Danışmana bir kez mi gittinizMerhaba eşim askeri personel ve 1 senedir evliyiz beraber yaşamıyoruz ve birbirimizi 45-60 gün kadar gördük nerdeyse 1 sene içinde en olmicak kavgalarımiz oldu ilk başta uzaktayiz diye böyle diye düşünüyorduk çünkü evlilik öncesinde yan yanayken dünyanın en mutlu insanı olurdum. Evlilij sonrasında yan yanayken yemek yemeye gittiğimizde bile kavgalarımiz oldu.
2 kere boşanma kararı aldık.
Devletin verdigi aile danışmanlığına bile başvurdum önce tek sonra eşimle birlikte gittik. İletişim problemimiz olduğunu soyledi sadece bunu bende biliyorum keza eşimde öyle. Çıktığımızda hatalarimizi anlamadik çünkü sadece biz konuştuk ve 1 senedir konuştuğumuz şeyler danışman yalnızca dinledi neyse bız çözümü ordada bulamadık.
1 senelik problemleri burda yazamam ama ciddi bir iletişim bozukluğumuz farklı bir yetişme tarzımız evlendikten sonra sorunlar yaratmaya başladı napmam gerekiyor ?
Evliliğin ilk senesin de 2 kere bosanmaya karar vermeniz senede 60 gün görüstüğünüzden sanırım.Merhaba eşim askeri personel ve 1 senedir evliyiz beraber yaşamıyoruz ve birbirimizi 45-60 gün kadar gördük nerdeyse 1 sene içinde en olmicak kavgalarımiz oldu ilk başta uzaktayiz diye böyle diye düşünüyorduk çünkü evlilik öncesinde yan yanayken dünyanın en mutlu insanı olurdum. Evlilij sonrasında yan yanayken yemek yemeye gittiğimizde bile kavgalarımiz oldu.
Devletin verdigi aile danışmanlığına bile başvurdum önce tek sonra eşimle birlikte gittik. İletişim problemimiz olduğunu soyledi sadece bunu bende biliyorum keza eşimde öyle. Çıktığımızda hatalarimizi anlamadik çünkü sadece biz konuştuk ve 1 senedir konuştuğumuz şeyler danışman yalnızca dinledi neyse bız çözümü ordada bulamadık.
1 senelik problemleri burda yazamam ama ciddi bir iletişim bozukluğumuz farklı bir yetişme tarzımız evlendikten sonra sorunlar yaratmaya başladı napmam gerekiyor ?
Biz de evlenmeden önce iiydik, sonra kavgalar başladı, ki öyle böyle kavga değil yer gök inliyor yani, her kavga baya maliyetli oluyordu bize. Kaç defa avukatin kapısından döndüm. Sonra sonra kavgaların dozu azaldı yorulduk kıracak bişey de bulamıyoruz artıkMerhaba eşim askeri personel ve 1 senedir evliyiz beraber yaşamıyoruz ve birbirimizi 45-60 gün kadar gördük nerdeyse 1 sene içinde en olmicak kavgalarımiz oldu ilk başta uzaktayiz diye böyle diye düşünüyorduk çünkü evlilik öncesinde yan yanayken dünyanın en mutlu insanı olurdum. Evlilij sonrasında yan yanayken yemek yemeye gittiğimizde bile kavgalarımiz oldu.
Biz birbirimizin artı ve eksilerini yazıp konuşmaya başladığımızda bile sonu hep tartisma ve kalp kırmayla sonuçlandı örneğin "bende sevdiğin bu kadaar az şey mi var sevdiğin hiçbir şey bulamıyor musun bende" veya "evde telefonla oynamam senin için bı eksilik bişey mi şimdi kim evde telefonla oyanmiyor herkes eşiyle 10 saat sohbet mi ediyor" gibisinden milyonlarca çözemediğimiz sorunlar oluyor bu arada tabiki telefonla oynayabilir sadece evlenmeden önce 3 yıl evlendikten sonrada 1 yıldır yolunu gözlediğim için onu bulduğumda sürekli ortak birşey yapmak veya ilgisini üstümde hissetmek istiyorum buda onu bunaltiyor bu sadece bir örneği malesefBiz de evlenmeden önce iiydik, sonra kavgalar başladı, ki öyle böyle kavga değil yer gök inliyor yani, her kavga baya maliyetli oluyordu bize. Kaç defa avukatin kapısından döndüm. Sonra sonra kavgaların dozu azaldı yorulduk kıracak bişey de bulamıyoruz artık. Eşimin artılarını ve eksilerini yazıyorum bir kağıda, ayrılınca nasıl bir hayatım olacağını hayal ediyorum ve çok şükür iyiki ayrılmamışım diyorum, sizin problemleri bilmiyorum ama bizimki annesi yuzundendi. Annesi dışında melek gibi insan, sizde onsuz bir hayat hayal edin, ve de kavgalardan pişman oluyorsanız sonunda bir yerde rutine binecektir ilişkiniz, çoğu evlilikler bu eşik noktayı geçemediği için belki de erkenden bitiyor.
Tekrar bir terapist düşünüyoruz ama devam edebilicegimiz bir durum söz konusu değil tek seansta yine birşeylerin cozulucegine inancım yok. Uzaklık veya mesafe sevgililik zamanında yaşadığımız özlemlerden dolayı oluşan problemlerdi. Lakin evlendikten sonra uzaklık sorunu kalmadi çoğu evlilikte olan basit problemler belki de sürekli ilgi görmek isteeme güzel bir lafi ağzından cımbızla almalar veya birbirimize annemiz babamiz gibi davranmak gibi problemlerBende asker eşiyim. Eşim denizci olduğu için önceki senelerde ya seyire giderdi ya da pandemi dolayısıyla karantinada bir sene kaldı. Bizde yılda 2 3 ay maksimum görüştüğümüz olurdu. Biz bu sebeple hiç kavga etmedik çok şükür ama ayrı kalmak, her şeyi tek başına yapmak, özlemek, yeri eve alışmak vs hepsi başka çok ağır geliyor birden üstüne yükleniyor. Tabi ki eşini ayrı kaldığı için suçlamıyorsun sonuçta iş, para için orada ama herkes dipdibe iken onları görürken sen hastaneye bile yalnız gidince için buruk, kızgın, üzgün oluyor. Belli ki sen bu hisler olduğu için bunları eşine yansıtıyorsun belki farkında bile değilsindir. Biz hiçbir zaman uzaklıktan dolayı kavga etmedik fakat eşimin iş arkadaşlarından çoğu boşandı ya da o dönemi ağır kavgalarla, travmalarla atlattı. Bence neden iletişim probleminiz var onu bulmaya çalışın altta yatan duygu hangisi onu anlayın. Eşinle de açık açık konuşmalısın birbirinize içinizden ne geliyorsa tüm çıplaklığıyla anlatın ve özel psikologa gidip çift terapisi alın her şeyi çözersiniz.
Bir kez tek gittim sonrasında bir kez de eşimle beraber gittikDanışmana bir kez mi gittiniz
Düzenli gidilmesi gereken bir süreç.Bir kez tek gittim sonrasında bir kez de eşimle beraber gittik
Şunu da deneyebilirsiniz, bizim evlilikte ilk başlarda hep ben özel günleri hatırladım hediyeler aldım sürprizler yaptım hem de teşekkür etmemesine rağmen, herşeyde fedakarlık yaptım bunu gördüğü için bir süre sonra onun da yaklaşımı değişti, şimdi pekcok konuda o benden önce davranıyor. Ailesinden de birşey görmediği için sanırım alıştırmak gerekiyor birazBiz birbirimizin artı ve eksilerini yazıp konuşmaya başladığımızda bile sonu hep tartisma ve kalp kırmayla sonuçlandı örneğin "bende sevdiğin bu kadaar az şey mi var sevdiğin hiçbir şey bulamıyor musun bende" veya "evde telefonla oynamam senin için bı eksilik bişey mi şimdi kim evde telefonla oyanmiyor herkes eşiyle 10 saat sohbet mi ediyor" gibisinden milyonlarca çözemediğimiz sorunlar oluyor bu arada tabiki telefonla oynayabilir sadece evlenmeden önce 3 yıl evlendikten sonrada 1 yıldır yolunu gözlediğim için onu bulduğumda sürekli ortak birşey yapmak veya ilgisini üstümde hissetmek istiyorum buda onu bunaltiyor bu sadece bir örneği malesef
Tek seansta hiçbir şey çözülemez. Bu evliliği devam ettirmek istiyorsanız seanslara düzenli gitmeniz ve bakış açınızı değiştirmeniz gerekirTekrar bir terapist düşünüyoruz ama devam edebilicegimiz bir durum söz konusu değil tek seansta yine birşeylerin cozulucegine inancım yok. Uzaklık veya mesafe sevgililik zamanında yaşadığımız özlemlerden dolayı oluşan problemlerdi. Lakin evlendikten sonra uzaklık sorunu kalmadi çoğu evlilikte olan basit problemler belki de sürekli ilgi görmek isteeme güzel bir lafi ağzından cımbızla almalar veya birbirimize annemiz babamiz gibi davranmak gibi problemler
Hayır sorunların sadece en basitini yazarak konuya değindim ergenlikten kasıt ilgi problemiyse sizin için siz evliliğinizde ergen olarak düşünmediginiz ne gibi kavgalarınız olduğunu aşırı merak ettim çoğu evliliğin sıkıntısı birbiriyle zaman geciremeyen eşler değil mi ben mi yalnis biliyorum bu ne zamandan beri ergenlik oldu bu da sizin düşünceniz tabiIki tarafli gecinmeye gonlunuz var mi yok mu ?bosanilacak bir kavganiz yok ortada ergenler gibi kavga etmissiniz yazik ikinizede karisilikli dinleyin birbirinizi ufak seylere takilmayin
Konu benim medeni durumuma nasil geldi?mesele surekli yan yana olmakta degil kaliteli vakit gecirmekte siz kendi sorunuzu yazdiniz ben okuduklarimdan anladigimi yazdim, boyle bir konu tartisildiysa bu cok cocukca nelere takilmissiniz anlaminda ki buyugunu dusunmek istemiyorum ergenlikten kastim bu basit konular tahammuldmsuzluk anlamak yerine savunmaya geçiyorsaniz gecinmeye gonlunuz yok demektir her iki tarafli ekip olmak mi rakip olmak mi ..neyse sonucta yazdikkarimi onemsemek sizin keyfinize kalmisHayır sorunların sadece en basitini yazarak konuya değindim ergenlikten kasıt ilgi problemiyse sizin için siz evliliğinizde ergen olarak düşünmediginiz ne gibi kavgalarınız olduğunu aşırı merak ettim çoğu evliliğin sıkıntısı birbiriyle zaman geciremeyen eşler değil mi ben mi yalnis biliyorum bu ne zamandan beri ergenlik oldu bu da sizin düşünceniz tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?