• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımı nasıl ikna edebilirim?

beyefendi gurur yapıyor deme...haklı kendi açısından...sen onun ailesi ile ynı apartmana oturmak istermiydin..
ben ailesi çok iyide olsa benim ailem çok iyi olsa yinede istemezdim..ne kadar olsada gözler senin üstünde olacak onun üstünde olaccak...bu olmaz deme tatlım..
birde o erkek yanii..düşün ve anlayış göster...huzurum olsun soğan ekmek yerim diosan gir bu işe..

haklı ben haksız demiyorum zaten..ben fazlasıyla düşünceli ve anlayışlı davranıyorum zaten..zorlanıcaz ama batmayalım diye çözüm üretiyorum benim yerimde başkası olsa amann banane erkek değilmi düşünsün nerde oturucağımızı der.

İyi ama nereye kadar karşılayacak? Babası sağ mı? Neden nişanlının üzerine kalıyor bunlar?

baba sağ ama çekti gitti işte ... bilemiyorum biz evlenene kadar işte ondan sonrası için baya zor olur karşılaması ... kardeşi ve ikisi ortak karşılıyorlar

Elbette kimseye güvenerek elimizi taşın altına koymadık... Ama aile birlik beraberlik demek benim bildiğim kadarıyla..Mecburiyeti elbette yok ama insan kardeşine maddi manevi yardım etmesini bekler ister istemez dimi ama ?

Elbette konuştum kendide söyledi zaten kuruluyorsun dediğin yer benim evim zaten...
Eğer benim böyle bir imkanım olmasaydı ve onun akrabaları aklı başında düzgün insanlar olsaydı bende elbette böyle bir durumda kabul ederdim..Sonuçta insan kendini ve eşini bildikten sonra yuvasına sahip çıktıktan sonra ayakları yere bastıktan sonra ve adil olduktan sonra kimse hiç birşey yapamaz diye düşünüyorum

İşte orda yanılıyorsun....
Orası senin evin değil annenin evi...
O ev annen yaşadığı sürece ve tapusunu senin üzerine yapmadığı sürece senin evin değil...
En basit örneği kendimden vereyim...
Aynı şekilde annemle ikimiz yaşıyoruz ve ev annemin üstüne ben hiçbir zaman bu ev benim demedim.
Çünkü bu ev benim değil...
Allah korusun allah gecinden versin uzun ömürler versin rabbim anneme o bu evi üstüme yapmadığı sürece yada kötü düşünmek istemiyorum diğer durum olmadığı sürece benim evim değil kardeşim.
Ben evleniyorum diyede anneme anne sen bu evden çık ben oturayım demem asla...
Ha kendi der siz oturun bu evde diye amenna eşimde kabul ederse geçeriz ama kadın hayattayken aa bu ev benim nasıl olsa bana kalıcak gibi bi kelime bana göre çok çirkin...
Diğer konuya gelicek olursak aile evet birlik beraberliktir ama kimsenin maddi konuda yardım etme zorunluluğu yoktur dedim ya içinden gelen kişi yardım etmeli..Aileden diye kimseyi yardıma zorlayamazsın...
Zoraki yapılan yardım makbul değildir içten gelen yardım makbuldur...

baba sağ ama çekti gitti işte ... bilemiyorum biz evlenene kadar işte ondan sonrası için baya zor olur karşılaması ... kardeşi ve ikisi ortak karşılıyorlar

İşin çok zor canım hem sana yetmeye hem de evdekilere el altından yardım etmeye çalışırsa çok sıkışırsınız. Baba evinde nasıl alıştın bilmiyorum ama çok zor. Allah yardımcın olsun. :18:

O ev annen yaşadığı sürece ve tapusunu senin üzerine yapmadığı sürece senin evin değil...
Aynı şekilde annemle ikimiz yaşıyoruz ve ev annemin üstüne ben hiçbir zaman bu ev benim demedim.
Allah korusun allah gecinden versin uzun ömürler versin rabbim anneme o bu evi üstüme yapmadığı sürece yada kötü düşünmek istemiyorum diğer durum olmadığı sürece benim evim değil kardeşim.
Ha kendi der siz oturun bu evde diye amenna eşimde kabul ederse geçeriz ama kadın hayattayken aa bu ev benim nasıl olsa bana kalıcak gibi bi kelime bana göre çok çirkin...
Diğer konuya gelicek olursak aile evet birlik beraberliktir ama kimsenin maddi konuda yardım etme zorunluluğu yoktur dedim ya içinden gelen kişi yardım etmeli..Aileden diye kimseyi yardıma zorlayamazsın...

şimdi öncelikle ikimizde birbirimizi yalnış anlıyoruz zannedersem...

Ev dediğin nedir bacım? tuğla yığını değilmi? e tamam maddi olarak bir değeri yok gözümde benim elbette annemin orası... ben hak iddia etmiyorum..zaten ben asla anneme sen git ben oturucam demedim dememde.. annem kendi söyledi teklif etti bunu ..

Tabikide daha öncede söyledim zoraki değil ben hiç bişey beklemedim zaten nişanlım bekledi hep onun adına üzüldüm kızdım ben yoksa banane kardeşiyle maddi ilişkisinden.Ama maddi olmasada manevide bir yardımları olmadı adama ben ona yanıyorum kızıyorum.

İşin çok zor canım hem sana yetmeye hem de evdekilere el altından yardım etmeye çalışırsa çok sıkışırsınız. Baba evinde nasıl alıştın bilmiyorum ama çok zor. Allah yardımcın olsun. :18:

Zor biliyorum ama evlenince asla o eve karışmayacağım bıktım beni sömürmelerinden diyor hep

ha bu arada atlamışım şimdi farkettim tapusu 5 yıldır benim üstümde evimizin

Dedim ya canım laf arasında geçmişti bu konu bi aralar cevabı ise ben burda oturmam 2 iş yaparım kiramı öderim demişti..bende herşeyi kolay zannediyorsun sen şimdiki işinde bile ölü gibi oluyorsun eve gelince o zaman nasıl yapıcaksın dedim sustu...

ayy klasik erkek takıntıları. bırak alsın madem boyunun ölçüsünü. bazen 1 musubet 1000 nasihattan daha iyidir.

Zor biliyorum ama evlenince asla o eve karışmayacağım bıktım beni sömürmelerinden diyor hep

Evlenene kadar hepsi öyle söylüyor umarım sözünde durur. Canım kaç yaşındasın? Nişanlın ne iş yapıyor? Özel olmazsa cevap yazar mısın?

bırak alsın boyunun ölçüsünü. şimdi direk sizin eve çıkarsanız kafanı yer durur rahatsız olacak şey bulur.. ama diğer türlü konuşma hakkını kaybetmiş olur.

ha bu arada atlamışım şimdi farkettim tapusu 5 yıldır benim üstümde evimizin

Bu şekilde yazmadığın için o şekilde bi yorum yaptım.
yazdığın gibiyse durum farklı.
Annen siz oturun ben çıkarım diyorsa orası ayrı tabi.
Ha madem bu şekilde diyor o zaman o evi satıp başka bi evde alabilirsin...
Sonuçta annen siz oturun diyorsa ve evde senini üstüneyse evin varken kiraya çıkmakta mantıklı değil..

Erkekler bu konuda çok sabit fikirli oluyor.. O apartmanda ailenden rahatsız olmasa bile kadının evinde oturmak ağır geliyor onlara.. Halbuki bu çok yanlış, hayat müşterektir biraz mantıklı düşünmeli gurur yapacağına..
Kuzenim birkaç sene önce evlendi (kız) ve eniştem her çocuğu için bir ev almıştı zaten, daha sonradan ne olur ne olmaz diye.. Kuzenimin eşide başta olmaz demiş.. Kabul edemem demiş sonrada tamam oturalım ama banana parasını ödeyelim demiş -ki hiç gerek yok böyle bişeye, enişteminde ihtiyacı yok onların ödeyeceği paraya.. Ve kuzenim ikna etti saçma düşündüğünü anlata anlata.. Tabii sakin sakin, öyle sert çıkarak değil.. Oturdu her bu konu açıldığında anlattı ve oda kabul etti..
Üstelik o evde kuzenimin annesine çok çok yakın bir ev.. O "ailene yakın oturmam" değil "böyle bi hediyeyi kabul edemem" manasında reddetti önce.. Sende böyle sakin sakin anlatabilirsin.. Zaten yeterince borca giricez bari kira derdinden kurtulalım, evlilikten gözüm korkmaya başladı sırf bu sebeplerden, mutlu olmam gereken zamanları böyle şeyler düşünerek mahvediyorum tarzında şeyler söyleyebilirsin.. Tabii biraz daha yumuşatarak :1:

Bu şekilde yazmadığın için o şekilde bi yorum yaptım.
yazdığın gibiyse durum farklı.
Annen siz oturun ben çıkarım diyorsa orası ayrı tabi.
Ha madem bu şekilde diyor o zaman o evi satıp başka bi evde alabilirsin...
Sonuçta annen siz oturun diyorsa ve evde senini üstüneyse evin varken kiraya çıkmakta mantıklı değil..

evet canım.. dediğim gibi kendi söyledi zaten ben asla ima bile etmedim.Ama bir sorun var sonuçta tapu bende olsada o ev annemin sadece kağıt üstünde benim ve bana şartı var eğer burada oturmayı düşünüyorsan burası ben ölene kadar satılmayacak sonrasını sen bilirsin diyor yoksa bende biliyorum kiraya verip başka eve çıkmayı

Erkekler bu konuda çok sabit fikirli oluyor.. O apartmanda ailenden rahatsız olmasa bile kadının evinde oturmak ağır geliyor onlara.. Halbuki bu çok yanlış, hayat müşterektir biraz mantıklı düşünmeli gurur yapacağına..
Kuzenim birkaç sene önce evlendi (kız) ve eniştem her çocuğu için bir ev almıştı zaten, daha sonradan ne olur ne olmaz diye.. Kuzenimin eşide başta olmaz demiş.. Kabul edemem demiş sonrada tamam oturalım ama banana parasını ödeyelim demiş -ki hiç gerek yok böyle bişeye, enişteminde ihtiyacı yok onların ödeyeceği paraya.. Ve kuzenim ikna etti saçma düşündüğünü anlata anlata.. Tabii sakin sakin, öyle sert çıkarak değil.. Oturdu her bu konu açıldığında anlattı ve oda kabul etti..
Üstelik o evde kuzenimin annesine çok çok yakın bir ev.. O "ailene yakın oturmam" değil "böyle bi hediyeyi kabul edemem" manasında reddetti önce.. Sende böyle sakin sakin anlatabilirsin.. Zaten yeterince borca giricez bari kira derdinden kurtulalım, evlilikten gözüm korkmaya başladı sırf bu sebeplerden, mutlu olmam gereken zamanları böyle şeyler düşünerek mahvediyorum tarzında şeyler söyleyebilirsin.. Tabii biraz daha yumuşatarak :1:

ne de güzel anlatmışsın birde nişanlım böyle düşünse...

ne de güzel anlatmışsın birde nişanlım böyle düşünse...

Onu ikna etmek inan senin elinde.. Ha her yolu denersin ama önyargısı fazladır kıramazsın ona bişey diyemem..
Ama ona şunu sormalısın: O evde oturmayıp kiraya çıkarsanız, üstünüze bir kat daha binen maddi ağırlığa (hem senin hem onun) katlanmanız vicdanını sızlatmayacak mı?

Onu ikna etmek inan senin elinde.. Ha her yolu denersin ama önyargısı fazladır kıramazsın ona bişey diyemem..
Ama ona şunu sormalısın: O evde oturmayıp kiraya çıkarsanız, üstünüze bir kat daha binen maddi ağırlığa (hem senin hem onun) katlanmanız vicdanını sızlatmayacak mı?

mantıklı,etraflıca düşünse bizim için en iyisinin bu olduğunu anlayacak ama öyle yapmıyor.Tek taraflı düşünüyor işin önünü arkasını düşünmeden cevap veriyor

Back