Devir değişeli çok oldu diyorum.artık o deyim kullanılmıyor bile.yaa siz neden anlamamazlıktan geliyorsunuz ya da çok mu basit bakiş açınız var anlayamadım valla.ne demek istediğimi buradaki 10 üyeden 9 u anlar yani.o bir kişi de sizsiniz.yeni üye falan misınız ?Amerikan türk erkegimi sipariş etmiştiniz ne oldu
Buradaki 10 üyenin 9 da hangi kafa hangi mantığında olduğunu siz anlamissinizDevir değişeli çok oldu diyorum.artık o deyim kullanılmıyor bile.yaa siz neden anlamamazlıktan geliyorsunuz ya da çok mu basit bakiş açınız var anlayamadım valla.ne demek istediğimi buradaki 10 üyeden 9 u anlar yani.o bir kişi de sizsiniz.yeni üye falan misınız ?
Kullanılmıyor deyip cümle içinde kullanan sizsiniz.Ne demek istediğinizi anlayamayıp anlayan anlar da ne demek ..amann neyseDevir değişeli çok oldu diyorum.artık o deyim kullanılmıyor bile.yaa siz neden anlamamazlıktan geliyorsunuz ya da çok mu basit bakiş açınız var anlayamadım valla.ne demek istediğimi buradaki 10 üyeden 9 u anlar yani.o bir kişi de sizsiniz.yeni üye falan misınız ?
Aynen yeni üyeyim Sanal kadınlık taslayanlardan değil reelde gerçeklerle içiçeyimDevir değişeli çok oldu diyorum.artık o deyim kullanılmıyor bile.yaa siz neden anlamamazlıktan geliyorsunuz ya da çok mu basit bakiş açınız var anlayamadım valla.ne demek istediğimi buradaki 10 üyeden 9 u anlar yani.o bir kişi de sizsiniz.yeni üye falan misınız ?
Yorgun olmasan da bir şey değişmez ki.ben yorulmuyorum ama şartlar eşit.Sanırım evlenince yapacağım ilk şey iş bölümü olacak. Çamaşır asma toplama onda, ütü yapma bende, yemek yapma bende sofra kurup kaldırma onda gibi.. Ne kadar merhametsiz ve bencil eşiniz. Çokta nankör. Yapmayın birkaç gün yemek falan. Çamaşırları da bırakın yıkamayın sadece kendi eşyalarınızı yıkayın. Hatasını anlasın. Evin kölesi siz değilsiniz. İkinizde çalışıyorsanız ikinizde ortak şekilde yapacaksınız tabiki. Ben yorgun argın eve gelip iş yapacağım o da totosunu devirip yatacak. Oldu paşam...
Sırf öğlen arasında da yaptığım yemeği yememek için oruç tutuyor bugün.
Bugün öyle yapacağım artık eve gelince dinlenme moduna geçeceğim ben deBırakın iftarını da kendi hazırlasın.
Hiç umursamayın, kendinize kadar yapıp yeyin.
Çayınızı alıp ayaklarınızı uzatın kitap okuyun.
Kendi çamaşırlarınızı yıkayın.
Bekarmış gibi rahat rahat yatağınıza geçip yatın.
Birkaç gün böyle devam edin de görsün bence.
Benim şu an pişmanlığım net bir şekilde çizgileri çizmemek oldu. Siz siz olun yapınSanırım evlenince yapacağım ilk şey iş bölümü olacak. Çamaşır asma toplama onda, ütü yapma bende, yemek yapma bende sofra kurup kaldırma onda gibi.. Ne kadar merhametsiz ve bencil eşiniz. Çokta nankör. Yapmayın birkaç gün yemek falan. Çamaşırları da bırakın yıkamayın sadece kendi eşyalarınızı yıkayın. Hatasını anlasın. Evin kölesi siz değilsiniz. İkinizde çalışıyorsanız ikinizde ortak şekilde yapacaksınız tabiki. Ben yorgun argın eve gelip iş yapacağım o da totosunu devirip yatacak. Oldu paşam...
Ne derseniz deyin fıtrat kanunu diye birşey var ona değindin aslında..ben teğet geçtim.Yorgun olmasan da bir şey değişmez ki.ben yorulmuyorum ama şartlar eşit.
Kesinlikle net ol ne kadar net olursan o kadar sorumluluk alıyorlar bir örnek daha vereyim. Ayda bir kadın tutalım dedim eşime çok pahalıya denk gelmez mi dedi o zaman sen sil camları kapıları herhalde benden beklemiyorsun ben silecek değilim sen silersin onu öyle hallederiz dedim yok o zaman kadın tutalım dedi hatta şimdi kadın iki haftada bir mi gelse biz çok yoruluyoruz demeye başladı ben böyle yapmazsam eminim ki ben iş yaparken o koltukta elinde telefonla oynar o potansiyel var eşimde ben izin vermiyorum. Sizin de eşiniz yemeği poşete koydu diye küsüyorsa pardonda elin ayağın yok mu senin sen bebek misin alt tarafı poşete koydun deyin küserse küssün bir küser iki küser sonra alışır sorumluluk almaya ne kadar sorumluluk verilirse o kadar kedi gibi olurlarBenim eşimin elinden iş geliyor bir de. Ona rağmen bana kitlemeye çalışıyor. Bekarken her şeyini dört dörtlük yapan birisi. Evlilikten beklentisi hem karım çalışsın para kazansın hem bu işlerimi de artık o yapsın. Çok şımardı tepeme çıktı. Artık daha net olacağım bu konuda.
Aynen temzilik konusunda yardımcı alın zaten çift maaş ne dert olur ..Kesinlikle net ol ne kadar net olursan o kadar sorumluluk alıyorlar bir örnek daha vereyim. Ayda bir kadın tutalım dedim eşime çok pahalıya denk gelmez mi dedi o zaman sen sil camları kapıları herhalde benden beklemiyorsun ben silecek değilim sen silersin onu öyle hallederiz dedim yok o zaman kadın tutalım dedi hatta şimdi kadın iki haftada bir mi gelse biz çok yoruluyoruz demeye başladı ben böyle yapmazsam eminim ki ben iş yaparken o koltukta elinde telefonla oynar o potansiyel var eşimde ben izin vermiyorum. Sizin de eşiniz yemeği poşete koydu diye küsüyorsa pardonda elin ayağın yok mu senin sen bebek misin alt tarafı poşete koydun deyin küserse küssün bir küser iki küser sonra alışır sorumluluk almaya ne kadar sorumluluk verilirse o kadar kedi gibi olurlar
Genetiği mi savuruyor. Dünyada her konunun en iyi temsilcileri erkek değil mi ? Doktorların, mühedislerin, ressamların, edebiyatçıların, matematikçilerin, mucitlerin... şimdi bu işler kadar özveri ve disiplin gerektiren başka iş mi var dünyada.bütün bunlara yetenekleri ve istekleri var.gerekirse gecelerini güdüzlerine katıp disipline olabiliyorlar ama genetikleri nedeniyle bir ev işlerini mi yapamıyorlar yani. Haa bu arada aşçıların çok büyük çoğunluğu da erkek.bizim hastanede kadından çok erkek bebek hemşiresi var.eee bu durumda art niyet aramayıp da ne yapalım.Ne derseniz deyin fıtrat kanunu diye birşey var ona değindin aslında..ben teğet geçtim.
Bir kadın erkek olabiliyor çünkü sınırları zorluyor beceriklidir bu minvalde.
Ama aynı özveriyi erkek fıtratı kesinlikle gosteremiyor ha illa gösterecek diyenler ya yariyolda kalıyor yada şansina 4yaprakli yoncasini bulursa mutlu oluyor.
Şartlar eşitlik göreceli bir kavram ..Adam bir yapıyor iki genetiği savuruyor ne yapsin
Sen soyluyorsun ben değilGenetiği mi savuruyor. Dünyada her konunun en iyi temsilcileri erkek değil mi ? Doktorların, mühedislerin, ressamların, edebiyatçıların, matematikçilerin, mucitlerin... şimdi bu işler kadar özveri ve disiplin gerektiren başka iş mi var dünyada.bütün bunlara yetenekleri ve istekleri var.gerekirse gecelerini güdüzlerine katıp disipline olabiliyorlar ama genetikleri nedeniyle bir ev işlerini mi yapamıyorlar yani.
Ben de dediğiniz gibi davranıyorum kavgalıyken, şimdi de öyle olacakBenim eşimle haklı olduğum bir kavga olduysa tripliysek konusu ne olursa olsun evde tekmişim gibi yaşarım kendimi doyururum kendi çamaşırımı yıkarım kendime meyve getiririm oturur yerim yanında ona sormam hem küsüp hem işini göremem kalksın yapsın. Ev işlerinde de ne söylesem yapar ama kendisi bazı işleri yapmayı düşünmez,bazen düşünemiyorum görmüyorum sen bana söyle yaparım der aksini dese yine üstte yazdığım gibi davranırım.
Eşim poşete koydu diye küsmüyor. Bu tarz angaryaları çok büyük bi iş gibi görüyor, bunları yapmasına rağmen ben ona iş yapmadığını söylediğimde nankör oluyormuşum. Yemeği poşete koymuş sonuçta.Kesinlikle net ol ne kadar net olursan o kadar sorumluluk alıyorlar bir örnek daha vereyim. Ayda bir kadın tutalım dedim eşime çok pahalıya denk gelmez mi dedi o zaman sen sil camları kapıları herhalde benden beklemiyorsun ben silecek değilim sen silersin onu öyle hallederiz dedim yok o zaman kadın tutalım dedi hatta şimdi kadın iki haftada bir mi gelse biz çok yoruluyoruz demeye başladı ben böyle yapmazsam eminim ki ben iş yaparken o koltukta elinde telefonla oynar o potansiyel var eşimde ben izin vermiyorum. Sizin de eşiniz yemeği poşete koydu diye küsüyorsa pardonda elin ayağın yok mu senin sen bebek misin alt tarafı poşete koydun deyin küserse küssün bir küser iki küser sonra alışır sorumluluk almaya ne kadar sorumluluk verilirse o kadar kedi gibi olurlar
Isterlerse yaparlar yani.işi yokuşa sürmek tercih.Sen soyluyorsun ben değil
Çok uzunİkimiz de çalışıyoruz. Birlikte okula gidip geliyoruz. Eşim normalde kendi lavabosunu temizler, kuşumuzun yemini suyunu o koyar, dışarı işlerini falan o halleder, balkonu o temizler. Dağınık pis biri de değildir. Fakat benim şöyle bir şikayetim var. Okuldan ikimiz de eve dönüyoruz ve mutfak, çamaşır işleri tamamen bende olduğu için eve gelince zaten benim mesaim direkt başlıyor. Ve ben sürekli koşuştururken onun eve gelince dinlenme moduna girmesinden rahatsız oldum. Çünkü ikimiz de çalışıyorsak ev yükü kadında olmamalı. Ben de ufak tefek şeyler istemeye başladım ondan, mesela dedim ki "çamaşırlar serili de sen getirir misin?" bu tarz ufak şeyler. Fakat o bilerek benim istediğimi bildiğinden mırın kırın ediyor bana. Benim yaptıklarımı sen görmüyorsun sanki hiçbir şey yapmıyorum gibi davranıyorsun diyor. Oysaki benim tek derdim işler biriktiğinde ufak tefek ucundan tutması. Ve şöyle bir örnek vereyim bana yaptığı iş olarak diyor ki "sabah yemeği koymamışsın ben koydum". Halbuki okula gidecek yemeği ben dünden hazırlamıştım buzdolabındaydı, "yaptım" dediği şey o yemeği poşete koymak. Yemek de mantı bu arada. Canı çekiyor diye bir gün öncesinden onca işin arasından onun için açtım yaptım. Ben mantıyı yapıyorum, o sabah poşete koydu diye kendini iş yapmış olarak görüyor. Ve şu anda bana aşırı tripli. Yaptığım yemeği yemedi. Yatağı ayırdı salonda yatıyor. Kendini tamamen haklı görüyor bu benim canımı inanılmaz sıkıyor. Sırf öğlen arasında da yaptığım yemeği yememek için oruç tutuyor bugün. Konuşmuyoruz etmiyoruz. Bana nankör olduğumu söyledi. Canımı en sıkan şeylerden biri de "ben de senin gibi işten gelince dinlenmek istiyorum, kitap okumak istiyorum" dediğimde "o zaman daha geç uyu yarım saat kitabını oku" dedi. Ben nankörsem o bencil değil mi bu durumda?