Eşimle kavgalıyız. 10 gündür benden uzak duruyor.

Haklısınız. Yine de gitmemeliydim. Ama kendimce ona da bir ders olur sandım.

seni evden kovamaz işte sebep nolursa olsun, problem orada

Gerçekten üzüldüm haline.Evet evliysen istemediğin kişileri de ağırlarsın.Eşimizin ne akrabalarını,arkadaşlarını ağırladık;hepsini çok mu seviyorduk ama eşin hatrı için yapılıyor.E o da benim hatırım için katlanmıştır , benim arkadaşlarıma ,akrabalarıma.Evlilik böyle bir şey.Bundan sonra sen nasıl arkadaşlarını ,aileni çağıracaksın evine?Eşin demeyecek mi sen beni mahcup ettin diye.
Bir daha döneceğin yere asla kapıyı çarpıp gitme kardeşim..22 yıllık evliyim,kimse kapıdan çıkıp gitmedi.Gidişin dönüşü olmayacağını ikimiz de biliriz.Oyuncak değil ki evlilik.

Evet. Sorun o zaten. Evden kovmasa yine küssün, yine tartışsın. Bilmediğim bir şehirdeyim. Cebimde param yok. Ne yapacağımı düşünüyor ki?
Niye cebinizde para yok, çalışmak zor mu geliyor? Bilmediğiniz şehirde başka lisan mı konuşuluyor, toplu taşıma, iş yerleri mağazalar dükkanlar falan hepsi mi yabancı geliyor? Çalışmak istemeyen çalışmasın ama yetti artık bu KPSS olayı. Adam sizi evden kovmayı hobi edinmiş. İlk sürtüşmede ilk kovulmada dank etmedi mi size? Bu adama güvenilmez, az da olsa para kazanayım güvencem olsun demediniz mi? Ya eve para bırakmasa kredi kartı vs kapatsa ne yapacaksınız? Panik halinde b planı yapmaya başlamak varken ilişki için adama yanaşmaya çalışıyorsunuz. Çalışıyor olsaydınız, birikiminiz paranız olsaydı böyle yanında yöresinde ezilmezdiniz. Siz devam edin sınava hazırlanmaya. Bir dahaki kovduğunda aramaz kilidi de değiştirir kalırsınız sokakta evsizlerle beraber.

Ne yapacağınızı umursayıp düşünse zaten sizi kovmazdı. Eve gel diye sizi aradığına da hiç inanmadım. Bence kendiniz döndünüz eve, gel falan demedi.

Çok haklısınız. Yarın da amcası gelecekmiş. Elimden geleni yapacağım. Ama yine bir kulp bulursa bu sefer emin olacağım ben artık istenmediğimden. Belki de bunları bahane ediyor.

Yalana mecburiyetim yok. Anlattığım gibi oldu. Siz de haklısınız. Ben daha fazla bir şey demek istemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın. İnsan yaşayınca anlıyor. Eşim memurluk dışında çalışmama izin vermediği için hiçbir yere başvurmadım ama öyle bir durum olsa dediğiniz gibi sokağa da düşmem bir iş bulurum elbet. Teşekkür ederim bu kırıcı yorum için.

Size aynısı yapılsa ne hissedersiniz. Neden tartışmak yerine birbirinize tolerans göstermiyorsunuz. bazen yeri gelir o sizin isteklerinize cevap verir yeri gelir siz cevap verirsiniz. Hayat böyle dediğim dedik çaldığım düdük diye geçmez

Kırıcı değil gerçekçi. Belki biraz dank eder kafanıza. Eşim memuriyet dışında çalışmama izin vermiyor ne demek? İzni çocuklar anne babasından alır, eşten izin alınmaz. Yetişkinsiniz, evlenmeye karar verdiğinize göre çalışmaya da kararı siz verebilirsiniz. Allah yaşatmasınmış...Böyle terbiyesiz saygısız değer bilmeyen mağara ayılarını herkes almıyor, yanılıp alan da tekmeyi basıveriyor. İlk kovulmada şaşırır şok olunur da ikinci üçüncüyü Allah yaşatmıyor, siz kabul ediyorsunuz. Sokağa düşmem demeyin düşmüşsünüz hem de kaç kere. Sizi her evden kovduğunda nereye gittiniz? Hala iş bulurum elbet yazıyorsunuz.Çoktan iş ilanlarına bakıyor olmanız gerekmez mi? İlk mesajda sevgi arzu dolu bir çift imajı çizdiniz ama leş gibi bir adamın elinde tutsak hayatı yaşıyorsunuz. Git deyince gidiyorsunuz gel deyince geliyorsunuz. Bize kırılmayın, gerçekleri görmenize çalışıyoruz. Asıl evdeki magandaya kırılın. Şaka gibi, bu hayatı yaşıyorsunuz ve hala ben biraz fazla istekliyim deyip adama yanaşmaya çalışıyorsunuz.

Bana aynısı yapılsa eşimi evden kovmazdım. Hayatım emrivaki yaptım ama bu seferlik idare et derdim. Küfür etmezdim başka insanlar için. Siz ne yapardınız?

Bana aynısı yapılsa eşimi evden kovmazdım. Hayatım emrivaki yaptım ama bu seferlik idare et derdim. Küfür etmezdim başka insanlar için. Siz ne yapardınız?
Ben eşiniz doğru yapmış demiyorum ki siz ben onları istemiyorum demişsiniz. Şunu deseydiniz bu defalık ağırlayayım ancak bundan sonra bana danışıp çağırmanı istiyorum misafir deseydiniz tamam. Eşiniz aynı şekilde sizin arkadaşınız için istemiyorum onları başka zaman gelsin deseydi ne yapardınız. Arkadaşınızı arayıp gelme der miydiniz. Hiç şimdi eşinin yanlışını dökme başta sıkıntı sizden kaynaklı

Bakın konuyu açarken yazdığım şeylere kendim de kızıyorum zaten. Gece yarısı yazmışım. Detay vermemişim. Uzun uzadıya yazmamışım. Haklısınız. Ama iyi birine denk gelmemişim işte. Boşanmak yerine düzeltmeye çalışıyorum. Size kırılmıyorum. Sadece yazdığınız kadar kolay değil demek istiyorum.

Ben gidince evlilik duzelmez ben degisirim ama sen de katilim saglamadikca emek vermedikce evlilik degisip duzelmez diyeceksiniz ha git diyorsa burasi benim de evim her kavgada kovacaksan kendin git bosanma davasi aç diyebilirsiniz bence aileniz duzelir diyor ama duzelmez bir sorun varsa çözümü iki taraflidir tek tarafli çabayla olmaz
Şöyle düşünün
1 siz varsiniz
2 esiniz var
3 iliskiniz var
Iliskiyi bir tohum gibi düşünün ve gunde iki kez sulanmali diyelim sabah siz aksam esiniz
Sabahlari siz suluyorsunuz guzelce konusuyorsunuz cicek acsin diye cabaliyorsunuz ama esiniz hic bir caba gostermiyor
O tohum nasıl buyuyup cicek acacak? Olaya bu acidan bakarak ilerleyin derim
Ve evet belki bir uzman destegi alabilirsiniz ama bu konuda tek tarafli caba sizi zamanla tuketir onu biraz azaltin küstün mu tamam sen küs sekilde evlilik nasil sürer cozumunu bulunca bana da soyle diyerek evde de bir sey yapmayın ben olsam bana deger vermeyen adama yemek de yapmam tek basina takilirim bir yerde isyan eder zaten

Bunu düzeltmek için ne yapabilirim peki? Bir fikriniz var mı? Yani ona bunu güzelce nasıl anlatabilirim?
Güzelce düzelmez. Eşiniz güzellikten anlayan biri olsa sizi evden kovup dalga geçer gibi iki saat sonra geri çağırmazdı. Biliyor kendisi, git deyince gidecek, gel deyince geleceksiniz. Bu eşin lafıyla memurluk haricinde bir yerden çalışmamanizda işin başka bir boyutu. Kendine mecbur bırakıyor sizi ki istediği gibi davransın. Siz o evden çıkıp başka bir yere gidebilseniz bu kadar rahat olamazdı. Olsada sizin eyvallahıniz olmazdı en azından.
Her şeyi göze alarak tepki göstermelisiniz. O cesaret de yok gibi sizde üzgünüm.

Çok güzel yazmışsınız. Elinize sağlık. Bir tartışmadan sonra çok rahatsızlandım. Yemek yapmadım. Ailesine yemek yapmıyor demiş. O günden beri onu da bıraktım. Ya boşanmak istemediğim için her saçmalığı yapıyorum işte.

Cesaretim yok. Haklısınız.

Ben sizi de anlamıyorum. Yetişkinsiniz.
Ne demek eşim izin vermiyor ?
Kendi menfaatinizi , ileriyi geriyi neden hiç düşünmüyorsunuz ?
Cebinizde para olsa eminim ki bu herif size böyle dinlenemez.
O kadar heriflerin emrine giriyorsunuz ki onların gözünde değeriniz olmuyor.

Boşanmak yerine düzeltmeye çalışıyorum.
Daha 7 aylık evlisiniz ve adam düzenli evden kovuyor, işine gelmiyorsa kapı orada diyor. Bu nasıl düzeltilir? İnsan hayat arkadaşını eşini 5 kuruşsuz sokağa atmaz. Eşler tartışır, belki kırıcı laflar da söyler birbirine ama kovmanın dönüşü nasıl olur ben kuramıyorum kafamda.
Evet kolay olmuyor, alış verişe gider gibi hadi boşanalım denmiyor ama bunun hazırlığı yapılabilir. İster kabul et ister etme ben iş arıyorum, şartları uyarsa hemen çalışmaya başlayacağım diyeceksiniz ve yapacaksınız. Kenarda paranız olmak zorunda. Çocuk sorumluluğu bakımı yok, akşamları yine sınavınıza çalışırsınız. Geliriniz olmadığı için size böyle davranabiliyor, sokaklarda dolaşıp gelecek eve mecbur diyor. Farkında değilsiniz ama çok ciddi bir yol ayrımındasınız. Ya köle ya özgür olacaksınız.

Tekrar geri gelmişsiniz çünkü eşinizin öyle söylemesi işinize gelmiş, nasıl olsa beni seviyor affeder diye düşündünüz ama kimse vazgeçilmez değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…