Eşimle kızım yüzünden sürekli tartışıyoruz

Uykuyla ilgili 9da uyumalı falan yazılmış, o saatten sabah 8e kadar kesintisiz uyuyor mu o yaştaki çocuklar?
Kızım 2.5 yaşında uzun zamandır 9/9.30 arası uyuyor 8.30 da ben kaldırıyorum öğle uykusu yapmıyor gece 1 kez su için uyanıyor

Normalde 9 da uyur ama son zamanlarda uyumuyor ne yaptıysam olmadı
Benimde oğlum 2 yaşında. Önce diş falan sorun oldu yaşına girerken şimdi de yaşına girdikten hemen sonra biz 1 hafta ayrı kaldık hastanede yattım. Hepsi bir araya gelince benimki de aylardır uyku sorunu yaşıyor. Kime danıştıysam 2 yaşa girdikten sonra gelişimin getirdiği bişey olarak normal karşılandı. Ama ben ayrılık korkusu yaşadığı için bu sorunun uzadığını düşünüyorum. 2 gündür düzelir gibi oldu sorun geri dönerse çocuk psikiyatriye danışacağım. Çözmeye çalışıyorum. Bende bu süreçte inanılmaz gerginim. Stresliyim. Tahammülsüzüm. Bu yüzden sadece eşime değil etrafa karşı da idare edilmesi zor bi insana dönüştüm. Eşim çok şükür ki beni idare ediyor. Ne yaşadığının farkında. Tüm yorumları okumadım bu yüzden yarım bi öneri olabilir ama bence biraz çocuğunuzla uyku gibi sorunşarda eşinizin ilgilenmesi gerek. Bu bize biraz iyi geliyor. Uyutmak bez değişimi gibi şeylerde bazen kardeşim ve eşim sorumluluk alıp ben ortamdan uzaklaştığı da stresim biraz azalıyor. Ayrıca stresimi görmediği için oğlumda daha rahat oluyor. Çabuk sakinleşiyor. Özetle çocuk büyütmek ekip işidir. Her zaman sorumluluk annede kalırsa tabiki bizde insanız yıpranırız. Bazen eşinizin çocuğuyla ilgilenmesi gerek. Hem size zaman yaratır hem biraz ayrı kaldığınız için sakinleşirsiniz hem eşiniz çocuğnuzla ilgilenmiş olur. Eşinize dürüstçe yardımına ve desteğine ihtiyacım var. Yıprandım, yoruldum. Nefes almalıyım diyin. Siz dürüst ve açık olursanız karşınızdakinin size aynı şekilde yaklaşması daha kolay olur.

Uykuyla ilgili 9da uyumalı falan yazılmış, o saatten sabah 8e kadar kesintisiz uyuyor mu o yaştaki çocuklar?
Eğer bi sorun yoksa, uyku düzeni istikrarlıysa evet. Kesintisiz uyuyorlar. Uyuyabilirler. Şu an oğlum çoğunlukla kesintisiz olarak ortalama 10-11 saat uyuyor. Günlük ihtiyaçları şu an için 12-14 saat. Gündüz tek seferde 1.5-2 saat uyuyarak ihtiyacı olanı tamamlıyorlar.

Kızım 2.5 yaşında uzun zamandır 9/9.30 arası uyuyor 8.30 da ben kaldırıyorum öğle uykusu yapmıyor gece 1 kez su için uyanıyor
Merhaba. Konudan bağımsız olacak ama tamda araştırdığım konuyla alakalı yazmışsınız. Öğlen uykusunu ne zmaan bıraktı? O süreç nasıldı? Sinyalleri nasıl aldınız? Şu an bırakmak istiyor mu diye bi acabam var da 2 yaş 3 ay.

Arkadaşlar burada herkes üstten üstten konuşmuş ama 9,5 aylık bebeğim var uyumayan çocuğun zorluğunu bilemezsiniz sabah 7’de de uyandırsak aynı benim bebeğim bakın daha yaşında bile değil ama hiç uykuyu sevmiyor kaç doktora gittim her doktor yapacak bir şey yok her bebek uykuyu sevmez dedi yani emin olun bir anne için 2 de uyuyan bebek ne kadar zordur siz gece 2 de uyuyup öğlen 12 de falan mı uyandığımı düşünüyorsunuz ? Maalesef öyle olmuyor işte 9,5 aylık bebeğim inanın gün içinde öğle uykusunu bazen 15 dk yapıyor ya 15 ne demek bazen gün boyu akşam yatana kadar toplam uykusu yarım saat oluyor karartma perdeler ninniler masajlar kitaplar hiçbiri ise yaramıyor inanın bazen 1’de uyuyor 7-8 de gözlerini açıyor bi bebek için en az 12-13 saat gece uykusu lazım ama yok gün içinde de böyle ve çok hareketli enerjik çok şükür gelişimi kilosu boyu güzel ama uyumuyor kafayı yiyorum bi anne olarak ruh gibiyim uyumuyor şimdi bilmeden anneyi suçlamayın lütfen !

Eşimle kızım yüzünden tartışıyorum deyince kızınızı ergen sandım! Lütfen minik bebeğe sorumluluk yükleyemeyin.

Minicik bebek ne bilsin özel alanı, uyuma saatini. Bu düzeni siz kuracaksınız.

Son düzenleme:
9 aylık bebekle 2 yaş aynı değil! Ayrıca bebekler uyumak zorundalar her gün gece1 de uyuyup sabah 7 de uyanıyorsa ve Dr normal diyorsa başka doktora gitmelisiniz.

Birçok arkadaşımız yazmış ama ben de aynı şeyi yazacağım öncelikle. Çocuğunuz gerçekten çok geç uyuyor. Benim kızımın da uyku düzeni çok bozuldu birkaç haftadır. Hem doktor hem kendim nasıl bir çözüm bulacağım diye çırpınıyoruz. Dün öğle uykusunu daha erkene çekince bu sefer akşam daha rahattik. Bu çocuk mesela neden geç yatıyor? Ya sabah çok geç kalkıyor ya da öğlen uykusunu çok uzun yapıyor. Sizin bunu ayarlamanız gerekiyor. Çocuğa da yazık size de yazık. İster istemez yorgunluk yansıyor.
Ayrıca çocuk gün içerisinde yoruluyor mu, enerjisini atıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…