• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle para yüzünden sürekli kavga ediyoruz

Ne var merak ediyorum.ilişkilerde de gayet önemli bir dinamik
Sen de haklısın ama böyle adam feriştah olsa ne olur ya. Paraya kıyamadığından geri çekilmeyle korunur bu
Ev ikimizin üstünde
Bu iyi haber. Oradan dolandıramaz en azından
Esim kendisine de almak ki 1 ayakkabısı vardır 2 3 kazağı 1 pantolonu yani kendine de almaz asla 5 6 sene aynı gömleği giyer
Resmen hasta bir insan, yaşı ilerledikçe yediğiniz zeytini de saymaya başlar.
Tapuda ikimizin adı yazılı krediyi ben çektim ben ödüyorum
Kredi ve ipotek varsa tapuya 2 isim yazılmıyordu, değişmiş demek ki. Kredi sizin üzerinize olunca satamaz zaten.
Bana kızıyorlar adam tutumlu diye şikayet edilir mi diye bu devirde tutumlu olmalı zaten arabayı vermiyo belki korkuyo sana bisey olur diye ailem böyle diyo boşansan napcan arada çocuk var gidip başkasıyla evlencen bekar duran mi var diyorlar olan arada çocuğa olur diyorlar kız çocuğu büyütmek kolay mı o da gidip başkasıyla evlencek hersey daha mi iyi olcak diye düşünüyorsun diyolar
Böyle çok mu güzel büyüyor çocuğunuz. Ergen olunca beğendiği bir ayakkabıyı alamayacak. Kız çocukları heveslidir, şimdi bile gördüğü bir giysiyi beğenip istiyordur. Nasıl kıyıp hayor diyorsunuz ona. Bu çocuk yarın "senin için boşanmadım" dediğinizde "benim için bana bu eziyeti mi reva gördün" derse ne cevap vereceksiniz. Boş şeyler bunlar. Adam baba değil ki çocuk babasız büyüsün

Bana kızıyorlar adam tutumlu diye şikayet edilir mi diye bu devirde tutumlu olmalı zaten arabayı vermiyo belki korkuyo sana bisey olur diye ailem böyle diyo boşansan napcan arada çocuk var gidip başkasıyla evlencen bekar duran mi var diyorlar olan arada çocuğa olur diyorlar kız çocuğu büyütmek kolay mı o da gidip başkasıyla evlencek hersey daha mi iyi olcak diye düşünüyorsun diyolar
Ailenizin 19. yy vizyonu ile söylediği şeylerin gerçek olmayabileceği, çalışan bir kadın olarak kızınızla bir hayat kurup mutlu olabileceğiniz, canınız isterse evlenip istemezse evlenmeyebileceğiniz gibi şeyleri bir ihtimal düşündünüz mü acaba?

Ailenizin 19. yy vizyonu ile söylediği şeylerin gerçek olmayabileceği, çalışan bir kadın olarak kızınızla bir hayat kurup mutlu olabileceğiniz, canınız isterse evlenip istemezse evlenmeyebileceğiniz gibi şeyleri bir ihtimal düşündünüz mü acaba?
Boşanmaya niyeti yok kısaca.ortaçağ bahaneleri.sanki evlenecek kişi bulmak o ladar kolay da.tam tersi bekar kalmak değil ko evlenmek zor.

Sen de haklısın ama böyle adam feriştah olsa ne olur ya. Paraya kıyamadığından geri çekilmeyle korunur bu

Kredi ve ipotek varsa tapuya 2 isim yazılmıyordu, değişmiş demek ki. Kredi sizin üzerinize olunca satamaz zaten.

Böyle çok mu güzel büyüyor çocuğunuz. Ergen olunca beğendiği bir ayakkabıyı alamayacak. Kız çocukları heveslidir, şimdi bile gördüğü bir giysiyi beğenip istiyordur. Nasıl kıyıp hayor diyorsunuz ona. Bu çocuk yarın "senin için boşanmadım" dediğinizde "benim için bana bu eziyeti mi reva gördün" derse ne cevap vereceksiniz. Boş şeyler bunlar. Adam baba değil ki çocuk babasız büyüsün
Zaten alacaklarımi gizli gizli alırım 1 2 bisey alır yeter ihtiyacı yok der gidip dolabına bakmisligi vardır yok mu gerçekten giyecek biseyi diye bende olsun birkaç tane nolcak giysin çocuk derim gereksiz alıp durma der gizli alırım bisey alcak olsam da

Öyle üzüldüm ki kıza. Yavrum evinde bile diken üstündedir. Parkta düşse dizini yırtsa dünya kadar azar işitir. Kıyafeti oyuncağı geçtim çikolatası bile dert olmuş ay yere batsın böyle babalık.

Bu kavgalara kızınız şahit oluyorsa -ki anlamaması mümkün değil bence- zaten asıl şimdi olan kızınıza oluyor..

Arabaya ve eve sizden daha çok değer veriyor. Basın tekmeyi şuna ya sinir oldum.
Aynen öyle ev araba para onun için herseyden önemli insan kalbi kızım karım demez biz önemli değiliz kalbi kırılmış demez yani

Kızıma da canı isterse iyi davranır ama canı istemezse dönüp bakmaz bile bana küsünce kızıma da küser bazen onla da konuşmaz çocuğun ne suçu var neden böyle yapıyorsun derim sizin hakettiginiz bu der iyiyken iyidir ama kötüyken de çok kötüdür
Hanımefendi adam ruh hastası farkında mısınız? Hayır tek sorun para mı cidden?

Ben para harcamazsam bisey almazsam iyi anlaşıyoruz zaten senelerdir ev alacaz araba alcaz diye biriktirdik diyorum ama huy iste bi biriktirme huyu var ve ben buna da dayanamiyorum sürekli laf söylemesine hersye karışmasına istediği olmayınca günlerce kusmesine
Sen para harcamasan değil, kendine harcamayıp kocana versen. Bakınız kendine harcamadigin paralardan biriken araba.
Yapacak tek şey boşanmak . Böyle ömür mu geçer? Ev araba satılır,parası yarıya bölünür. Sen de onu peşinat yapıp kendine ev alırsın,okulunun yakınından. O da g.t gibi ortada kalır. Her ay da size nafaka öder. Öğretmenmis, vermeme gibi ihtimali de yok,vermezlerse icra ile alırsın.sen dek kızımla mutliluk içinde yaşarsın. Kapılara boyunu falan cizersin , evi yaşanabilir bir hale getirirsin.
Mis gibi yaşam

Bu adamin yaninda 3 yil nasil dayandiniz? Akil sagliginizi nasil kacirmadiniz hayret.
Bu adam aslaaa düzelmez. Yollanizi ayirin her seye yari ortak olun
7 yıl her gün sabrederek geçti her günüm böyle değildi belki düzelir diye bekledim hep ilk başlarda bu kadar kötü de değildi zaten 1 kere cesaret ettim geçen sene ailemin yanına gittim onda da neredeyse eve geldim diye ben suçlu oldum neden geldin otursana kocanın yanında o senin yanına gelip yatmiyosa sen onun yanına git güler yüzlü ol biraz yüzün gülsün sürekli herkes agliyo sinirli birileri gelip ne oldu diye soruyo 5 gün anca durabildim onların yanında da

7 yıl her gün sabrederek geçti her günüm böyle değildi belki düzelir diye bekledim hep ilk başlarda bu kadar kötü de değildi zaten 1 kere cesaret ettim geçen sene ailemin yanına gittim onda da neredeyse eve geldim diye ben suçlu oldum neden geldin otursana kocanın yanında o senin yanına gelip yatmiyosa sen onun yanına git güler yüzlü ol biraz yüzün gülsün sürekli herkes agliyo sinirli birileri gelip ne oldu diye soruyo 5 gün anca durabildim onların yanında da

Mesleği olan kadın neden ailesinin yanına gider ki ?

Siz neden ailenizin yanına gidiyorsunuz ki eviniz maaşınız varken? Evden ayrılmayın. Ona söyleyin gitsin davayı da bir avukata danışın en sağlıklı nasıl açarsınız diye fikir alın ondan sonra aksiyon alın. Belki sizin evden gitmeniz dava açısından iyi olmayacaktır. Mutlaka yol gösterir iyi bir avukat size.

Çalışan kadınsınız, böyle adamı niye baş tacı ediyosunuz? Vur ensesine al lokmasını tavırlarınızı gördükçe adam tepenize bindikçe binmiş. Kendi yürüme mesafesine arabayla paşalar gibi giderken sizi 2 servise mahkum ediyor siz de gık demiyorsunuz. En en kötüsü de şiddet uyguluyor susup oturuyorsunuz. Sizin gibi çalışan ve parasını kazanan birine hiç yakıştıramadım doğrusu. Kızınız sizin her tavrınızı örnek alıyor, ona böyle rol model olmamalısınız. İleride o da her şiddete, her baskıya sizin gibi susabilir aynen böyle.

Siz neden ailenizin yanına gidiyorsunuz ki eviniz maaşınız varken? Evden ayrılmayın. Ona söyleyin gitsin davayı da bir avukata danışın en sağlıklı nasıl açarsınız diye fikir alın ondan sonra aksiyon alın. Belki sizin evden gitmeniz dava açısından iyi olmayacaktır. Mutlaka yol gösterir iyi bir avukat size.
Esim evden asla gitmez şimdiye kadar bu ayrılma konusu kaç defa gündeme geldi zaten git desem de gitmez kavga etsek de gitmez yani asla evi bırakıp gitmez öyle olunca mecburen ben gitmek zorunda kaldım

Kızıma da canı isterse iyi davranır ama canı istemezse dönüp bakmaz bile bana küsünce kızıma da küser bazen onla da konuşmaz çocuğun ne suçu var neden böyle yapıyorsun derim sizin hakettiginiz bu der iyiyken iyidir ama kötüyken de çok kötüdür
Kusura bakmayın ama ben böyle adamı boşarım, eşiniz ağır derecede cimri, hastalık derecesinde cimriliği sadece kendine olsa ne yaparsa yapsın lakin evladının yiyeceği 3 kuruşluk çikolatada bile cimrilik yapanı kapı önüne koymak lazım, evin kapıları duvarlarını çizdiniz, arabaya bindirmeme gibi kısımları okuyunca bana sinir geldi, arabayı boydan boya çizer, evin kapılarını sökerdim sinirden.

Eşiniz edinilen tüm malları kendisinin görüyor, size yanında sığıntıymışsınız gibi davranıyor, bugün ev araba varsa sizin maddi manevi desteğinizle, çalışıp kazandığınız parayı arada savurmak da isteyebilirsiniz, annenize ailenize para göndermek de isteyebilirsiniz, buna bile müdahale edip hep bana hep bana deyip sonra beraber aldığınız evin duvarları çizildi diye laf eden, evladının yediği çikolatayı çok gören adam ne koca olur ne baba.

3 yaşındaki el kadar çocuğa tavır alan baba değil kızınızın layığı.

Merhabalar ben 7 senelik evliyim 3 yaşında bir kızım var eşimle evlendigimizden beri sürekli para yüzünden kavga ediyoruz eşim asla para harcamayı sevmez ben de çalışıyorum ve harcamayı severim savurganim demiyorum harcamak istiyorum ama eşim ben her bisey aldığımda küser evlendigimiz ilk sene ben çalışmadığımda para bile vermezdi eve bisey alırken sürekli ne yapcaksin diye sorardı 1 sene sonra çalışmaya başladım kendim kazanıyorum dedim ona da karışmaya başladı harcama birikim yapalım kardeşine gönderme annene verme versem bir hediye alsam küser asla konuşmazdı bende zamanla vermemeye harcamamaya başladım neyse birikim yaptık araba aldık bu sefer ona bindirmedi yine sustum bu dönemler hiç boşanmayi düşünmedim ama sonra kızım oldu kavgalar daha da arttı konu parayı da geçti her şeye karışır oldu yok çocuk az emiyo sütun yok mama ver mama verirrim neden veriyon kolayına geliyor değil mi işte onu neden verdin şu yemeği yedi mi neden az yedi herseye karışır oldu ve kavgalarımız katlanarak artmaya başladı bu dönem ayrılmayı düşündüm çünkü araya şiddet de girmişti ama yine cesaret edemedim ailem destek olmadı onlardan çok uzaktaydim yapamadım yani sabret dedim kendime sonra tayin olduk araba yüzünden para yüzünden yine kavga eder olduk eşimin okulu yürüme mesafesiydi arabayla gidip geliyordu ben 2 servis değiştirip gidiyordum arabayı ben kullanım diyince yine vurcan bir yere diye vermedi kızıma bana da iyi davranmiyordu her gün kavga ediyorduk zaten neyse ben dayanamadim ailemin yanına gittim ayrilcam diye ama 1 hafta sonra yine barıştık elimizdeki birikimle ev aldık biraz aramız düzelmisti ama şimdi yine kavgalar başladı ben araba alcam dedikçe tekrar harcama yapmaya başladıkça yine kavga etmeye başladık araba alcam diyorum ben sana para flan vermem diyor zaten istemiyorum senden para kendim alırım diyorum ben karışmam hiçbir şeyine diyor geçen hafta sonu markete gittik kızıma bir çikolata aldık 13 lira bir çikolataya para mı verilir diye herkesin içinde laf söyledi bende konuşmadım madem sen konuşmuyorsun gör bakalm surat nasıl yapılır dedi 3 4 gündür konuşmuyoruz asla gelip özür dilemez zaten hatalı da olsa anca küser konuşmaz sadce eleştirmek için konuşur bu arada dedim ya yeni ev aldık diye evde de oraya dokunmayın duvarları çizmeyin kapıyı cizmissiniz evde diken ustundeyiz akşama kadar temizlik yaptım kapıya elektrikli süpürgeyi mi çarptın diyor çizilmiş küçücük laf soylicek yer arar küs olunca da ben de adım atmak istemiyorum artık çok yoruldum bazen kızım için sabret babasız mi büyüsün diyorum bazen o kadar çekilmez oluyor ki hersey çok uzun oldu ama kimseye bisey anlatamıyorum o yüzden burada paylaşmak istedim
Çok sabırlısınız bu saydıklarınızdan biri bile yorar bitirir insanı.

Çalışan kadınsınız, böyle adamı niye baş tacı ediyosunuz? Vur ensesine al lokmasını tavırlarınızı gördükçe adam tepenize bindikçe binmiş. Kendi yürüme mesafesine arabayla paşalar gibi giderken sizi 2 servise mahkum ediyor siz de gık demiyorsunuz. En en kötüsü de şiddet uyguluyor susup oturuyorsunuz. Sizin gibi çalışan ve parasını kazanan birine hiç yakıştıramadım doğrusu. Kızınız sizin her tavrınızı örnek alıyor, ona böyle rol model olmamalısınız. İleride o da her şiddete, her baskıya sizin gibi susabilir aynen böyle.
Başta çok kavga ettik hersey için susmadın direndim ama zamanla kavga etmekten yoruldum ve sustum herseye ben sustukça eşim daha baskın hale geldi daha balayına gittik evlendigimiz hafta odadan dışarı çıkmadı para harcarız diye gel sahile flan gidelim diyorum para harcarız boşuna disarda ne gerek var dedi sonra dayanamadı tmam gidelim dedi geldi ama yattı oturdu ne konuştu ne yürüdü denize girdi aslnda daha o zamanlar anladım ne olduğunu ama hep barıştık. O zamanlar gerçekleri gorememisim ama bunların hepsinin farkına yeri variyorum

Muhtemelen cevap vermeyecek. Yok sayıyor böyle yorumları :)

Edit: verdi.

Back