• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle ipler kopmak üzere

13 senelik evliyim. Evlendiğimden bu zamana kadar çok sıkıntılı zamanlarımız oldu.zamanla düzeldi diye düşünürken,bu yakınlarda ciddi ciddi eşimden çok soğudum
Akşam mahalle arasında düğün vardı evin hemen yukarısında.balkona çıktık bakıyorduk. Karşı apartmanla evlerimiz çok yakın. Eşime baktım karşı apartmana bakıyor. 2. Kata. Eşime nereye bakıyorsun sen dedim.bir adam vardı tanıdık ilk baktığımda gördüm, bardak dedi geldi içki içtiğini düşündüm gibi saçma bir cevap verdi. Diğer katlarada bakıyordu. Düğüne kimin baktığını merak etmiş

2 katta, iki orta yaşlarda kadın bir tanede genç kız vardı. Hatta ben eşime sen nereye bakıyorsun dediğimde kızla göz göze geldim. Ben ilk baktığımda adam vardı ikincide adam var sandım kızı görmedim vs saçma cevaplar verdi
Ben daha önce ona, bak bu ev saf sokakta, apartmanlar karşılıklı. Sen kötü niyetli bakmazsın ama karşıdaki kişi öyle anlamaz. Devamlı etrafına bakan erkeklerden nefret ederim. Ben başkasına bakmam,seninde öyle olmanı istiyorum demiştim

Çok katu birisi değilim. Robot değil sonuçta. Sürekli başı aşağıda gezemez ancak düğün sol tarafta o karşı apartmana bakıyor.
O kadar sinirlendim ki anlatamam. Kız yanında eşi varken bana bakıyor der, der yani ben olsam öyle düşünürdüm
Birde üste çıkması yok mu? Sen abartıyorsun, ben kızı ilk baktığımda görmedim. Beni ne konuma sokuyorsun diyor. Artık dayanamıyorum. Her tartışmada kendini haklı görmesine herşeyi ben abatıyormuşum gibi davranmasına dayanamıyorum
Çocuğum bütün olan herşeyi görüyor. Onun yüzüne bakamıyorum

Sizce bu olanlar abartı mı? Siz olsanız ne yapardınız
ay okurken bunaldım.. her şeyden nem kapan birisin bence sen ve eşin haklı bu konuda. gözlerine radar tak takip bari nereye bakıyor diye keza kıza da bakmış olabilir bir şey dikkatini çekmiştir saçı, başı, duruşu. Bu illa onu kestiği anlamı taşımaz. Geçmişte aranızda bu konudan dolayı oluşan bir güvensizlik varsa o başka. Ama şu anlattıklarına göre eşin haklı. Adam boğulur ya snein yanında.

ha bu arada şunu da söyliyim, ben eşimin beni uyarmalarını kulak arkası yapmadım. tamam savunmamı yaptım (bu savunma eşime yetersiz ve saçma gelse de) ama dikkat de etmeye çalıştım. aynı örneklerden devam edecek olursak yemeğe gittiğimizde kapı yönüne değil de mesela cam kenarına yada garsonlara arkam dönecek şekilde oturdum duvara dalıyım bari diye :) evet evet duvardaki bir lekeye de gözüm takılabiliyo :D yada işte daldığımın normalde farkında olduğumdan kendimi telkin ediyodum göz kırp gözünü kapa diye , bi kere göz kırpınca kendime geliyorum ama işte bazen yapamıyorum.

ya böyle anlatınca çok saçma gerçekten, ama oluyo işteo_O

Bardak sesinin neyi ilgisini çekicek Allah aşkına
Aynı yerde bende vardım ben neden duymadım birşey?
Ne bakıyorsun der mi hiç kız? Oraya bakan benim eşim suç eşimde
kız rahatsız olsa ne bakıyosun der, siz sizi rahatsız edecek şekilde biri baksa demez misiniz???

Haklısınız valla abartı falan da değil ne o öyle aranıyormuş gibi bakmak falan yerinizde olsaydım aynı şeyi yapardım erkekler böyledir üste çıkmaya bayılırlar biz kadın olarak bakmıyorsak başka erkeklere eşimiz varken onlarda bakmayacak yanımızda
siz yokken bakmalarında sakınca yok mu? yada siz eşiniz yokken bakıyo musunuz başka erkeklere?

seni birkaç konu başlığı altında da gördüm. acayip saçma fikirlerin var. birde doğru düşünüyormuş gibi bunları savunuyorsun. kocan belki de kızı gözüyle taciz ediyor. ne demek ilgilenmem banane? çok garip insanlarsınız ya umarım denk düşmeyiz

Soyle yapabilirsiniz mesela insanlara saygi duymayi deneyebilirsiniz. Hepimiz her konuda ayni dusuneneyiz degil mi ama.

lütfen bunu yapmayın
hatta kocanız gerçekten kötü bir şey yaparsa da yapmayın
kimse için çizginizi bozmayın. Biraz meditasyon yapın biraz kendinize zaman tanıyın.
Kişisel gelişim, rahatlama kitapları okuyun
Kim ne yapıyorsa eğer gerçekten haklıysanız zaten ortaya çıkacaktır.
Siz kocanızı ya da başka birini itham edip, olur olmadık her şeye kavga çıkartarak ne onu engelleyebilirsiniz ne de yaptığını ortaya çıkartabilirsiniz. Hatta yanlış düşünüyorsanız yok yere evliliğinizi mahvedersiniz.

Yapıyorsa bile ortaya çıktığında yine bile ortalığı dağıtmaya değmez ki? Toplarsınız delillerinizi açarsınız davanızı, biter gider.
Bu şekilde inanın sadece kendinize ve çocuğunuza zarar veriyorsunuz. Yazık.
Nasıl yapmiyim
Kaç gündür konuşmuyoruz. Ne o benim yüzüme bakıyor ne ben onun
İyiki bir yüzsüz köpek dedim
Uzatır durur, bence biz birbirimizden soğuduk
Haklıyken haksız konumuna düştüm

ben gözü çabuk dalan biriyim, sohbet ederken dahi masada ki bir şeye dalap gidebilirim. konuşulanlrı duyar algılarım ama gözlerimi o noktadan bi anlık çekemeyebilirim... evliliğimizin ilk yıllarında eşimin özellikle yemek yiyeceğimiz zaman falan "garsonu mu kesiyon sen :)" yada karşıdan karşıya geçecekken araba önümden geçip gidene kadar bakmışım hani bakıp arabayı görüp önüme dönmemişim diye "araçta kaç kişi vardı saçları ne renkti hepsini mi tespit ediyosun :) " gibi iğnelemeleri olmuş hatta tartışmalarımız da olmuştur. her defasında bana "ısrarla uyardığım halde aynı şeyi yapıyosun, verdiğin cevaplar saçma ve hep üste çıkmaya çalışıyosun" derdi, gıcık olurdum neyse ki kalmadı artık bu huyu.

dalıyorum ben, gözü çabuk dalan bi insanım bunun başka açıklaması yok, bu açıklama sana saçma gelse de yok..... garsonu kesmiyorum, zaten kesecek olsam yanında mı yaparım, yada aracın içindekilere değil tekerin dönüşüne takılmışım takip etmişim bu demek değil ki içindekilerle göz teması kurmaya çalışıyorum yani sonuçta bazen bu göz bi tuzluğada, denize de dalıyo diye diye zor bela anlattım.

şimdi 9 yıllık evliyiz, eşim kalkıp bana apartmana baktın, kızı mı kestin, senin niyetin kötü olmayabilir ama yanlış anlaşılır falan dese ya bi git derim açıklamaya bile uğraşmam herhalde 9 yılda tanıyamadıysan üç beş kelimeyle kendimi mi açıklıyım. adam ne söylese size saçma gelecek, siz tekrar tekrar söylemişsiniz zaten, bazı huylar değişmez. bir ses duymuştur gerçekten. döner bakar kadın olduğunu farketmemiştir. eşinizin yalan söyleme huyu var mı? ayrıca karşıdaki kadın eşinin yanında beni kesiyo diye mi düşünür hemen? düşünse nolur, gerçekten öyle değilse....
Aynı eşim
Soru sorduğumda bana göre saçma cevaplar veriyor. Huyu değişmedi değişmiyor ve ben çok sıkıldım.
Ama bundan sonra bende etrafıma bakıcam

Kadınlar hisseder. Bakışlarında rahatsız edici birşey var ki tepki gösterdiniz. Biraz kendine çekidüzen versin.

Nasıl yapmiyim
Uzatır durur, bence biz birbirimizden soğuduk
Haklıyken haksız konumuna düştüm
haklı değilsiniz hanımefendi, haklı değilsiniz, kimsenin bu eşiniz dahi olsa gözüne, kulağına yasak koyamazsınız, ben sevmiyorum diyerek onun da hareketlerini kisitlayamazsiniz. hem tartışma konusunda haksızsıniz, hem üslup olarak berbatsiniz.

ben böyle bir insanla evlenemem, ya da evlendim ama evli kalamam diyorsanız da yapılacak belli. yazık günah bir de çocuğunuz varmış. davranış problemleri gelişecek cocukta. babaya balkona baktı diye yüzsüz köpek diyen anneyle, (ki bu kadarcık olayda bu, kimbilir daha neler yasiyorsunuz) psikolojik olarak sağlıklı büyümek pek de kolay değil.

Aynı eşim
Soru sorduğumda bana göre saçma cevaplar veriyor. Huyu değişmedi değişmiyor ve ben çok sıkıldım.
Ama bundan sonra bende etrafıma bakıcam
ama işte cevaplar size göre saçma.... ve ayrıca sizin de huyunuz değişmemiş eşiniz tarafından bakarsak. ve eminim eşiniz de çok sıkılmıştır.
bence net haksızsınız. yaşadığım için biliyorum. bu bana göre güven meselesidir. yan baktın, çarptın, ettin bilmem ne... sürekli size göre davranmasını bekleyemezsiniz ki eşinizin.

Nasıl yapmiyim
biri bana "yüzsüz köpek" dese kaç gün değil kaç hafta kaç ay kaç yıl yüzüne bakmazdım. NET! sonrasında da bana o hakareti edenin cidden pişman olması ve buna beni ikna etmesi gerekirdi. yoksa yine de bakmazdım.
bu arada Allah en çok çocuğunuzun yardımcısı olsun.

Back