- 7 Şubat 2022
- 704
- 1.296
- 70
- Konu Sahibi kivircikhanim
Evliliğiniz çok yeni ve 7 ay için biraz fazla olumsuzluk yaşamışsınız.Ne yazayım düşünüyorum.Çok kısa süre önce ark geliyor demek elbette hiç doğru değil.Hele ki bunu yapmamasını söylediğiniz halde yapmaya devam etmesi de çok yanlış.Herkese merhaba arkadaşlar. 7 aylık evliyim. Eşimle severek evlendik. Fakat eşim arkadaşları konusunda çok hassas. Yaklaşık 9-10 gün önce bana emrivaki yaparak bir arkadaşının eşiyle beraber bize geleceğini söyledi. Ben de onları istemediğimi fakat yine de kendisi istediği için daha müsait bir zamanda ağırlayabileceğimizi söyledim. Fakat eşim planı iptal etmedi. Onlar geleceği vakit ben evden çıktım. Onlar da 1 saat oturup gitmişler. Sorun şu ki benim sürekli çocuk gibi şakalaşan, sırnaşan eşim o gün başka birine döndü. Kavga ediyorduk ama 2-3 gün sürüyordu. Bana dokunmadan duramıyordu. 10 gündür bana dokunmuyor. Mecbur olmadıkça konuşmuyor. Arkadaş gibiyiz. Yaklaşıyorum. Seni istiyorum diyorum. Fazlaca istekli biriyim. Bu eşimin de hoşuna giderdi. Fakat şu an her yolu denememe rağmen karşılık alamıyorum. Kendimi berbat hissediyorum. Ne yapmam lazım?
GÜNCELLEME: Arkadaşlar sitede yeni olduğum için olayları yumuşatarak anlattım. Evden ben gitmedim. Eşim git deyince çıktım. 10 gündür kendisi hiç konuşmadığı için psikolojik olarak kendimi kötü hissettim ve konuşmaya çalıştım. Kırdı döktü. Yani kısa ve öz anlatayım derken yanlış anlaşıldı durum.
Siz aslında eşe bir ders vermek istemişsiniz misafiri kabul etmek istemediğinizi söylemişsiniz o da çık git kabul etmiyorsan demiş.Öncelikle bakın bu çok yanlış bir şey.Eşinizin bunu yapmaması lazım.Eş ne olursa olsun evden kovulmaz.
Sakince onunla oturtup konuşun.Derdinizin misafir olmadığını ama misafirin yarım saat önce emrivaki olarak kabul edilmesinin sizin açınızdan doğru olmadığını anlatın.Ev hazır olmaz ikram olmaz ve beni zor durumda bırakır bu durumlar deseniz yine de bu eş anlamıyor mu bunu.
Seni anlıyorum arkadaşlarını davet etmek istiyorsun ama lütfen sen de beni anla.Bende evime gelene hazır olmak misafirimi iyi ağırlamak isterim diyeceksiniz.
Burada yalnız farklı bir durum olduğunu düşünüyorum.Burada mesele kısa süre öncesi gelmeleri değil.Gelen ailede erkeğin alkol alması.Bu sizi neden rahatsız etti.Alkol alırız arkadaşlar geldiğinde mesela bizim için normal.Sizin için sorun nedir,alkol tamamen mi istenmeyen birşey .Yoksa sadece bu aile için mi.Alkol alındığında aşırıya giden bir durum mu oldu da tepkilisiniz.Dediğim gibi bu konu misafir gelme gitme konusu değil ve sizin bunu eşinizle çözmeniz gerekir.Yoksa daha çok kovulur gider gelirsiniz.
Son olarak kesin dille şunu göstermelisiniz eşe.Bu son evimden kovduğun olsun.Bir daha tekrarlarsan dönüşü olmaz ona göre diyeceksiniz.