerin hepsi aynı yumurtadan çıkmış gibi davranıyor? çok değer vermemek lazım bu devirde.

Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum insanların birbirine objektif bir şekilde tavsiyede bulunması çok hoş. Benim de eşimle birçok sıkıntılarım var çözüm üretemediğim durumlar vs. Yorumlarınızı bekliyorum şöyle başlıyayım biz eşimle tam 3 yıl önce tanıştık. Problemli ilişkilerden sonra adam gibi bir adamla karşılaştım dedim kendisi avukat ben de eczacıyım maddi olarak benimle denk olur kocam parama göz dikmez dedim anlattıklarından yaşadığı sıkıntılardan ailesinden ailesine olan bağlılığında onları koruyup kollaması ailesine iyi bir baba olacağı izlenimi edindim. çok kısa sürede sözlendik nişanlandık 10 ay sonra da evlendik.salak ben hemen hamile kaldım ve şimdi 18 aylık bir kızım var.evlenmeden önce şimdi oturduğumuz evi aldım ailemin zoruyla. Eşimde evin içini yaptırdı.düğün aşamasında çok masraf yaptı diyip hiçbir şey istemedim.zaten iş bilmez muhtaç bir annesi ve 2 tane kardeşi var.ben öyle açgözlü bir insan da değilim herşeyim var ne gerek diyip yapılmayanları umursamadım. Fakat eşim ataerkil ailede büyüdüğünden herşeyi ayağına gelsin ister. Ev işlerine pek yardım etmez, hamilelik dönemim dahil evde ne var ne yok demez maddi olarak da elektrik su aidatı öder kendi içeceğini meyvesini alır o kadar.bunlara ben pek kulak asmadım uzun süre istanbulda bir arkadaşıyla ortak bir evi varmış çocuk sıkıştı diyip benden para istedi. Benim mali işlerimle de annem ilgilenir. Anneme söylediğimde annem tepki gösterdi ne yani zaten adam kira vermiyor evini geçindirmiyor bir de para mı vereceksin dedi ben zar zor annemi ikna ettim geri verecek dedim tabi 2 3 gün sürünce bana tavır yaptı.parayla ilgili problemlerimizin çıkış noktası bu oldu. çocuğun doğmadan önce bütün alışverşini tabiki de ailemle yaptım sanki çocuk sadece bana aitmiş gibi doğum parasını bile nerdeyse bana ödetmeye çalıştı desem yalan olmaz ama bu sürede tabi ailem ban olan tavrında dolayı eşime çok tavır koydular benim doğumumda çok haksız bir çıkış yapıp suçsuzken suçlu oldular. 2.5 ay evde bebeğe tek başıma baktım adam bir günde bir güne ne yedin içtin demedi bi hasta oldu 1 hafta evde yalnız kaldı o zaman sen ne yyorsun napıyosun dedi.sonra işe başladım ve kızımı işyerimi düzenleyip işe götürmeye başladım orda bir bakıcı tuttum ve hep maddi olarak hep herşeyi ben karşıladım kışa doğru işyerinde artık uygun değil dedim eve anneme ve bakıcıya emanet edip çalışmaya devam ettim. Bu süreçte çok ciddi kavgalarımız oldu evden kovdum defalarca çok uzaklaştık birbirimizden bir taraftan kızıma üzüldüm babasını görerek büyüsün istedim ama eşim kavgaların birinde zaten bana çok masraf yaptığını evin yapımında yaptığı masrafları listeleyip verdi tabi şok geçirdim parayı ver giderim dedi ve bir sürü çıkmaz.biz bu para meselesini şöyle çözelim ortak bir para koyalım bakıcı ev masrafları vs. Burdan karşılayalım dedim 1 aydan fazla sürmedi diğer ay kararlaştırdığımız paranın yarısını verdi niye az veriyorsun diyince var mı yok mu demiyorsun pazarlık mı yaptık diye tepki gösterdi.zaten genel olarak da pek kibar bir insan değilş iri cüssesiyle konuşmasıyla etrafını tehdit eder bir hali var .. Boşanayım diyorum beceremiyorum bir taraftan acıyorum bir ayrılma girişimimizde çok ağladı vs. Sizce ne yapmalıyım..

trajik sadece maddiyata bağlanmış seviye yoksunu bir evlilik olmuş.allah yardımcın olsun.

Hiç aile görüntüsü çizmiyorsunuz.
Sadece eşiniz de kabahatli değil.
Onun ataerkil yetişme tarzından şikayet ederken,
kendi annenizin müdahelelerini biraz es geçmişsiniz.
Yazdıklarınızdan çıkar dışında bir anlam çıkaramadım.
Çok boğuldum
Bu evliliği bu mantıklarla toparlamanız zor görünüyor.
yeniden birbirinizi sevmeniz, güvenmeniz.
Eşiniz konusunda tek anlayabildiğim ne kadar koparsam o kâr zihniyetinde bir adam

Hiç bir hata tek taraflı değildir bence.Bu evlilik anlattığınız kadarıyla zaten sağlıklı bşr evlilik olmamış.Sizin mali işlerinize neden anneniz bakıyor ki.Bence aileler bu kadar olayların içinde olmamalı.Eşinizin hatası da çok çok büyük zaten.O sizden hep ne koparsam kardır hesabına gitmiş.Sizi ailesi gibi görmemiş ki:ataerkil bir yapıda olan adam bunu bu şekliyle yapmaz ki.Bunun tek açıklaması sizi benimsememiş.Allah yardımcınız olsun.

Sadece fikrimi söylemek isterim yanlış anlaşılmasın, bence sorun sadece eşinizde değil, siz çıkar ve maddiyata dayalı evlilik anlayışınızı devam ettirdiğiniz müddetçe eşinizi de değiştiremezsiniz. Zaten siz bu mantalite içindeyken, maddi idareyi annenize vermişken, alınmamış kira hesapları yaparken, her harcamanızın çetelesini tutarken, eşinizden değişmesini beklemek de saçma olur, ben eşinizin yerinde olsam ondan çok da farklı davranmazdım..

Ben 22 yaşında işyerimi açtım 22 yaşındaki halini hatırlayan var mı bilmiyorum ama hesap kitaptan bir haber zaten işe başlamadan önce anneme ben söyledim bana yardımcı olursanız bu işe başlayayım yoksa yüzüne gözüne bulaştırdıktan sonra yardım almanın alemi yok ben böyle düşünüyorum hı bu arada insanlar profesyonel yardım alıyorlar annem benim muhasebeme bakınca size niye tuhaf geldi anlamadım

Back