• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve nişanlımın aılesı yardım lütfen

Ohho sen şimdiden birsürü dert yazmışsın ilerde ne olur kimbilir. Valla onu bunu bilmemde olmuyor arkadaş. Elin italyanıyla ,almanıyla evleniliyorda sorun olmuyor ama bir Alevi ile sünni aynı topraklarda yaşıyorlar, aynı dili konuşuyorlar, aynı bayrağın altındalar ama ayrı dünyadalar olmuyor omuyor...:50:
benim eşim fransız ben onların bayramlarında noellerinde kliseye çok gittim o da benimle çok gelmiştir camiye vs. önemli olan saygı iyi niyet. iyi kalpli insan olmak. başkaşarının değerlerine kendi değerlerin kadar saygı duyabilmek. ama böyle bizim adetimiz böyledir karşı taraf birebir uymadı yok bana terlik almadı falan bana çok tuhaf geliyor bu bakış açısı. hayat geçirceksin önce adamın kalbine bak temiz mi ahlaklı mı? sana sevgisine bak. aman neyse ya. 5 vakit namaz kılıp göstere göstere çok müslüman geçinip her haltı yiyenini de okudum bu forumda. herkesin kendi hayatı kendi bileceği şey.

nişanlın köprüyü geçene kadar sana şirin gözükecek sonra oda ailesine uyarak sana bir güzel baskı yapacak ailesini sevmediysen at yüzüğü zaten annene apey terbiyesizlik yapmışlar evlendiğinde annene dahi gidemiyeceksin ohooooo başına nelerrrrrrrrrrr gelecek sonra burada bize dert yanma evlendiğinde hani bir laf var görünen köy kılavuz istemez ,ne mal oldukları ortada , epey çile çekeceksin besbelli , nişan atma varmı sizde yoksa vurularmı seni????

Ne biçim bir yorum bu yaaa. Yok ne mal oldukları belliymiş, yok çile çektirirlermiş, yok terbiyesizlermiş bu ne küstahça yapılmış bir yorum.
Mecburlarmı arkadaş, yok babası hacdan gelmiş kıbleyi sormamışlar, yok annesi Kur'an okutmuş gelmemişler.
İşine gelmiyorsa ayrılır ama kimsenin inançını, yaşam şeklini, mezhebini irdelemek size düşmez. Çok Merak ediyorum erkek tarafı semah dönerse bu kız hacı babasını alıp semah dönmeye mi gidecekmiş.:20:

benim eşim fransız ben onların bayramlarında noellerinde kliseye çok gittim o da benimle çok gelmiştir camiye vs. önemli olan saygı iyi niyet. iyi kalpli insan olmak. başkaşarının değerlerine kendi değerlerin kadar saygı duyabilmek. ama böyle bizim adetimiz böyledir karşı taraf birebir uymadı yok bana terlik almadı falan bana çok tuhaf geliyor bu bakış açısı. hayat geçirceksin önce adamın kalbine bak temiz mi ahlaklı mı? sana sevgisine bak. aman neyse ya. 5 vakit namaz kılıp göstere göstere çok müslüman geçinip her haltı yiyenini de okudum bu forumda. herkesin kendi hayatı kendi bileceği şey.
yp

bende almanyada uzun yıllar yasadım çokta arkadaşım oldu hala görüşüyorum ama ılerıde ıkı aıle bırden evleniyor bırde ortada yalan olunca nasıl davranmam gerektıgı bılemedım herkes bır laf soyluyor kıme kullak verıcegımı sasıryorum

Biz ne desek boş.. O yüzden kararı sen vericeksin ,eğer kandırıldığını hakarete uğradığınızı düşünüyorsan nişanı at ,ama seviyorum meshebi önemli değil diyosan devam et

bence sadece ailen değil sen de rahatsızsın, ama şimdi öyle bi yazıyosunki sanki sen nişanlını ve ailesini bu şekilde kabul ettinde ailen onaylamıyo gibi, seninle evlendi diye kimse tarzını değiştirmicek evlenirsen mutsuz olacaksın yapma

Ne biçim bir yorum bu yaaa. Yok ne mal oldukları belliymiş, yok çile çektirirlermiş, yok terbiyesizlermiş bu ne küstahça yapılmış bir yorum.
Mecburlarmı arkadaş, yok babası hacdan gelmiş kıbleyi sormamışlar, yok annesi Kur'an okutmuş gelmemişler.
İşine gelmiyorsa ayrılır ama kimsenin inançını, yaşam şeklini, mezhebini irdelemek size düşmez. Çok Merak ediyorum erkek tarafı semah dönerse bu kız hacı babasını alıp semah dönmeye mi gidecekmiş.:20:

kızın annesine saygısızca davranmalarına ben vurgu yaptım sen artık ne anladıysan ????

tellik değil terlik, bogca değil bohça, ki ben bu tarz şeylere çok takılmam ama artık bu kelimelerde çok bilindik yahu
ayrıca istemeyiz beklemeyiz diyipte aldıklarına laf ediyosunuz şimdiden
ayrıca birbirimizin dini hassasiyetlerine saygınız yok, saygısızlık özellikle sizin taraftan, yol yakınken ayrılın

katılıyorum sonuna kadar.. madem aileniz bu kadar karşı ileride daha büyük sıkıntılar doğacaksa ayrılın.. nişanlınıza kızdım açıkçası neden saklama gereği duyuyor ki herkesin inancı kendine.. ama nişanlınızın ailesinin açıklama yapması büyük incelik. Allahla kulun iletişiminden size ne ki? eşinizle yaşayacaksınız onun ile yetiştireceğiniz evlatlarınız için önemli olabilir ama bu da onun ailesinin inancını sorgulamaya müsade etmez bence.. madem sizin için önemli, yapamayacaksanız niye ne yapayım diyorsunuz, yapılacak belli..

Ben kınamıyorum ama aıleme bunu kabullendıremıyorum nısanlımı gerçekten sevıyorum ama neden bana basta doğru konuşulmadı aılesınede ılk sorulduğu zaman onlarda ınkar ettı sımdı neden dıle vuruyorlar bunu anlıyamıyorum

Sana tek hak verdiğim nokta bu açıkçası.
Baştan saklamaları.
Ama bir hatayı , tüm inanç sahiplerine mal edemezsin.
Yazım tarzın hiç hoş değil.
Bu iş yürümez bu kadar net.

Ayrıca bazen yazılanlara, çevremde konuşulanlara bakınca insanların bunu neden saklama gereği duyduklarını anlamak güç değil.
Önyargı, kalıpçılık, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaları...

Nişan bohçası için 1 mendil yeter demişsiniz tamam lafın gelişidir belki ama isteklerinizi ya baştan söyleyecektiniz ya da terlik, tarak eksik diye laf etmeyeceksiniz.
2 ailenin hayata bakış açıları çok ters, babanız karşıymış böyle durumlara o yüzden ileri de pek anlaşamazsınız
:26:

ben diyecektim agzimdan aldin:1::1::1: demekki tarak bile onemliymis konu sahibi:19::19::19::19:

arkadaş ailenizin ne düşündüğünü biliyorsunuz ona göre önce kimlik araştırması yapıp sonra evlenmeye karar verin..

Madem bu kadar açıkça karalar gibi yazmışsınız.
Açıklamak istedim...
Erzincanlıyım, Aleviyim...
Bunu ben değil, ailemin hatta aile büyüklerim kabul etmiş.
Uzaylı değiliz bizler, adam yemeyiz. Hatta içimize girerseniz çok da seversiniz.
Ama önyargılısınız. Karşınızdakini olduğu gibi görmeye değil, aşağılamaya odaklanmışsınız.
Bu yüzden kaybetmeye mahkumsunuz kusura bakmayın...:19:
Kimin içinde daha çok Allah korkusu var, kim daha çok inanır kimse bilemez...:31:

saygım sonsuz sıze bunu ne güzel dıle getırıyorsunuz bızım sızı yargılamamız haddımıze degıl ama sız bunu acık yureklılıkle soyleyebılıyorsanız onlarda yapsaydı bız bu duruma gelmezdik aılem kendını salak yerıne konulmuş hıssedıyor ve buduruma karsılarsa ben de gozlerıne sokarcasına ıstemedıklerı bırseyı yapmazdım

son cümleye koptum:1::1:

ayrıca bu forumda hiç alevi olmadığını mı düşünüyosunda bu kadar cüretkar yazı

yosun

basta belırttım benı yanlış anlamasınlar dıye herkesın mezhebı kendıne alevı olmuş olmamış onemlı degıl benım ıcın alevı olan arkadaşlarımız daha ıyı fıkır verebılırler bana ben burda basımda olan konuyu konuşuyorum herkesın yorumuna ıhtıyacım var

yp

bende almanyada uzun yıllar yasadım çokta arkadaşım oldu hala görüşüyorum ama ılerıde ıkı aıle bırden evleniyor bırde ortada yalan olunca nasıl davranmam gerektıgı bılemedım herkes bır laf soyluyor kıme kullak verıcegımı sasıryorum
sana baştan açık açık konuşmadığı için nişanlın hatalı. ama bunun dışında çok farklı olduğunuzu düşünüyorum. hem sizin hem ailelerin. zaten babanda kabul etmeyecek gibi bi his var içimde. kaçınılmaz son belli aslında.

sana baştan açık açık konuşmadığı için nişanlın hatalı. ama bunun dışında çok farklı olduğunuzu düşünüyorum. hem sizin hem ailelerin. zaten babanda kabul etmeyecek gibi bi his var içimde. kaçınılmaz son belli aslında.

evet belli kendımı cok kötü hıssedıyorum kandırıldıgımamı yanayım aılemın dustugu durumamı bırde tek kızım yıkıldılar yani

Bana anlatım çok ilginç geldi
Yaşları 50-60 namaz kılmıyorlar ne demek ?
Sanki diğer tüm mezhepler layıkıyla yerine getiriyo gibi
Ya da gençken neyse de şu ibadeti yaşlıyken yapmak lazımmış gibi söylenmiş
Bu işlerin yaşı başı yok, isteyen kılar. İstemeyen inansa da kılmıyo zaten.
Orası kimseyi bağlamaz. Herkesin kabri kendine neticede ..

Tüm sülalenin ibadetinden çok, eş olmayı düşündüğün kişiye bakmalısın
Ha sana çok mu ters ? O zaman da nişanı atarsın

Elin Italyaniyla Almaniyla evlenince sorun olmuyor diyen arkadas
evet sorun olmuyor cunku onlar kendilerini olduklarindan farkli gostermiyorlar
hristiyansa hristiyanim diyor
burdaki sorun erkek tarafi ne olduklarindan utandiklari icin yalan soylemeleri
bu onemli bir konu. bana boyle bir konuda yalan soylenecek hic musamaha gostermem
ben esime soyledim dinim geregi hristiyan bir erkekle evlenemem dedim. o da sagolsun senin icin musluman olurum dedi.

yani başta evet biz aleviyiz semah döneriz cem evine gideriz deselerdi ayrılacaktın, sevgin ağır basmayacaktı, e şimdi ayrıl 1 ay olmamış daha nişanlanalı

sert konuşuyorsunuz ama zaten sıkıntım var can sıkıcı seyler yazarak yardımcımı olduğunuzu sanıyorsunuz bız bır buçuk yıllık sevgılıyız nısanlanalı 1 ay oldu daha sevgılı olmadan 1 ay oncesınde mevzu konuşulmuştu daha sonrasında gelıstı bunlar hayır cok sevseydim tabıkı sahıp cıkıcaktım ama en azından yaşantısı nasıl neye saygı duyamam geektıgı bılıcektım aıleme ben bu kısıden emınım dıyebılıcektım sımdı bu yalanlardan sonra sevgımı agır basar sızce

bence sadece ailen değil sen de rahatsızsın, ama şimdi öyle bi yazıyosunki sanki sen nişanlını ve ailesini bu şekilde kabul ettinde ailen onaylamıyo gibi, seninle evlendi diye kimse tarzını değiştirmicek evlenirsen mutsuz olacaksın yapma

evet rahatsızım cunku ayrıntılı yazmadım ama ben annen baban nıye namaz kılmıyor sohbete çağırıyor annemler nıye gelmiyor dedıgımde hep bır bahane soylendı benım haddıme düşmez dedım babam eyup sulatana sabah namazına gıtmeyı cok sever jayın perderımı kac kere arayıp cagırdı ama her defasında arahtsız olduğunu söyledı bıze soylemedıler bu durumu bız bundan bundan dolayı gelmeyız demedıler hep bahane bunun ıcın benım zoruma gıdıyor ve bu nedenle rahatsızım

Back
X