- 29 Şubat 2024
- 57
- -8
- 26
-
- Konu Sahibi kivircikhanim
Haklısınız. Yapacağım bunu.Daha 7 aylık evlisiniz ve adam düzenli evden kovuyor, işine gelmiyorsa kapı orada diyor. Bu nasıl düzeltilir? İnsan hayat arkadaşını eşini 5 kuruşsuz sokağa atmaz. Eşler tartışır, belki kırıcı laflar da söyler birbirine ama kovmanın dönüşü nasıl olur ben kuramıyorum kafamda.
Evet kolay olmuyor, alış verişe gider gibi hadi boşanalım denmiyor ama bunun hazırlığı yapılabilir. İster kabul et ister etme ben iş arıyorum, şartları uyarsa hemen çalışmaya başlayacağım diyeceksiniz ve yapacaksınız. Kenarda paranız olmak zorunda. Çocuk sorumluluğu bakımı yok, akşamları yine sınavınıza çalışırsınız. Geliriniz olmadığı için size böyle davranabiliyor, sokaklarda dolaşıp gelecek eve mecbur diyor. Farkında değilsiniz ama çok ciddi bir yol ayrımındasınız. Ya köle ya özgür olacaksınız.
Evden kovmak ,adam büyük sorunlu. Nasıl tanışıp evlendiniz ? İlk anlattiginizda siz hataliydiniz, eşinize ,misafirlere üzülmüştüm. Şimdi olayın rengi degistiHer sorunda evden kovulan biri vazgeçilmez sanmaz kendisini. Emin olun.
Ailesine ev ici mahremini anlatan insandan ne es olur ne babaÇok güzel yazmışsınız. Elinize sağlık. Bir tartışmadan sonra çok rahatsızlandım. Yemek yapmadım. Ailesine yemek yapmıyor demiş. O günden beri onu da bıraktım. Ya boşanmak istemediğim için her saçmalığı yapıyorum işte.
Bir kafede tanıştık. Kendisi orada çalışıyordu. Yanımdaki arkadaşımı tanıyormuş. Masamıza gelmişti selam vermek için. Sonrasında arkadaşıma benden hoşlandığını söylemiş. Öyle tanıştık. Sonra kazandı. Astsubay oldu. Eğitimden sonra nikah yaptık. Adam bambaşka biri oldu.Evden kovmak ,adam büyük sorunlu. Nasıl tanışıp evlendiniz ? İlk anlattiginizda siz hataliydiniz, eşinize ,misafirlere üzülmüştüm. Şimdi olayın rengi degisti
Ahhhh bu diklenme bu tavırlar.Bir kafede tanıştık. Kendisi orada çalışıyordu. Yanımdaki arkadaşımı tanıyormuş. Masamıza gelmişti selam vermek için. Sonrasında arkadaşıma benden hoşlandığını söylemiş. Öyle tanıştık. Sonra kazandı. Astsubay oldu. Eğitimden sonra nikah yaptık. Adam bambaşka biri oldu.
Ne güzel yazmışsınız. Ağlattınız beni. Babam bizi terk ettikten sonra hep oldu bu bende terk edilme korkusu. Arkadaşlarım bile küsecek diye korkardım.Sizde muhtemelen terk edilme şeması var.Ayrılığın vereceği zarardan olacağından fazla tedirgin olup ne olursa olsun ilişki sürsün istiyorsunuz.Böyle travmatik bir durumda bile cinsellikle arayı düzeltmek istiyorsunuz.Cinselligi o an gerçekten mi istiyorsunuz yoksa aramız düzelsin diye mi?Adamda bunların farkında o yüzden sınırları zorluyor elinden geldiği kadar sizi küçültüyor.Ailenize bize anlattığınız şekilde anlatmıyorsunuz bence onlarda düzelir sabret diyor.
Çözüm yoluna gelecek olursak sizde ona ayna olun sizde konuşmayın nereye kadar sürecek elbet bir tepki verecek.Hatta siz böyle davranınca şaşırır.Şuan yaptıklarınız tam sizden beklediği gibi.Ha baktınız asla uzlaşmaya yanaşmıyor ailenize şeffaf bir şekilde durumu anlatın.Hazır çocukta yokken bu işi bitirin.Ayrılık sandığınız kadar acı vermez emin olun Allah sabrını veriyor.Şunu unutmayın ne olursa olsun bir tane hayatımız var kimsenin mahvetmeye hakkı yok.
Bakın mesela az önce geldi. Amcam bugün bize yatıya gelecek dedi. 10 gündür benimle konuşmayan adam. Benim diyeceklerim bu kadar.Ahhhh bu diklenme bu tavırlar.
Askermiş. Şaşırmadım maalesef.
Size bir kitap önermek istiyorum.-Hayatı yeniden keşfedin-Psikoloğum önerdi okurken daha çok üzülürsünüz ama içsel bir yolculuk olur sizin için.Derdi anlatıyor dermanı da.Siz çok değerlisiniz bunu asla unutmayın.Hayat da uzun bir yol beraber yürüyecek olan kalır olmayan gider.Rabbim yardımcınız olsunNe güzel yazmışsınız. Ağlattınız beni. Babam bizi terk ettikten sonra hep oldu bu bende terk edilme korkusu. Arkadaşlarım bile küsecek diye korkardım.
Ayıp etmişsiniz..gelelim demişler gelsinler ne var yani. Hatta 7 ay olmuş. Yakın arkadaşı ise siz de davet edebilirsiniz. Misafir ağırlamak o kadar da öcü birşey değil yani. Arkadaşım gelelim deyince eşim gelmesinler yok başka zaman gelsinler falan dese ohooo bir de evden gidecek olay yani. Sacmalamıssınız baya. Evlilik böyle birşey değil.Herkese merhaba arkadaşlar. 7 aylık evliyim. Eşimle severek evlendik. Fakat eşim arkadaşları konusunda çok hassas. Yaklaşık 9-10 gün önce bana emrivaki yaparak bir arkadaşının eşiyle beraber bize geleceğini söyledi. Ben de onları istemediğimi fakat yine de kendisi istediği için daha müsait bir zamanda ağırlayabileceğimizi söyledim. Fakat eşim planı iptal etmedi. Onlar geleceği vakit ben evden çıktım. Onlar da 1 saat oturup gitmişler. Sorun şu ki benim sürekli çocuk gibi şakalaşan, sırnaşan eşim o gün başka birine döndü. Kavga ediyorduk ama 2-3 gün sürüyordu. Bana dokunmadan duramıyordu. 10 gündür bana dokunmuyor. Mecbur olmadıkça konuşmuyor. Arkadaş gibiyiz. Yaklaşıyorum. Seni istiyorum diyorum. Fazlaca istekli biriyim. Bu eşimin de hoşuna giderdi. Fakat şu an her yolu denememe rağmen karşılık alamıyorum. Kendimi berbat hissediyorum. Ne yapmam lazım?
GÜNCELLEME: Arkadaşlar sitede yeni olduğum için olayları yumuşatarak anlattım. Evden ben gitmedim. Eşim git deyince çıktım. 10 gündür kendisi hiç konuşmadığı için psikolojik olarak kendimi kötü hissettim ve konuşmaya çalıştım. Kırdı döktü. Yani kısa ve öz anlatayım derken yanlış anlaşıldı durum.
Çok teşekkür ederim. Mutlaka alıp okuyacağım. Bu destek mesajları bile ağlamama sebep oluyor. Allah razı olsun.Size bir kitap önermek istiyorum.-Hayatı yeniden keşfedin-Psikoloğum önerdi okurken daha çok üzülürsünüz ama içsel bir yolculuk olur sizin için.Derdi anlatıyor dermanı da.Siz çok değerlisiniz bunu asla unutmayın.Hayat da uzun bir yol beraber yürüyecek olan kalır olmayan gider.Rabbim yardımcınız olsun
Ayıp etmişsiniz..gelelim demişler gelsinler ne var yani. Hatta 7 ay olmuş. Yakın arkadaşı ise siz de davet edebilirsiniz. Misafir ağırlamak o kadar da öcü birşey değil yani. Arkadaşım gelelim deyince eşim gelmesinler yok başka zaman gelsinler falan dese ohooo bir de evden gidecek olay yani. Sacmalamıssınız baya. Evlilik böyle birşey değil.
Güncellemeyi ve birkaç farklı yorumu okursanız demek istediğimi anlayacaksınızAyıp etmişsiniz..gelelim demişler gelsinler ne var yani. Hatta 7 ay olmuş. Yakın arkadaşı ise siz de davet edebilirsiniz. Misafir ağırlamak o kadar da öcü birşey değil yani. Arkadaşım gelelim deyince eşim gelmesinler yok başka zaman gelsinler falan dese ohooo bir de evden gidecek olay yani. Sacmalamıssınız baya. Evlilik böyle birşey değil.
Ya bi de kadın demiş zaten istemediğini eşi buna rağmen tutmus çağırmış insanları, suç sadece konu sahibinde değil ki , sadece yöntemi yanlış, evde gitmeden de ağzına bir güzel edebilirdi adamın...Herkese konu sahibine suç bulmuş ama ben de senin gibi düşünüyorum.belli ki ilk mesele değil bu.aynı yastığa başkoyduğu kişiye saygı duymayan adam misafirciklerine de mahcup olmasın bir zahmet.sanki kadın akıl edemedi güzelce söylemeyi.son çare bu kalmış demek ki
Bazı cevaplarda eşimi seviyorum deyip akıl istiyorum demişsiniz (böyle eş sevilmez de neyse saygı duymuyorum) asla kaybetmekten korkmayacaksınız. tabiki hepimiz eşlerimizi seviyoruz kaybetmekten korkarız ama akıllı kadın bunu belli etmez. Eşinize çok taviz vermişsiniz hep alttan alan olmuşşunuz. Adamda prenses modunda ve çok saygısız biri belli ki aile kültürü de yok belki babasından böyle öğrendi. Normal bir erkek durmadan karısını kovmaz kovamaz yani, normal aile terbiyesi almış bir adamın aklın gelmez. Karısı onun namusu sonuçta, birde gidip dönmezseniz ne b.k yiyecek.Zaten o burası benim evim. Arkadaşlarım da istediği zaman gelecekler. İstemiyorsan sen git demeseydi çıkmazdım belki. Benim hatam sonradan aradığında gelmek oldu. O da cebimde beş kuruş param yoktu.
İmzamı atarım altına. Kadın/erkek kimse değişmiyor insanlar görmek istediklerini görüyor yada değiştiririm diyorlar bu düşünce çok akılsızca bence.Bu evlilik asla düzelmez, adamı asla düzeltemezsiniz ve de asla mutlu olamazsınız, asla... İster bunu kabul edin, ona göre davranın; ister yok sayın, böyle devam edin, hayat/karar sizin.
Bu arada eşiniz çalışmanıza asla izin vermeyecek. Ekonomik gücünüz olursa size böyle davranamaz çünkü. Kpss vs hikaye, sınava yakın muhtemel büyük kavgalar cikaracak yoktan yere. İstemiyor çünkü.
Son olarak çok iyiydik, imzayla değişti vs kısmına da hiç inanmıyorum. Ya kör, ya da akılsız olmak lazım böyle birini tanıyamamak için. 4 yıl sevgili olmuşsunuz sanırım. İmkansız yani. Muhtemel yok saydınız, düzeltirim sandınız.
Ne yapıp edin boşanın bu adamdan, kendiniz için, hayatınız için, mutluluğunuz için boşanın.
Konudan bağımsız diyorum çünkü konudaki adam baya sorunlu, sizin hayatınızda ani şeyler olmaz mı, ya da bir arkadaşınızı aniden hiç mi çağırmak durumunda kalmadınız. Ya da çağırdınız, eşiniz gelmesin dedi, arayıp programı iptal ettiniz mi?1 saatlik bir misafir ağırlama için bu kadar plan program yapılacaksa hiç evlenilmesin bence. Evlendim diye böyle bir yükün altına neden gireyim. O ev kadının olduğu kadar erkeğin de evi. Hizmet diyecekler için işlerin ucundan tutan erkekler de var, kocalarınızı eğitin o zaman ya da adam da dışarıda çalışıyor mesela.Valla cok iyi etmissi bence tam olarak aynisini yapardim. Emrivaki misafirden hic hoslanmam. Biri misafir edilecekse beraber karar verilir tarihe gelirler.
Gelmesinler dedigim musafir getirilse bende tam olarak size musade der cikar giderim.
Kocam kopek yavrusu degil egiteyim. Konu misafiri agirlamakta degil, sadece pasa gonlum o gun misafir istemiyor olabilir. Hayatim boyunca kimseyi acilen aksam cayina cagirmam gerekmedi. Kimseninde evine acilen caya gitmem gerekmedi.Konudan bağımsız diyorum çünkü konudaki adam baya sorunlu, sizin hayatınızda ani şeyler olmaz mı, ya da bir arkadaşınızı aniden hiç mi çağırmak durumunda kalmadınız. Ya da çağırdınız, eşiniz gelmesin dedi, arayıp programı iptal ettiniz mi?1 saatlik bir misafir ağırlama için bu kadar plan program yapılacaksa hiç evlenilmesin bence. Evlendim diye böyle bir yükün altına neden gireyim. O ev kadının olduğu kadar erkeğin de evi. Hizmet diyecekler için işlerin ucundan tutan erkekler de var, kocalarınızı eğitin o zaman ya da adam da dışarıda çalışıyor mesela.
Bu çeşit iş bölümlerini kabul etmeyenler, evin erkeğin de evi olduğunu kabul etmeyenler lütfen evlenmesin. Eziyet başka türlüsü çünkü.
Ben tam olarak bu fikirdeyim ama adam hiçbir şekilde geri adım atmıyor. İki elin kanda olsa o misafir ağırlanacak..Kocam kopek yavrusu degil egiteyim. Konu misafiri agirlamakta degil, sadece pasa gonlum o gun misafir istemiyor olabilir. Hayatim boyunca kimseyi acilen aksam cayina cagirmam gerekmedi. Kimseninde evine acilen caya gitmem gerekmedi.
Evim daginik olabilir, hasta olabilirim, o gun baska bir isim olabilir, ertesi gune yetistirmem gereken acil bir is olabilir veya sadece canım misafir istemiyor olabilir. Hayat musterek ise benim de misafir kabul etmeme hakkim vardir. Istememe ragmen de geliyorsa ev onun evi ayni zamanda kendi agirlar illa bende bulunacagim diye bir sey yok degil mi?