• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kavga ettik

whovian1

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
79
105
293
Bursa
Merhaba arkadaşlar,
Kimseye anlatamadığım için içimi buraya dökmek istedim.
Detayları anlatmak çok uzun ama eşimle çok zıtlaşıyoruz. Onun dediği ya da yaptığı her şey batıyor. Benim de ona öyle herhalde. Ben ona bir şey deyince ya tam tersini yapıyor ya da yapmıyor. Çok inatçı. Dün gece tartıştık ben hakaret etmedim ama o bana gerizekalı dedi. İki yıllık evliliğimizde bu kelimeyi 5-6 kere kullanmissa da ben hep tepki gösterdim ve en son kullandığında da bir daha benimle öyle konuşma demiştim. Neyse olan oldu ve bugün de gezmeye gidecektik sabah bu konu olmamış gibi davrandık ama benim moralim bozuktu. Gezide de bir sebepten arabada bana bağırdı. Sonra özür diledi ama markette de ters davrandı. Ben de ağladım baya. Sonra dünkü olay yüzünden ben de ona manyak dedim kavga esnasında ve bana hakaret etti s.ktir git dedi ben de aynısını ona söyledim. Serefsiz dedim. Gezi zehir oldu. Ve çok kötüyüm böyle davranılmasını hak etmiyorum. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdi ayrı odalarda oturuyoruz. O da hiç özür dilemedi ama sonrasında bana gezide iyi davrandi ben de soğuk bir şekilde biraz konuştum ama eve geldik ve şimdi hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Ben ayrı odadayim şimdi konuşmuyorum onunla. Küfürden hiç haz etmiyorum. Tartışmayı bilmiyor. Cevap veremeyince genellikle bağırıyor ya da hakaretler... Sanane vs. diyor. Böyle bir ilişki istemiyorum. Kavgalardan sonra büyük kararlar almayı da düşünüyorum ama dillendirmiyorum. Bugün tahammülüm kalmadığını söyledim sadece.
Önceden de ben hiç bir iliskimde arkadaş ya da sevgililik kötü kelimeler kullanmazdim ama o söylerse ben de söylüyorum. Ve sonra bu duruma düştüğüm için de utanıyorum. Bu arada çocuğumuz yok.

Değerli düşünceleriniz için simdiden teşekkür ederim.

Canim benim üzüldüm ben 13 yillik evliyim esimle sevgiliyken bi cafede otururken kizin birine salaga bak demistim ( liseden tanidigim bi kizdi hicte sevmezdim) esim bana dedi ki hic yakisiyormu bole salak demek insanlara lutfen bidaha duymim agzimizdan hic bi zaman kotu bi laf cikmasin dedi . O agzimdan onun yaninda cikan ilk ve son kotu sozdu bir daha ne onun agzindan ne benim agzimdan birbirimize karsi dahi kotu bi soz cikmadi once bunu bi konus bence olmazsa bi destek al ayri odalarda oturmak çözüm degil al karsina konus eşinle , hayatim boyleyken boyle ben incindim ondan oyle birsey oldu de eminim sen tatli dille konuşursan esinde olumlu yaklasicakdir insaAllah oyle olur 🥰

Kırgınlığını belirt susup odaya cekilme hic bisey olmamis gibi davranma erkekler bizim gibi düşünmüyorlar maalesef , aa nasilsa benimle tekrar birsey yokmus gibi konusuyor ben ne yapsam konuscak diye düşünüyor kafalari farkli onlarin kafalari

Canim benim üzüldüm ben 13 yillik evliyim esimle sevgiliyken bi cafede otururken kizin birine salaga bak demistim ( liseden tanidigim bi kizdi hicte sevmezdim) esim bana dedi ki hic yakisiyormu bole salak demek insanlara lutfen bidaha duymim agzimizdan hic bi zaman kotu bi laf cikmasin dedi . O agzimdan onun yaninda cikan ilk ve son kotu sozdu bir daha ne onun agzindan ne benim agzimdan birbirimize karsi dahi kotu bi soz cikmadi once bunu bi konus bence olmazsa bi destek al ayri odalarda oturmak çözüm degil al karsina konus eşinle , hayatim boyleyken boyle ben incindim ondan oyle birsey oldu de eminim sen tatli dille konuşursan esinde olumlu yaklasicakdir insaAllah oyle olur 🥰
Maşallah, ne güzel eşiniz bir kere söylemiş ve siz de ona uymuşsunuz. Ben de daha önce ona söyledim güzel konuşalım kötü şeyler söylemeyelim diye tamam diyor ama işte aylar sonra yine yaşanıyor.

Tepkileriniz yeterli olmayabilir mi acaba?

Mesela dün gece kullandığı kelimeye kızmanıza rağmen sabah hiçbir şey olmamış gibi dışarı çıkıyorsunuz. Orada da yine benzer bir şey yaşanıyor "rahatsız olduğunuz şekilde" cevap veriyorsunuz.

Yaptırım uygulayın demıyorum ama ciddi ciddi ne kadar rahatsız oldugunuzu, ona yakıştıramadığınızı belirtin .( 5 yaş çocuğuna anlatır gibi:işsiz: )

Evliliginizde saygi kalmamis, bu durumda sevgi de olmaz. Kac yillik evlisiniz? Bu kadar yuz goz olacak ne tartışma yasadiniz ki?
Evet iki yıllık evliyiz. Haklısınız ikimizin de saygısı kalmadı. Ama bunu geri getirmek için ne yapacağım bilmiyorum. Konuşuyorum düzeliyoruz sonra yine oluyor. Ben tartışıyorum normal bir sesle ama o bağırarak cevap veriyor. Sonra iyice geriliyoruz. On dk sonra özür diliyor, hastayım, yorgunum gerginim gibi bahanelerle..

Evlilikte hakaret ilişkiyi çok zedeliyor. Siz de hanımefendisiniz belli ama eşinizin tartışma adabi yok.

Yani eşim bana gerizekali dese, sen de çok akli matah bi şey sayilmazsin ki beni aldın, gerizekali olmayan adamin gerizekali kadinla işi ne olurdu yoksa ?derdim sanirim.

Ama tabi bu kavgayı körüklemekten başka işe yaramaz.

Maşallah, ne güzel eşiniz bir kere söylemiş ve siz de ona uymuşsunuz. Ben de daha önce ona söyledim güzel konuşalım kötü şeyler söylemeyelim diye tamam diyor ama işte aylar sonra yine yaşanıyor.
Esinin sana olan sevgisinden suphen yoksa bu durumu gercekten konusarak halledebilirsin diye dusunuyorum canim yukarda bi arkadas anlatmis 5 yasinda cocuga anlatir gibi diye gercekten erkekler boyleler . O hata yaptiginda bisey olmamis gibi davranma onun sana davrandigi gibide davranma sadece ciddi sekilde konusmayi dene umarim sorunlarin hallolur

Evet iki yıllık evliyiz. Haklısınız ikimizin de saygısı kalmadı. Ama bunu geri getirmek için ne yapacağım bilmiyorum. Konuşuyorum düzeliyoruz sonra yine oluyor. Ben tartışıyorum normal bir sesle ama o bağırarak cevap veriyor. Sonra iyice geriliyoruz. On dk sonra özür diliyor, hastayım, yorgunum gerginim gibi bahanelerle..
Esinizin stresli bir isi mi var?

İhi ihi ay ne mikemmel çift. Eşin şey de dedi mi hmm ağzına biber sürerim bak.

Konu sahibi sana gelince eşin başkalarıyla tartışırken de böyle mi? Maalesef bazı insanlar tartışma esnasında ağızlarından çıkanı duymuyorlar. Kırıcı olduğuna eminim. Sakin bi zamanda konuşmak çözüm olur mu bilmem. Belki her şey için geç olup evliliğiniz yıpranmadan çift terapisi alabilirsiniz.

Onun dediği ya da yaptığı her şey batıyor,demişsin.Gercekten öyleyse sevgin kalmamış demektir.Kavga nedenlerini anlatmamissin,belki de sen hatalisindir.Gerci kimin hatalı oldugunun önemi yok,ikimizde birbirinize karşı sabirsizsaniz sevgi yok demektir.

Tepkileriniz yeterli olmayabilir mi acaba?

Mesela dün gece kullandığı kelimeye kızmanıza rağmen sabah hiçbir şey olmamış gibi dışarı çıkıyorsunuz. Orada da yine benzer bir şey yaşanıyor "rahatsız olduğunuz şekilde" cevap veriyorsunuz.

Yaptırım uygulayın demıyorum ama ciddi ciddi ne kadar rahatsız oldugunuzu, ona yakıştıramadığınızı belirtin .( 5 yaş çocuğuna anlatır gibi:işsiz: )
Evet aslında dün gece odaya çarpıp girince peşinden gidip bağırmayı düşündüm ama daha kötü şeyler isitmemek için gitmedim. Sonra gece bir daha bana kötü kelimeler kullanmasını söyledim. O da tamam dedi ama bugün de bu oldu. Yani aslında sorunu yok saydım. Ama daha da kötüsü oldu. Çünkü ben de tepkimi tam gosteremedigim için bugün üstüne gittim sanırım.

İhi ihi ay ne mikemmel çift. Eşin şey de dedi mi hmm ağzına biber sürerim bak.

Konu sahibi sana gelince eşin başkalarıyla tartışırken de böyle mi? Maalesef bazı insanlar tartışma esnasında ağızlarından çıkanı duymuyorlar. Kırıcı olduğuna eminim. Sakin bi zamanda konuşmak çözüm olur mu bilmem. Belki her şey için geç olup evliliğiniz yıpranmadan çift terapisi alabilirsiniz.
😂😂 elhamdülillah cok tsk

Evet ve bugünlerde stresliydi. Stresli olunca bana yansıtıyor. Kendisi de bu durumu bahane ediyor. Haklısın diyor ama sonra tekrar ediyor.
Yani tam olarak tartisma nasil ve neden basliyor bilmedigim icin sadece sunu tavsiye edebilirim; kavga aninda degil de sinirler yatistiktan sonra uzun uzun konusup tam anlamiyla sorunu cozun. Havada kalan birseyler olunca o hep sizin aklinizda kalir ve bir sonraki tartismada katlanarak büyür. Hakli haksiz aramaktansa iki taraf da objektif bakarsa daha sakince cozume ulasabilirsiniz. Ozur dilemekten cekinmeyin. Gonul alinmasini beklemeyin. Odaya kapanip sessiz kalmakla bir sey cozemezsiniz. Tekrar tartismadan, sesleri yukseltmeden konusun. Eger bunu basaramiyorsaniz terapi almayi teklif edin.

Merhaba arkadaşlar,
Kimseye anlatamadığım için içimi buraya dökmek istedim.
Detayları anlatmak çok uzun ama eşimle çok zıtlaşıyoruz. Onun dediği ya da yaptığı her şey batıyor. Benim de ona öyle herhalde. Ben ona bir şey deyince ya tam tersini yapıyor ya da yapmıyor. Çok inatçı. Dün gece tartıştık ben hakaret etmedim ama o bana gerizekalı dedi. İki yıllık evliliğimizde bu kelimeyi 5-6 kere kullanmissa da ben hep tepki gösterdim ve en son kullandığında da bir daha benimle öyle konuşma demiştim. Neyse olan oldu ve bugün de gezmeye gidecektik sabah bu konu olmamış gibi davrandık ama benim moralim bozuktu. Gezide de bir sebepten arabada bana bağırdı. Sonra özür diledi ama markette de ters davrandı. Ben de ağladım baya. Sonra dünkü olay yüzünden ben de ona manyak dedim kavga esnasında ve bana hakaret etti s.ktir git dedi ben de aynısını ona söyledim. Serefsiz dedim. Gezi zehir oldu. Ve çok kötüyüm böyle davranılmasını hak etmiyorum. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdi ayrı odalarda oturuyoruz. O da hiç özür dilemedi ama sonrasında bana gezide iyi davrandi ben de soğuk bir şekilde biraz konuştum ama eve geldik ve şimdi hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Ben ayrı odadayim şimdi konuşmuyorum onunla. Küfürden hiç haz etmiyorum. Tartışmayı bilmiyor. Cevap veremeyince genellikle bağırıyor ya da hakaretler... Sanane vs. diyor. Böyle bir ilişki istemiyorum. Kavgalardan sonra büyük kararlar almayı da düşünüyorum ama dillendirmiyorum. Bugün tahammülüm kalmadığını söyledim sadece.
Önceden de ben hiç bir iliskimde arkadaş ya da sevgililik kötü kelimeler kullanmazdim ama o söylerse ben de söylüyorum. Ve sonra bu duruma düştüğüm için de utanıyorum. Bu arada çocuğumuz yok.

Değerli düşünceleriniz için simdiden teşekkür ederim.
Soğuk savaş var aranızda sıkılmış olabilir misiniz?

Neden tahammülsüzsünüz peki? Sonuçları yazmışsınız, sebebleri yok.
Aslında her şeyi yazdım ama o kadar uzun oldu ki silip kısaca yazmaya çalıştım. Son 4-5 gündür bana bir anda sert çıkıyordu. Hem onu kastettim hem de eşim araba kullanırken ben tedirgin oluyorum çünkü sevgiliyken ehliyet almıştı ve benimle acemiliğini atlattı gibi. O sıralarda birkaç ufak kaza oldu, sürtme ya da yan aynanın kırılması gibi. Ben de o kullanırken yavaş gitmesini dikkat etmesini söylüyorum. O da bana tepki gösteriyordu ve arabaya bindiğimizde çoğunlukla kavga ediyoruz. Hatta bir keresinde polis bile uyardı viraja çok hızlı girdiği için. Yani kendisi çok rahat ve korkusuz. Ben de aksine hep dikkatli ve endişeli bir tipim. Bu konularda tartışıyoruz. Bugün de araba da yaptığı bir hareketin tehlikeli olabileceğini söyledim bir filmden örnek verdim ama o bagırdı ben dikkat ediyorum diye. O zaman güzelce söyle ben bilmiyormuşum dedim. İşte bir şeyi güzelce söylemiyor, bağırıyor. Bugün ona sen araba kullanırken beni güvende hissettirmiyorsun ben sana yavaş git dediğimde biraz yavaşla diyorum ama sen daha da hız yapıyorsun dedim O ise o zaman binme arabaya, sanane, niye tamam diyecekmişim gibi şeyler söyledi. Biliyorsan sen kullan ehliyetin var diyor. Ben de kullanmak istiyorum ama henüz yeni aldık arabayı. Trafige çıkamıyorum.

Back