• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımı nasıl ikna edebilirim?

Olabilir bilemiyorum ne düşünüyor...

Yoo kinli değilim sadece çok kızgın,kırgınım bana yaptıklarını geçtim kendi oğullarına yaptıkları kızdırıyor beni...

Kinli değilim diyosun da kinlisin aslında neyse konumuz o değil tabi.. ailesel faktörler çok önemli..
İkna olma olayı içinde maddi sorunlar varsa ya kabul edecek ya düğünü erteleyecek..hangisini göze alacak kadar seviyor seni?

daha zaman var madem biraz akışına bırak bence...
hemen zıtlaşma güzel dille halledebilirsin bu durumu...
bu konuyu açtığın zaman sakinliğini koru..
olacağı varsada inadından yapmaz erkek milleti...

Kinli değilim diyosun da kinlisin aslında neyse konumuz o değil tabi.. ailesel faktörler çok önemli..
İkna olma olayı içinde maddi sorunlar varsa ya kabul edecek ya düğünü erteleyecek..hangisini göze alacak kadar seviyor seni?

Belkide olabilir bilemiyorum...

Kabul edecek kadar seviyor beni eminim liseden beri beraberiz çünkü ona güvenim tam.bugune kadar hiç bir yalnışı yada şüpheli haraketi olmadı bana karşı ki benim hep bir gözüm ondadır her zaman ne olur ne olmaz diye..hmm rest çek diyosun yani

daha zaman var madem biraz akışına bırak bence...
hemen zıtlaşma güzel dille halledebilirsin bu durumu...
bu konuyu açtığın zaman sakinliğini koru..
olacağı varsada inadından yapmaz erkek milleti...

evet zaman var ama o zaman geldiğinde nasıl bir durum içinde oluruz bilmiyorum haliyle..belkide gerek kalmaz bunlara ... Ben şuanki durumumuza göre düşünüyorum

Belkide olabilir bilemiyorum...

Kabul edecek kadar seviyor beni eminim liseden beri beraberiz çünkü ona güvenim tam.bugune kadar hiç bir yalnışı yada şüpheli haraketi olmadı bana karşı ki benim hep bir gözüm ondadır her zaman ne olur ne olmaz diye..hmm rest çek diyosun yani

canım rest değil de. elde malzeme yok başka.. 2 seçenek var. ya sizin ev ya düğün erteleme. daha iyi bir fikri olması lazım bunları uygulamıyorsa demi ama..

canım rest değil de. elde malzeme yok başka.. 2 seçenek var. ya sizin ev ya düğün erteleme. daha iyi bir fikri olması lazım bunları uygulamıyorsa demi ama..

Yani.. güzel güzel konuşup herşeyin mantıklısını anlatıcam baktım olmuyor yine, senin dediğin gibi bunu göze alabilecek kadar beni sevmiyorsan düğün tarihini uzunca bir süre erteleyelim derim

İlk önce siz nişanlanıcaksınız diye kardeşi para verme mecburiyetinde değil.
Sonuçta siz onlara güvenerek nişan yapmaya karar vermediniz.
Yada öyle mi yaptınız?
Bi insanın içinden gelirse yardımcı olur yoksa kimsenin mecburiyeti yoktur...
Ayrıca annenle konuştunuzmu ki annen evlenince siz burda oturursunuz dedi mi ki sen o eve geçmeye kuruluyorsun?
Bu da ayrı bi sorun.....
Hadi onu geçtim sen onun akrabaları ile aynı apartmanda oturmak istermiydin?
Aile apartmanı sanırım senin dediğin bu apartman...
Ne kadar karışmazlar desende illa ki laf edip karışma olucak...

İlk önce siz nişanlanıcaksınız diye kardeşi para verme mecburiyetinde değil.
Sonuçta siz onlara güvenerek nişan yapmaya karar vermediniz.
Yada öyle mi yaptınız?
Bi insanın içinden gelirse yardımcı olur yoksa kimsenin mecburiyeti yoktur...
Ayrıca annenle konuştunuzmu ki annen evlenince siz burda oturursunuz dedi mi ki sen o eve geçmeye kuruluyorsun?
Bu da ayrı bi sorun.....
Hadi onu geçtim sen onun akrabaları ile aynı apartmanda oturmak istermiydin?
Aile apartmanı sanırım senin dediğin bu apartman...
Ne kadar karışmazlar desende illa ki laf edip karışma olucak...

Elbette kimseye güvenerek elimizi taşın altına koymadık... Ama aile birlik beraberlik demek benim bildiğim kadarıyla..Mecburiyeti elbette yok ama insan kardeşine maddi manevi yardım etmesini bekler ister istemez dimi ama ?

Elbette konuştum kendide söyledi zaten kuruluyorsun dediğin yer benim evim zaten...
Eğer benim böyle bir imkanım olmasaydı ve onun akrabaları aklı başında düzgün insanlar olsaydı bende elbette böyle bir durumda kabul ederdim..Sonuçta insan kendini ve eşini bildikten sonra yuvasına sahip çıktıktan sonra ayakları yere bastıktan sonra ve adil olduktan sonra kimse hiç birşey yapamaz diye düşünüyorum

Yani.. güzel güzel konuşup herşeyin mantıklısını anlatıcam baktım olmuyor yine, senin dediğin gibi bunu göze alabilecek kadar beni sevmiyorsan düğün tarihini uzunca bir süre erteleyelim derim

iyi de onun fikri yok mu bu şartlar altında? ondan hiç bahsetmiyorsun?

yani sen böyle diyorsun o hayır şöyle yapalım demiyor mu?

iyi de onun fikri yok mu bu şartlar altında? ondan hiç bahsetmiyorsun?

yani sen böyle diyorsun o hayır şöyle yapalım demiyor mu?

Dedim ya canım laf arasında geçmişti bu konu bi aralar cevabı ise ben burda oturmam 2 iş yaparım kiramı öderim demişti..bende herşeyi kolay zannediyorsun sen şimdiki işinde bile ölü gibi oluyorsun eve gelince o zaman nasıl yapıcaksın dedim sustu...

Merhaba arkadaşlar,nişanlıyım ve 2014 te evlenmeyi planlıyoruz aksilik olmaz ise,fakat maddi sorunlarımız var.Bunun sebebi ise nişan öncesi ailesinin yüzüstü bırakması ve anne babasının şiddetli kavga edip babanın evden gitmesi,sorumsuz ve bencil bir kardeş te cabası... ikimizde çalışıyoruz,nişanlım ailesi yardım etmediği için nişan öncesi küçük bir kredi çekti şuan onu ödüyor,kardeş kardeş değilki banane senin nişanından ,düğününden demiş eve para vermesi için baskı yapıyor haliyle para biriktiremiyor zorlanıyor nişanlım( Benim bildiğim bir ailede biri evlenmeye karar vermişse el birliği ile evlendirilir,sonra diğerlerine yapılır )... Düğün zamanı elbette ailem elinden gelenin fazlasını yapıcak. Onun annesi ve kardeşi nişanda olduğu gibi, misafir gibi gelip gidicek yani kısacası herşeyi ben,nişanlım ve ailem yapıcaz...Maddi destek olmasa bile manevi destekleri de yok..Afedersiniz nişan öncesi g...t gibi bıraktılar ortada evlatlarını..bana yapılan haksızlıklar,iftiralar cabası... Daha önceki konumda ayrıntılı anlatmıştım neyse çok uzatmadan konuma gireyim.Benim annem ve babam ayrı annemim şu an dedemden kalan evi var orda oturuyor.Benim düşüncem evlenince nişanlımla evimde oturmak ! annem elbette bizimle oturmayacak dedemlere taşınacak yada evimizin en alt katındaki daireye taşınacak.. Bazen şaka ile karışık nişanlıma "evlenince burda otururuz ufak tefek tadilat yaparız mis gibi geçiniriz kira derdimiz yok,zaten eksiye geçicez borçlardan kısa sürede çalışırız,didinir toparlanırız" dedim ama asla asla asla oturmam diyor beyfendi..Sokakta kalırım o teyzenle aynı yerde oturmam diyor ( nesine güveniyorsa ) ... Evlenince orada oturmak bizim için çok iyi olacak diye düşünüyorum,ikimizde çalışıyoruz akşamları gelipte zaten kimse rahatsız etmez bizi (teyze,anneanne ) hemde annesi ikide bir gelemez çünkü görüşmüyorum nişandan beri. Ne yapmam gerek inadını kırmam için ? Ters bişey dediği zaman hemen sinirlenip ters ters konuşuyorum ... Teşekkür ederim
bir kere nişanlı isen böle bir aileye sahipse hiç evlenme..aile önemli değil derler hayır efendim önemli...bu sorunlar evlendiğinizde inş önünüze çıkmaz..
nişanlının annenlerle çok iç içe girmek istememeside haklı...çok beraberlik tez ayrılık getitiri...biraz uzak ol huzurlu ol tavsiye benden..
o evi kiraya verin başka evde onun kirası ile oturun buda bir çözüm..

bir kere nişanlı isen böle bir aileye sahipse hiç evlenme..aile önemli değil derler hayır efendim önemli...bu sorunlar evlendiğinizde inş önünüze çıkmaz..
nişanlının annenlerle çok iç içe girmek istememeside haklı...çok beraberlik tez ayrılık getitiri...biraz uzak ol huzurlu ol tavsiye benden..
o evi kiraya verin başka evde onun kirası ile oturun buda bir çözüm..

Aile elbette önemli ama nişanlım her zaman yanımda ben haksız bile olsam zaten öyle olmasa çoktan biterdi bu iş... Annem kiraya vermez canım ya burda oturun yada siz kiraya çıkın diyor.

Aile elbette önemli ama nişanlım her zaman yanımda ben haksız bile olsam zaten öyle olmasa çoktan biterdi bu iş... Annem kiraya vermez canım ya burda oturun yada siz kiraya çıkın diyor.

tatlım o zaman zor zamanlara alış..önünde zorlu bir yolculuk var düğüne kadar düğünden sonrada borç derdi..senin yaşadıklarını bir bir yaşamış biriyim..aynısını diyebilirim..
biz kiraya çıktı...çok borcumuz var ama şükür eşimle ödeyip gidioruz sabır gerektiiyor...anlayış gerektiriyor..çaba gerektiriyor..bunları bilerek evlen...inş çok mutlu olursunuz..

Tüm yorumları okumadım ama sizi ailesiyle oturtmayı planlıyor olabilir mi? Kirada borca batınca idareten deyip? Çünkü aile ondan aldığı desteği kesmeyi istemiyor anladığım kadarıyla. Bence sağlam bir rest çekin. Bu şekilde olmaz.

benimde merak ettiğim nişanlının ne kredisi ödediği.... ne için çekti o krediyi...

zaman ilerledikçe hesap çıkartın. gelen giden paranın bir çetelesini tutsun. bir baksın bakalım durumuna nasıl geçiniliyor... belki ozman anlar..

tatlım o zaman zor zamanlara alış..önünde zorlu bir yolculuk var düğüne kadar düğünden sonrada borç derdi..senin yaşadıklarını bir bir yaşamış biriyim..aynısını diyebilirim..
biz kiraya çıktı...çok borcumuz var ama şükür eşimle ödeyip gidioruz sabır gerektiiyor...anlayış gerektiriyor..çaba gerektiriyor..bunları bilerek evlen...inş çok mutlu olursunuz..

ikimizde herşeyin farkındayız canım..şu an bile zorluk çekiyoruz düğün zamanı ve ertesi daha da zor günler olacak işte bende bunun için çözüm üretmeye çalışıyorum ama beyefendi gurur yapıyor

Tüm yorumları okumadım ama sizi ailesiyle oturtmayı planlıyor olabilir mi? Kirada borca batınca idareten deyip? Çünkü aile ondan aldığı desteği kesmeyi istemiyor anladığım kadarıyla. Bence sağlam bir rest çekin. Bu şekilde olmaz.

hayır canım öyle bir durum yok... ben şu an oturduğum evde yani annemin evinde oturmayı düşünüyorum ama annem ile beraber değil.. evet istemiyor şu an kira ödüyor evin market giderini karşılıyor.

ikimizde herşeyin farkındayız canım..şu an bile zorluk çekiyoruz düğün zamanı ve ertesi daha da zor günler olacak işte bende bunun için çözüm üretmeye çalışıyorum ama beyefendi gurur yapıyor

beyefendi gurur yapıyor deme...haklı kendi açısından...sen onun ailesi ile ynı apartmana oturmak istermiydin..
ben ailesi çok iyide olsa benim ailem çok iyi olsa yinede istemezdim..ne kadar olsada gözler senin üstünde olacak onun üstünde olaccak...bu olmaz deme tatlım..
birde o erkek yanii..düşün ve anlayış göster...huzurum olsun soğan ekmek yerim diosan gir bu işe..

benimde merak ettiğim nişanlının ne kredisi ödediği.... ne için çekti o krediyi...

zaman ilerledikçe hesap çıkartın. gelen giden paranın bir çetelesini tutsun. bir baksın bakalım durumuna nasıl geçiniliyor... belki ozman anlar..

krediyi nişanda üstüne düşen masrafları karşılamak için çekti nişandan kısa bir süre önce biriktirdiği tüm para odasından çalındı çünkü uçtu gitti.

İyi ama nereye kadar karşılayacak? Babası sağ mı? Neden nişanlının üzerine kalıyor bunlar?

Back